Model Expot 2016 idea ketju
Kirjoittaja Awis 

lonkka71

Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expot 2016 idea ketju - 20/11/2015 13:45
Teema äänestys

1 City / 250 modulia

2 Pirates / 50 modulia

3. Castle / 100 modulia

Lonkka71
avatar

Pate-keetongu

Sihteeri Varapuheenjohtaja Hallituksen jäsen Moderaattori

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expot 2016 idea ketju - 20/11/2015 13:50
1. City / 4 moduulia (+ tarvittaessa vaikka pari tiepalaa)

2. Pirates / 2 moduulia

3. Castle / 2 moduulia

----------------------------------------
Cyclopics Bricks -blogini - Flickr - Myyrä ~ LEGO Ideas[]
avatar

legorides

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expot 2016 idea ketju - 20/11/2015 16:23
1. City / 36 moduulia

2. Simpsons / 0-1 moduulia (tämä riippuu siitä, tuleeko teema cityn lisäksi vai tilalle)

3. Castle / 0-1 moduulia ( -"- )


Tulipa mieleen vielä tällainen teema
(kun nyt ideoita sai heitellä ja tämä
yksi merkkipäiväkin oli hiljattain):
Paluu tulevaisuuteen. Ei tästä isoa
kokonaisuutta varmaan saisi, mutta
cityn osana. Se länkkäriosiohan taisi
olla jo 2012, mutta vuodet -55 tai 2015.
Kiinnostaako ketään?
avatar

Mikke the Master

Hallituksen varajäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expot 2016 idea ketju - 20/11/2015 17:37
En aio osallistua äänestykseen, vaan heitän oman epähalutun kommenttini väliin (En välttämättä ko. tapahtumaan pääse mutta on mielipide kuitenkin).
En tiedä mistä tai miksi on tullut idea että tarvitsisi tehdä jokin uusi ennätys tai mitään ennätyksiä ylipäätänsä. Kieltämättä ihan hauska meriitti sinänsä oli kun jonain vuonna todettiin että "hei, me ollaan muuten varmaan ensimmäisiä jotka moduuleilla näin ison yhtenäisen on tehnyt", mutta sen jälkeen mopo karkasi käsistä vähän.

Yhtenäinen iso teos on toki ihan hieno jos onnistuu järkevästi ja ihmisten ajatuksesta tykätessä, mutta ei se ole mielestäni se miksi Expoilla ikinä olemme liikenteessä ollut. Joo, on varmaan totta että "teos on enemmän kuin osiensa summa" ja muita kuluneita latteuksia, mutta tarkemmin ajateltuna en aina tiedä onko. Välillä onnistuu ja välillä näyttää sillisalaatilta. Model Expot on pienoismallimessut ja ensisijaisesti näin ollen olemme pienoismallejamme ja harrastustamme esittelemässä. Harrastuksen esittely onnistuu aivan yhtä hyvin pienemmillä yksittäisillä teoksilla, pienemmillä yhteisillä teoksilla tai isommilla yhteisillä teoksilla. Sama pointti siinä välittyy: Hei, me rakennetaan (aikuisina) Legoilla ja niistä voi tehdä vaikka esimerkiksi myös tällaisia juttuja. Iso yhteisteos tai liikkuvat hassut härpäkkeet (ei et sinä kaunis GBC) vetävät toki porukkaa puoleensa, mutta ei me tietääksemme siellä minään yleisömagneettina olla vaan sitä harrastusta esittelemässä. Suurin osa tämän harrastuksen toiminnasta tapahtuu kuitenkin siellä neljän seinän sisällä kotona omien härpäkkeiden ja pikkuteosten parissa, joten en tiedä millä tapaa olisi paha tätäkin esille tuoda.
Olisi toki ideaalista, että kaikenlaisten teemojen rakentajia löytyisi ja että kerralla näin ollen voisi olla useampia pienempiä dioraamoja/maailmoja. Näin ei kuitenkaan ole, joten aivan turha joidenkin osapuolien keksiä että asiat täytyy aivan tietyllä tavalla tehdä tai toisten lapsellisesti uhata että "ei me lähdetä mukaan jos ei saada rakentaa sitä sun tätä". Voitte te rakentaa (minun puolestani) mitä haluatte, uskon että omilla ehdoillanne siitä tulee ihan hienoa ja että sille paikka löytyy alueeltamme. Onko se yhtenäistä muun kanssa? Ei välttämättä, mutta miksi tarvisi tai jos haluaa eikö väliin voisi vettä tai muuta hömppää siirtymää kehitellä?

Rakennetaan toki iso yhteisteos jos niikseen tulee ja ihmiset sitä oikeasti haluavat. Jos muutama osapuoli vaan järkkymättä yrittää ajaa omaa mielipidettään ja uhkailee poisjäännillä he varmaan saavat sen läpi, mutta silloin ei välttämättä kaikille teema ole yhtä mieluisa.
Ja kuten aiemminkin olen sanonut, yksittäisiä teoksia on kuitenkin myös aina kiva nähdä joten niille (ja mahdolliselle animaatiopisteelle jos joku järjestää tai itse edes pääsen) on hyvä varata hyvin tilaa.
Äänestys ihan hyvä idea, vaikka edellisten pointtieni varjossa moduuleilla laskeminen kyseenalaista onkin.

-Mikke


Hyvää joulua kaikille!

Flickr: [www.flickr.com]
Brickshelf: [www.brickshelf.com]
Youtube: [www.youtube.com]
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expot 2016 idea ketju - 20/11/2015 18:19
Lyhyet kommentit marginaalirakentajalta: komppaan roboa siinä että suurrakentajien mielipiteitä pitää kuunnella ja ne luovat suuntaa suunnittelulle, sitä ei voi kukaan kieltää. teemoihin kantaa ottamatta osaston leiauttia ajatellen parempi ja ennen kaikkea näyttävämpi yksi (+gbc) iso kuin kolme semipientä kokonaisuutta. se mitä yksi iso sisältää ja miten eri teemat mahdollisesti saadaan sovitettua yhteen niin että kaikki ovat edes hieman hymysuin onkin jo korkeampaa kompromissimatematiikkaa.
Ne jotka rakentamisen lisäksi osalle meistä näkymättömän suurimman työn tekevät, asemakaavan vääntämisestä liukuen yhteistyöhön messukeskuksen kanssa, osaston fyysiseen rakentamiseen pöytävarauksineen etc. ovat mielestäni voittopuolisesti päätäntävallassa teemoja valittaessa.

teema äänestys:

1. city 24 moduulia 4x6 hotellikokonaisuus uima-allasalueineen ja keventävine välipuistoineen.
- lisäksi ehkä pientalo jos aikaa jää

muihin teemoihin en ole aikeissa osallistua

-mikko / rokkisoi
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expot 2016 idea ketju - 20/11/2015 18:36
Äänestän Star Warsia. Moduuleita teemasta riippuen, Coruscant työläämpi kuin Hoth. Yli kolmea modua tuskin teen. Jos SW tulee ja valitaan teema, niin sanon sitten tarkemmin. Vaihtoehtoisesti voin tuoda omia yksittäisteoksiakin muutaman alustan verran. Paljon riippuu myös ajankohdasta ja muista kiireistä, joten en nyt voi sen tarkemmin sitoutua.

----------------------------------------------------
battledroidbricks.blogspot.fi
- Lego Star Wars teemainen blogini
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expot 2016 idea ketju - 20/11/2015 19:52
Äänestys:
1. City: 4-12 moduulia tarpeesta riippuen + lisäksi junia 1-4kpl, rataa useita kymmeniä kiskopaloja.
2. Pirates&Castle combo: 4-12 moduulia tarpeesta riippuen, merta/saaria, laiva.

Muihin ei ole teoksia. Eli todennäköisesti osallistun yhteen isommalla modumäärällä tai sitten molempiin pienemmällä.

Kommentit:
Äänestysidea lönkalta oli hyvä, jotain konkreettisia lukuja pöytään hyvä laittaa ajoissa!

Ymmärrän hyvin R2-D2:n arkkitehtikommentit, lönkan suurrakentajakommentit ja Miken kommentit. Kaikki asiaa! Minusta ennätystä ei tartte hampaat irvessä lähteä hakemaan, vaan tärkeintä on se että kaikki pääsevät mukaan. Teemoja saa ehdottaa, mutta ehdoton edellytys pitää sitten tosiaan olla että jos ehdottaa vaikka esim 20-luvun Mafia-teemaa, niin sitten kanssa on valmis rakentamaan pöydän leveydeltä ja ainakin 2 modua pöydän pituussuunnassa tätä teemaa ja liittämään sen jotenkin järkevästi muuhun kokonaisuuteen.

Palikkala on se city ja siihen voi liittyä 2014:n tapaan militanttia aluetta, friends-aluetta, maaseutua, vesistöä yms. Ei yleisökään jaksa jos meillä on 600 modua peruskaupunkia tai sitten tyhjää ruohokenttää tai siis muuten vaan saman toistoa. Katselkaa aiempien vuosien kuvia ja miettikää mikä oli hyvää ja mikä ei. Siitä se muodostuu. Viime vuonna suunnitelmat tuli aika viime tipassa ja varsin mainio city silti muodostui.

Nyt ois varmaan hyvä myös heittää esille faktoja muistin virkistykseksi, eli paljonko cityn pohja on leveä? 6 modua? pituushan ratkeaa sitten sen mukaan miten paljon cityä tulee.


Junaradoista tuon esille vanhan kommenttini, että rataa voisi laittaa mustalle pöytäliinalle cityn ympärille. Tällöin saataisiin iso rata ympärille ja pieni rata mahdollisesti cityyn (niitä ratamoduja on edelleen aika harvalla ja vähän). Lisäksi takomo tarvitsisi ratamodu-ohjeen, koska ainakin aiemmin modupohjalle tehty rata on ollut liian ahdas isoille 8 nuppia leveille ja 30-40 nuppia pitkille junille, jotka kaarteissa tarttee extratilaa. Katsokaa ulkomaisia legoratoja, niissä on reilusti tilaa kurveissa.
Tekisin tämän malliradan jos vain ehtisin. Nyt hankalaa kun muutto menossa ja legot eri paikassa. Lähinnähän tässä nyt tarvitaan vaan sopimus missä korkeudessa rata on modun rajalla. Omassa rakennelmassaanhan saa sitten korkeutta muunnella vaikka 1 platesta x palikkaan. TheQ:n kanssa vähän Oulussa ehdittiin asiasta puhua, ja Q:lla onkin ratapihaprojekti meneillään. Itsekin mielelläni tuon junia Expoon ja rataa, mutta modupohjalle en niitä nyt saa, pöydälle kyllä.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


lonkka71

Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expot 2016 idea ketju - 20/11/2015 21:31
JK :
Meillä siis on 8 kpl mutkaa ja 62 modua suoraa modupohjalla ja kaikki on 16 nuppia leveetä (½modua), näillä saa 2 rataa aikaiseksi. Tällä hetkellä on myös 2 vaihdetta, mutta ehkä 2 lisää tulossa, nämä ovat siis sitten modun levyisiä.
t.Lonkka71
avatar

Pate-keetongu

Sihteeri Varapuheenjohtaja Hallituksen jäsen Moderaattori

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expot 2016 idea ketju - 20/11/2015 21:32
Hyvin sanottu Mikeltä minun mielestäni, siinä oli mielipiteitä, jota ei turhan paljon ole esille tullut. En minäkään esimerkiksi rakenna siksi että saataisiin mahdollisimman hyvä näyttely vaan omaksi ilokseni, niin hyvä ja autuas mies en ole. Mutta toisaalta minusta myös näyttelyissä mukana oleminen on ollut aina mahdollisuus ja ilo eikä velvollisuus tuoda kortta kekoon.

Ja, niinpä niin, jos joku ei halua osallistua tietynlaiseen teokseen, niin eihän siihen voi pakottaakkaan. Onneksi meillä on nykyään nämä tukijärjestelmät niin voidaan palkita niitä, ketkä lopulta osallistuu.

Lainaus
Mikke
Joo, on varmaan totta että "teos on enemmän kuin osiensa summa" ja muita kuluneita latteuksia, mutta tarkemmin ajateltuna en aina tiedä onko.

Joo-oo. En minä oikeasti usko, että keskimääräinen messuvieras X (5-vuotias lapsi, joka roikkuu vanhemman helmasta...) hirveän paljon vähemmän tykkää meidän isosta kaupungistamme, jos vieressä on 6x8-koon Coruscantia tai Springfieldiä. Tai toisella puolella messuosastoa määrä Y muita teoksia. Saati animaatiopiste (vaikka tämän hetken Takomon animaatiotilanne ei järin ns. viriili ole. Mutta asia voi muuttua!). Ja tähänkin voivat ihmiset kaivaa halutessaan tutkimusmateriaalia, että onko asia ihmisten mielessä näin, ja sitten voi miettiä, että vaikka on, niin pitääkö yleisön mielenliikkeitä seurata vaiko ei.

Kuitenkin!

Olen vähän skeptinen väkisin väännettyjen siirtymien suhteen. Isompi merialue ja viime vuoden Alue mikäsenumerooli 51 oli ihan jees, mutta ikivanha "Aikasiirtymä" aiheutti ihmisissä lähinnä hämmennystä. Jos meillä on vaikka vähänkin isompi Hothin taistelu/Corus-kantti niin kaipa se voi olla ihan erillinen.

Ja kaupunkiteemaan voi muuten rakentaa aika hyvin muutkin rakentajat, kuten jo aiemmin totesin, ja muutenkin miten täällä on esitetty, keskiaikamarkkinoita jne. Minusta ainakin kaupunkiin saa kaikke hirmu mielenkiintoista! Siksi, kuten tuossa ketjun alkupäässä mainitsin, vuoden 2013 messut oli parhaat ja kaupunki oli hienoin ja monipuolisin - Vaikka vieressä oli muiden teosten pöytä ja takavasemmalla animaatoipiste ja Playstation-levyvaihdin.

----------------------------------------
Cyclopics Bricks -blogini - Flickr - Myyrä ~ LEGO Ideas[]
avatar

Samppu92

Lego-ambassador Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expot 2016 idea ketju - 20/11/2015 22:10
JK:n kommentissa oli mielestäni hyvin tiivistettynä jo monien esittämiä
järkeviä ajatuksia. Terveessä hengessä "yleisöstä kilpailu" ja ennätyksen etsiminen
on erittäin ok, mutta pidetään mielessä, että suurin osa tosiaan tekee tätä
ilokseen, ei työkseen. Olisi siis ihan kiva, että on myös vaihtoehtoisia teemoja,
koska aivan kaikki eivät ole innostuneita Citystä. Vaihtoehtoiset teemat eivät kuitenkaan
syrjäytä Cityä eikä niitä tarvitse olla sataa moduulia.

2014 ja 2015 Expot, joissa Cityyn oli siirtymillä tosiaan liitetty keskiaika ja Star Wars -alue,
toimivat mielestäni hyvin, ja jotain samaa olen tässä havitellut nytkin. Kun vaihtoehtoteemoja
on vain muutama, ja siirtymät on toteutettu ovelasti, niin ratkaisun pitäisi olla kaikille tyydyttävä.
Kultainen keskitie siis.

Näin kaikki voittavat. Rakentajat saavat tehdä ainakin suurin piirtein siitä, mistä tykkäävät, ja yleisölle ja eri teemoista kiinnostuneille katsojille on myös vähän vaihtelua. Ennätyspinta-alakin vain kasvaa, kun saadaan lisää moduuleja.

Ja mitä tulee sillisalaattiin, niin sitä ei Cityn kohdalla oikein voi täysin välttää muutenkaan, ellei koko teosta tee sama rakentaja tai todella samantyyliset rakentajat. Pinkki Friends-alue keskiajassa tai 2014 Cityssä tai Super Heroes -teema keskellä Cityä ei varmasti sopinut muuhun katukuvaan, mutta ah, kyllä moni pikkutyttö ja äiti pitivät pinkistä linnasta.


Äänestys:

1) Coruscant: kymmenkunta moduulia, isoja rakennuksia ja paljon (uusia) aluksia.
Pyöräytän tästä omaan ketjuunsa kartan, jotta idea saa vähän enemmän konkretiaa, kun
aiheesta oli jo vähän yllättävänkin villejä ajatuksia.

2) Battle of Hoth: kymmenkunta moduulia, paljon aluksia ja ajoneuvoja.

3) City: lentotukialus

-Samppu

---------------------------------------------------------------------------


Lego-superfani
Star Wars -superfani
Aivotutkimus on intohimo.
Kissat <3

"Play is the highest form of research." - Albert EinsteinMuokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 21/11/2015 00:35.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expot 2016 idea ketju - 21/11/2015 06:53
pate: messuvieraita on monenlaisia. rakennanko itselleni vai vieraille, lapsille vai aikuisille. lapset tykkäävät robon mainitsemista highlite:ista mennen tullen. onko väärin ajatella että teoksen "pitää" miellyttää muitakin kuin itseäsi? isit ja poikamiehet tykkää junista ja sw:stä. stereotypiamies. kukkaisajatus lienee että kaikki teokset pääsevät mukaan. yhdelle pöydälle. *virnistää*Muokattu 2 kertaa. Muokattu viimeksi 21/11/2015 07:02.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expot 2016 idea ketju - 21/11/2015 10:35
Hyvää keskustelua.

Noviisina en osaa kommentoida kuin messukävijän vinkkelistä. Itse toivoisin teoksiin vahvempaa tarinankerrontaa. Tätä voisi tuoda esiin "kyltein" (perinteinen paperi tai digitaalisesti näytöiltä). Cityssä voisi olla roistojahti tai vastaava tapahtuma, jonka kehittymistä katsoja voisi seurata teoksen eri osissa.

Oma kontribuutio ja preferenssit:

1. City, 2-3 moduulia
2. Pirates, 1 moduuli
3. Castle, 1 moduuli

tlo1970

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expot 2016 idea ketju - 21/11/2015 11:55
lisätäänpä soppaan vielä lisää maustetta ..

Mietiskelin eilen miten se punainen lanka tähän teokseen löytyisi ja sillä punaisella langalla tarkoitan nyt edes jonkin sortin logiikkaa miten valkoinen hoth, Corusant tai SW , pirates , castle, city , paavo pesusieni , simpson tai mikä tahansa teema saataisiin ympättyä yhteen, ja luin koko keskustelun alusta loppuun asti . ja osin ratkaisun avaimet oli jo siellä mainittuna, kiitokset pikkurobolle sekä legoridesille.
Pirates of Caribian on esim Disney studios tuotantantoa , Disney omistaa myös SW oikeudet joten mitä jos se punainen lanka olisikin Movie eli disney studiota , se selittää kaikki mahdolliset erilaiset teemat niin prinsessalinnoista kuin SW tai sitten cityä. tällä tavoin ei tarvi eikä pidä sulkea mitään teemaa pois . jos siis jokainen tekisi teemaan sopivaa rekvisiittaa eli kamera crew, ohjaajaa jne mitä kaikkea sinne nyt kuuluukaan. ja koska leffa studio kuitenkin aina sijaitsee jossain kaupungin lähellä niin sieltä löytyy myös vihreää maisemaa tai kaupunkia.

ja sitten vastaan hieman aiempiin kommentteihin : minä en ole koskaan halunnut määrätä tai uhkailla ketään mitä tarvii tehdä tai kuka saa tuoda mitä . mutta vahvasti puolustan kantaani että jos eri teemoja sekoitamme niin sen tulisi aueta myös messuvieraalle . ja mksi näin, siksi että se 5v pikkuihmisen tuo sinne messuille se tylsä aikuinen joka odottaa jotain ihan muuta kuin mitä 1-15 v tekee . siinä suhteessa aikuiset ovat hieman rajoittuneempia kuin lapset, me vanhat kalkkiset odotamme että teoksessa on jotain logiikkaa, kun taas lasten mielikuvitus vie heidät ihan omiin sfääreihin ja he ovat paljon anteeksi antavampia kuin me aikuiset ,

ja suoraan sanottuna en usko että kovin moni rakentaessaan on 5 v ihmisiä miettinyt , ja sekin on ihan ok . minun toive on että onnistumme aina joka näyttelyyn tekemään hieman jokaiselle jotakin.

ja sen verran voin valottaa että me olemme mode expojen vetonaula , tämän ovat messujärjestäjät meille ihan itse kertoneet . he siis markkinoivat myös lapsimessuja esim meidän mukana ololla . ja se tila jonka me saamme on ihan pikkasen isompi kuin muutaman pienoismallin tuova . oletan että olette kiertäneet messualuetta niin lienette huomanneet että ero on aika huomattavan suuri .

en myöskään halua että suurrakentajien tai marginaali rakentajien ( mistä nämäkin termit on oikein revitty , eikö me kaikki olla lego rakentajia ) välillä on mitään vastakkaisasettelua. tämän touhun piti olla yhdessä tekemistä ja allekirjoitan myös sen että sen pitää olla hauskaa.
Mutta toisaalta tarvii myös ottaa huomioon tapahtuma kohtaisesti mikä on järkevää , tai osin tilantarjoajan tahtotila .
Jotenkin epäilen että suomen messut on valmiit antamaan meille 200 neliötä tilaa ja me täytämme sen pienemmillä kokonaisuuksilla vaan heidän odotuksensa on jotain isoa ja hienoa . osin olemme ihan itse syyllisiä tähän koska joka vuosi olemme itsemme ylittäneet ja mikä parasta itseämme uudistaneet eli milloinkaan emme ole ihan tismalleen samaa teosta tuoneet. ja tätä uutta teosta myös messuvieraat sekä järjestäjät odottavat.

Uusia kommentteja ja mielipiteitä odottaen , ja vielä toistaiseksi hymyssä suin !!:)

Tlo

Ukkopalikka

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expot 2016 idea ketju - 21/11/2015 12:47
Mahdollisimman iso modulaariteos ei kai ole itsetarkoitus, mutta huomion herättäjänä oivallinen. Samalla toivoisin sen tarjoavan mahdollisuuden osallistumiseen sekä megalomaanisen palikkavarrannon omaaville että meille pikkunäpertäjille. Itselläni ja lapsillani on aina kiinnostus ollut enempi scifi ja linna -juttuihin, mutta ilmeisesti City on edelleen se kaikkein myyvin teema.

En ole itse ollut esittelijänä messuilla, joten en tiedä sen tarkemmin yleisön hämmennyksistä tai mielenkiinnon kohteista, mutta muutama kommentti silti. Oman kokemukseni kautta suurelle osalle ihmisistä tuntuu olevan suuri hämmennys, että Legoista tehdään jotain muuta kuin ohjeet näyttää ja lasten "tuunatut" poliisiautot ovat lähinnä hassuja, eivät luovuutta. Joten mielestäni mahdollisimman erikoinen sillisalaattikaupunki on toivottava. Eli näytetään ihmisille, että Ninjago aavet voivat ilmestyä Ultra Agentsin Antimateria portaalin kautta taistelemaan Marvelin hahmojen kanssa Friendsien mehubaarin katolle. Tai että Star Wars torson voi kytkeä yhteen City jalkojen ja Marvel hahmon pään kanssa.

Tähän Coruscant keskusteluun vielä tällaista. Legon oma Space Police 3 -sarja oli nähdäkseni Space -sanasta huolimatta hakenut innoituksensa Fifth Element ja Bladerunner -tyylisestä tulevaisuudesta. SW Edisodi 2:n Coruscant taas oli silkkaa Bladerunneria ja nämä kaikki ovat tietysti hakeneet innoitusta Pierre Christin’n ja Jean-Claude Mézières’n Valerian ja Laurel -sarjakuvista.
Star Wars vs Valerian ja Laurel

Vuoden 2015 expoilla olleeseen kaupunkitalokilpailuun rakentelin tämän katsellen samalla Bladerunnerin Making of -dokumentteja:
kaupunkitalokilpailu
Tästä on tietysti valovuosien matka esim. tällaiseen teokseen:
coruscant hi rise

Silti voisin kuvitella siirtymän, jossa normaalista Citystä kevyellä modulaaritalojen scifi -tuunauksella ja muutamalla lisäkerroksella voisi saada aikaiseksi sen verran korkeutta, että Space Police Hyperspeed Pursuit -tyyppisten alusten 5973 lentely olisi mahdollinen niiden välissä. Tästä sitten voitaisiin siirtyä Coruscantin korkeampiin rakennuksiin jos sellaiseen löytyy mielenkiintoa ja isomman palikkavarannon omaavia rakentajia.

Pienrakentajana en voi voi esittää mitään lupauksia moduulimääristä ennenkuin varmistuu mitä tehdään. Teemojen varmistumisen jälkeen sitten katson mihin palikat riittää. Hothiin esim. tarvitaan paljon valkoista ja silloin moduulimäärä on pienempi kuin jos tehdään linnateemaa, jota olen jo aikaisemmin tehnyt ja siten palikoitakin on enempi. Kaupunkiakin voin tehdä, mutta talokilpailussa huomasin, että modulaariset talot vievät yllättävän paljon peruspalikkaa takaseiniin ja tukirakenteisiin.

Tässä sitä sitten ollaan Mega vs. Mini. Eli mukaan tahdotaan, mutta vain jos muutaman moduulin sillisalaattiosallistuminen on mahdollista. Tämä kun sitten asetetaan vastatusten satoja moduuleja tuovien yhtenäisrakentajien kanssa... Megarakentajien ja massoja kiinnostavien teemojen ehdoilla tässä on tietysti mentävä, mutta toivoisin, että jotain kulmaa jätettäisiin vapaaksi myös meille pienille Divergent -rakentajille. *hymyilevä* No, omaksi rentoutukseksi ja omien lasten leikittäviksihän näitä tässä rakennellaan.

Ukkopalikka

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expot 2016 idea ketju - 21/11/2015 12:58
Ohop! Aloittelin omien ajatusten kirjoittamisen ennenkuin olin nähnyt tlo1970:n postausta, joten se ei vastaa siihen vaan on erillinen kommentti, vaikka ajallisesti tulikin näkyviin tlo1970:n perään.
avatar

TheQ

Admin, puheenjohtaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expot 2016 idea ketju - 21/11/2015 13:34
1: City - 18 moduulia, ratariha vaihteineen

2: Pirates - 4 moduulia

3: Castle - 4 moduulia

Itsekin mietin tuota tlo1970:n (nimimerkki, jonka aina meinaan kirjoittaa muodossa jlo1970) elokuvastudiota. Sillä saisi helpoiten erilaiset teokset sekoitettu keskenään ja jos vielä lisätään soppaan Disney ja sen tunnusmerkit, saadaan varmasti aikaa sopiva soppa.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
avatar

ptLeskinen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expot 2016 idea ketju - 21/11/2015 14:20
City noin 20 modulia
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expot 2016 idea ketju - 21/11/2015 15:30
Tlo:n idea elokuvien kuvauksesta on mainio! Paras koko ketjussa, koska silloin Cityssä voi tapahtua vaikka mitä. Kannattaa siis heittää ohjaajaa, kameraryhmiä yms. apujoukkoja teoksen laidalle ja kamera käy!
Näinhän oikeissakin kaupungeissa voi tapahtua.

CITY on kantava teema ja sekaa mahtuu monta muuta.

Pidin myös Ukkopalikan kommentista, koska se tuo mieleen LEGO Movien idean: aikuinen kangistuu rakentamaan tietyn kaavan mukaan, mutta lapsen mielellä voi sekoittaa teemoja ja rakentaa niitä sekaisin ja juoni kulkee!Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


avatar

legorides

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expot 2016 idea ketju - 21/11/2015 20:06
Elokuvausidea on hyvä.

Se auttaa myös Ukkopalikan mainitsemaan palikkapulaan:
Talon mielenkiintoinen julkisivu riittää kulissiksi; ei tarvita
palikoita syöviä takaseiniä ja katon tukirakenteita, pari reivaa
vain kulissin taakse pitämään sitä pystyssä. Ja kaatuva kulissihan
on jo oma tarinansa...
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expot 2016 idea ketju - 21/11/2015 23:55
tlo: peukku-juuri näin.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expot 2016 idea ketju - 23/11/2015 17:09
Ei niinkään rakenteluun liittyen, mutta mahtaako olla tällaisille sermeille käyttöä?
[1drv.ms]

Suoraksi tuota ei luonnollisesti voi laittaa koska ei pysy pystyssä sitten, nappeja kummoisempia jalkoja kun ei ole.
Ruudut ovat aika hyvin muistaakseni perus julistekokoa, voin tarvittaessa käydä varastolla joku päivä mittaamassa.
Tuohonhan vaikka paperiliimalla tjms voi halutessaan vetää uuden kuvan pintaan.
Useampi noita löytyy.

Jonkun aikaa moiset on itsellä jo lojunut nurkissa, ja lainaan toki kyllä jos tuntuisi että moisille voisi olla tarvetta.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expot 2016 idea ketju - 26/11/2015 23:53
City lienee suosituin rakennettava, kun on niin monipuolinen. Oma ääni menee Coruscantille, kaavion myötä sai siihen jotain konkretiaa, että mitä olisi tulossa.

----------------------------------------------------
battledroidbricks.blogspot.fi
- Lego Star Wars teemainen blogini

lonkka71

Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expot 2016 idea ketju - 28/11/2015 12:13
Moikka,
Tässä lyhyt yhteenveto äänestyksestä :

City ja Star Wars olivat ainoita, jotka sai "mieluiten" ääniä. Pirates ja Castle mahtui mukaan vain toisena tai kolmantena vaihtoehtona.

Cityyn saataisiin jo tällä lyhyellä varoitusajalla ja noin lukuna 350 modulia.

Star Wars teemalla näyttäisi olevan jonkin verran kiinnostusta, mutta moduleja olisi tämän ketjun mukaan tulossa maksimissaan 20.

Ehdottaisin että lähdemme City teemalla tänä vuonna Model expoon. GBC lienee selvä asia, se keräsi ja tulee keräämään tekijöitä ja yleisöä. Viime vuonna kokeiltiin GBC:lisäksi kahta teemaa ja omasta mielestäni se ei ollut toimiva ratkaisu, joten tässä lienee noin keskimäärin 3 vaihtoehtoa ja ehdotankin että tehdään demokraattinen päätös kun saadaan riittävä määrä mielipiteitä. Ei muuta kun kommenttia kehiin :

1. GBC + City
2. GBC + City + Star Wars (kolme teosta)
3. GBC + City/Star Wars (kaksi teosta, jossa city ja SW yhdessä)

Kommentit luettuani haluan muistuttaa että Model Expossa olemme Suomen Messujen (siis järjesteävän yrityksen) kutsumana, he odottavat meiltä isoa hienoa osastoa, joka vetää messuille perheitä. Model Expo, PiiPoo ja Imatra ovat ne tapahtumat jotka mahdollistavat meille yhteistyön Legon kanssa, monessa eri muodossa. Mikäli yksi tai useampi näistä tapahtumista tippuu meidän kalenterista pois, niin tuki Legolta vääjämättä vähenee. En siis halua olla ikävä ihminen, vaan haluan omalta osaltani yrittää varmistaa että tapahtumat onnistuu ja pystymme vastaamaan järjestäjän toiveisiin mahdollisimman hyvin ja saamme jatkaa tätä hienoa harrastusta tällaisten tapahtumien merkeissä jatkossakin. Tämän takia satsaan joka vuosi ihan älyttömästi aikaa ja vaivaa, jotta saadaan tehtyä iso ja hieno yhteisteos ja tapahtuma onnistuu muutenkin.

Terveisin
Lönkka aka lonkka71
avatar

Samppu92

Lego-ambassador Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expot 2016 idea ketju - 28/11/2015 16:31
Moi,

Star Wars -moduuleista valtaosa tulisi minulta, mutta muitakin kiinnostuneita kyllä on.

Toki itse äänestän sen mukaan ottamista, ja palaten aikaisempaan keskusteluun on ihan
kiva, että mukana on jotain muutakin kuin City, mutta toisaalta yhtenäisyyden vuoksi on
tavoitteen mukaista, että kaikki alueet - paitsi GBC - ovat jollain järkevällä tavalla kiinni toisissaan.

Ehdotin jo Coruscant-alueen omassa ketjussa ideoita siirtymiksi. Omasta mielestäni paras ja toisaalta jollekin
rakentajalle kenties kutkuttava vaihtoehto olisi tehdä seuraavanlainen siirtymä:

Eli Coruscant-alueen pöytä on irrallaan Palikkalan pöydästä, ja väliin jää kuilu, jonka yli menee silta.
Sillalle saataisiin huumoria, jos sitä pitkin ajaisi Aku Ankka 313-autollaan Coruscantin-alatasoille 1313.
Osoite toki kirjoitetaan alatason seinään, mutta ainakin kaikki SW-intoilijat tunnistavat alueen.

Silta yli korkean pudotuksen on kiehtova jo sinänsä, ja sen rakentaja voisi herkutella myös jollain muulla
siltaan liittyvällä kohtauksella, koska näitähän riittää. Sillan toisessa päässä 1313-alueen suulla olisi Stormtrooper-vartiosto, joka voisi olla vastaan ottamassa Akua ("These are not the droids you are looking for...").

Tämänlainen siirtymä toki edellyttää, että joku innostuisi sillan rakentamisesta, itsellä ei ainakaan riitä resurssit
enää siihen.

Ehdotan tämänkaltaista siltaa yli pöytien välisen aukon, koska alueet on kiva saada jollain tavalla kytköksiin toisiinsa, mutta Coruscantin mikrorakennukset noin 10 palikan korkeudella eivät oikein sovi suoraan yhteen Cityn kanssa. Tällä siirtymällä kokonaisuuden osat kiinni toisiinsa, itsessään mielenkiintoinen siirtymä, mutta
mikrorakennukset ja ehkä muutenkin hiukan toisistaan eroavat kokonaisuudet Cityssä ja Coruscantissa eivät
liimautuisi toisiinsa liikaa.

-Samppu

---------------------------------------------------------------------------


Lego-superfani
Star Wars -superfani
Aivotutkimus on intohimo.
Kissat <3

"Play is the highest form of research." - Albert Einstein
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expot 2016 idea ketju - 28/11/2015 19:15
Minä voin tuoda kaupunkiin moduuleja, ehkä niin, että teen pöydän laidalta toiselle ulottuvan kapean kaistaleen. Tai sitten viime vuoden tapaan jonkun 3x4 alueen. Tähän sijoitan modulaaritaloja ja jotain muutakin.

GBC:hen on tarkoitus osallistua muutamalla härvelillä.

StarWarsia en rakenna.
Linnan ja piraatit voin rajata mieluusti PiiPooseen ja Imatraan.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


avatar

Samppu92

Lego-ambassador Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expot 2016 idea ketju - 30/11/2015 15:04
1) Annammeko Coruscant-alueelle luvan tulla Expoille?

2) Saammeko sitä samaa ripustustelinettä käyttöön kuin nyt parina viime vuonna?

Ja joku joka haluaa alkaa vetämään Cityä, voisi pikkuhiljaa alkaa visioimaan
karttaa. ;)

-Samppu

---------------------------------------------------------------------------


Lego-superfani
Star Wars -superfani
Aivotutkimus on intohimo.
Kissat <3

"Play is the highest form of research." - Albert Einstein
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expot 2016 idea ketju - 30/11/2015 15:35
City pohjan excelöinti ois lähellä sydäntä, mutta olen kuukauden matkoilla ja muutenkin ylityöllistetty, joten en cityarkkitehdiksi uskalla lupautua. Ehkä joskus...Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expot 2016 idea ketju - 30/11/2015 22:43
Jos olisi liikaa aikaa (mikä on epätodennäköistä), jonkun aasialaisen maaseutuidylin, tai klassisen puiston räknäilyä voisi tietysti harkita.

terv. R2-D2
********************
Palikat pitää laittaa liikkumaan, ne tykkää siitä !Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 30/11/2015 22:46.
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expot 2016 idea ketju - 30/11/2015 22:54
Messuosaston tila toki lopulta ratkaisee miten pöydät sijoittuvat, mutta en pitäisi kovinkaan hyvänä ratkaisuna sitä että StarWars on T-mallisesti CITYn kyljessä, koska Expolla ihmismäärät on suuret ja hyökkäysvaunujakin liikkeellä, joten mahdollisimman suoraviivaista ja jouhevaa liikkumistilaa ja -väyliä pitää yleisölle antaa. Pöydät siis suosittelen suoriksi pötköiksi tai korkeintaan L-mallisiksi.
Mutta tosiaan pöytiäkään vaikea päättää ennenkuin messut kertovat millainen tila on käytössämme.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


avatar

ptLeskinen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expot 2016 idea ketju - 30/11/2015 23:49
Lainaus
Samppu92
1) Annammeko Coruscant-alueelle luvan tulla Expoille?
-Samppu

Tottakai, hyvinhän se on jo alkanut.
Se miten alue lopulta liittyy CITYyn tai ei selviää vasta lähempänä Model Expoa.

Lainaus
Samppu92
2) Saammeko sitä samaa ripustustelinettä käyttöön kuin nyt parina viime vuonna?
-Samppu

Tuskin ainakaan ihan samaa mutta tarvittaessa jokin ratkaisu löytynee.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään