Model Expo 2014 - CITY -yhteisteos
Kirjoittaja ptLeskinen 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

ptLeskinen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Model Expo 2014 - CITY -yhteisteos - 07/01/2014 12:31
Tässä alustava pohja CITY- ja CASTLE -yhteisteokselle.

Toteutus MODUVERSE moduleille, 32x32 nuppia, pohjalle 2 platea, brick, pintaan 1 plate,Tällä hetkellä varattuna jo noin 180 modulia kuvan vasen laita.

Vapaana noin 340 modulia plus mahdollinen lisäosa eli tilaa on.

HUOM kun varaat enemmän kuin kaksi modulia pyydämme myös toimittamaan vähintään yhden katumodulin. (linkitän tähän tarkemmat tiedot kadusta kun löydän/ehdin)
Mielellään katumoduleita suhteessa 1:3 eli kolme rakennusmodulia ja yksi katu, esim. 12 rakennusmodulia ja 4 katua...jne.

Muistakaa tämän vuoden erikoisuus eli lentoalue ja lentokenttä, jonka ympärille toivotaan terminaalirakennuksia ja muuta aiheeseen liittyvää.

Hyvin todennäköisesti on tulossa myös "asuntomessut" teemainen kilpailu jossa 1-2 modulin tontteja. Tämä sijoittuu alustavasti lähemmäs CASTLE-aluetta.

CASTLE-alue erotetaan CITYstä joko "vedellä" tai ihan fyysisesti, riippuen ko. teeman suosiosta.

Tonttivaraukset CITY-alueelle tähän ketjuun, kiitos.


Tonttivaraukset tulee olla tehtynä 16.2. mennessä!Muokattu 3 kertaa. Muokattu viimeksi 14/04/2014 11:54.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: CITY -yhteisteos Model Expo 2014 - 07/01/2014 12:38
Ottaisin neljä moduulia törmäilyautoilleni, jos käy. Moduulit ovat neliön muodossa. En ole silti varma saanko tiemodua tehtyä mustien palojen puutteen takia, mutta yritän.
avatar

ptLeskinen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: CITY -yhteisteos Model Expo 2014 - 07/01/2014 13:37
Akarri: ok, 4 modulia neliönä

Onko ko. paketti itsenäinen huvipuistonsa vai onko "avoin" eli voisi olla kiinni vastaavissa vempaimissa jos joku muu sellaisia tekee?
:: Lainaa ::
Aihe: Re: CITY -yhteisteos Model Expo 2014 - 07/01/2014 14:02
Ehdottomasti mukaan tarvitaan muidenkin vempaimia, näyttää aika köyhältä yksinään. Jos kukaan muu ei nyt sitten teekkään laitteita, niin kyhäisen vaan aidan ympärille. =)
EDIT: yhden tiemodun sain tehtyä
EDIT: ja toisen, mutta nyt loppui mustat *itkevä*
MUOKS-VIELÄ-KERRAN: tarvitsinkin mustia paloja törmäilyautoihin, joten tuon vain yhden tiemodunMuokattu 3 kertaa. Muokattu viimeksi 09/01/2014 20:18.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: CITY -yhteisteos Model Expo 2014 - 07/01/2014 16:32
dodii

täällä valmiina / melkein valmiina
-iso kartanomainen omakotitalo, jonka voi sijoittaa myös rantaan "poikittain" kuviakin löytyy galleriasta ja pajasta, koko 2x3 moduulia.
-4 kerroksinen kerrostalo , 2x3 moduulin tontilla.
- nämä voisi sijoittaan myös vierekkäinkin, kerrostalon piha-alueet on aika ahtaat. jos mahdollista haluaisin nämä pöydän "reunalle" koska molemmissa paljon yksityiskohtia sisutaa ja pientä draamaa etc, jolloin näkyisivät paremmin. voin myös tehdä näiden kahden väliin keventävän puiston koska kerrostalo nuolee myös tehokkaasti tonttinsa reunoja.
-tällöin kokonaisuus näistä kahdesta olisi siis 2x7 moduulia

-ja vielä vermoa mukaileva ravirata rakennuksineen, vielä kesken siksi ei kuvia, koko 3x4 moduulia

-mikko

tiemoduuleja en ole koskaan koittanut tehdä mutta voin kyllä yrittää ohjeista keväämmällä niitä väsätä..Muokattu 2 kertaa. Muokattu viimeksi 07/01/2014 16:36.
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: CITY -yhteisteos Model Expo 2014 - 07/01/2014 19:10
Heh, eka kerran kun ois suosikkiteemani ja odottamani castle modussa mukana, niin mä olen sitten rakentamassa citya...
Valmiina on tosin siis vasta 3 taloa, mutta jos ehtisin rakentaa lisää, niin jonkinlaisen modulaaristen 3-kerroksisten talojen korttelin voisin tuoda paikalle. JOS siis ehdin rakentaa. En siis vielä nyt varaa mitään.

Onkos tässä nyt joku deadline varauksille? En sellaista huomannut.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


avatar

Samppu92

Lego-ambassador Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: CITY -yhteisteos Model Expo 2014 - 08/01/2014 01:36
Hei, tämmöinen alustava tiedustelu, olisiko kenelläkään kiinnostusta tehdä cityyn Apokalypse@Helsinki osio?

Eli ajatuksenani oli jokin tunnettu Helsingin (miksein muunkin Suomen) maamerkki, rakennus tai muu paikka, jonka ympärillä käydään taistelua.. Mielessäni oli esimerkiksi Helsingin rautatientorin seinämä patsaineen, mutta mikä tahansa tunnistettava kohde, yhtä hyvin vaikka senaatintori tms, käy.

Olen itse joka tapauksessa tekemässä expoon kasan erilaisia sotakoneita, mm Pasin, Hornet F-18 (jonka jotkut takomolaisista taisivat jo nähdäkin syksyn piipoossa) ja Leopard 2A4:n, ja ajattelin, että tunnistettava ympäristö loisi niistä toimivan kokonaisuuden, jos jollakin on enemmän kiinnostusta arkkitehtuurille...

Olen tosiaan Sami, se joka syksyn piipoossa piti sitä "lentsikkapöytää" ja liityin tänne foorumille vasta juuri =)

Linkki aloittamaani lego-blogiin, jossa ei vielä ole mitään, mutta otsikon suherosta harjoituskuvasta saanee jonkunlaisen käsityksen minkälaisia koneita teen:
[takealegobrick.blogspot.fi]Muokattu 2 kertaa. Muokattu viimeksi 11/01/2014 21:45.

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: CITY -yhteisteos Model Expo 2014 - 08/01/2014 06:40
Tere
oikeiden rakennuksien mallintaminen on mielenkiintoista ja saa yleensä laajalti huomiota myös mediassa. Mutta on myös pirskatin kallista. Tuollaisen rautatieaseman julkisivun, minifiguuri mittakaavassa n.6modulia leveän ja puoli metriä korkean, eli siis pelkän etuseinän rakentamiseen uppoaa helposti tuollaiset 3k€.

Tuo taas on aika iso raha pelkästä kulissista teemalle, johon (kauniisti sanottuna) emme ponnisteluistamme huolimatta ole saaneet suurta yleisöä kiinnostumaan.
-2012 model expoilla post-apoc teemapöytä n.2 m2
-2013 model expoilla saman kokoinen varuskunta ja harjoitusalue

Enkä nyt sano, etteikö military teemaa voisi olla mukana. Oikeastaan päin vastoin.
Paraati kadulla, mokkerit pyörämarssilla, lentävää kalustoa ilmassa ja maastoväreihin maalattuja lentokonesuojia kentälle, jokin tuollainen voisi saada runsaammin huomiota katsojiltakin. Teema vaan pitää istuttaa osaksi isompaa kokonaisuutta.

terv. R2-D2
********************
Palikat pitää laittaa liikkumaan, ne tykkää siitä !Muokattu 3 kertaa. Muokattu viimeksi 08/01/2014 09:53.
avatar

ptLeskinen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: CITY -yhteisteos Model Expo 2014 - 08/01/2014 08:57
Lainaus
JK
Onkos tässä nyt joku deadline varauksille? En sellaista huomannut.

Tonttivaraukset tulee olla tehtynä 16.2. mennessä!
avatar

Samppu92

Lego-ambassador Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: CITY -yhteisteos Model Expo 2014 - 08/01/2014 10:26
Iso ja kallis siitä tulisi kyllä helposti.. Oikaista pystyy ainakin hiukan, jos ei tee täysin 1:1 mittakaavassa tai tekee jonkun mahdollisimman vähillä palikoilla suoritettavan kokonaisuuden.
Mielestäni mittakaava ei ole niin tärkeää kuin tunnistettavuus. Esimerkiksi n 40-50 cm leveä ja parisen kymmentä senttiä korkea rautatieaseman julkisivu ei olisi enää mahdottoman suuri, mutta kuitenkin näyttävä ja riittävän iso suhteessa tankkeihin yms.

No, tämä on yksi idea, ja apokalyptisella teemalla (vähän harhaanjohtava sana tuossa) en tosiaan tarkoita perinteisiä hiekasta törröttäviä rakennusten osia ja laseraseita, vaan ajattelin ennemmin mahdollisimman realistista kuvaa, miltä Helsinki voisi näyttää, jos siitä nyt tulisi konfliktin keskusareena. En osaa sanoa onko täysin sen tyyppistä asetelmaa ollut esillä jo jossakin näyttelyssä, mutta en ole ainakaan löytänyt vastaavaa, ja suomi-teeman sekä helposti nimeltä tunnistettavien sotakoneiden takia se voisi hyvinkin kiinnostaa ihmisiä.

Mutta tämä on tosiaan vain yksi idea, mikä vain ns normaalimpikin military osuus kokonaisuudessa voi olla mielekäs, tai mietin myös omaa ampumarataloosia, jossa mahdollisesti voisi hyödyntää mallien runsaita ampuma yms toimintoja..
avatar

ptLeskinen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: CITY -yhteisteos Model Expo 2014 - 08/01/2014 10:55
Lainaus
Samppu92
No, tämä on yksi idea, ja apokalyptisella teemalla (vähän harhaanjohtava sana tuossa) en tosiaan tarkoita perinteisiä hiekasta törröttäviä rakennusten osia ja laseraseita, vaan ajattelin ennemmin mahdollisimman realistista kuvaa, miltä Helsinki voisi näyttää, jos siitä nyt tulisi konfliktin keskusareena.

Tämä suunnitelma tunnistettavasta kohteesta on aivan mahtava ja kannatettava.

Huomautan että TLG katsoo karsaasti sotameininkiä, ei se tietenkään meitä täysin sido mutta kannattaa miettiä toteutus tarkkaan.

Jos pystyt kuvaamaan aidon rautatieaseman niin se tulee saamaan positiivista huomiota taatusti.(vrt Imatran koski Model Expossa 2013)
Voisiko aseman edustalla ottaa vastaan itsenäisyyspäivän paraatin mielummin kuin täysimittaisen invaasion?
avatar

Samppu92

Lego-ambassador Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: CITY -yhteisteos Model Expo 2014 - 08/01/2014 18:26
Mmm, anteeksi noviisiuteni mutta mikä on TLG?

Toki jos sotateemalle on tämänlaisia rajoituksia, niin paraati on hyvä vaihtoehto, vaikka sotaskenaariossa on omaa, erilaista jännitystä.

Ihan yleisenä kysymyksenä vielä tälle foorumille, onko kukaan kiinnostunut lähtemään osaksi näiden moduulien tekoa? Itsellä ei varmasti ole sen tyyppisiä palikoita paljoakaan, joita tämäntyyppisten rakennusten tekemiseen tarvitaan. Ajatuksenani oli keskittyä itse enemmän ajoneuvoihin, myös siviilikulkuneuvoihin tarvittaessa, jos joku tai jotkut takomolaiset kiinnostuvat enemmän itse rakennuksesta..
Ja tosiaan vaikka edellä Helsingin rautatieasema useaan otteeseen mainittiinkin, niin mikä vain tunnistettava maamerkki tai rakennus on hyvä.
avatar

Pate-keetongu

Sihteeri Varapuheenjohtaja Hallituksen jäsen Moderaattori

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: CITY -yhteisteos Model Expo 2014 - 08/01/2014 18:33
TLG eli The LEGO Group, LEGO-yhtiö (joka olisi kyllä TLC, Company. Mutta normaalitilanteessa pitkälti sama asia).

Paraatihan oli viime vuonna, ja eikös siitä ollut tämä että ei sota-asiaa? TLG:n poliikka han koskee juurikin "modernia" sotaa, vaikka haarukkaa ei ole tarkaan määritelty. Liekohän lisenssiteemojen ulkopuolella 1700-luvun taistelukalusto moderneinta mitä seteissä on näkynyt. Post-Apo-modulaariteos oli toissa vuonna, mutta siinä ei ollut hirveästi innokkaita mukana olleita (ja sekin oli aika laaja post-apoc; viikatenorsu oli siellä, ja mursu oli myös).

----------------------------------------
Cyclopics Bricks -blogini - Flickr - Myyrä ~ LEGO Ideas[]
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: CITY -yhteisteos Model Expo 2014 - 08/01/2014 19:21
Varaisin 4 moduulin paikan, 2x2 muodossa.
Tuohon deadlineen 16.2. mennessä osaan sanoa ehdinkö rakentaa puuttuvat talot.

(mietin toisena vaihtoehtona tehdä 1,5x2modua kokoisen erillisteoksen taloista vitriiniin, ellei nämä käy cityyn. Katuja en voi sääntöjen mukaisesti tuoda, joten tarvittaessa siis olen valmis varaamaan vitriinistä 46x52cm tilan = noin puoli hyllyä ja teen teoksestani sinne sopivan näyttelyversion)

Eli olemassa minulla on jo sisäpiha ja 3 taloa. Lisää pitäisi rakentaa, mutta samalla pitäisi tietää kaupungin tiekartasta lisää infoa. Itse en pysty katumoduuleja paikalle tuottamaan.
Toivoisin kahden kadun kulmausta moduulitaloilleni ja haluaisin tietää tulisiko tietä vai naapuritontteja kuvassani pohjoisen ja idän suuntaan? Sen mukaan sitten rakennan joko kadun varteen sopivaa julkisivua puuttuviin taloihin tai teen ne naapuritalojen varjoon jääviksi.

Oheinen kuva suunnitelmastani:
kuvalinkkiAdmin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube

Muokattu 3 kertaa. Muokattu viimeksi 08/01/2014 19:32.
avatar

Acticis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: CITY -yhteisteos Model Expo 2014 - 08/01/2014 21:29
Hömhöm, varaan 2x3 kokoisen alueen asuinrakennuksille.

Ei vielä mitään käryä että mitä niille nousee, mutta ikävää neuvostoarkkitehtuurinsuosimaa kerrostaloa voisin yrittää.

- Oskari

"We're livin' strange days..."

FLICK'R
Kuulun ANKP:een!
avatar

Samppu92

Lego-ambassador Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: CITY -yhteisteos Model Expo 2014 - 08/01/2014 22:52
mmm, miten lie, mitenkähän tiukka tuo kielto sotateeman käytöstä model expossa käytännössä on? Tiedän toki, että Legolla moisia malleja ei niin suvaita, mutta määrääkö
Lego siitä myös harrastemessuilla?

Toki jokin hyvä maku tietysti pitää olla, en itsekään pidä hyvänä ajatuksena puolikkaita legoukkoja pitkin katuja jnejne.
Mutta olisi kait vähän tekopyhää esim jättää vaunujen tekeminen legoista, jos viereisessä hallissa on koko halli täynnä pienoismallipanssarivaunuja =DD

Noh, sotateema ei ole ainoa vaihtoehto, jos bobcat on aggressiivisin sallittu tela-ajoneuvo. x)
Mutta ajatus ainakin itseäni kutkuttaa.
avatar

ptLeskinen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: CITY -yhteisteos Model Expo 2014 - 09/01/2014 08:35
Lainaus
Samppu92
1. mitenkähän tiukka tuo kielto sotateeman käytöstä model expossa käytännössä on?

2. Mutta olisi kait vähän tekopyhää esim jättää vaunujen tekeminen legoista, jos viereisessä hallissa on koko halli täynnä pienoismallipanssarivaunuja =DD

Vastaukset:

1. LEGO ei määrää mitään meidän teoksesta, Palikkatakomo ry itse määrittää mitä teoksessa sallitaan. Haluamme olla kuitenkin hyvissä väleissä TLGn kanssa ja tulemme tähänkin tapahtumaan saamaan sieltä jotain kivaa mikä pyritään jakamaan mahdollisimman monelle osallistujalle. Mutta jos he joutuvat toteamaan että teoksemme rikkovat suuressa määrin ja toistuvasti firman toiveita tulee tämä kiva hyytymään.

Mikäli haluat valttämättä toteuttaa taistelua, se kyllä jollain asteella käy kunhan se on 99% legoista. Tällä tarkoitan että mukana ei ole ollenkaan kopiopalikoita (HUOM koskee kaikkia teoksia) ja ns. sallittuja legolisiä (Brickarms yms.) vain järkevissä määrin.
Lisäksi mahdollinen taistelukuvaus ei saa olla liian "raaka" eli juuri puolikkaita ukkoja raahautumassa verivellissä jne.

Kun alustavasti kerrot suunnittelevasi esim. rautatieasemaa taustaksi ajoneuvoillesi täällä monet lukijat ymmärtävät että sinä myös tuotat ko. aseman. Mikäli näin ei ole, mielellään kerrot selvästi että olet kiinnostunut vain tuomaan ajoneuvoja.

Itse henkilökohtaisesti olen toteuttamassa MARVEL teemaista kaupunginosaa jossa tulee olemaan melko isojakin superroistoja ottamassa mittaa mm. Hämähäkkimiehestä ja Kostajista. Usein sarjakuvissa siinä taustalla on rinki tankkeja yms. muuta kutittelemassa hernepyssyillään megamonstereita. Voisin siis mahdollisesti tarjota muutaman kadunkulman sopiville sotajoukoille.

2. Kuulostaa siltä että ajoneuvosi voisivat hyvin kilpailla malleina ns. kilpailupöydillä joista tulee tarkempaa tietoa pian.
avatar

ptLeskinen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: CITY -yhteisteos Model Expo 2014 - 09/01/2014 08:47
Lainaus
JK
Varaisin 4 moduulin paikan, 2x2 muodossa.
Eli olemassa minulla on jo sisäpiha ja 3 taloa. Lisää pitäisi rakentaa, mutta samalla pitäisi tietää kaupungin tiekartasta lisää infoa. Itse en pysty katumoduuleja paikalle tuottamaan.

Kuten varmasti jokainen ymmärtää ei voida toimia niin että oletetaan että "joku toinen" järjestää aina 300 palaisen katumodulin ihan hyvää hyvyyttään paikalle.

Tuskin yksi (1) katumoduli on täysin mahdoton toteuttaa?

Katukartta lähtee kehittymään vähitellen. Käytännössä varmasti ylimääräisiä katuja sinne saadaan jonkun verran ahkerien, aktiivisten ja paljon omaa rahaa käyttävien harrastajien puolesta.

Mitään minifiguskaalan CITY/CASTLE aiheista teosta ei vitriineihin hyväksytä.
Varmasti kaikille taloille, urheilukentille ja muille löytyy paikka yhteisteoksesta kun vain on tahtoa keksiä ratkaisut.
avatar

legorides

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: CITY -yhteisteos Model Expo 2014 - 09/01/2014 10:24
Entä sotaharjoitus? Tuntuisi epäloogiselta, jos rautatieasemalla käytäisiin oikeaa sotaa, mutta muualla
kaupungissa eleltäisiin ihan leppoisasti. Itse en kyllä kannata koko sotateemaa. Voisiko sen laittaa
erillisteokseksi? Silloin rautatieasemasta voisi riittää pelkkä julkisivun kulissi, joka olisi paljon helpompi
toteuttaakin.

Minulla olisi neljä taloa omilla moduuleillaan:
- Café 't hoekje (oli mukana jo viime vuonna)
- Charlien enkeleiden etsivätoimisto (oli mukana jo viime vuonna)
Vasen kylki on tosi tylsä, joten se kannattaa sijoittaa toista taloa vasten.
Viime vuonna siinä oli Café 't hoekje. Oikeassa kyljessä on ajoportti takapihalle,
joten se sopisi kadun varteen. Kulmatontille siis.
- Dolly's Diner (oli mukana jo viime vuonna)
- Hollantilainen rivitalo. Tämä on auki molemmista kyljistään, joten sisustuksetkin näkyvät (3 kerrosta).
Asunnot perustuvat oikeisiin asuntoihin, joissa olen Hollannissa ollessani asunut.

Sitten minulla olisi 1x4 pituinen harmaa sileä kenttä, johon voisi laittaa tivolin (niistä saa myös 1x3 ja 1x1,
muttei 2x2 aluetta). Tivoli tulee pystytys/purku-
vaiheeseen. Laitteet eivät siis pyöri, mutta valot voidaan hyvin panna vilkkumaan. Muistan hyvin, kun
tivolissa olen joskus työskennelyt, ettei pilkkopimeässä laitteita pystyttäessä ja purkaessa ollut muita työvaloja
kuin välkkyvät värivalot. Siinä on vain sellainen ongelma, että vilkkuvalot ovat yleensä niissä isommissa
laitteissa, jotka vaativat tilaa esim. 2x2 moduulia/laite. Jotta laitteet (ja muu tivolirekvisiitta) mahtuisivat,
voin tehdä muutaman lisämoduulin, mutta väriksi tulisi vaaleanpunainen, vaaleansininen ja vaaleankeltainen.
Ehkä tällainen modernin taiteellinen värikäs tori voisi toimia tivolin alustana. Lisäksi tivolia pitäisi levittää
viereiselle kadulle, joka suljetaan puomeilla; näinhän Keski-Euroopassa tehdään. Ja vielä, jos mahdollista,
saisin rakentaa tivolia myös muiden (Awis?) tyhjien moduulien päälle. Ruoka ja pelivaunuja voisi laittaa lähikatujen
varsille eurooppalaiseen tapaan. Toinen vaihtoehto on, että tehdään vain ihan pieni tivoli ilman valoja.
Akarri, ei huolta, ettei muita laitteita tulisi, minulla on niitä toista sataa, joten valinnanvaraa riittää.

Leirintäalue 2 x 5 modua. Haluaisin tosiaan tehdä leirintäalueen enkä käyttää näitä moduuleita
tivolin alustaksi.

Valitettavasti en pysty tekemään katuja 3:1 suhteessa. 1-4 suoraa ehkä onnistuu. Rakennan ne ja kerron sitten,
montako tuli. Ajatus olisi tehdä kadunpätkälle asfaltointityömaa.

Vielä sellainen ajatus moduuleiden kiinnittämisestä, että nythän ohje on kai sellainen, että technic-palkkeja reunoihin
ilman sen tarkempia määritelmiä. Näitä expolla yhteen liitettäessä sitten on huomattu, että joissain vierekkäisissä
moduuleissa ei ole yhtään reikää samalla kohtaa. Ehdottaisin siksi, että spekseihin lisättäisiin kohta: reikä moduulin
joka sivulla 3. ja 4. nupin välissä molemmista reunoista laskettuna. Lisäksi Cityn ulkolaitaan tulevaan sivuun reiät koko
matkalle sivukehyksen kiinnitämistä varten (paitsi kadun kohdalla se ei tietenkään ole mahdollista). Kun reiällä on tietty
sovittu paikka, riittää siihen jopa 1x2 technic-palikka ja näin säästyy niitä technics-palkkeja. Olisiko tässä ideaa?
avatar

TheQ

Admin, puheenjohtaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: CITY -yhteisteos Model Expo 2014 - 09/01/2014 11:59
Lainaus
legorides
Vielä sellainen ajatus moduuleiden kiinnittämisestä, että nythän ohje on kai sellainen, että technic-palkkeja reunoihin ilman sen tarkempia määritelmiä. Näitä expolla yhteen liitettäessä sitten on huomattu, että joissain vierekkäisissä moduuleissa ei ole yhtään reikää samalla kohtaa. Ehdottaisin siksi, että spekseihin lisättäisiin kohta: reikä moduulin joka sivulla 3. ja 4. nupin välissä molemmista reunoista laskettuna. Lisäksi Cityn ulkolaitaan tulevaan sivuun reiät koko matkalle sivukehyksen kiinnitämistä varten (paitsi kadun kohdalla se ei tietenkään ole mahdollista). Kun reiällä on tietty sovittu paikka, riittää siihen jopa 1x2 technic-palikka ja näin säästyy niitä technics-palkkeja. Olisiko tässä ideaa?

Moduulien ohjeissa kyllä sanotaan että kaikissa moduuleissa tulisi olla juuri tuossa mainitsemassasi kohdassa TECHNIC-palikka kiinnittämisen helpottamiseksi ja mikäli tällainen ei onnistu, pitää siitä sopia naapurin kanssa. Toivotaan että entistä useampi nyt huomaa moduulien kiinnityksen jujun eli sen, että kaikissa moduuleissa on samalla kaavalla tehdyt nurkat, joiden avulla moduulit kiinnitetään.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
avatar

TheQ

Admin, puheenjohtaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: CITY -yhteisteos Model Expo 2014 - 09/01/2014 16:40
Varaisin alustavasti 6x4 moduulia. Koko tarkentuu helmikuun alussa kunhan projekti on päässyt muutaman askeleen eteenpäin. Rakennan korotettuja alueita ja osa reunamoduuleistani sisältää myös korotettua maastoa (mäkeä); voin näistä sitten jutella naapurimoduuleja rakentavien henkilöiden kanssa. Rakennan ralli-aiheisen kokonaisuuden, jossa on mukana myös pientä kylää ja maaseutua moduulien kulmissa. Ajatuksenani oli myös rakentaa yhdelle reunalle järveä, joten yksi mahdollinen sijoituspaikka moduuleilleni on City- ja Castle-teeman välisen vesialueen rajoille, jos sellainen tulee. En pysty rakentamaan tiemoduuleita useita mutta kunhan tiekartasto saadaan näkyviin, voin paremmin kertoa mitä välimoduuleja voin tehdä.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.

Jvvv

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: CITY -yhteisteos Model Expo 2014 - 09/01/2014 23:52
Lainaus
ptLeskinen
Mikäli haluat valttämättä toteuttaa taistelua, se kyllä jollain asteella käy kunhan se on 99% legoista. Tällä tarkoitan että mukana ei ole ollenkaan kopiopalikoita (HUOM koskee kaikkia teoksia) ja ns. sallittuja legolisiä (Brickarms yms.) vain järkevissä määrin.

Muistaakseni ModuCityyn oli viime vuonna 100% Lego-pitoisuussääntö, eikö niin? Siis palikoiden osalta, narut ja valot yms. asia erikseen.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: CITY -yhteisteos Model Expo 2014 - 10/01/2014 06:54
Jos haluaa tuoda lentoalueelle härveleitä, paikka pitää varmaan varata täältä...jos näin on, toisin yhden kolmitasolentokoneen maastoväreissä(bees-tummanvihreä-ruskea) sekä kuumailmapalloni, jossa on nyt lisätty hiekkapussit ja figut(kuvia kuumailmapallosta ilman figuja ja hiekkapusseja galleriassa). Edenpänä ilmoitinkin jo, mutta sanonpa nyt vielä: saan tuotua yhden tiemodun vähäisistä mustista huolimatta.Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 10/01/2014 06:55.
avatar

ptLeskinen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: CITY -yhteisteos Model Expo 2014 - 10/01/2014 09:12
Lainaus
Jvvv
Lainaus
ptLeskinen
Tällä tarkoitan että mukana ei ole ollenkaan kopiopalikoita (HUOM koskee kaikkia teoksia) ja ns. sallittuja legolisiä (Brickarms yms.) vain järkevissä määrin.

Muistaakseni ModuCityyn oli viime vuonna 100% Lego-pitoisuussääntö, eikö niin? Siis palikoiden osalta, narut ja valot yms. asia erikseen.

Jvvv on ihan oikeassa ja sitä itsekin yritin edellisellä lauseella kuvata.

KAIKKI KOPIOPALIKAT takavarikoidaan ja POLTETAAN roviolla.

Jvvv

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: CITY -yhteisteos Model Expo 2014 - 10/01/2014 18:12
Mutta mainitut Brickarms- yms. ei-viralliset palikat eivät ole tervetulleita ModuCityyn tänäkään vuonna, eikö? Yksittäisteoksissa sitten "järkevässä määrin".
:: Lainaa ::
Aihe: Re: CITY -yhteisteos Model Expo 2014 - 10/01/2014 18:58
Lainaus
ptLeskinen

KAIKKI KOPIOPALIKAT takavarikoidaan ja POLTETAAN roviolla.

Olen sen verran tosikko, etten nyt tiedä, oletko tosissasi. Oletko?

~BK~"Ei sinun tarvitse kaikkea saada. Mihin ihmeeseen saisit sen mahtumaan?"
avatar

Samppu92

Lego-ambassador Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: CITY -yhteisteos Model Expo 2014 - 11/01/2014 01:03
En tiennytkään, että Lego tukee näitä messuja, vaikka olisihan tuon voinut arvata. Se on joka tapauksessa hienoa.

Pahoittelen, jos en ilmaissut asiaa riittävän selkeästi. Kuitenkin koska en ole saanut ketään mukaan taistelukuvaukseen, jätän sen idean myöhempiin näyttelyihin, että saan hankittua riittävästi paloja ympäristöön.

Eli en tee model expoon taistelukuvausta. Sen sijaan ilmoitan tässä, että tuon lentokoneita, ainakin Hornet F-18 mallin (eli sen mikä näkyy kuvassa aiemmissa viesteissä), Thunderbolt A-10 ja joitakin muita, joista ilmoitan tuonnempana.

Kaikissa koneissa on varsin mielekkäitä toimintoja, joita mielelläni esittelisin messuilla, jos se on siellä tai lentokenttäasettelun puitteissa mahdollista? Ei toki välttämätöntä, mutta esim Hornetissa on toimiva heittoistuin, yli 3m kantavat ohjukset, ohjainsauvalla ohjattavat siivekkeet, A-10ssä toimiva konetykki jne, joiden mekanismeista monet saattaisivat olla kiinnostuneita.
avatar

TheQ

Admin, puheenjohtaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: CITY -yhteisteos Model Expo 2014 - 11/01/2014 03:21
Ehkä on parempi jättää mekanismien ja toimintojen esittely johonkin muuhun kertaan, nimittäin tuolla Expossa on niin ruuhkaista että ei siellä ole tilaa esitellä toimintaa! Myös suuri määrä pieniä muksuja tuo omat riskitekijänsä, joten on parempi jättää ohjuksien, heittoistuinten ja muiden hienouksia esittely pois. Ei sillä etteikö niitä mielellään näkisi toiminnassa, ehkä voit torstaina rakennuspäivänä esitellä niitä?

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: CITY -yhteisteos Model Expo 2014 - 11/01/2014 07:55
Model Expo on siis aivan huikea tapahtuma!

Yhteisteokseemme tutustui viime vuonna arviolta 15-20 tuhatta messuvierasta (yli 10 minuuttia).
Metalliset suoja-aidat oli väen paineen takia kiinnitettävä lattiaan!

Linkki 2013 Expon kuviin ja videoihin

Muutaman vuoden tapahtumaa seuranneena olen oppinut miten vaativaa suuri yleisö voi olla. Mutta kun katson mikä yhdistää kaikkia suosituimpia osastoja, kuten Lennätys, RC-autot, Työkoneet, Laivat, Rautatiet jne., olemme jäljillä.
Kaikilla suosituimmilla osastoilla harrastajat puhaltavat yhteen hiileen. Yhdessä tekemällä on saatu aikaiseksi jotakin, joka on jotakin paljon osiensa summaa suurempaa.

terv. R2-D2
********************
Palikat pitää laittaa liikkumaan, ne tykkää siitä !

Finland Brick

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: CITY -yhteisteos Model Expo 2014 - 12/01/2014 03:27
Minulla olisi linna valmistumassa Imatralle ja toisin sen myös mielelläni expoille jos sen tuonne castle alueelle saisi,tällä hetkellä koko on 12 modua(sis.maasto)voin tarvittaessa tehdä vielä kylää/maastoa enemmänkin.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään