Expo2010 "Mainoskrääsä" ?
Kirjoittaja TheQ 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

TheQ

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Expo2010 "Mainoskrääsä" ? - 05/07/2009 16:12
Palikkatakomolla on nyt takana jo pari näyttelyä ja lisää näyttää tulevan. Yleisenä ongelmana meillä on ollut aikaisemmilla näyttelyillä että meillä ei hirveänä ole mitään mainosplakaattia tai muuta vastaavaa krääsää esillä. Model Expossa useimmat kävijät taisivat luulla meitä LEGO yhtiön edustajiksi sillä useimmat mainokset olivat LEGO yhtiöltä saatuja (luvan kanssa niitä näytettiin). Ensimmäisessä Ideaparkissa mainoskrääsä jäi esittelypapereihin..

Jantzu ehdotti että Takomon logosta (ja myös Takomon "figuurin päästä" jos vain se saadaan sopivassa muodossa) voitaisin teetättää iso mainosbanneri. Hintaa tälle tulisi noin 100 € (tarkkaa hintaa ei ollut tiedossa). Banneri olisi minusta hiivatin hyvä idea vaikkakin sen vieminen ympäri Suomea voisi hieman hankalaa olla. 100€ voi kuulostaa äkkiseltään melko isolta mutta jos vain muutamakin kaveri lähtee maksamaan omaa osuuttaan, selvitään parin kympin panostuksella.

Bannerin lisäksi myös ideoita "standardista esittelijä-info-lapusta", käyntikorteista sun muusta vastaavasta on heitelty ja vaikka kaikki ideat on toteutettavissa, minusta meidän kannattaa mielummin keskittyä muutamiin tärkeimpiin.

Mitäs sanoo Takomon väki?

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 26/04/2010 20:31.
avatar

Mikke the Master

Hallituksen varajäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Mainoskrääsä"? - 05/07/2009 17:11
Hyvä idea!
Voisin panostaa rahaa siihen jonkun verra.


Hyvää joulua kaikille!

Flickr: [www.flickr.com]
Brickshelf: [www.brickshelf.com]
Youtube: [www.youtube.com]
:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Mainoskrääsä"? - 06/07/2009 09:21
Jos se Takomon figuurin pää on se meikäläisen tekemä, en anna oikeutta sen käyttöön bannerissa. :) Se edustaa aika erilaista tyyliä kuin nykyinen logo, eikä se toimi tämän logon kanssa. Mutta "palikkateksti" isossa plakaatissa voisi olla ihan komean näköinen.
avatar

Pate-keetongu

Sihteeri Varapuheenjohtaja Hallituksen jäsen Moderaattori

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Mainoskrääsä"? - 06/07/2009 12:32
Kuinka iso tuo "iso banneri" tulisi olemaan, ja ripusteittaisiko se seinälle vai minne? Olisi ainakin tehokas väärinkäsitysten torjumiseen ja niiltä suojautumiseen.

----------------------------------------
Cyclopics Bricks -blogini - Flickr - Myyrä ~ LEGO Ideas[]
avatar

TheQ

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Mainoskrääsä"? - 06/07/2009 13:18
@Pate: Ilmeisesti ihan 2m x 1m lakanasta ollaan puhuttu, näin ainakin olen ymmärtänyt. Sille voi sitten hommata jonkin oman telineen tai ihan vain jostain ripustaa kiinni (niin kuin Expossa). Teline tosin olisi varmaan kätevin.

@Lake: Sinun figuurin pääsihän oli enemmistön mukaan osa tuota Takomon logoa mutta itse en laiskuuttani laittanut sitä sinne. Jos sinä et tahdo annaa käytettäväksi sitä kuvaa, ei sitä tulla lainkaan käyttämään (itsekin pidän tuosta pelkästä tekstilogosta).

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
avatar

Jantzu

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Mainoskrääsä"? - 14/07/2009 22:31
1.
Pitääpä kysyä serkulta tuon bannerin painattamisesta, eli pelkkä teksti siis siihen tulisi, kerran Lake kieltää pään käytön.

Leveyttä bannerille ajattelin sellaista 2-4 metriä eli hulppean kokoinen.

Serkkuni jo kerran kysyikin, että tehdäänkö se lippukankaalle vai muovisemmalle? Mä ehdotin kangasmaista pintaa, koska muovinen menee helpommin ryttyyn ja sen esillelaittaminenkin vaatisi pingottamiseen rimoja yms. Myös jotain ulkokäyttöön olevaa reikäistä pohjaa oli tarjolla, mutta se ei meille sovi.

Eli kunhan konsensus asiasta tulee, niin teetän kankaan. Mä varmaan maksan sen näin aluksi yksin ja sitten koitetaan koota kolehtia sen rahoittamiseksi. Bannerin luonteva säilytyspaikka näyttelyjen välillä on joko mun asunto tai Q:n.


2.
Käyntikorttien painattaminen on myös ok idea. Yksinkertaisia korttejahan saa netistäkin lähes ilmaiseksi, mutta luontevaa olisi laittaa korttiin takomon logo, nettiosoitteet ja esim Q:n email?? Vai pitäisikö takomolle jo perustaa joku oma email, jota esim takomon modet saisivat käyttää?
palikkatakomo@gmail.com???

Käyntikortteja tulisi kerralla sitten teettää useita satoja, jotta niitä voisi vapaasti jakaa messuilla ja näyttelyissä.
Nämä kortit voisivat myös järjestyä serkkuni kautta, kyselen asiaa...3.
Yhtenäinen esittelypaperi esim puolet A4 koosta olisi myös tarpeen. Siis luoda pohja nettiin, jonka jokainen malleja tuova voi täyttää ja antaa jollekin värilaserin omistajalle printattavaksi. Se toisi "ammattimaista" ilmettä näyttelyihin ja jokaisen teos saisi tasapuolisen esittelyn.
Logo ylös, sitten teoksen nimi, tietoja siitä, rakentajan nimi ja ikä?Muokattu 2 kertaa. Muokattu viimeksi 14/07/2009 22:38.
avatar

TheQ

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Mainoskrääsä"? - 10/11/2009 13:21
Seuraava suuri näyttely eli Model Expo 2010 lähestyy uhkaavasti ja onkin aika laittaa tämä keskustelu taas käyntiin..

Mainosbanneri: Jantzu on ilmeisesti saanut jotain aikaiseksi tällä saralla? Olisi erittäin hyvä jos saataisiin Takomon mainosbanneri Model Expoon mukaan, sehän on ainakin omasta mielestäni meidän vuoden "pää-tapahtuma". Voitko Jantzu kertoa missä mennään ja millainen banneri on tulossa?

Takomon oma email: Tämä onnistuu helposti vaikkakin sen käyttäjiä tulee hieman tarkistaa. Tällä hetkellä Takomossa on kaksi adminia (minä ja Jantzu) eikä yhtäkään modea (tämä tulee muuttumaan tulevaisuudessa). Jos antaisimme käyttöoikeuden kaikille "henkilöstöön" kuuluville, meillä on pian muutama kymmen käyttäjää yhdelle emailille, joka alustavasti oli tarkoitettu vain Takomon "info" hommia varten...

Veikkaan että vielä tässä vaiheessa on parempi idea antaa vaikkapa minun emailini. Tietenkin jos joku keksii hyvän syyn luoda Takomolle oma email, olen pelkkänä korvana.

Yhteinen esittelypaperi: Olemme menossa koko ajan tähän suuntaan ja minun pitäisikin jossain vaiheessa tehdä kunnollinen pdf-lomake, joka tuottaisi sopivan lopputuloksen. Katsotaan mitä tässä viikolla saan aikaiseksi...

Käyntikortit: Mainio idea mutta olisiko A5 kokoiset kaksipuoliset esitteet parempia? Toisella puolella voisi olla tietoa harrastuksesta ja Takomosta, toisella vaikkapa jotain yleisiä linkkejä ja Takomon "mainos"?

Takomon logolla varustetut t-paidat: Jälleen harrastajakunnan syvistä riveistä tullut aatos. Periaatteessa tämä on hyvin toteutuskelpoinen idea mutta koska puhutaan rahan käyttämisestä, meidän kannattaa harkita tarkoin miten teemme tilauksen, miten maksu hoidetaan, ketkä voivat ostaa, miten paidat toimitetaan ostajille... Kysymyksiä riittää.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
avatar

Mikke the Master

Hallituksen varajäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Mainoskrääsä"? - 10/11/2009 14:56
Hyviltä kuulostaa kaikki.
Noi T-paidat olis tosi hyvä idea expoillakin.
Maksu voitais maksaa expoilla sille joka ne on tilannut, ja saatais ne heti
expoilla päälle.


Hyvää joulua kaikille!

Flickr: [www.flickr.com]
Brickshelf: [www.brickshelf.com]
Youtube: [www.youtube.com]
:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Mainoskrääsä"? - 10/11/2009 15:53
Sellaisen paidan kyllä voisin ehkä ostaa,jos se ei ole kovin kallis.:DMuokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 10/11/2009 15:53.
avatar

Jantzu

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Mainoskrääsä"? - 10/11/2009 17:38
Banneri on edennyt sen verran, että olen saanut serkulleni lähetettyä sen Palikkatakomo-kuvan, mutta serkun yksityisyrittäjä-kiireiden takia homma ei sen pidemmälle ole vielä mennyt, pitääkin ottaa yhteyttä ja kovistella hommaa eteenpäin.

Email pitää olla joku yleis-email, jos sitä johonkin esitteeseen painetaan, sillä tuskin KUKAAN haluaa omaa henk-koht emailiaan jakoon?
Q voi tehdä palikkatakomo@jotain tilin, johon salasana on sitten vaikka vain Q:n tiedossa tai 2-4 henkilön, jotka edustavat takomoa vastuullisesti.

T-paidanhan voisi toteuttaa ihan niinkin, että joku etsii netistä hyvän ja toimivan kaupan, johon saa lähettää jpeg-kuvana painatuksensa, tällöin jokainen voi tehdä itse tilauksensa.
Toki yhteistilauksiakin on mahdollista tehdä ja paitoja jakaa esim Expoilla ilman postikuluja.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


avatar

Luuranko

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Mainoskrääsä"? - 11/11/2009 14:49
Jei! Nuo t-paidat olisivat varmasti toimivia. (itse ainakin ostaisin) Ainahan tällaista mainoskrääsää tarvitaan, joten ainoa asia on ideat. Ja niitähän Qlla näyttäisi olevan.

-Pluurankeli

No, oikea elämä on vielä sairaampaa.

Brickshelf
Vuhvelituotanto

avatar

konseli

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Mainoskrääsä"? - 14/11/2009 17:37
Kokemuksen perusteella hyviä t-paitoja painatuksella saa ainakin täältä: http://www.mainosporssi.fi/product_catalog.php?c=77.

Plakaatti ilmeisesti on hoidossa, mutta sellasen sais itsekin pienellä vaivalla askarreltua. Tulostaa sablonit sekä ostaa kankaan ja muutaman spraymaalin kaupasta. Tavallinen A4-printteri kelpaa hyvin. Budjetti (kangas, mattoveitsi ja maalit) n. 20-30e.Muokattu 4 kertaa. Muokattu viimeksi 15/11/2009 18:26.
avatar

Jantzu

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Mainoskrääsä"? - 06/01/2010 20:56
Bannerista päivitystä; juttelin nyt vihdoin joululomalla tuon serkkuni kanssa ja se koittaa nyt saada aikaiseksi kysellä tutuiltaan sen bannerin painattamisesta.

Mä ilmoitin, että me otettais semmonen väh. 2metriä leveä, mutta max 5 metriä leveä kangas, kunhan saadaan hinnat tietoomme.

Takomon jäsenistölle nyt sellainen kysymys, että kuinka moni on valmis TheQ:lle hieman rahaa antamaan, jotta tämä banneri ei jää ihan minun ja Q:n maksettavaksi...?

Eli jos banneri esim maksaa vaikkapa 150€, niin jo muutamankin euron lahjoitukset vievät Takomoa eteenpäin kivasti, kun porukkaa on paljon.
Itse aion maksaa leijonanosan tuosta ja ehkäpä Q:kin maksaa jotain?

Mutta hintatietoja ilmoittelen myöhemmin sitten.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


avatar

Mikke the Master

Hallituksen varajäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Mainoskrääsä"? - 07/01/2010 13:46
Mä voin maksaa jonkun verran.
Olishan se kiva että saatais joku näkyvä banneri/juliste/lakana takomolle.


Hyvää joulua kaikille!

Flickr: [www.flickr.com]
Brickshelf: [www.brickshelf.com]
Youtube: [www.youtube.com]
avatar

Luuranko

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Mainoskrääsä"? - 07/01/2010 15:46
Sijoitan, jos pääsen Expoille, eli luultavasti voin sijoittaa.

-Pluurankeli

No, oikea elämä on vielä sairaampaa.

Brickshelf
Vuhvelituotanto

Jvvv

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Mainoskrääsä"? - 07/01/2010 15:55
Ainahan sitä muutaman euron hyvään tarkoitukseen voi antaa!
:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Mainoskrääsä"? - 07/01/2010 18:15
Itsekkin voisin olla valmis jotain siihen sijoittamaan!

Awis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Mainoskrääsä"? - 07/01/2010 21:42
Ehdottaisin , voitas varmaan kysellä jokainen tahollaan pikku "ponsori" apuja.
Kohderyhmänä meinaan alaan liittyviä liikkeitä, jos sattus löytyy halukkaita.
Ja hinnasta kannatanee tinkiä miusta 150 e lakanasta on aika kova hinta,
vaikka porukalla maksettuna ei teekkään paljoa jos kaikki osallistuu rahotukseen.
( Mie aina tingin kaikesta,,,,,,,,,maksan yleensä 3 osallistumiset)
avatar

Jantzu

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Mainoskrääsä"? - 08/01/2010 00:26
Odotellaanhan nyt ihan rauhassa. Hintaa en tiedä vielä lainkaan, serkku vaan arveli sen pyörivän kolminumeroisena, koska kyse ei ole mistään tavan lakanasta, vaan ihan "virallisesta" mainosbannerikankaasta/muovista ja painaja tekee mm. Finnairin koneisiin maalauksia :)

Odotan nyt hintoja, ennen kuin mitään tilausta teen. Jos se on törkeän kallis, niin sitten pitää etsiä muualta, mutta ei hätäillä nyt.

Kiva, että moni on valmis osallistumaan tuon kustannuksiin.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


avatar

Acticis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Mainoskrääsä"? - 10/01/2010 16:11
T-Paidat olis tosi kiva idea ostaisin mielelläni

Ja voin nyt vaikka muutaman euron maksaa siihen banneriin

voin maksaa sitten expoilla jos nyt sinne ylipäätänsä pääsen tulemaan. 8-)
:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Mainoskrääsä"? - 26/01/2010 20:09
T-paitojen teko onnistuisi helposti esim. osoitteesta: [www.spreadshirt.net] , sinne voisi vaikkapa TheQ tai joku muu takomon ylläpidosta perustaa kaupan jolloin jokaisesta myydystä paidasta tulisi pieni provikka joka voitaissiin vaikkapa sijoittaa siihen banneriin. Nyt kun rahan kanssa aletaan leikkimään, pitäisi vain tietää kuka näin virallisesti omistaa oikeudet tuohon takomon logoon.
avatar

Mikke the Master

Hallituksen varajäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Mainoskrääsä"? - 26/01/2010 20:10
Virallisesti ei kukaan.
Epavirallisesti Tuomas.


Hyvää joulua kaikille!

Flickr: [www.flickr.com]
Brickshelf: [www.brickshelf.com]
Youtube: [www.youtube.com]
:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Mainoskrääsä"? - 26/01/2010 20:19
mutta sitä tarkoitin että kuka tuon on alunperin suunnitellut, ettei sitten tule keltään jälkeenpäin valituksia että on menty rahaa tekemän toisen teoksella ilman lupaa.
avatar

TheQ

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Mainoskrääsä"? - 26/01/2010 21:44
Virallisesti Konseli omistaa oikeudet mutta epävirallisesti hän on antanut sen Takomon henkilökunnalle vapaaseen käyttöön. Paljon tuolla Spreadshirtissä peruspaita maksaa?

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Mainoskrääsä"? - 26/01/2010 22:50
En itse ole sieltä tilannut mitään, mutta ymmärtääkseni peruspaita maksaisi jotain 15€ plus takomon mahdollisesti ottama provikka.
avatar

Mikke the Master

Hallituksen varajäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Mainoskrääsä"? - 27/01/2010 14:55
Kauheeta ryöstöö!!!!
Yks paita 15 euroo!
Kyllä niitä saa vitosellakin, niin ei kannata tuolta.


Hyvää joulua kaikille!

Flickr: [www.flickr.com]
Brickshelf: [www.brickshelf.com]
Youtube: [www.youtube.com]
avatar

TheQ

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Mainoskrääsä"? - 27/01/2010 17:29
Mikke, kerro toki mistä saat kuvallisia T-paidan painatuksia 5€ per paita, itse löysin halvimmaksi vaihtoehdoksi 13,60 + postikulut.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
avatar

Mikke the Master

Hallituksen varajäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Mainoskrääsä"? - 27/01/2010 19:17
en sanonukkaan että siihen kuuluis painatus.
toi hankalakalankin oli 15€+painatus.


Hyvää joulua kaikille!

Flickr: [www.flickr.com]
Brickshelf: [www.brickshelf.com]
Youtube: [www.youtube.com]
:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Mainoskrääsä"? - 27/01/2010 20:38
Hintaan sisältyy kyllä painatus.
avatar

Mikke the Master

Hallituksen varajäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Mainoskrääsä"? - 28/01/2010 14:57
no jaa, tossa sanoit että ei...
ihan samamulle.


Hyvää joulua kaikille!

Flickr: [www.flickr.com]
Brickshelf: [www.brickshelf.com]
Youtube: [www.youtube.com]


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään