ModelExpo 2015 palauteketju
Kirjoittaja JK 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: ModelExpo 2015 palauteketju - 10/04/2015 17:22
Tänne ketjuun kootaan paikallaolevien kommentit, palaute, kehitysideat sekä ruusut ja risut.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube

Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 10/04/2015 17:43.
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: ModelExpo 2015 palauteketju - 11/04/2015 09:33
Päivän paras yleisöpalaute:
Noin 5v tyttö katsoo Cityä ja huutaa: "tämä on LIIAN KAUNIS"Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


avatar

ptLeskinen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: ModelExpo 2015 palauteketju - 11/04/2015 17:00
Toinen 6-7v poika: "mä en ole ikinä ollut näin paljon legomaailmassa"
:: Lainaa ::
Aihe: Re: ModelExpo 2015 palauteketju - 11/04/2015 17:50
Voisi melkein sanoa että jokainen gbc:n ohi kulkeva pikkulapsi tunnisti Lego Movien hahmot sieltä :D lasken vielä kohta keskiarvon siitä miten nopeasti yksi pallo kulkee koko kierroksen.

Meiän laskuri taisi päästä johonkin 16 ja puoleen tuhanteen!

Akarri
avatar

Luuranko

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: ModelExpo 2015 palauteketju - 11/04/2015 17:51
GBC:tä eräs miekkonen luonnehti, että "Ei siinä oo mitään pointtia mut on se hemmetin hauska!". Toisaalta on epäilty kyseisen laitteen olevan jotain, joka on tehty, kun "ei ollut kummempaa tekemistä, ja oli paljon palikoita, eikä telkkaristakaan oikein tullu mitään". Lisäksi useaan kertaan on myös kuullut radan eri vaiheiden selitykset muksujen suusta, joten eipähän ole jäänyt esittelijällekään päivän jälkeen epäselväksi että "sit ne kuulat menee tonne ja sieltä ne nousee tonne ja sitte tonne...".

-Pluurankeli

No, oikea elämä on vielä sairaampaa.

Brickshelf
Vuhvelituotanto
Muokattu 2 kertaa. Muokattu viimeksi 11/04/2015 17:53.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: ModelExpo 2015 palauteketju - 11/04/2015 18:44
Hyvä, että gbc:stä on pidetty! Onko tuo 16,5 tuhatta yhden päivän vai pe-la väliltä? Toivottavasti suurempia ongelmia ei ole sattunut.
avatar

Luuranko

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: ModelExpo 2015 palauteketju - 11/04/2015 19:13
Lainaus
Heppuneppu
Onko tuo 16,5 tuhatta yhden päivän vai pe-la väliltä?
Se on tältä päivältä. Perjantaina saldona oli jotain 13 000 ja 15 000 väliltä. Laskin toisinaan jotenkin nollaa laskunsa ja on ainakin kerran sammunut kokonaan, mistä johtuu pieni epävarmuus tilastoiduissa lukemissa.

-Pluurankeli

No, oikea elämä on vielä sairaampaa.

Brickshelf
Vuhvelituotanto

avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: ModelExpo 2015 palauteketju - 11/04/2015 21:22
- Messuosasto on erilainen kuin aiemmin, vaihtelu virkistää! Valvontaa toki tarvitaan enemmän kun on 3 kokonaisuutta ja varasto välissä, mutta toimii se näinkin.

- GBC on ollut osaston vetonaula. Palloralli houkuttaa taaperosta vaariin kävijöitä. R2-D2:n aina kommentoima liike on tarpeen. Ja siksi olen sitä mieltä että CITY kaipaa sen junaradan ympärilleen. Ei sinne tarvita koko matkalle moduuleihin upotettua rataa. Joku pätkä voi niin olla ja muuten 9V rata tai pari rataa kiertämään pöydälle. Junia kaivataan ensi vuodeksi.

- Parannusehdotus kilpailuun:
seuraavan kerran kun suunnitellaan näyttelyyn kilpailua, niin teokset pitää saada riviin niin, että kaikki teokset ovat yhtä helposti nähtävissä ja äänestäjien tutkittavissa.
Olemme TheQ:n tänään laskeneet äänet ja tuntuu että siinä näkyy ns. pimennossaoleminen, eli ne talot/tapahtumat, jotka olivat poisssa pöydän reunilta, kärsivät sijainnistaan, ehkä?

- Huomenna pidetään sitten aamupäivän aikana kulkuneuvokisan äänestys ja siihen Q:n kanssa suunniteltiin että laitetaan ajoneuvot riviin pariksi tunniksi, että saadaan äänestys paremmin järjestettyä. Katsotaan sitten mitä ruusuja tai risuja tästä syntyy :)Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: ModelExpo 2015 palauteketju - 12/04/2015 19:31
Ensin kävijäkommentti GBC:stä
- "tän tekijöiden täytyy olla vinksahtaneita, mukavalla tavalla".

Osaston leiska oli hyvä, vaikka keskellä kulkutiet jäivätkin vähän kapeiksi. Nyt meillä oli ikäänkuin tarjota yleisölle kolme osastoa yhdessä paketissa. Ja kun naapureiksikin sattui oikein mukavaa porukkaa niin tunnelma oli mitä parhain.
Muuallakin huomasin ilolla oikein positiivista kehitystä mitä tulee messujen tarjontaan. Päälimmäisenä mieleen jäi rautatieharrastajien työpaja, jossa yleisö pääsi näkemään miten teoksen yksityskohtia rakennetaan.

Lopuksi vielä kerran iso kiitos taas kerran kaikille ihan älyttömän, tajuttoman, yber, hirmu hienoja teoksia rakentaneille. Tähän porukkaan on kiva kuulua.

terv. R2-D2
********************
Palikat pitää laittaa liikkumaan, ne tykkää siitä !
:: Lainaa ::
Aihe: Re: ModelExpo 2015 palauteketju - 13/04/2015 14:47
en tiedä otinko esittelijän roolin liiankin kirjaimellisesti lauantaina..aikaa tuli vietettyä lähinnä city/sw pöydän luona. yritin kylläparhaani mukaan pysyä poissa yleisön silmien ja kameroiden edestä esitellessäni teostani (ja samalla viereisiä legorides:in luomuksiakin useaan otteeseen..) sain etenkin isompien messuvieraiden kanssa aikaan kymmeniä hedelmällisiä pitkiäkin keskusteluja/muisteloja legoilla rakentamiseen liittyen. toki pienemmillä vierailla oli vaikeuksia nähdä kauppakeskukseen sisälle.. =) . suurin mielenkiinto kohdistui siihen, mistä palikoita oikein hankimme..*pepsodent-hymy*

kolme erillistä pöytää toimi hyvin. "sosiaalitilat *kurpitsa*" sijoitettuna pöytien väliin oli hyvö oivallus (vai vahinko..) rauhoittamaan pienempiä messuvieraita tutkimaan rakennelmia edes hieman pidemmäksi aikaa.Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 13/04/2015 14:49.
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: ModelExpo 2015 palauteketju - 13/04/2015 20:53
Tunnelma oli tosiaan hyvä, niin harrastajilla kuin yleisöllä. 7. kerta messuissa alkaa jo mennä rutiinilla. Mutta aina toki on parannettavaa.

- Kehitysidea ensi vuodelle:
Tänä vuonna CITYä leimasi reunoilla viimeistelemätön ulkoasu.
Jatkossa toivotaan, että jokainen rakentaja todellakin tekee reunamoduulit mustalla palikalla tai päällystää reunan mustalla platella.
"joku tuo platet" -ajatus ei toimi pitkän päälle. Tuskin kukaan haluaa olla se "joku", joka kuskaa paikalle 40metriä mustaa platea :D Näinhän siis edeltävinä vuosina on käynyt, mutta jatkossa tätä ei voi sälyttää yhden tai kahden harrastajan palikkavarannolle.
On paljon helpompaa, että jokainen tekee omat reunamodut valmiiksi asti. Tai sitten tyydymme siihen, että reunassa näkyy monenkirjavaa palikkaa?
Katselkaa vaikka galleriakuvia, ei näytä hyvältä että reunat on näin. Mustat pöytäliinamme vielä korostavat tätä värieroa.

- GBC-pöytä jätettiin tietoisesti ilman pöytäliinaa. Tätä on mietittävä halutaanko jatkossa siihenkin viimeistellympi ulkoasu vai ei? Ehkä pallot karkaisivat vähemmän kankaalta kuin pöytäpinnalta?

- Lopputuloksena mun mielestä linnapöytä oli parhaiten "tuotteistettu" ja viimeistelty kokonaisuus, josta muihinkin teemoihin otettava mallia sopivassa määrin.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: ModelExpo 2015 palauteketju - 16/04/2015 22:52
Olisi pitänyt mitata niitä pöytiä Expossa. Jäi semmoinen tunne, että eikös CITY olisi voinut olla 1 modun leveämpi, kun molemmin puolin oli tyhjää?

Toisaalta siinä on se hyvä reunus kahdelle junaradalle, ratoja ei mun mielestä tarvitse koko matkaltaan integroida moduuleihin, osalla matkaa voi olla kaupungin sisällä, mutta muuten ihan mustalla pöytäliinalla radat.

Tästä päästääkin toiseen asiaan, eli siihen, että jos rakennetaan rataa moduulille, niin sinne pitää jättää 10 nuppia leveyttä junalle ja mutkiin enemmän ylitysvaraa (isot junat) ja jos jotain rakenneteaan radan päälle, niin se vaatii korkeutta melkoisesti. Mittaan suurimman junani viikonloppuna, ja se on ___ palikkaa korkea.

Ensi vuoden Imatraa ja Expoa ajatellen junakeskustelua olisi hyvä käydä riittävän ajoissa. Junia kyllä voidaan tuoda hetkessä montakin, mutta radat ja sen sijoittelu on se asia josta on puhuttava.
Ei nimittäin voida koko rataa ympätä moduuleille, ellei ole oikeasti suurta määrää palikkaa rakentaa niitä ja siksi ehdotin tuota radat liinalle -ratkaisua.
2015 Expossa ei olisi mitään haitannut, josa rata olisi kiertänyt kaupungin, koska kaupungin reuna oli muutenkin viimeistelemätön ja kirjava...


EDIT: niin, se varasto oli kapea, mutta hyllyt olivat hieno asia. Koskaan aiemmin ei ole ollut tavarat niin hyvin löydettävissä ja järjestyksessä. Porukka omaksui nopeasti sen, että 1-2 henkilöä per hylly "majoittuu"
Kapeus&ahtaus myös esti sen, ettei kukaan jäänyt asumaan sinne koppiin. Eli tuollaisena varasto oli juuri asiansa ajava.
Eri asia on sitten se missä kohtaa varaston olisi pitänyt olla. Yleisön kannalta se jakoi sopivasti osaston lokeroiksi, mutta meidän kannalta valvonta ja paikalla olevan porukan hahmottaminen olisi ollut helpompaa ilman tätä "väliseinää".Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube

Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 17/04/2015 15:01.
avatar

ptLeskinen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: ModelExpo 2015 palauteketju - 16/04/2015 23:18
Kiitos vielä kaikille osallistuneille!
Osastomme sai jälleen paljon positiivista huomiota. Uskon että ensi vuonna käytössämme on jälleen aavistuksen isompi tontti.
City ja castle olivat jotakuinkin saman kokoisia tällä kertaa. Syksyn PiiPoo todennäköisesti antaa taas suuntaa ensi vuoden teemoista. Yhteisteokset ovat osastomme selkäranka ja sisältö. On mahtavaa kun voi rohkaista kaikkia osallistumaan vaikka vain yhdellä modulilla jolla lunastaa paikkansa huikeassa LEGOtaidonnäytteessä. Itse tulin mukaan ensimmäisen kerran kahden castle-modun voimin ja se oli mitä parhain koukku tähän upeaan harrastukseen.

GBC keräsi mahtavasti huomiota varsinkin aikuisten miesten yleisössä. Huima määrä liikettä olikin pöydälle kerätty ja mahtoiko se olla syynä että muilta pöydiltä liikkuvat kohteet puuttuivatkin. Ehkä jonain vuonna GBC-tyyppistä liikettä voisi liittää teemateoksien rakenteisiin.

Varasto tuntui toimivan ja osasto pysyi siistinä. Ilmeisesti tilaa oli riittävästi säilytykseen joskaan ei oleiluun. Varaston sijoitus keskellä sai sekä kiitosta että toiveita siirrosta laidalle.

Aidat toimivat vaikkakin välillä ahdasta oli, osastomme oli niin täynnä kuin mahdollista ja siksipä haemme lisää tilaa ensi kertaan.

Nautitaan upeista kuvista ja videoista sekä meitä harrastajia yhdistävästä upeasta luovuuden raaka-aineesta nimeltä LEGO, kiitos.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään