The future of
Kirjoittaja MB 
Kirjoittaja
Viesti

MB

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: The future of - 27/01/2012 22:10
Mä oon tässä vähän miettinyt seuraavaa.

Vähän tuntuu siltä että Basebrick rupeaa olemaan kehityksensä tiensä päässä, rajoitteena siihen on omat taitoni, alati kasvava monimutkaisuus ja erityisesti mun käytettävissä oleva aika.

Ratkaisuksi ajattelin pitäisikö Basebrick muuttaa isomman porukan projektiksi, siis LUG projektiksi. Takomon projektiksi.

Voisin hommata sivustolle uuden serverin ja projektista kiinnostuneille aukinaiset ovet säätää mitä ikinä halutaankin. Osa-aluettain voisi vaikka jakaa vastuuta. Yhdelle LUGbulk, toiselle ulko-asu.
Jopa tämän foorumin voisi siirtää sinne (mutta ei tarvitsisi välttämättä olla kytköksissä tulevaan sivustoon) ja nykyset jäsenmaksut siirtää uuden serverin maksuihin (tietystikkään ei enemäpää kuin mitä se nyt maksaa).

Sinne voisi ehkä kehitellä jotain Lego aiheista palvelua. Ehkä kuva-arkisto, ja vaikka pyytää niistä pientä maksua (huomaa, pientä) suhteessa arkiston kokoon jolla voisi tukea Takomoa ja ehkä antaa ylläpitäjille jotain korvausta vaivannäöstä. Basebrickistä ei kuitenkaan voi mitään pyytää, koska data tulee Bricklinkistä. Mutta heidän kanssaan voi neuvotella korvauksista asiakkaiden ohjaamisesta sinne..

Uuden alun kunniaksi voisi vaikka äänestää sivustolle uusi nimikin? Uusi domain sen mukaan.

Kyse on lähinnä siitä löytyykö täältä tälläiseen kiinnostusta/intoa/halua/ideoita/taitoa. Jälkimmäisestä ei ole puutetta, sen tiedän. Täältä löytyy koodaajaa, suhteita ja varsinkin taiteellista taitoa. Ideoita mulla riittää. Keksijän poika ;)

En siis (edelleenkään) hae tästä mitään bisnestä. Enkä hae (edelleenkään) suuria massoja. Mielummin pidän vähemmän ihmisiä tyytyväisempänä kuin suurempaa joukkoa vähemmän tyytyväisempänä. Olisi siis vaan sääli jos kävisi "Peeronit" :D

Mitäs sanotte? Onko ihan utopiaa? Rehellisiä vastauksia kiitos.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: The future of - 28/01/2012 11:57
Mielestäni Takomon ja BaseBrickin välillä on paljon molempia hyödyttäviä mahdollisuuksia, joita kannattaa pohtia. Tärken kohta yhteistyössä on varmasti tuo jonka mainitsit: löytyykö Takomolta html/php koodaajia, jotka voisivat osallistua kehitykseen.

Rahapuolesta tuli mieleen, että monien sivustojen kulut kateaan mainoksilla.

---
Mitäs Peeronille kävi?

MB

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: The future of - 28/01/2012 13:17
Lainaus
Xsane
Rahapuolesta tuli mieleen, että monien sivustojen kulut kateaan mainoksilla.

---
Mitäs Peeronille kävi?

Mainoksia en halua sinne. Ja peeronille ei ole tapahtunut mitään pitkään pitkään aikaan, se on se ongelma.

Edit: Muotoilen uudestaan: Mainoksia en haluis sinne.Muokattu 2 kertaa. Muokattu viimeksi 28/01/2012 15:33.
avatar

TheQ

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: The future of - 22/02/2012 19:30
Esitin tämän idean aikanaan MB:lle puhelimessa mutta voisin sen nyt tarkemmin selostaa myös julkisesti. Ideani lähti liikenteeseen kun huomasin kuinka moni eri sivusto käyttää palikoiden tietoja sivuillaan. Ongelmana on se, että kun on olemassa niin monta sivustoa, jotka käyttävät eri lähteitä palikoihinsa, yhteisten, isompien ja ennenmuuta moderniempien Web2.0 tyylisten ohjelmien tekeminen on hankalaa. Itse näin IT:tä opiskeleena ja PHP/tietokanta/SOAP taitoisena koen, että olisi olemassa tilaa yhteiselle palvelulle, jonka avulla voitaisiin varmistaa että kaikilla olisi mahdollista päästä käsiksi päivitettyyn ja luotettavaan palikkatietokantaan.

Tästä lähtökohdasta nousi siis ideani tehdä Basebricksitä open source -järjestelmä eli BaseBrickin yleisimmät osuudet (palikkalistaus, settilistaus jne) toteutettaisiin omana järjestelmänä, jonka kuka tahansa voisi ladata. Open sourcen hyvä puoli olisi se, että siihen voitaisiin saada monia muitakin koodaajia mukaan, kenties jopa Peeronin ja Bricklinkin kehittäjät voisi innostua tekemään tällaista yhteistä sovellusta eteenpäin. Huomatkaa tosin että ideanani olisi luoda Basebrickistä yleinen pohja, jossa _ei_ tule mukana itse palikkatietokantaa. Toinen huomautukseni koskee LUGBULKia: tähän uuteen OS Basebricklinkiin ei tulisi mukana LUGBULKia vaan se voidaan toteuttaa omana sivuna.

Mikäli open source ajatus ei saa kannatusta, voin tulla mukaan kehittämään BaseBrickiä silti. Minua varsinkin kiinnostaisi tuon template-järjestelmän lisääminen sillä siitä minulla on oma kohtaista kokemusta jo parista projektista (Savant3 käytössä).

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: The future of - 22/02/2012 22:43
Mielelläni auttaisin ja taitoakin löytyisi, mutta aikapula on ankara. Voisin jeesata arkkitehtuurissa ja komponenttien valinnassa. Voisimmeko kokoontua vaikkapa WeeGeen yhteydessä ja pohtia asiaa?
--
Janne

MB

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: The future of - 27/02/2012 13:32
TheQ puhuu niin hienoja että lukemattomalta menee enin ohi :D
Mutta open source idea voi olla mielenkiintoinen. En nyt ihan varma ole onko se paras ratkaisu. Ja palikkatietokantaa ei varsinaisesti edes tarvittaisi, sehän on jo olemassa Bricklinkissä. Heidän saaminen mukaan perustuu (valitettavasti) siihen tuottaako se sinne rahaa. Mutta jos sivusto edelleen omaa linkit sinne, tuskin se olisi ongelma. Kyse on enään siitä tuottaako se tarpeeksi (käyttäjiä tarpeeksi).

Mitä tarkoitat TheQ "omana sivuna" ? Yhteys (johonkin) tietokantaan pitää kuitenkin olla muuten ei homma toimi hyvin (informaation tuottaminen vähenee radikaalisti).

Ja voisin luetella Basebrick:n tän hetkiset pääongelmat:
- Ulkoasu. En ole taiteellisesti lahjakas, mutta Takomohan on niitä pullollaan.. Kilpailu pystyyn!
- Toiminnallisuus. Edelleen kovin vaikea sisäistää miten homma toimii. Joillekkin se menee jakeluun helpommin kuin toisille. Tätä pitäisi työstää edelleen. En nyt kuitenkaan ihan hakoteilla ole, koska suurin osa pitää sivustosta (kun katselee pääsivun pollia).
- Testaus. Hyvin vaikeaa olla varma että kaikki toimii 100% muutosten jälkeen kun sitä tekee yksi henkilö. Käyttäjät harvoin ongelmia ilmoittaa, vaihtavat sitten sivustoa. Tilanne tosin jo paranee heti kun on useampi jengissä.
- Nopeus. Olen onnistunut pitämään sivunlatauksen asettamani rajan alla, mutta usein tiedon esittämisen kustannuksella. Kaikki tärkeä tieto pitäisi olla saatavilla heti ja kaiken aikaa. Ratkaistu "paremmalla" koodilla.

Milloin tuo WeeGee on? Yritin etsiä täältä mutten löytänyt. Mutta se on kai tämä?
:: Lainaa ::
Aihe: Re: The future of - 27/02/2012 21:26
Wee Gee on 24.-25.3.2012.

Awis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: The future of - 27/02/2012 22:13
MB;lle ja muille, kyllä se on tuo löytämäsi sivu, jota kyselet ja linkkaat viestissäsi!

Sinne Takomonväki on menossa Palikkalan kaupungin ja rakentelupisteen kanssa näytille!

Awis
avatar

TheQ

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: The future of - 28/03/2012 11:53
Lainaus
MB
Mutta open source idea voi olla mielenkiintoinen.
Open sourcen puolesta puhuisi myös se, että siihen löytyy jo valmiita työkaluja (esimerkiksi Github, Google Code jne) ja varmasti innokkaita koodaajia löytyy helpommin tällaiseen avoimeen projektiin myös muualta LEGO harrastajakunnasta.

Lainaus
MB
Mitä tarkoitat TheQ "omana sivuna" ? Yhteys (johonkin) tietokantaan pitää kuitenkin olla muuten ei homma toimi hyvin (informaation tuottaminen vähenee radikaalisti).
Tarkoitin että mikäli halutaan, voidaan LUGBULK:n tilausta auttava softa (missä on luultavasti sisällä sellaista tietoa, mitä ei kannata "suurelle yleisölle" kuvailla) luoda omana moduulina/funktiona/palveluna, joka vain käyttää BaseBrickin softan antamia toiminnallisuuksia. Tällöin LUGBULKin tilaussofta ei siis ole oma osuus BaseBrickin koodista.

Lainaus
MB
- Ulkoasu. En ole taiteellisesti lahjakas, mutta Takomohan on niitä pullollaan.. Kilpailu pystyyn!
Ulkoasuun ehdottaisin jotain template-järjestelmää, sillä sen avulla voidaan erottaa ulkoasu itse koodista (Model-View-Controller-tyyliin).

Lainaus
MB
- Toiminnallisuus. Edelleen kovin vaikea sisäistää miten homma toimii. Joillekkin se menee jakeluun helpommin kuin toisille. Tätä pitäisi työstää edelleen.
Ulkoasun ja rakenteen parantaminen varmaan auttaa toiminnallisuudenkin ymmärtämisessä. Eli kannattaa siis miettiä ulkoasua enemmän kuin toiminnallisuutta (tai no, ohjeistusta) tässä vaiheessa.

Lainaus
MB
- Testaus. Hyvin vaikeaa olla varma että kaikki toimii 100% muutosten jälkeen kun sitä tekee yksi henkilö. Käyttäjät harvoin ongelmia ilmoittaa, vaihtavat sitten sivustoa. Tilanne tosin jo paranee heti kun on useampi jengissä.
Automaattinen testaus voisi olla tähän apuna? Ainakin muissa ohjelmissa automaattiset testit on kovasti käytössä, eiköhän niitä voi käyttää myös PHP-softassakin.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään