Model Expo 2014 - CASTLE -yhteisteos
Kirjoittaja ptLeskinen 

Ukkopalikka

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: CASTLE -yhteisteos Model Expo 14 - 07/04/2014 08:50
Suuret kiitokset Pate-Keetongulle taas kerran tilanteen pelastamisesta. Lisäsin muutaman pikaisesti autotallissa otetun kuvan Flickriin. Niihin pääsee noiden linkkien kautta, mutta ihan harjoitusmielessä laitan tähän pari kuvaa.

Awikseen päin:Haltiamieltä päin:Mikkeä päin:Vesistöön päin:

Ukkopalikka

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: CASTLE -yhteisteos Model Expo 14 - 07/04/2014 09:50
Kiitokset Pate-Keetongulle. Jälleen kerran pelastit tilanteen.

Laitoin Flickriin lisää kuvia ja yritin äsken laitella niitä tänne, mutta viesti ei tullut näkyville foorumille. Laitteet ja koneet eivät suostu alaisuuteeni. Mutta yllä olevan viestin linkkien kautta pääsee katsomaan kuvia, kiitos siitä uudemman kerrran.

Ukkopalikka

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: CASTLE -yhteisteos Model Expo 14 - 07/04/2014 16:48
Suurkiitokset Pate-keetongulle tilanteen pelastamisesta jälleen kerran.

Flickrissä lisää kuvia. Olen tässä yritellyt näitä viestejä ja kuvia laitella, mutta mitään ei tule näkyviin foorumille. Ehkä niitä joku päivä ilmestyy sitten kasakaupalla.

Täällähän nämä nyt sitten näköjään ovat.Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 07/04/2014 16:51.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: CASTLE -yhteisteos Model Expo 14 - 08/04/2014 17:54
Raotan viime tingassa minäkin salaisuuksien verhoa ja esittelen pari kuvaa osuudestani. Jännitystä tosin riittää edelleen, kuten näkyy, sillä kuvista puuttuu yhä yksi tönö ja (lähes) kaikki kasvillisuus ja ukkelit:


"Julkisivu", ex-etelä eli nykyinen länsi, mikäli olen maailmanmuutosta oikein ymmärtänyt. Mutta kukaan ei tainnut varsinaisesti ottaa käyttää uusia suuntia ajatuksia sotkemaan, joten enpä ota minäkään.


Näkymä koilliskolkasta.


Länsisivu eli Awiksen naapurusto.


Talojen välinen kuja ja sisäpiha. Tätä tuskin kävijät onnistuvat mistään vinkkelistä kunnolla näkemään.


Toinen kuva siltä sivustalta, josta katsojatkin saattavat jotakin nähdä.

Ukkopalikka

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2014 - CASTLE -yhteisteos - 17/04/2014 09:49
Onneksi konkarit saivat hienosti meikäläisen teoksen liittymään muiden yhteyteen, vaikka kuvayhteydet eivät niin hyvin omalta osaltani onnistuneet.

Expoilla oli jotain puhetta paremmin suunnitellusta castle -kokonaisuudesta ja aivot jäivät raksuttamaan ajatusta. Kenties selkeämmin toisistaan erotellut osapuolet (rodut) ja niiden väliin jonkinlainen taistelukenttä, jonka laitamille voisi sitten ryhmitellä armeijoita: örkit, haltiat, ihmiset, steampunk -kääpiöt jne. Kenties kaupunkiaan puolustavia siviilejä tai sitten jonkinlainen rotujen kohtaamispaikka: fantasiamaailman Babylon 5.

Ehkä turhan aikaista pohtia seuraavia messuja, mutta ensikertalaisena oman teoksen näkeminen osana isompaa kokonaisuutta oli sen verran jännittävää ja innostavaa, että väkisinkin alkaa nähdä suuruudenhulluja visioita, mitä seuraavaksi alkaa rakentamaan. Käytännössä tämä oli vasta kolmas isompi dioraama mitä olen tehnyt. Ensimmäinen oli 48x48 baseplatella, toinen 2x3 moduulipohjaa, tämä 4x4 moduulipohjaa, joten seuraava on vähintään 6x6 moduulia. Mielessä on sellainen Carthago -tyyppinen muurein suojattu satama ja monikerroksinen, keskuslinnoituksen ympärille rakentuva kaupunki.

Mahtavaa! Vaimo on varmaan samaa mieltä :).
avatar

ptLeskinen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2014 - CASTLE -yhteisteos - 17/04/2014 12:46
Mukava oli saada näinkin iso kokonaisuus mukaan uudelta jäseneltä, kiitos.

Kyllä juuri nyt on oikea aika alkaa miettimään seuraavia Expoja. 11,5 kk on lopulta kovin lyhyt aika.

Ideoita vaan liikkeelle muiltakin!
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2014 - CASTLE -yhteisteos - 22/04/2014 16:42
Lainaus
Ukkopalikka
Kenties selkeämmin toisistaan erotellut osapuolet (rodut) ja niiden väliin jonkinlainen taistelukenttä, jonka laitamille voisi sitten ryhmitellä armeijoita: örkit, haltiat, ihmiset, steampunk -kääpiöt jne. Kenties kaupunkiaan puolustavia siviilejä tai sitten jonkinlainen rotujen kohtaamispaikka: fantasiamaailman Babylon 5.
Minulta voisi tulla raunioita sinne väliin jos tuommoinen järjestyisi...

Ukkopalikka

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2014 - CASTLE -yhteisteos - 24/04/2014 10:53
Rauniot ovat hyvä idea, mikäli jotain esittämäni tyyppistä lähettäisiin kehittelemään. Itse olen hakenut inspiraatiota Warhammerin, Warhammer 40k:n ja muiden niin fantasia kuin scifi tabletop sotapelien pohjalta. Mitään minifiguurien verilöylyä en tosin ole ajatellut, vaan nimenomaan kiinnostus kohdistuu pelipöytien ja dioraamojen rakennus- ja maisemaratkaisuihin. Expoissa ollut kokonaisuuteni oli kuitenkin melko perinteinen legorakennelma avonaisine rakennuksineen. Tämä tietysti oli sopivaa, kun sitä myös Expojen jälkeiseen leikkimistarkoitukseen rakensin. Mutta seuraavaksi voisi kokeilla vähän erilaista lähestymistapaa varsinkin rakennuksissa.

Tällä hetkellä olen katsellut scifi juttuja, kun pientä post apoc hommaa kehittelen, joten voipi olla että jonkinlaista aikaan kuulumatonta (anakronistista) yksityiskohtaa ja tyyliä tulee mukaan myös seuraavaan örkkikaupunkiin. Jos ei seuraaville Expoille niin ainakin omaksi ja toivottavasti lasten iloksi.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2014 - CASTLE -yhteisteos - 25/04/2014 07:31
Lainaus
ukkopalikka
Tällä hetkellä olen katsellut scifi juttuja, kun pientä post apoc hommaa kehittelen, joten voipi olla että jonkinlaista aikaan kuulumatonta (anakronistista) yksityiskohtaa ja tyyliä tulee mukaan myös seuraavaan örkkikaupunkiin.
Tarkoitatko jotain aikakoneen tapaista?Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 25/04/2014 07:35.

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2014 - CASTLE -yhteisteos - 25/04/2014 09:47
Tere,
ottamatta millään muotoa kantaa suunnitelmiin, jotka muuten kuulostavat aika huikeilta, aina välillä kannattaa hiukan pysähtyä arvioimaan näitä näyttelyrakentamisen peruskysymyksiä.
Tämä koskee itse asiassa ihan kaikkea mitä näyttelyihin ikinä rakennammekin.

Eli

- Mitä eri ikäiset ja taustaiset näyttelykävijät saavat teoksesta irti. Avautuuko se kyllin helposti vaikka en tuntisi lainkaan taustalla olevaa tarinaa?

- Innostaisiko tämä näyttelykävijää tutustumaan osastoomme myös ensi vuonna, tuomaan kaveita mukanaan ja liittymään tällä välin Palikkatakomoon?

- Saadaanko teoksen / tarinan pääkohdat ja näkymät hyvin näkyville, helposti näyttelykävijän kuvattaviksi?
- Toteutuuko tasapaino massiivisten muotojen ja ilmavan esityksen kesken?
- entä highlight:tien, perusrakenteen ja täyteosien kesken?

- Olemmeko rakentamassa joukkoa vierekkäin aseteltuja teoksia, vai kokonaisuutta joka tarjoaa näyttelyn kävijöille merkittävästi osiensa summaa suuremman kokonaisuuden ja unohtumattoman WOW-elämyksen?

Ei tämä mitään salatiedettä ole, onneksi.
Itse käytän mielelläni suunnittelun apuna 1/16 mittakaavassa tehtyjä pelkistettyjä 3D pienoismalleja.
Kokonaisuuden hahmottaminen, ja katsojan katselukulmien mallailu on pienoismallin kanssa paljon helpompaa. Pienoismalleja voi käyttää myös ajatuksien esittelyyn.

terv. R2-D2
********************
Palikat pitää laittaa liikkumaan, ne tykkää siitä !

Ukkopalikka

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2014 - CASTLE -yhteisteos - 25/04/2014 17:33
Lainaus
MrJones
Lainaus
ukkopalikka
Tällä hetkellä olen katsellut scifi juttuja, kun pientä post apoc hommaa kehittelen, joten voipi olla että jonkinlaista aikaan kuulumatonta (anakronistista) yksityiskohtaa ja tyyliä tulee mukaan myös seuraavaan örkkikaupunkiin.
Tarkoitatko jotain aikakoneen tapaista?

Jotain aikaan kuulumatonta tai eri aikakausia sekoittavaa tarkoitin. Vähän niin kuin steampunk, dieselpunk tai esimerkiksi Dyyni sarja, jonka kaukaiseen tulevaisuuteen sijoittunut yhteiskunta tuntuu unohtaneen paljon teknologiaa. Olen esimerkiksi rakentanut muuten keskiaikaiseen ympäristöön sopivan pajan, mutta tulisijan paikalla oli jonkinlainen raketin osista koottu kuumennin. Vähän huono selvitys, mutta idea oli lähinnä jokin siirtokunta kaukaisella planeetalla, jossa kolmannen sukupolven eloonjääjillä on lähinnä muisto mukana tuodusta teknologiasta. Tai kaukainen tulevaisuus, jossa ollaan palattu osaksi takaisin keskiaikaan. Nämä ovat niitä juttuja, joista R2 kirjoitti että avautuuko se messukävijöille ja voin todeta että tuskimpa suurellekaan osalle edes selityksen jälkeen.
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2014 - CASTLE -yhteisteos - 25/04/2014 17:57
Idea sinällään hyvä esim. yksittäisteoksessa toteutettavaksi, vaikkapa vitriiniin. Mutta isossa Castle-pöydässä rikkoo kokonaisuuden ja saa aikaan 99%:ssa katsojista WTF-fiilikset.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


Ukkopalikka

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2014 - CASTLE -yhteisteos - 25/04/2014 18:11
Oho, painoin vahingossa lähetä. Piti vielä lisätä että onhan Warhammer 40k esimerkiksi kuin tulevaisuuten heitetty keskiaika tai keskiaikaan siirtynyt tulevaisuus. Tällaista en siis lähtisi kuitenkaan tavoittelemaan, koska ihan reilusti keskiaikainen tai hieman fantasiaan kääntynyt keskiaika kiinnostanee suurempaa yleisöä.

R2:lle kiitos kommenteista. Itse olen scifin ja fantasian ystävä ja henkilökohtaisesti tahtoisin nähdä Palikkatakomon osastolla linnateemaisen kokonaisuuden, joka ei olisi vain pöydäntäytettä kaupungin jatkeena, vaan rinnakkaisteoksena kaupungin rinnalla. Tietenkään linnakokonaisuus ei onnistu ihan samoin periaattein kuin moduulikaupunki, joka kuitenkin koostuu yksittäisistä rakennuksista ja katuosuuksista. Siksi kaikki ajatukset tavoitteen saavuttamiseksi ovat toivottavia.

Ensimmäisen messukokemuksen jälkeen on todettava, että yksityiskohdat helposti hukkuvat kokonaisuuden alle ja siksi rakentaisinkin teokseni nyt eri tavalla. Keskelle pöytää korkeammalle ja suurempaa ja lähemmäksi yleisöä pienempää ja enempi yksityiskohtia. Liika tiiviys tuhoaa myös helposti yksityiskohtia ja rakennusteknisiä hienouksia. Siksi suurempien ja keskittymistä vaativien rakennelmien väliin tarvittaisiin ilmaa ja vähempi katsottavaa.

Ja siitä olen ehdottomasti samaa mieltä että mahdollisimman monta WOW-huudahdusta on tarkoitus saada aikaiseksi. Itse haluaisin myös tuoda esille, että ei ole Star Wars -legoja, linnalegoja, kaupunkilegoja tai Friends -legoja. On vain legoja, joista voi rakentaa kaikkea mahtavaa. Itse en esimerkiksi osaa lainkaan rakentaa bionicleistä bioniclejuttuja, enkä edes halua, mutta silti teoksessani oli kyseisen sarjan osia.

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2014 - CASTLE -yhteisteos - 25/04/2014 18:40
Hiukan on joskus raapaistu scifiä, tääläkin. Asimovin, Gibsonin jne. suomennetut tuotannot löytyy yhä hyllystä. Aiheena scifi on silti vaikea. Jostakin Douglas Adamsin tuotannosta voisi ammentaa irrallisia erillisteoksia, mutta muuten joko mittasuhteet karkaavat käsistä, tai teoksen ymmärtäisi vain kolme kahjointa kulloinkin kyseessä olevan genren friikkiä.

terv. R2-D2
********************
Palikat pitää laittaa liikkumaan, ne tykkää siitä !
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2014 - CASTLE -yhteisteos - 25/04/2014 22:28
Sivustaseuraajana pitää manita että "stereotyyppiset" (en tarkoita sanan negatiivisessa merkityksessä) keskiaika tai high fantasy -kuvaelmat ovat varmasti helpoimpia yleisölle. Adamsin tuotanto on scifissä samanlaista kuin Pratchett fantasian puolella: parodiaa, joka voi olla haastavaa tai jopa sekavan tuntuista tulkittavaa ilman lähempää tuntemusta parodian kohteesta.
avatar

ptLeskinen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2014 - CASTLE -yhteisteos - 25/04/2014 22:47
Vuoria ja vuorten kokoisia jättiläisiä (voisin olla tekemässä) mukaan, isoja taistelutantereita. Liikkuvia/lentäviä lohikäärmeitä. Isoja, aidosti isoja linnoja. Näillä eväillä ensi vuoden Expoilla CASTLE nostaisi jälleen statustaan.

Tälläiseen tarvitaan joku pääarkkitehti jolla langat pysyy käsissä ja olisi juuri näkemystä siitä miten hulluimmatkin rakentajat mahtuvat mukaan unohtamatta pienempiä tuottajia. Onko jo tässä vaiheessa innokkaita, kättä pystyyn?

Ukkopalikka

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2014 - CASTLE -yhteisteos - 25/04/2014 22:52
Rupeaa lipsumaan aika kauas otsikosta, mutta jonkinlainen Moonbase standardin mukainen hässäkkä voisi onnistua. Bladerunner tai Fifth Element -tyyppinen kaupunki istuisi suoraan moduulikaupunkipohjalle ja voisi käyttää Space Police 3 sarjan tyyppisiä lentoautoja. Kyseinen sarja oli selvästi saanut vaikutteita kyseisistä elokuvista eikä varsinaisesti edes mielestäni sijoittunut avaruuteen. Scifi on kuitenkin vähän omanlaistensa tyyppien juttu. Käsi pystyyn kuka tiesi mikä on Babylon 5, johon viittasin aiemmassa viestissä. Nuoremmat ei ollut edes syntynyt kun se oli kova juttu ja vahemmasta väestä saatan epäillä, että taitaa olla enemmistölle never heard osastoa.

Linnateema on varmasti parempi ratkaisu isompaa kokonaisuutta ajatellen. Löytyy varmasti enemmän rakentajia ja siihen on helpompi saada mukaan monenlaisia hienoja rakennuksia, linnoituksia, peltoja, raunioita ja maisemaa eli paljon kaikkea mielenkiintoista, jonka äärellä olevan katsojan ei teosta ymmärtääkseen tarvitse olla lukenut jotain tiettyä kirjaa tai katsonut jotain tiettyä elokuvaa.

Kuten aiemmissa viesteissä totesin, haen linnateemaisiin rakennuksiinkin ideoita scifin puolelta, koska toivon löytäväni siten jonkin uuden tavan rakentaa varsinkin örkkijuttuja. En ole erityisemmin innostunut rähjäisestä puusta ja luusta tyylistä, koska minun örkkini ovat oman maailmansa mahtavin taloudellinen ja sotilaallinen mahti ja mikäli et ole heidän puolella olet heitä vastaan. *iskee silmeen*

Tämä keskustelu taisi lähteä vähän lapasesta, kun tarkoitus oli vain esitellä ajatus Castle teemaisesta yhteisteoksesta, joka voisi olla ylpeästi City teoksen rinnalla.

Ukkopalikka

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2014 - CASTLE -yhteisteos - 25/04/2014 22:59
Hassua kun kirjottaa omaa komenttia, niin muiden komenttien tulo ei näkynyt. Olen samaa mieltä niin Variksen kuin ptLeskisen kanssa. Stereotypiat toimii, siksi ne on olemassa ja siksi niitä käytetään. Taistelutantereen yllä lentävät lohikäärmeet olisi tosi siisti juttu, mutta voin vakuuttaa että lankojen täällä päässä ei ollut käsi pystyssä.*iloinen*Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 25/04/2014 23:01.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2014 - CASTLE -yhteisteos - 25/04/2014 23:37
Minifiguskaalassa dystopinen Blade Runner-kaupunki on varmaankin haastavin mahdollinen rakennettava rakennusten korkeuden ja massiivisuuden takia. Ankeassa tulevaisuuden suurkaupungissa rakennusten on kuitenkin oltava mittakaavaltaan täysin övereitä korostaakseen yksilön merkityksettömyyttä ja pienuutta.

Suuren mittakaavan castle-kaupungin teossa voisi toimia esimerkiksi pöydän nurkkaan sijoitettu linnoitus, vallihauta sen pöydän puoleisilla sivuilla, sitten taloja ja kaupungin muuri ja loppu pöytä niittyä ja peltoa hyökkäävällä armeijalla ja sotakoneilla, eli siis kaupungista olisi pöydällä neljänneksen kokoinen siivu ja se jakaantuisi toisistaan selkeästi erottuviin kehiin joista löytyisi erityyppistä rakennettavaa. Hyvänä puolena olisi eheä kokonaisuus, huonona yksittäisten rakentajien vapauden rajoittaminen.

Henkilökohtaisena mielipiteenäni: B5 oli paras jatkuvajuoninen scifi-sarja Galactican uusintaversioon asti.

Finland Brick

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2014 - CASTLE -yhteisteos - 26/04/2014 02:18
Voin hoitaa Castle organisoinnit ensivuonnakin.

Kiva kuulla että tämän vuoden castle-alue innosti monia ja kiitokset kaikille jotka olivat mukana sitä toteuttamassa!

Mutta erityisesti hattua nostan Mikelle ja Awikselle castle puolella,molemmat tekivät 4 modua pelkkää maastoa,sitä castle ja fantasia teema eniten kaipaakin!
(Tosin castle-alue oli silti liian täyteen ahdettu,Örkkisatama,Kääpiölinnoitus,Linna,Kylä..)
Onhan se ymmärrettävää että porukka haluaa rakentaa linnoituksia sun muita,siinä tapauksessa pitäisi asettaa järkevät speksit jotta yhteisteos pysyisi tilavana.
Sama kuin moducityssä oli tänävuonna tiemodupakko 3 modua=1 tiemodu,
vastaava rajoitus kannattaisi asettaa castlen puolelle jos osallistujat eivät vapaaehtoisesti tee maastomoduja esim.
rakentaja A tekee kylää 4 modua ja tuo sen jatkoksi 2 maastomodua.
Tällä tavalla teoksesta saataisiin "realistisempi" tunnelma kokonaisuutena.


Roope kiittää ja kuittaa.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2014 - CASTLE -yhteisteos - 26/04/2014 09:02
Lainaus
Varis
eli siis kaupungista olisi pöydällä neljänneksen kokoinen siivu ja se jakaantuisi toisistaan selkeästi erottuviin kehiin joista löytyisi erityyppistä rakennettavaa. Hyvänä puolena olisi eheä kokonaisuus, huonona yksittäisten rakentajien vapauden rajoittaminen.
Tuo kyllä kuulostaa lähinnä Minas Tirith:iltä. Se voisi kyllä toimiakin.

Ukkopalikka

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2014 - CASTLE -yhteisteos - 26/04/2014 09:07
Lainaus
Varis
Minifiguskaalassa dystopinen Blade Runner-kaupunki on varmaankin haastavin mahdollinen rakennettava rakennusten korkeuden ja massiivisuuden takia. Ankeassa tulevaisuuden suurkaupungissa rakennusten on kuitenkin oltava mittakaavaltaan täysin övereitä korostaakseen yksilön merkityksettömyyttä ja pienuutta.

Henkilökohtaisena mielipiteenäni: B5 oli paras jatkuvajuoninen scifi-sarja Galactican uusintaversioon asti.

Hieno huomata, että foorumilta löytyy muitakin Galactican fanittajia.
Tässä linkki dystopiseen kaupunkiteokseen, jossa on sekä massiivisuutta että yksityiskohtia:
[www.flickr.com]

Maastomodujen "pakollisuus" kuulostaa ihan toimivalta idealta. Itselläni oli tavoitteena jättää muihin rakentajiin päin tummalla beigellä standardikorkeudella tyhjää tilaa vähintään 4-6 nuppia, mutta se ei lopulta onnistunut. Myös tämäntyyppinen rakennuksista vapaan tilan jättö voisi auttaa ilmavuuden saamisessa.

Yksittäisen rakentajan vapautta tuskin tarvitsee rajoittaa jos eri osaset vain saadaan selkeästi erilleen ja jouhevasti maastolla ja tiestöllä yhteen.

Ukkopalikka

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2014 - CASTLE -yhteisteos - 28/04/2014 09:15
Tässä linkki kohtalaisen kokoiseen yhteisdioramaan ja kuvavirrassa on otoksia myös kokoamisesta. Näitähän löytyy kun hakee esimerkiksi lego castle diorama -haulla kuvia.

[www.flickr.com]

Tarvitaan sektoreita varsinaisille rakennuskohteille ja maastomodut niiden väliin. Joki, merenlahti, kanjoni tai tiestöä. Ongelmaksi muodostuu helposti korkeiden kohteiden sijoittuminen reunoille, jolloin keskellä olevat maastot ja muut jäävät piloon. Eihän kukaan halua kuitenkaan rakentaa hienoa moduulia, jota kukaan ei näe. Tämä sama ilmiöhän tietysti tulee myös moducityn puolella.

Mikähän tämä R2:n mainitsema 3D pienoismallisysteemi noin niinkuin käytännössä on? Mistä tulikin mieleen Douglas Adams: Heartlake Cityn rannalla olevat delfiinit nousemassa ilmaan. "Näkemiin ja kiitos kaloista." Siinä sitä pähkäilemistä katsojille, kuten JK sanoi: WTF.

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2014 - CASTLE -yhteisteos - 28/04/2014 13:00
No esimerkiksi Stokkan jouluikkunan teimme pienellä porukalla 1/16 3D-mallin pohjalta,
Linkki projektin esittelyynterv. R2-D2
********************
Palikat pitää laittaa liikkumaan, ne tykkää siitä !

Ukkopalikka

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2014 - CASTLE -yhteisteos - 28/04/2014 17:49
Aika raju mittakaava hahmotettavaksi. Itse kokeilisin ehkä 1/4. Siltä pohjalta voisi kokeilla yleisempää maaston suunnittelua ja rakennusten sijoittumista. Tämänlaisen pohjakuvan mukaan pystyisi ehkä jopa tekemään moduulivarauksia. Täytyypä viikonloppuna tehdä jokin kokeilu.
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2014 - CASTLE -yhteisteos - 28/04/2014 18:05
no joku 2x2 voisi vastata yhtä 32x32 moduulia, siitähän sen näkee nopeasti onko tulossa liikaa rakennuksia, väleihin on pakko saada maastomodujakinAdmin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


Ukkopalikka

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2014 - CASTLE -yhteisteos - 28/04/2014 18:54
2x2 riittää yleisluonteiseen suunnitteluun. Nähdään kuinka monta maastomodua ja missä linna ja kylä jne. Hieman isompi, 4x4 tai 8x8 mahdollistaisi jo teiden ja jokien ja sellaisten suunnittelun, jolloin nähtäisiin minkätyyppistä maastoa tarvitaan ja kuinka yksittäiset modut yhdistyy näiden avulla toisiinsa. Tai ehkä ajatteluni kuvastaa harjoituksen puutetta.
avatar

Samppu92

Lego-ambassador Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2014 - CASTLE -yhteisteos - 28/04/2014 20:10
"Ensimmäisen messukokemuksen jälkeen on todettava, että yksityiskohdat helposti hukkuvat kokonaisuuden alle ja siksi rakentaisinkin teokseni nyt eri tavalla. Keskelle pöytää korkeammalle ja suurempaa ja lähemmäksi yleisöä pienempää ja enempi yksityiskohtia."

Kokolailla samaa mieltä, erinomainen idea.

Jos joku on tulevaisuudessa tekemässä lentäviä lohikäärmeitä, tulen siihen mukaan. Laitan
ne sylkemään vielä tultakin.

Edellisiä jatkaen, olen itse sitä mieltä, että mitä enemmän konkreettisesti tunnistettavia kohteita, liittyivätpä ne mihin teemaan hyvänsä, sitä parempi. Esimerkiksi Tolkienin Keskimaan örkit jossakin Tolkienin maailman tunnetussa paikassa säväyttävät mielestäni enemmän kuin vain mitkä tahansa örkit jossakin metsässä.
Ongelma on, kuten jo osin puitukin, se, että suuri yleisö tunnistaisi luultavasti vain THS:n (mikä on kyllä hyvä teema), mutta muutkin teemat kiinnostaisivat rakentajia. Yksi ratkaisu olisi esitellä rakennelmien kohtauksia esim. nopeasti luettavalla sarjakuvasivulla teoksen edessä.

Irrallinen idea yleisesti ottaen Palikkatakomon seuraavaan näyttelyyn olisi jonkin minihahmon etsimiskilpailu. Tyyliin etsi 80-luvun avaruusukko teosten joukosta.
Se innostaisi varmasti varsinkin pieniä, ja houkuttelisi syventymään yksityiskohtiin,
jolloin huomaisi kaikkea sellaistakin, johon ei muuten niin helposti kiinnittäisi huomiota.

---------------------------------------------------------------------------


Lego-superfani
Star Wars -superfani
Aivotutkimus on intohimo.
Kissat <3

"Play is the highest form of research." - Albert Einstein

Ukkopalikka

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2014 - CASTLE -yhteisteos - 29/04/2014 11:01
Useista peräkkäin olevista itsenäisistä töistä muodostuva teossarja, joka kertoisi edetessään esimerkiksi Hobitin tarinan elokuvista tutuin pääkohtauksin, olisi upea ja tunnistettava, mutta lievästi ilmaisten haasteellinen. Netistä löytyy upeita rakennelmia Rivendelistä ja satuinpa joskus löytämään hienon kuvan teoksesta, jossa Gandalf ja kääpiöt roikkuvat palavassa puussa jyrkänteen reunalla. Itse en koe olevani erityisen hyvä rakentamaan legoversioita "oikeista" kohteista, en edes näennäisrealistisia rakennuksia moducityä varten, mutta mukana ollaan jos sille tielle lähdetään.

Mitä tulee muihin tunnettuhin linnateemoihin, niin fantasiajutuista Game of Thrones on kyllä itseltäni valitettavasti jäänyt väliin, enkä tunne myöskään World of Warcraftia. D&D:stä tiedän jotain alkupään suomennettuja juttuja: Dragonlancea ja Forgotten Realmsia. Yleisölle tuttuja ovat tietysti myös kuningas Arthur, Robin Hood jne. Forgotten Realmsin Drow kaupunkien legoversioita muuten löytyykin kun vähän selailee ja Game of Thronesin jäämuurista on myös jäätäviä legoversioita.
avatar

Pate-keetongu

Sihteeri Varapuheenjohtaja Hallituksen jäsen Moderaattori

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2014 - CASTLE -yhteisteos - 29/04/2014 12:19
Olen yhä sitä mieltä, että Ankh-Morporkista saisi mainion ja eri toten värikkään linna-teeman yhteisteoksen. Harmaa on ollut aika usein linnateoksissa vallitsevana (ja aika tylsänä) päävärinä, ja monet valittelevat, etteivät voi rakentaa linnateoksia harmaiden palojen vähyyden takia. Kuitenkaan oikea keskiaikainen eurooppa ei ollut kovin harmaa paikka, ja Pratchettin kirjathan ovat mitä parhaimpia inspiroitumismateriaalia. Messuyleisön ei välttämättä edes tarvitse tuntea lähdemateriaalia jos teoksen ulkonäkö puhuu puolestaan.

Monty Pythonin Graalin Maljasta saisi myös muutaman kohtauksen, jotka olisivat varmasti tunnistettavia: Ni:n ritarit minulla olikin jo joskus Weegeessä, tosin vain vignettenä. Niiden lisäksi ainakin kolmipäinen ritari, riippusilta, troijalainen kani, Tim-velho ja tappajakaniini olisivat hauskoja ideoita. R2 voisi sitten rakentaa Camelotin puoliaukinaisen version mindstorms-tanssivilla hahmoilla.

----------------------------------------
Cyclopics Bricks -blogini - Flickr - Myyrä ~ LEGO Ideas[]


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään