Expo raporttia 2011
Kirjoittaja Luuranko 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

Luuranko

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Expo raporttia 2011 - 18/04/2011 16:22
Expot on nyt viety kunnialla päätökseen, ja ajattelin hieman kuullostella esittelijöiden sekä vierailleiden takomolaisten kokemuksia messuilta. Tässä nyt ei ole tarkoitus esittää parannusehdotuksia, eikä listata messujen hyviä/huonoja puolia, vaan kertoa omat kokemuksensa ja messuihin liittyvät tarinansa.
Tässä omaa raporttiani:

-Torstai-Taistelijat matkalla kohtaloonsa
Aamulla pakkauksien tarkistelua kotona, ettei vaan mitään unohdu. Myös laadittava asiallinen lista kaikesta, mitä on messuille viemässä, että muistaa sunnuntaina tuoda kaiken takaisin. Klo. 12.17 junalla kohti Helsinkiä, Paten kanssa. Junamatka meni ihan putkeen. Ei ollut edes VR myöhässä eikä Pendolino rikki! Ajatelkaas sitä. Mutta juuri, kun ehti ajatella, että olemme hyvissä ajoin paikalla, niin tuli tämä ovi-välikohtaus. Nähkääs Messukeskuksella oli juuri jokin kongressi tai vastaava, emmekä päässeet etuovesta sisälle. Tympeä portsari käski meitä käyttämään huolto-ovia, joten lähdimme kiertämään keskusta, kuten viime vuonna. Reittivalintamme osoittautui huonoksi, sillä keskuksen takana vastaan tuli aita, emmekä voineet jatkaa. --> Piti kiertää keskuksen toiselle puolelle, jossa kesti sitten hetki...
Rakennuspaikalla oli hyvin kiireinen (lievä ilmaus) tunnelma, suurin osa ihmisistä oli jo paikalla. Itse jouduin poistumaan jo ennen seitsemää, mutta urhea A-klaani (ehkä muitakin..?)oli viipynyt iltakymmeneen saakka.

-Perjantai- Tyyntä on myrskyn edellä
Aamusta tulin keskukselle n. 8.15, että ehti hieman tutkia teoksia ja viimeistellä osastoa, ennen yleisön tuloa. Pikku hiljaa alkoi takomolaisia kerääntyä ja messutunnelma herätä.
Päivä oli kokonaisuutena rauhallinen, ainakin verrattuna seuraaviin. Ehti keskustella vierailijoiden ja takomolaisten kanssa varsin hyvin. Onneksi messukeskuksen ylihintaisten ja täpötäysien ruokapaikkojen sijaan löytyi esittelijöiden ravintola, jossa oli rauhaisampaa ja ihan sopuhinnat. Pikkulapsien spontaanit kommentit olivat silkkaa parhautta. Awiksen tarrataktiikka piti lapsien sormet kurissa, ainakin suurimmaksi osaksi.

-Lauantai- Myrsky puhkeaa
Tämä tunnetusti messujen ruuhkaisin ja kiireisin päivä rajoittui minun osaltani aamupäivään. Hyvin äkkiä yhdeksän jälkeen pöytiemme edessä oli sankka väenpaljous. Ei pystynyt kertomaan oikein kenellekkään erikseen näyttelystämme, vaan piti yrittää puhua monella kerralla. Lauantaina kuulemma sattui myös tämä tripodin romahdus, itse olin silloin muualla.

-Sunnuntai- Ratkaisevat koitokset ja voitto
Kyllä sunnuntaillekin väkeä riitti, mutta se tuli enimmäkseen aaltoillen. Välillä pöytien luona ei ollut muita, kuin takomolaisia, kun taas välillä porukkaa taas piisasi. Lasten pikkukourat kurottelivat kaupunkiin, tai nypläsivät ja löysyttivät meidän suojanarujamme. Kyllä siinä ihan minunkin vierestäni yksi tyttö luikahti aidan alitse, mutta tuli sentään pois, kun asiasta huomautin. Yllättävän usein vanhemmat työnsivät käsiään aitojen sisäpuolelle, jolloin lapset ottivat mallia. Kävin myös tekemässä ilmaisnäyte-kierroksen Lapsimessujen puolella, saaliina mm. jugurttia, karjalanpiirakka, banaani, karkkia... Jotkut saivat/löysivät vielä enemmänkin. Aloitin teosteni pakkaamisen kahden jälkeen. Se sujui yllättävän hyvin, ottaen huomioon yleisömäärän, joka velloi osastomme käytävällä. Varsinainen lähtö tuli äkkiä, kun piti asemalle rientää klo. 14.45. Sinne jäivät toiset vielä pitämään osastoa pystyssä. Tällä kertaa juna oli 20 min. myöhässä. (Pendolino, huoh...) Mutta lopulta illalla turvallisesti kotona, loppu hyvin, kaikki hyvin.

Kiitokset vaan kaikille esittelijöille, ja muillekkin osallistuneille. Erityisesti A-klaanille ja Q:lle.

-Pluurankeli

No, oikea elämä on vielä sairaampaa.

Brickshelf
Vuhvelituotanto

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Expo raporttia 2011 - 18/04/2011 21:53
Hyvät messut, minulta tosin unohtui yksi äijä sinne.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään