Leiki Legoilla näyttely- ja rakennustapahtuma Imatran Kylpylässä 21.-22.2.2015

Leiki Legoilla näyttely- ja rakennustapahtuma Imatralla, Imatran Kylpylässä 21.–22.2.2015.

Tapahtumainfoa
Kilpailuohjeita

Palikkatakomo sai uuden LUG Ambassadorin!

LEGO Ambassador -ohjelma on LEGO yhtiön järjestämä ohjelma, jolla tuetaan LEGO harrastajien toimintaa ympäri maailmaa. Ohjelman kautta LUGit eli paikalliset LEGO harrastajaryhmät voivat nimetä LUG Ambassadoreita, jotka toimivat yhteyshenkilöinä paikallisen harrastajaryhmän ja LEGO yhtiön välillä. Palikkatakomo on ollut mukana toiminnassa vuodesta 2010 alkaen: Ensimmäisinä vuosina Ambassadorina toimi Tuomas "TheQ" Kukkamaa, jota seurasi Jvvv. Näitä herroja seuraa nyt Eero "Pate-Keetongu" Okkonen, joka samalla pääsee tutustumaan uudistuneeseen Ambassador-ohjelmaan, sillä ohjelma on kuluneena vuotena muunnettu LEGO Ambassador Network-ohjelmaksi.

Toivotamme onnea ja energiaa Patelle Ambassadorin toimiin!

Lelukauppaa Pii Poon LEGO-rakennustapahtuma keräsi väkeä


Viikonloppuna 11-12.10 Vantaan Energia-Areenalla järjestetyssä Lelukauppa Pii Poon LEGO-rakennustapahtumassa vieraili ihmisiä yli odotusten. Palikkatakomo RY:n Linna- ja Steampunk-yhteisteoksia ynnä muita rakennelmia oli esillä tapahtumassa LEGO-kaupungin ja settikokoelmien kanssa. Rakennustapahtumassa oli myynnissä irto-osia ja settejä, ja RY piti jäsenille lauantaina sokko- ja pikarakennuskilpailun, joissa jaettiin mainioita palikkapalkintoja.

Uutisen kuvan on ottanut Janne Kortelainen. Lisää kuvia Hovinetin Galleriassa. Kuvan raketin on rakentanut Jani Leskinen.

Lelukauppaa Pii Poon LEGO-rakennustapahtuma lähestyy


Aiemmin Ilmajoella järjestetty Lelukauppaa Pii Poon LEGO-rakennustapahtuma koittaa vajaan kolmen viikon päästä 11.-12.10. Vantaan Energia-areenalla. Kaksipäiväinen tapahtuma koostuu lauantain rakennuspäivästä, jolloin näyttely pystytetään ja LEGO-kaupunki rakennetaan. Sunnuntaina näyttely on avoinna yleisölle.

Palikkatakomo RY osallistuu näyttelyyn omilla linna- ja steampunk-aiheisilla yhteisteoksilla sekä yksittäisillä rakennelmilla.

Lisätietoa tapahtumasta Pii Poon sivuilta ja Palikkatakomon näyttelysivulla.

Uutisen kuvan on ottanut Mikko Kortelainen edellisvuoden tapahtumasta.

Kuvagalleria: Palikkatakomo RY Observatoriolla Taiteiden yössä


Taiteiden Yö tapahtumaan liittyen Helsingin Observatorion kirjasto muuttui palikkapajaksi, jossa pienet ja isommatkin rakentajat saivat luoda erilaisia “avaruuskulkuneuvoja”. Kävijöitä Observatoriolla oli noin tuhat ja dokumentoituja teoksia syntyi yli 110 kappaletta. Lisäksi syntyi vähintään sama määrä sivuteoksia viiden tunnin innokkaan rakentelun aikana.

Palikkatakomo ry:n jäsenet olivat myös tuoneet näytteille avaruus- ja robotiikka-aiheisia teoksia inspiroimaan vierailevia rakentajia.

Palikkatakomo ry kiittää Helsingin Observatorion henkilökuntaa kutsusta ja vieraanvaraisuudesta.

Hovinetin kuvagalleria tapahtumasta.

Aikaisemmat

Mikä?

Palikkatakomo ry on yhdistys, joka pitää yllä LEGO-harrastustoimintaa Suomessa. Yhdistys kerää yhteen koko Suomen sankan harrastajakunnan. Palikkatakomo on toiminut vuodesta 2008 asti Suomen aktiivisimpana LEGO-foorumina ja olemme toiminnallamme ja osaamisellamme saavuttaneet jo tunnustusta LEGO-yhtiöltä. Hallitukseen voi olla yhteydessä sähköpostilla henkilokunta@palikkatakomo.org.

Lue lisää

Kenelle?

Palikkatakomo on tarkoitettu kaikille LEGO-palikoista kiinnostuneille, olivatpa he sitten rakentajia, keräilijöitä, animoijia tai muuten vain palikoista kiinnostuneita. Foorumimme on ikärajaton mutta suurin osa toiminnastamme on suunnattu vanhemmille harrastajille. Yhdistykseen liittymisen ikäraja on 16 vuotta.

Lue lisää

Näyttelyt?

Suurelle yleisölle näkyvin toimintamme on erilaiset näyttelyt, joita pidetään noin 3-4 kappeletta vuosittain. Nämä näyttelyt sijoittuvat ympäri Suomea ja niissä esittelemme harrastusta ja uusimpia teoksiamme. "Tavaramerkiksemme" näyttelyissä on kohonnut Moduverse-yhteisteos, jossa runsas joukko harrastajia rakentaa yhteistuumin suuren kokonaisuuden.

Lue lisää

Muu toiminta?

Näyttelyiden lisäksi RY järjestää erilaisia kilpailuita, massatilauksia ja muita tapahtumia ympäri vuoden. Lisäksi keskustelufoorumilta löytyy aina kinnostavia uusia teoksia kommentoitavaksi, settejä arvioitavaksi ja mielenkiintoisia seikkoja löydettäväksi.

Lue lisää