Palikkatakomolle sähköinen jäsenlehti?
Kirjoittaja konseli 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

konseli

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Palikkatakomolle sähköinen jäsenlehti? - 10/12/2010 18:12
Palikkatakomon kehitystä sivusta seuranneena tuntuu, että jokin konkreettinen uudistus voisi piristää yhteisöä. Kaikilla ei ole mahdollisuutta eri syistä osallistua messuille, joten Palikkatakomo voisi lanseerata verkossa julkaistavan jäsenlehden, jonka tekemiseen kaikki halukkaat takomolaiset voisivat osallistua asuinpaikasta ja muista muuttuvista tekijöistä riippumatta. Lehden konsepti voisi yksinkertaisuudessaan olla Palikkatakomon kannalta ajankohtaisista tai muuten mielenkiintoisista LEGO-harrastukseen liittyvistä aiheista kertominen.

Samalla saataisiin julkaistua Takomon foorumikeskustelua ohjatumpaa ja laadukkaampaa keskustelua, jolla Takomoa voisi helposti mainostaa ulkopuolisillekin. Lehti toimisi ikään kuin Takomon käyntikorttina ulkopuolisille, jotka haluavat tutustua yhteisön toimintaan. Asiasisältöinen ja hyvin suunniteltu lehti saisi yleisön varmasti paremmin kiinnostumaan aiheesta kuin kotiprinttereillä tulostetut käyntikortit. Jäsenlehden tekeminen myös sitouttaisi Takomon käyttäjiä yhteisöön, ja Takomon yhteisöllisestä toiminnasta jäisi historiaan konkreettisia tuloksia näyttelyiden lisäksi. Tulevaisuudessa jäsenlehteä voisi painattaa esimerkiksi messuille ja myydä (tai jakaa) sitä parin euron kappalehintaan.

Lehti voisi olla 5-10 sivuinen kuvitettu lyhyt julkaisu, joka ilmestyisi esimerkiksi 3-5 kertaa vuodessa Takomon sivuilla. Jokaiselle lehdelle valittaisiin päätoimittaja, joka olisi vuorollaan vastuussa lehden sisällöstä ja vastaisi julkaisun laadusta. Päätoimittaja keräisi ympärilleen tiimin Takomon jäsenistä haluamallaan tavalla, määrittelisi julkaisun teeman ja ohjaisi tiimiään sisällön ja muun materiaalin tuottamiseen liittyvissä asioissa.

Tärkeää olisi, että jokaisella julkaisulla on vastuuhenkilö, joka määrittää kulloisenkin julkaisun aiheen, jonka puitteissa muut lehden tekijät toimivat. Kun lehteä julkaistaisiin vaikkapa 4 kertaa vuodessa, ja lehden tekemiseen osallistuisivat mahdollisuuksien mukaan aina eri henkilöt, ei taakka muodostuisi liian suureksi yksittäisille jäsenille. Yhden tai kahden LEGO-aiheisen jutun kirjoittaminen ja kuvittaminen ei liene kellekään harrastajalle liian suuri pala.Muokattu 7 kertaa. Muokattu viimeksi 10/12/2010 22:33.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikkatakomolle sähköinen jäsenlehti? - 10/12/2010 23:11
Olen ollut päätoimittajana usean vuoden ajan kiltalehdessä Teknillisessä korkeakoulussa opiskellessani, tässä muutamia huomioita:

- lehden tekoon menee enemmän aikaa kuin luulisi.
- päätoimittajan on syytä olla järjestelmällinen ja pitää huolta, että kirjoittajat pitävät lupauksensa.
- kielen kanssa pitää olla tarkkana -- tosin siitähän täällä on jo näyttöjä...
- lehden taittaminen on työlästä ja jos asiaa ei oikeasti osaa, lehti näyttää huonolta. Mikäli joku takomolainen on graafisen alan ammattilainen, taittopohja kannattaisi teettää hänellä.
- toimitustyö on hauskaa ja lehdistä on jälkeenpäin yllättävän ylpeä. Parhaat jutut muistaa vuosien päästä.
- lehden lukeminen on mukavaa ja yllättävää, varsinkin kun tuntee kirjoittajia -- vaikka vain verkon välityksellä.

Minusta kannattaisi tehdä lehteä alussa verkkoon, etsiä sille joku sopiva julkaisualusta (WordPress tjsp.) ja julkaista sitä vaikka neljä kertaa vuodessa. Ajatusten kirkastuessa ja formaatin tarkentuessa siitä voisi tehdä esimerkiksi kerran vuoteen taitetun ja painetun version -- ehkä joku kauppa haluaisi tukea työtä mainoksella tai parilla.
--
Janne
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikkatakomolle sähköinen jäsenlehti? - 31/01/2011 09:28
[z6.invisionfree.com]

Ottakaa pojat oppia.*virnistää*

Kuukausittainen nettilehti on kyllä iso homma, mutta onnistuu kunhan kaikki vain tekevät osuutensa, ja ahkerasti. Tosin näyttää siltä ettei juuri kukaan ilmeisesti ole osoittanut tähän kiinnostusta.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikkatakomolle sähköinen jäsenlehti? - 31/01/2011 09:46
Eipä näy mitään muuta kuin jotain mekkomainoksia, vaatii ilmeisesti rekisteröitymisen.
avatar

TheQ

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikkatakomolle sähköinen jäsenlehti? - 14/02/2011 17:19
MahriKingin taitaa tarkoittaa hame-mainoksien sijaan BioKlaanin Klaanilehteä, jonkun verran yli vuoden vanhaa netti-lehteä. En ole sitä kovin paljoa lukenut, muutamat alun lehden mutta ihan uusimmat on vasta tullut vilkaistua läpi. Ihan asiallisen näköinen joka on selvästi tarkoitettu aikalailla pikkuporukan omaan käyttöön eikä kovin yleiseen jakeluun. Uteliaille voin antaa linkit uusimpiin lehtiin: Klaanilehti jouluspesiaali ja Klaanilehti 1 / 11. Ihan tutustumisen arvoinen lehti vaikka olisi suuri BIONICLE vihaaja.

Mutta mitä itse Konselin ehdotukseen tulee niin pitää sanoa että ihan mielenkiintoinen idea mikä tosin sisältää aivan tolkuttoman määrän työtä. Olisi kyllä erittäin mielenkiintoista koota tästä Takomon jengistä porukkaa kasaan ja saada heidät jakamaan eteenpäin tietotaitojaan ja näkemyksiään mutta jos realistisesti puhutaan niin mistä saadaan se "yhdistävä tekijä" eli se joka pistää homman alkuun? Uskon kyllä että täältä löytyy esim. viisi rakentajaa jotka voivat kirjoittaa artikkeleita mutta mistä löytää se henkilö joka pitää homman kasassa ja lopulta kasaa jollain keinolla yhteen muotoon kaikki artikkelit? Sinänsä kyllä hauska ajatus mutta ainakin itse joudun sanomaan etten millään kerkeä olemaan lehti-projektissa muuten mukana kuin ehkä artikkeleita kirjoittamassa...

Toinen mahdollisuus luovuuden käyttämiseen on käyttää WikiPalikkaa artikkeleiden tallennuspaikkana. Sinne on erittäin helppo lisätä pikkuhiljaa uusia artikkeleita taikka päivitellä vanhoja artikkeleita esim. eri teemoista. Suosittelen kyllä kaikki vilkaisemaan WikiPalikkaa: Vaikka siellä ei ole hirmuisesti artikkeleita, ne mitä siellä on on tehty ajatuksella.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikkatakomolle sähköinen jäsenlehti? - 15/02/2011 12:42
Olen tässä nyt hetken aikaa miettinyt lehti-asiaa ja voisin saada jostain puristettua aikaa (jota ei siis oikeasti ole) tuollaisen pienimuotoisen lehden kasaamiseen. Itse en varmastikaan ehdi lehteen materiaalia tuottaa, mutta sen kooston voisin hoitaa. Ilmestymisväliksi en uskalla luvata mitään kauhean tiheää ja toisaalta löytyisikö meiltä niin paljon sisältöäkään tiheäväliseen julkaisuun, tiedä häntä.

Taustana siis sen verran, että teen mainontaa/markkinointiviestintää/yms. työkseni, joten lehden taittaminen ei ole mitään uutta ja onnistuisi kohtuullisen kivuttomasti. Lopputuotoksena saisin myös aikaiseksi selailtavan näköislehden + pdf-tiedoston.

Jos siis kiinnostusta asiaan vielä muilta löytyy, niin voisin olla valmis korteni kekoon kantamaan.

-RenderMan


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään