LUGBULK 2014
Kirjoittaja TheQ 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

TheQ

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: LUGBULK 2014 - 21/11/2013 00:08
Vuoden 2014 LUGBULK massatilaus on alkamaisillaan ja luvassa olisi taas mahdollisuus tilata isompia määriä LEGO palikoita suoraan LEGO yhtiön tehtailta. Tälläkin kertaa tilaukseen tulee muutoksia, sillä LEGO yhtiön on muuttanut LUGBULK säännöstöä. Myös yhdistyksen puolelta ollaan asetettu selkeämmät osallistumiskriteerit.

Lyhyt yhteenveto LUGBULK tilauksesta tietämättömille: LUGBULKin avulla voidaan tilata suoraan LEGO yhtiön tehtailta isoja määriä palikoita alennetuin hinnoin. Ehtona tilaukseen on se, että palikoita käytetään näyttelyihin tuleviin teoksiin ja ettei niitä myydä eteenpäin.

Muutokset tämän vuotisessa LUGBULK tilauksessa edellisvuosiin verrattuna:

 • LUGBULKin minimitilaajamäärä on 20 tilaajaa.
 • Yksittäisen tilaajan tilauksen enimmäissumma (verot ja postituskulut poisluettuna) on 1600 DKK (214,49 € tällä hetkellä)
 • Koko LUGin tilauksen minimisumma on 25 000 DKK (3351,34 € tällä hetkellä)
 • Yksittäisen tilaajan tilaukseen asetetaan 15 € käsittelymaksu. Mikäli ko. tilaus noudetaan, palautetaan 10 € tästä maksusta. Tilauksen noudossa on viiden (5) viikon takaraja.

Lisättäköön vielä että viime vuosina meillä ollut tapa antaa muiden tilaajien käyttää maksimisumman alle jääneeltä tilaajalta jääneet rahat tilauksiin EI ole tänä vuonna sallittua. Eli yksittäisen tilaajan tilauksen enimmäissumma on ehdoton eikä sitä saa ylittää.

LUGBULKin osallistumiskriteerit:
 • Tilaajan tulee olla vähintään 16 vuotias
 • Tilaajan tulee olla täysimääräinen Palikkatakomo ry:n jäsen (maksava jäsen)
 • Tilaajan tulee olla osallistunut vuonna 2013 järjestettyyn Palikkatakomon näyttelyyn tuomalla teoksensa näytille tai osallistumalla näyttelyn organisointiin.
 • Mikäli tilaaja ei ole osallistunut vuonna 2013 Palikkatakomon näyttelyihin yllä kuvatuilla tavoilla, voi hän saada osallistumisluvan LUGBULK tilaukseen auttamalla tulevien näyttelyiden järjestämistä erikseen sovittavalla tavalla.

Mikäli kriteerit kohdallanne täyttyvät ja tilaus kiinnostaa, lähettäkää yksityisviesti tai sähköpostiviesti asiasta minulle. Ilmoittakaa viestissä seuraavat asiat:

 • Oma nimi
 • Palikkatakomon foorumin käyttäjätunnus
 • Basebrickin tunnus (mikäli ei ole, käy rekisteröitymässä)
 • Näyttelyt, joihin osallistuit teoksella ja/tai organisoinnilla TAI kerro ettet ole ollut näyttelyssä mukana mutta haluat osallistua tilaukseen

Tilauksen osallistumisen ilmoittautuminen päättyy 8.12.

PS: Kuluvan vuoden ry:n jäsenten vuosimaksu peritään pian, asiasta lisää tietoa kunhan ajankohta tarkentuu.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.Muokattu 2 kertaa. Muokattu viimeksi 02/12/2013 18:37.
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: LUGBULK 2014 - 21/11/2013 06:50
Pakko kommentoida, vaikka Awis tuleekin puhumaan porsaista ja rei'istä tämän jälkeen :)

Jos yksittäisen tilaajan tilausmaksimi on ehdoton, niin tästä todennäköisesti seuraa se, että jos henkilö B ei käytä kuin vaikkapa 50€ tilaukseensa, niin henkilö A maksaa B:lle rahaa, ja B tilaa omien palikoidensa mukana lisää osia A:lle.

Eli sama lopputulos kuin aiemminkin, muilta ylijäävätilaussaldo tulee muiden käyttöön, nyt vaan tulee sitten enemmän säätämistä loppukäyttäjälle.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


avatar

TheQ

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: LUGBULK 2014 - 21/11/2013 11:21
Ei, LUGBULKin säännöt ovat tässä asiassa selvät:

Lainaus
LUGBULK 2014 säännöt
It is not allowed to transfer “unused money” to other participants letting them order for more than 1600 DKK.

Eli kukin tilaaja voi ostaa vain tietyn summan verran palikoita. Ja kun LEGO yhtiön lähettämissä säännöissä näin sanotaan niin me toimimme niin. *hymyilevä*

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: LUGBULK 2014 - 21/11/2013 12:55
Niin, mutta etkö ymmärtänyt viestiäni o_o
Esim. Pate tilaa satasella ja minä otan Pateen yhteyttä ja keskenämme sovimme, että minä annan Patelle satasen ja hän tilaakin 200:lla.
Kuten sanoin, sama tulos kuin ennen, mutta nyt jatkossa vaan vaikeampaa järjestellä :)

Missään virallisissa jutuissa tämä ei näy ulospäin. Toki en ole näin tekemässä, mutta kaikestahan pitää aina betatesti ajaa ja porsaanreiät etsiä.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube

Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 21/11/2013 12:56.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: LUGBULK 2014 - 21/11/2013 14:02
JK, muistaakseni aiemmissa Lugbulkeissa oli palikoiden myynti kielletty. Eli jos annat Patelle satasen ja hän antaa palikoita takaisin, syntyy kauppa. Tämä ei ole käsittääkseni sääntöjen mukaan sallittua.

Lisäksi voidaan pohtia asian moraalista ulottuvuutta. Jos Lego on eksplisiittisesti todennut yksittäisen tilaajan rajaksi 1600DKK, minusta on eettisesti arveluttavaa kiertää sitä, vaikka säännöt sen sallisivatkin. Tällainen kiertäminen johtaa aina tiukentuviin sääntöihin.
--
Janne
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: LUGBULK 2014 - 21/11/2013 14:06
Eli porsaille ei ollut reikiä aidassa. Hyvä. Ainahan näitä kaikkia asetuksia pitää koeponnistaa.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


Awis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: LUGBULK 2014 - 22/11/2013 18:16
"Pakko kommentoida, vaikka Awis tuleekin puhumaan porsaista ja rei'istä tämän jälkeen :)"

Tyhmempikin vahti löytää tämän porsaan, joka nyt on karkaamassa näin näkyvällä paikalla;)


Awis

Tuomo

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: LUGBULK 2014 - 23/11/2013 10:39
Lugbulkin tarkoitus on tukea Legojen näkyvyyttä harrastajien osallistumissa näyttelyissä = markkinointia. Palikoita on tarkoitus käyttää siis yhteisissä näyttelyissä.

Säännöt ovat nyt muuttuneet siten, että tilauksen maksimia ei ole vaan osallistuja määrän kasvaessa kokonaissumma nousee. Tällöin ymmärrän tuota henkilökohtaista limittiä.

Mutta en kyllä moraalin takia menetä yöunia, jos vähemmän tilaajat luovuttavat omaa osuuttaan. Palikoiden myynti on kielletty. Tämän ymmärrän enemmän tukkumyynnin tai voitolla myynnin rajoittamiseen. Jos oman yhteisön välillä vaihdetaan palikkaa ja saadaan taas näyttävämpi näyttely, niin kuka tässä kärsii tai häviää?

Entäs siinä tapauksessa, kun vähemmällä summalla tilaajia on niin paljon, että kokonaistilauksen minimisumma ei toteudu? Jättääkö Palikkatakomo osallistumatta koko tilaukseen? Vai katsotaanko vasta sitten "ylitilaamista" läpi sormien? Edelliseen kysymykseen vastaaminen paljastaa vasta todellisen moraalin.

En etsi porsaanreikiä ja tilaan sillä summalla kun sovitaan. Mutta ei tähän keskusteluun ehkä moraalia kannata yhdistää. Pidän jopa vähän tekopyhänä niitä ajatuksia, että jätetään sitten koko tilaus tekemättä, jos tilauksen summa ei ole riittävä. Näyttävät näyttelyt luulisi olevan kaikkien etu.

Moraalia voidaan kysyä myös tilanteissa, joissa samasta perheestä osallistuu useampi tilaaja. Onko palikoista äänestäminen tällöin reilua yksinäistä tilaajaa kohtaan? Iso perhe saa käytännössä itse pisteitä sumplimalla samoille palikoille ne varmasti mukaan tilaukseen. Tämä vaan on käytännön elämää mutta perinteinen suomalainen kateus voi nähdä tässäkin epäkohdan.

Ja ettei tämä viestiketju aiheudu keskusteluun moraalista ja eettisyydestä - tähän ei tarvitse kommentoida. Tulipahan vaan sanottua.Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 24/11/2013 12:26.
avatar

ptLeskinen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: LUGBULK 2014 - 23/11/2013 21:27
Tottakai tilataan täydellä summalla ja nimetään kaikki kuntoon kuten ennenkin.
Myynti on myyntiä, rahan siirto ja palikoiden siirto on eri juttu.

Kuten Tuomo kirjoitti tämä ohjelma edistää legon markkinointia ja samalla hyödyttää jossain määrin meitä palikoihin hurahtaneita.
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: LUGBULK 2014 - 29/11/2013 18:30
Niin, pitäisikö tämä ketju olla yhdistyksen alueella, eikä täällä?
Kuten Awis toisaalla jo mainitsikin.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


avatar

TheQ

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: LUGBULK 2014 - 02/12/2013 18:39
LUGBULK 2014 tilauksen osallistumisen ilmoittautuminen päättyy 8.12. eikä sen jälkeen voi enää tulla mukaan tilaukseen. Eli nyt on noin viikko aikaa mattimyöhäisillä!

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: LUGBULK 2014 - 08/02/2014 12:51
Tämä on tältä vuodelta ohi, mutta valmistaudutaan tulevaan.

Mitä tarkoittaa Tilaajan tulee olla täysimääräinen Palikkatakomo ry:n jäsen (maksava jäsen)?
En äkkiseltään löytänyt sivultolta lisätietoja.
avatar

TheQ

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: LUGBULK 2014 - 08/02/2014 13:08
Juh, sivustolle ei olla kunnolla laitettua tietoa ry:stä. Eli Palikkatakomon toiminnan tehostamiseksi foorumin taustalla pyörii yhdistys, jonka kautta esim. näyttelyt ja kilpailut organisoidaan. Yksi osa yhdistystä on myös LUGBULK tilauksen järjestäminen. Mikäli homma kiinnostaa niin pistä yksityisviestiä minulle niin katsotaan asiaa :)

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: LUGBULK 2014 - 26/05/2014 14:39
I know what you're all thinking... Why is BK always digging out these old topics??


Jäi niin paljon kaivelemaan yksi seikka liittyen LUGBULKiin, että oli pakko kysäistä.
Kriteerinä tilaukseen oli siis kyseisten osien käyttäminen nimenomaan näyttelyteoksiin. OK, näyttely on nyt ohi, tilatut osat jäävät siis tietysti kullekin tilaajalleen itselleen, eikö niin? Ja sitten niitä saa käyttää mihin vaan omiinkin härpäkkeisiin, joita ei välttämättä vie näyttelyihin?

~BK~"Ei sinun tarvitse kaikkea saada. Mihin ihmeeseen saisit sen mahtumaan?"Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 26/05/2014 14:40.
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: LUGBULK 2014 - 26/05/2014 16:22
Näyttely ei ole ohi. Näyttelyitä on joka vuosi toinen toistaan seuraten.
Kriteerinä käsittääkseni on ollut näyttelyihin osallistuminen + takomon maksavana jäsenenä oleminen.

Joka vuosi on monta näyttelyä joihin voi osallistua. LUGBULKista saa minimaalisen 200€ tilauksen kerran vuoteen, joka hieman tukee palikkavarannon kerryttämistä ja helpottaa näyttelyteoksien tekoa.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


:: Lainaa ::
Aihe: Re: LUGBULK 2014 - 26/05/2014 18:51
Ymmärrän kyllä ja olen lukenut tilaussäännöt. Meinasin kuitenkin vähän eri asiaa. Eli siis sitten kun se on ohi, niin sen jälkeenhän ne palikat jäävät omistajalleen omaan vapaaseen käyttöön?

~BK~"Ei sinun tarvitse kaikkea saada. Mihin ihmeeseen saisit sen mahtumaan?"
avatar

Pate-keetongu

Sihteeri Varapuheenjohtaja Hallituksen jäsen Moderaattori

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: LUGBULK 2014 - 26/05/2014 19:09
Ei osia ole korvamerkitty mihinkään tiettyyn näyttelyyn. LUGBULK on vain tapa tukea LUG-toimintaa, josta näyttelyt ovat tietenkin paras esimerkki. Niiden avulla yhtiö saa mainostusta tuotteilleen ja LUGBULKin avulla näyttelyt saadaan... näyttävimmiksi.

Eli osat ostetaan niin kuin mitä tahansa ostetaan, myynti on vain rajattu LUGeille ja vaatii näyttelyiden järjestämisen. Totta kai niin yhtiö, Palikkatakomo, yleisö kuin varmasti yksittäiset käyttäjätkin toivovat, että näyttelyissä olisi ne hienoimmat ja mielenkiintoisimmat työt, sinällään en tajua mitä tarkoitat "omilla härpäkkeillä". Kaikkihan me viemme omia härpäkkeitämme näyttelyihin ja samaa palikkaa ne ovat riippumatta siitä onko osat LUGBULKista vai kirpparilta ostettuja.

LUGBULKin tapa hankkia helposti palikoita on yksinkertaisesti porkkana, jolla harrastajia kannustetaan näyttävään näyttelytoimintaan.

----------------------------------------
Cyclopics Bricks -blogini - Flickr - Myyrä ~ LEGO Ideas[]
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: LUGBULK 2014 - 26/05/2014 20:36
Niin ja kun LUGBULKista palikkaa on jo ostanut vaikkapa 5 vuoden ajan, niin sitten on toki resursseja enemmän rakentaa vuosi vuodelta hienompia ja suurempia teoksia näyttelyihin.
Ihan kuten Pate totesi, palikat ei ole korvamerkittyjä. Teet niillä ihan mitä haluat, mutta kaunis ajatus on, että harrastat vuosia ja osallistut moniin näyttelyihin.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


:: Lainaa ::
Aihe: Re: LUGBULK 2014 - 26/05/2014 21:03
No joo, enköhän saanut jo vastauksen kysymykseeni. Taisi olla sen puoleen vähän omituinenkin kysymys minulta, mutta perimmäinen idea pohdinnassani oli se ajatus tilattujen osien kohtalosta näyttelyn jälkeen. Ehkä kyselin liian itsestäänselvää asiaa. Kiitokset kuitenkin vastauksista. ^^

~BK~"Ei sinun tarvitse kaikkea saada. Mihin ihmeeseen saisit sen mahtumaan?"


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään