Ambassador-ohjelma muuttuu...
Kirjoittaja TheQ 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

TheQ

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Ambassador-ohjelma muuttuu... - 31/10/2010 19:33
Kuten ehkä jotkut muistavatkin, Palikkatakomo on viimeisen vuoden ollut osallisena LEGO yhtiön Ambassador-ohjelmaan jossa allekirjoittanut on koettanut toimia Takomon yhteisen hyvän puolesta "LEGO Lähettiläänä". Samat henkilöt saattanevat muistaa että tapana on ollut valita uudet Ambassadorit aina kesäisin mutta tänä kesänä kyseistä ilmoitusta ei ole tullut lainkaan.. Syynä tähän on ollut meneillä ollut Ambassador-ohjelman muutos jonka teossa myös nykyiset Ambassadorit ovat olleet. Nyt tilanteena on se että muutos on saatu aikaiseksi ja dokumentoitua ja on meidän LUGien aika ottaa muutos haltuun!

Ohjelmassa ei sinänsä ole paljon muutoksia tullut, sen tarkoitus siis pysyy samana kuin ennenkin eli Ambassadorit toimivat yhteyshenkilöinä yhtiön ja harrastajayhteisön välissä. Suurin muutos kohdistuu ohjelman avoimuuteen; uudessa versiossa mikä tahansa LUG tai LUGia vastaava yhteisö voi osallistua ohjelmaan. Esimerkiksi aikaisemmassa versiossa Brother's Brick-blogi ei ole voinut olla yhteisönä menossa mukana mutta uudessa versiossa BB:llä voisi olla oma Ambassador. Toinen laajempi muutos ohjelmassa on salassapito; aikaisemmin minä en voinut kertoa kaikkea mitä Lähettiläs-foorumeilla puhuttiin salassapitosopimuksen takia mutta seuraavassa versiossa mitään salassapitosopimusta ei ole. Yksittäisissä sivu-projekteissa voi olla jotain salassapitosopimuksen poikasta mutta suurin osa infosta on suoraan jaettavaksi sopivaa.

Ambassador-ohjelmassa tapahtuneen muutoksen takia joudumme rekisteröimään Takomon uudestaan siihen mukaan. Käytännössä se hoituu dokumentin täytöllä ja sen palauttamisella ajoissa, mikä ei ole lainkaan vaikeaa. Isompi kysymys, ja oikeastaan syy siihen miksi ketjun aloitin, liittyy ohjelman kolmanteen muutokseen: LUG voi miltei koska tahansa vaihtaa Ambassadoriaan. Koska olemme nyt aloittamassa uutta kautta, haluaisin nyt kysellä Palikkatakomon yhteistä ajatusta siitä, että kenen toivottaisiin ottavan Ambassadorin titteli ja vastuu kontolleen? Minä voin kyllä ilomielin jatkaa työssäni mutta saattaapa olla että Takomolaisten syvistä riveistä tulee vielä joku minuakin innokkaampi ja osaavampi joka saa kenties puolelleen enemmän kannatusta kuin minä.. Annas kattoo kuis ny käy :)

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
avatar

Jantzu

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Ambassador-ohjelma muuttuu... - 31/10/2010 19:39
Eiköhän homma mene niin, että jos yhteisömme kokee, että haluaa vuosittain äänestellä uudesta lähettiläästä, niin sitten niin tehdään. Jos taas enemmistö on tyytyväisiä olemassa olevan lähettilään toimiin, eikä kukaan halua lähteä lähettilääksi hakeutumaan, niin silloin äänestämisten järjestäminen on turha vaiva.

Ehkä asiasta kannattaa tehdä oma erillinen ketjunsa, jossa aluksi esim. 2-4 viikon aikana halukkaat voivat asettaa itsensä ehdolle ja sen jälkeen äänestellään jos ehdokkaita tulee enemmälti.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


Awis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Ambassador-ohjelma muuttuu... - 31/10/2010 21:43
Tuo Ambassadorin virka vaatinee melko hyvän kielitaidon ja kai siinä on jonkinlainen ikäkriteerikin, joten se karsiinee edokas listaa rankasti, oikaiskaa jos olen väärässä !

Ehdottasin että Q jatkaa, kun on jo kokemusta ja tietoa hoitaa hommaa. Ja kun virkaan tulee uusi hoitaja on kai hyvä olla vähän aikaa edellisen lähettilään oppipoikana, jotta hommassa olisi sitten selkeä jatkumo, eikä jokaisen tarvitse opetella kantapäänkautta.
Luulisi myös Legonkin olevan tyytyväinen, jos yhteyshenkilö ei vaihdu jatkuvasti.

Awis
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Ambassador-ohjelma muuttuu... - 01/11/2010 09:14
Kannatan että Q jatkaa Ambassadorina.

Ambassadorin homma kiinnostaisi teoriassa, mutta olen jo ylibuukannut vapaa-aikani, joten en voi haluta uusia juttuja kalenteriin.
avatar

Luuranko

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Ambassador-ohjelma muuttuu... - 01/11/2010 16:09
Q on hoitanut tehtävänsä hyvin, joten miksipä vaihtamaan. En ainakaan tähän hätään keksisi ketään muuta...

-Pluurankeli

No, oikea elämä on vielä sairaampaa.

Brickshelf
Vuhvelituotanto

Jvvv

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Ambassador-ohjelma muuttuu... - 01/11/2010 17:10
Jep, Q saa minunkin puolestani ehdottomasti jatkaa, mikäli kiinnostusta vaan löytyy. Ei tuota virkaa kannata pelkän kierrättämisen takia kierrättää.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Ambassador-ohjelma muuttuu... - 02/11/2010 13:44
Miksi mennä vaihtamaan Ambassadoria, kun Q osaa hommansa niin hyvin!(:D
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Ambassador-ohjelma muuttuu... - 02/11/2010 15:49
Q, hoitanut hommat hyvin ja ei tarvitse mitään säätöä tehdä jos vaihtamaan rupeaa mutta ei tarvitse. :)
avatar

TheQ

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Ambassador-ohjelma muuttuu... - 03/11/2010 20:47
Kiitoksia vain tuesta :)

Jos hirvittävän eriäviä viestejä ei tule ennen ensi viikon maanantaita (8.11.2010), laitan menemään dokumentit joissa ilmoitetaan Takomo taas mukaan Ambassador-ohjelmaan ja minut pistetään virkaan. Toisin sanoen, "kapinaliitolla" vastaehdokkailla on noin viikko aikaa käydä taisteluun!

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 03/11/2010 22:43.
avatar

Jantzu

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Ambassador-ohjelma muuttuu... - 03/11/2010 21:32
Aika raflaava ilmaisu tuo "kapinaliitto" tässä yhteydessä, mutta ehkä kaikki ymmärtää huumorin siinä, mutta silti...
TheQ jatkaa hommassa ja tosiaan jatkossa lienee viisainta tehdä pari kk ennen pestin loppua ketju, jossa haetaan seuraavan vuoden lähettilästä, sitten sinne pestiä haluavat kirjoittavat ja muut valitsevat. Automaatio-jatkoa toki ei Q:llekaan suoda, vaikka homman hyvin on hoitanutkin :)Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


MB

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Ambassador-ohjelma muuttuu... - 03/11/2010 21:46
Lainaus
Jantzu
TheQ jatkaa hommassa ja tosiaan jatkossa lienee viisainta tehdä pari kk ennen pestin loppua ketju, jossa haetaan seuraavan vuoden lähettilästä, sitten sinne pestiä haluavat kirjoittavat ja muut valitsevat. Automaatio-jatkoa toki ei Q:llekaan suoda, vaikka homman hyvin on hoitanutkin :)

Olen samaa mieltä. Mahdollisille uusille ehdokkaille on suotava "paikka" ilmottautua.
Vaikka olen 101% varma että TheQ on hoitanut hommansa mallikkaasti ja innolla, en voi sanoa että "hyvin" koska ei ole mitään mihin verrata! Uskon siihen kuitenkin!

Kannatan siis TheQ:n jatkamista hommassa!!!
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Ambassador-ohjelma muuttuu... - 04/11/2010 15:42
Q jatkakoon niin pitkään kun nyt voi, hommansa on hoitanut erittäin hyvin. En muutenkaan näe mitään syytä miksi Q ei nyt voisi jatkaa, tietysti myöhemmin muille AFOLeille pitää suoda mahdollisuus.

Joten kannatan, eli ääneni annan myös TheQ:lle.Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 04/11/2010 15:44.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Ambassador-ohjelma muuttuu... - 04/11/2010 16:11
Minkin äänestän Q:ta jatkamaan, mitä järkeä on ottaa toinen kun on TheQ hyvin hommat hoitanut.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään