Pii Poon LEGO-rakennustapahtuma 2016

Pii Poon LEGO-rakennustapahtuma pidetään 15.-16.10.2016 Espoon Otahallissa.

Mukana Palikkatakomon teosnäyttely, työpajoja, rakentelupöytiä, osa- ja tuotemyyntiä sekä Suomen suurin LEGO-kaupunki.

Tapahtuma on auki yleisölle lauantaina kello 10:00-18:00 ja sunnuntaina 10:00-16:00.

Aiemmin Ilmajoella ja Vantaalla pidetty tapahtuma järjestetään tänä vuonna Espoon Otaniemessä, Otahallissa osoitteessa Otaranta 6, 02150 Espoo. Otaniemi sijaitsee Kehä I:n ja Länsiväylän varrella ja on helposti saavutettavisssa myös julkisella liikenteellä.

Palikkatakomolaisille näyttelyn pystytyspäivä on perjantaina. Lisätietoa tapahtuman tarjonnasta ja lipuista sen kotisivuilta.

Kuva viime vuoden tapahtumasta, Kortelainen/Hovinet.

Palikkapamaus! Eli tapahtuma Harjavallassa 18.-19.6.2016


Palikkatakomo on kesäkuussa mukana Palikkapamaus-tapahtumassa Harjavallassa Lounais-Suomessa. Tapahtumassa Harjavallan jäähalli täyttyy erilaisista LEGO-aktiviteeteista: Mukana on Palikkatakomon mestarirakentajien teosnäyttely, rakentelupiste, Mindstorms-robottipaja, TECHNIC-työpaja ja LEGO-myyntiä!

Tapahtuma on auki yleisölle lauantaina 18.6. klo 10:00-17:00 ja sunnuntaina 19.6. klo 10:00-16:00. Näyttely pystytetään perjantaina 17.6. klo 16:00 alkaen.

Tapahtuma pidetään Harjavallan jäähallilla osoitteessa Yhdyskatu 1, 29200 Harjavalta.

kuva vuoden 2016 Model Expoilta, Janne Kortelainen/hovinet.com

Palikkatakomo Model Expoilla 15.-17.4.2016


Huhtikuussa takomolaiset kasaavat palikkansa yhteen ja pitävät suurimman vuosittaisen näyttelynsä Helsingin Messukeskuksessa Model Expo 2016 -pienoismallitapahtumassa!

Näyttelyn vetonauloina ovat yhteisteokset: Valtava Moducity-kaupunki ja ihmeellinen GBC-pallorata, joissa riittää tutkailtavaa aikapäiviksi.

Näyttely pystytetään torstaina 14.4. ja on yleisölle avoinna perjantaista sunnuntaihin. Takomolaiset voivat ottaa osaa yhteisteoksien yhteydessä pidettäviin jännittäviin rakennuskilpailuihin.

Lisää tietoa foorumilta ja tapahtuman kotisivuilta .

Kuva toissa vuoden tapahtumasta, ottanut Mikko Kortelainen (2014).

Palikkatakomo Imatran Leiki LEGOilla 2016 -tapahtumassa 20-21.2.2016

20.-21. helmikuuta Palikkatakomo osallistuu Imatran Kylpylällä järjestettävään Leiki LEGOilla -tapahtumaan.

Tapahtumassa on esillä suuri joukko takomolaisten rakennelmia yksittäisteoksista merirosvo-teemaiseen yhteisteokseen. Muina vetonauloina on muun muassa irtopalikkamyyntiä, TECHNIC-pajoja, rakennuspiste ja ilmieläviä LEGO-ukkoja!

Tapahtuma on auki lauantaina 20.2. klo 10:00-17:00 ja sunnuntaina 21.2. klo 10:00-16:00 ja paikkana on tuttuun tapaan Imatran (Purjekatu 2, 55420 Imatra).

Tarkemmat tiedot löytyvät näyttelyn sivulta .

Kuva viime vuoden tapahtumasta, ottajana Mikko Kortelainen.

Avaruus LEGO-maailmassa -näyttely Helsingin Observatoriolla 9.1.-30.4.2016

Palikkatakomo RY järjestää näyttelyn Helsingin Observatoriolla tammikuun alkupuolelta huhtikuun loppuun. Näyttelyssä on takomolaisten avaruusaiheisia teoksia vitriineissä.

Näyttelyn avajaispäivänä on myös LEGO-rakennuspaja klo 12-15. Paikalle pääsee pääsymaksulla 6/4/2 euroa. Observatorio löytyy osoitteesta Kopernikuksentie 1, Helsinki.

Lisätietoa tapahtumasta Observatorion nettisivuilla .

Aikaisemmat

Mikä?

Palikkatakomo ry on yhdistys, joka pitää yllä LEGO-harrastustoimintaa Suomessa. Yhdistys kerää yhteen koko Suomen sankan harrastajakunnan. Palikkatakomo on toiminut vuodesta 2008 asti Suomen aktiivisimpana LEGO-foorumina ja olemme toiminnallamme ja osaamisellamme saavuttaneet jo tunnustusta LEGO-yhtiöltä. Hallitukseen voi olla yhteydessä sähköpostilla henkilokunta@palikkatakomo.org.

Lue lisää

Kenelle?

Palikkatakomo on tarkoitettu kaikille LEGO-palikoista kiinnostuneille, olivatpa he sitten rakentajia, keräilijöitä, animoijia tai muuten vain palikoista kiinnostuneita. Foorumimme on ikärajaton mutta suurin osa toiminnastamme on suunnattu vanhemmille harrastajille. Yhdistykseen liittymisen ikäraja on 16 vuotta.

Lue lisää

Näyttelyt?

Suurelle yleisölle näkyvin toimintamme on erilaiset näyttelyt, joita pidetään noin 3-4 kappeletta vuosittain. Nämä näyttelyt sijoittuvat ympäri Suomea ja niissä esittelemme harrastusta ja uusimpia teoksiamme. "Tavaramerkiksemme" näyttelyissä on kohonnut Moduverse-yhteisteos, jossa runsas joukko harrastajia rakentaa yhteistuumin suuren kokonaisuuden.

Lue lisää

Muu toiminta?

Näyttelyiden lisäksi RY järjestää erilaisia kilpailuita, massatilauksia ja muita tapahtumia ympäri vuoden. Lisäksi keskustelufoorumilta löytyy aina kinnostavia uusia teoksia kommentoitavaksi, settejä arvioitavaksi ja mielenkiintoisia seikkoja löydettäväksi.

Lue lisää