GBC Imatralle 2015
Kirjoittaja Luuranko 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

Luuranko

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: GBC Imatralle 2015 - 05/12/2014 18:08
Viime keväänä suuren suosion Model Expoilla saavutti Takomon ensimmäinen GBC-yhteisteos (siis Great Ball Contraption eli tuttavallisemmin Suuri Pallovekotin). Asiaan perehtymättömille kerrottakoon, että kyseessä on liuta erilaisia moottoroituja moduuleita, jotka pyörittävät hurjaa määrää palloja vinhalla vauhdilla. Tässä videomuotoinen dokumentaatio kyseisestä vempeleestä takomolaisena tulkintana. Tämän tyyppinen konsepti on tällä hetkellä maailman palikkapiireissä aikamoisen trendikäs näyttelyteos, joten olisipa hauskaa jatkaa tämän lajin parissa näin täällä kotirintamallakin.

Nyt onkin hyvä aika herätellä asiasta mahdollisesti kiinnostuneita, sillä ensi kevään näyttelykausi lähenee kohisten kuin glögipannu liedellä. Ensimmäisenä palikkaharrastajien kalentereissa siintää Imatran Leiki Legoilla -tapahtuma ja tätä seuraa myöhemmin Model Expo. Allekirjoittaneella on tarkoitus saada tuotua pari palloratamoduulia jo Imatralle vähintään yksittäiseksi teokseksi, mutta ainahan suurempi yhteisteos olisi parempi ja näin pohdinkin, onko muilla Imatralle saapuvilla kiinnostusta osallistua suurempaan kokonaisuuteen.

Mikäli kiinnostusta ilmenee niin laaditaan pohjakartta sekä tarvittavat ohjeet ja käydään toimeen.

-Pluurankeli

No, oikea elämä on vielä sairaampaa.

Brickshelf
Vuhvelituotanto
Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 05/12/2014 18:14.
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: GBC Imatralle 2015 - 07/12/2014 12:47
Ehdotan, että in-korin pohjan korkeutta nostetaan ohjeissa. Viimeksi taisi olla jotain 5-7? Ja ainakin monessa omassa suunnitelmassa se olisi liian vähän. Eli tukipilareita vaan alle ja vempeleiden pohjatasoa ylemmäs, vaikka 10-15 nuppiin, niin jää rattaille ja moottoreille enemmän alle tilaa. Ja onnistuu myös sellaiset että in-korista pallot voivat tarvittaessa myös jatkaa alaspäin...Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


avatar

Luuranko

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: GBC Imatralle 2015 - 07/12/2014 20:01
Tosiaan, tässä Expojen GBC:n suunnitteluun käytetty ketju ja täällä kyseistä tapahtumaa silmällä pitäen laadittu ohje moduulien rakentamiseen.

Lainaus
JK
Ehdotan, että in-korin pohjan korkeutta nostetaan ohjeissa.
"In-kori" ei varsinaisesti tarkoita fyysistä koria tai muuta allasta, johon pallojen tulisi kerääntyä, vaan enemmänkin kohtaa moduulissa, jossa pallojen vastaanotto edellisestä moduulista tapahtuu. Helpottaa eri rakentajien tuottamien moduulien rajapinnan suunnittelua, kun tietää noin suunnilleen mihin oman ratansa pitää päättyä. Tältä kohdalta pallot voivat vaikka suoraan jatkaa matkaa tai varastoitua hetkeksi tai miten tahansa rakentaja on osuutensa suunnitellutkin.

Muistaakseni viime keväänä "korin" ylälaidan ohjekorkeus taisi olla 10 palikkaa, mutta tarkat mitat tarkisteltiin lopulta naapureiden kesken. Minusta tämä on toimiva menetelmä, ainakin viimekertaisen osallistujamäärän huomioiden. Lisäksi jos moduuleja ruvetaan säännönmukaisesti paljonkin nostamaan, niiden palikkakulutus kasvaa ja mahdollinen osallistumiskynnys yhteisteokseen nousee. Se toki havaittiin keväällä, että jos päädymme käyttämään moduulipohjaa seuraavassa GBC:ssä niin se kannattaa nostaa noin pallon verran ilmaan muutamilla tukipilareilla per moduuli, jotta karanneiden pallojen poistaminen väliköistä helpottuu. Tosin kaikissa moduuleissa tämäkään ei ole välttämätöntä ja toki voidaan taas pohtia, tarvitaanko GBC:ssä moduulipohjaa lainkaan...

Jos taas haluaa viedä ratansa korkeuksiin niin helpoimmalla pääsee tekemällä itse yhden moduulin lisää ja nostaa sitten sillä matkalla pallot ylemmäs jollakin hissisysteemillä. GBC:t ovat kuitenkin parhaimmillaan mahtavan kirjavia ja epäsäännöllisiä todella erilaisine moduuleineen ja siksi en itse kannata liikaa samankaltaistavaa säätelyä koskien niiden rakennetta ja teknisiä ratkaisuja.

-Pluurankeli

No, oikea elämä on vielä sairaampaa.

Brickshelf
Vuhvelituotanto

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: GBC Imatralle 2015 - 08/12/2014 00:20
Tere,
mihinkään mahtipontiseen ei oma aikataulu anna periksi, mutta muutama vekotin saattaa syntyä.

Korkeuskeskusteluun toteaisin, että oleelisempaa on saada härvelien alle pudonneet pallot pois sujuvasti. Ja samalla tilaa kannattaa olla niin, että mahdolliset karkulaiset pääsevät putoamaan kunnolla ja vältytään jumittumisilta.

Sähkönsyöttö ja nopeuden säädin. Muuntajia ja säätimiä saa Briklinkistä halvalla. Suosittelen joka härvelille omaa moottoria ja säädintä. Toiminnan säätäminen tulee näin toimien niin merkittävästi helpommaksi, että tätä ei todellakaan kannata ylenkatsoa.

terv. R2-D2
********************
Palikat pitää laittaa liikkumaan, ne tykkää siitä !

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: GBC Imatralle 2015 - 08/12/2014 09:29
Kaksi hyvin erilaista mallisuoritusta

Yliaktiiviselle operaattorille

Iso, mutta varmatoiminen = voit käydä rauhassa vaikka kahvilla

terv. R2-D2
********************
Palikat pitää laittaa liikkumaan, ne tykkää siitä !

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: GBC Imatralle 2015 - 21/01/2015 23:05
Huomio kaikki GBC:stä kiinnostuneet,

Otan Imatralle mukaan pari-kolme omaa moduliani ja palloja.
Tässä on meinaan oivallinen tilaisuus päästä vähän testaamaan laitteita jo Model Expoa silmällä pitäen.

(päivän saldona siis yksi pieni vanha moduli tallella ja kaksi pitkälle ideoitua pipassa)

terv. R2-D2
********************
Palikat pitää laittaa liikkumaan, ne tykkää siitä !


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään