Model Expo 2016 GBC
Kirjoittaja Zwenkka 
Kirjoittaja
Viesti
:: Lainaa ::
Aihe: Model Expo 2016 GBC - 24/11/2015 12:02
Avaan aiheelle suoraan uuden ketjun, jotta muut ketjut säästyvät tykitykseltä. Tiedän, että pajassa on aiheesta ketju, mutta laitetaan kaikki tulevien expojen info samaan paikkaan.

Oletettavasti tulevillakin expoilla nähdään pallorallia. Tämän järjetämiseksi kannattaa kuitenkin muutamat ajatukset vaihtaa. Itse voin vetää projektin läpi, mikäli muita halukkaita löytyy niin annan vetovastuun mielelläni eteenpäin.

Asioita, joihin haluaisin ajatuksia:

1. Säännöt

Kirjoitan säännöt todennäköisesti uusiksi. Ihan vaan selkeyden vuoksi, sillä tiettyjä asioita voisi kielellisesti selkeyttää.

32*32 kokoinen moduuli toimii hyvin, joten sitä ei tarvitse muuttaa. Kuitenkin sisään ja ulostulon korkeutta voitaisiin hienosäätää. Tämänhetkinen ohje sanoo molempien korkeudeksi 10-11 palikkaa pohjan päältä. Olisi kuitenkin hyvä, jos ulostulo olisi hitusen korkeammalla.


Kuvasssa korin reuna on 10 2/3 palikan korkeudella. Sääntö voisi esimerkiksi olla: Osallistujan tulee rakentaa kuvan kaltainen kehikko, ja testata menevätkö kaikki palot reiän läpi ongelmitta ja osumatta sen reunoihin. Kehikon korkeutta voidaan vielä miettiä. Toinen vaatimus voisi olla pienen rampin rakentaminen moduulin päätyyn, joka tulisi vähän seuraavan moduulin puolelle. Testattaisiin samaisella kehikolla.

Moduuleja voidaan kuitenkin muokata paikaan päällä, joten vältämättä tämä ei ole polttavin aihe.

2. Layout

Oletettavasti osallistujia tulee enemmän kuin viime vuosina. Tähän täytyy keksiä jonkinlainen järkevä pohja moduuleille. muutama idea:
A. Jatketaan viime vuoden mallilla lisäämällä pöytiä tarvittaessa
+ helppo
- turhaa tilaa keskellä
- näyteileasettajat tiellä

B. Tehdään moduulien keskelle reikä, jossa esittelijät voivat oleilla (tehdään tosi iso ja laitetaan varasto keskelle... hihi)
+ esittelijät eivät ole vierailijoiden edessä
+ lonkka saa toteuttaa suunnitelmansa portista :)
+ cool
- törkeästi turhaa tilaa
+/- huolto

C. Laitetaan keskelle pöytää noin 20cm koroke, jossa kulkee toinen kierros moduuleita. Johonkin väliin
moduuli joka siirtää pallot ylhäältä alas ja alhaalta ylös
+ ei turhaa tilaa
+ enemmän liikettä pienessä tilassa
- moduulien sähköt jäävät helposti korokkeen alle
- R2 massiiviset moduulit...

3. Muita ajatuksia?
-sisääntulon korkeus
-nopeus

Zwe

lonkka71

Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2016 GBC - 24/11/2015 12:19
Moikka,

Tuo sisääntulon korkeus kannattaa määritellä tarkkaan, se on sellainen jota ei ehkä joka rakennelmassa ole heppo säätää.

Nopeudeksi ehdottaisin 60 palloa minuutissa.

Koitan osallistua mahd monella modulilla, mutta portin teen joka tapauksessa ja siihen tulee sitten se pallolaskuri.

t.

t.
lonkka71
avatar

Luuranko

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2016 GBC - 24/11/2015 14:08
Lainaus
Zwe
B. Tehdään moduulien keskelle reikä, jossa esittelijät voivat oleilla (tehdään tosi iso ja laitetaan varasto keskelle... hihi)
Tämä olisi kyllä makea ratkaisu, jos vain saamme tarpeeksi osallistujia projektiin, että riittää kehällä mielekkäästi pituutta. Maailmalla isommissa palloradoissa tätä mallia käytetään usein. Vältyttäisiin turhilta näköesteiltä, kun valvonta ja korjaus voitaisiin tehdä kätevästi sisältäpäin. Tarvittaessa joku partioi ulkopuolella, josta jutustelu näyttelyvieraiden kanssa on helpompaa kuin pöytien yli.

Selkeä rautalankamalli moduulien siirtymäpinnoista olisi ihan hyvä varsinkin aloitteleville pallorakentajille. Ja kannatan kyllä tuota korkeuden nostoa vaikka parilla palikalla nykyisestä noin kymmenestä.

Moduulien nopeuksia en ole laskeskellut, vaan tehnyt niistä sellaisia, että nopeutta on helppo säätää paikan päällä suhteessa naapurimodujen toimintaan.

Muoks: Tosiaan, itselläni on tarkoitus kyhäillä ainakin 4 moduulia. Ideaalitilanteessa valmista olisi jo Imatralla.

-Pluurankeli

No, oikea elämä on vielä sairaampaa.

Brickshelf
Vuhvelituotanto
Muokattu 2 kertaa. Muokattu viimeksi 25/11/2015 09:30.
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2016 GBC - 24/11/2015 15:38
Komppaan Luurankoa ja tosiaan se IN-korin koko voisi olla 10x10, sisämitat tyhjää siis 8x8 ja reunan korkeus perusmoodulin päältä vaikkapa 12 palikkaa. Helpottaa oman modun aloittamista, kun pallot tulee ylempää sisään.

Moduulipohja on hyvä, kestävä ja liitettävissä naapureihin. Modun syvyysmittahan saa olla mitä vaan 8-64 vaikkapa, mutta leveys on standardi 32.

Olen tuomassa ainakin 2 moduulia, mutta mahdollisesti enemmän jos ehdin rakentaa vaan.

Edelleen suosittelen valtavaa määrää testiajoa. Oma ensimmäinen moduulini piti kotona rakentaa kolme kertaa ennenkuin olin tyytyväinen ja silti sekin onnistui hajoamaan kerran expojen 3 päivän maratonin aikana. (taisi olla toiseksi luotettavin?)
Eli testiä, testiä ja vielä kerran testiä. Moduuli ajamaan kotona 12h putkeen ja siinä ne ongelmat selviää.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


avatar

TheQ

Admin, puheenjohtaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2016 GBC - 24/11/2015 15:45
Tästä on varmasti keskusteltu aiemmin mutta uusi ketju olisi otollinen paikka kysyä uudestaan..

Eli mistä kannattaa hommata GBC-palloja tai yhteensopivia osia? Takomolla on jonkin verran niitä ja niitä varmaan pyytämällä lainaankin mutta mukavampi olisi jos oman varaston saisi kerättyä.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2016 GBC - 24/11/2015 15:53
GBC-pallot suosittelisin ottamaan uudelleen LUGBULKin vakio-osaksi. Ovat muualla todella kalliita ja huonosti saatavana.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2016 GBC - 24/11/2015 23:11
Kannatan mallia, jossa GBC:n operoijat ovat rakennelman keskellä. Helpottaa kävijöiden mallin ihailua ja toisaalta antaa esittelijöille isomman tilan. Viimeisillä kerroilla kapea väli kaiteen ja pöydän välillä ei ole ollut ideaalinen.

Jos oletettavissa on noin sama määrä/ hieman enemmän moduuleja, ainakin voitaisiin päydät asettaa siten, että kolmesta pöydästä saadaan U-malluí ja yhdessä päässä sitten silta mikälie.

Itselläni on jotain jo rakenneltuna ja oletettavissa on 3-4 moduulia tuotavana paikan päälle.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2016 GBC - 25/11/2015 12:10
Jos 3 pöytää asetetaan U-muutoisesti, tulee väliin jäävän alueen kooksi 250cm*50cm, joka on jäätävän käpeä. Tai vaihtoehtoisesti 250cm*150cm*, jolloin rakennettava silta on todella pitkä. Toki pöydät voi asettaa hiukan ohi toisistaan mutta tällöin kaikki vaikeutuu...

Molemmissa vaihtoehdoissa moduulit pienentävät aluetta vielä hieman.

Jos moduuleja tulee selkeästi enemmän, tulee alueestakin mielekkään kokoinen. Jos jostain saadaan pöytä, jonka leveys on 100cm, pituus jotain muuta kuin 250cm ja korkeus jokseenkin sama kuin messukeskuksen pöydillä, saadaan tuo aukko tehtyä keskelle huomattavasti helpommin.

Lisäksi sisäpuolelta on paha jutella, ottaa kiinni karkaavia palloja ja huoltaa. Ratakaisuina tähänkin ovat toki todella luotetettavat moduulit ja kantava ääni. Kaikkea pitää kokeilla. Joku messuvastaava voisi kommentoida, onko paha jos tyhjää tilaa tulee enemmän. Se on nimittäin tämän ratkaisun pahin ongelma.

Tässä vielä tuo idea C selkeytettynä:

Ongelmana ovat tässä tosiaankin leveät moduulit, jonka lisäksi korkeat systeemit peittävät takanaan olevat pienemmät moduulit.
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2016 GBC - 25/11/2015 17:40
Melkeinpä suosisin viime kerran mallia, että pöytä on keskellä ja GBC-insinöörit ympärillä, turvakaiteet voisi jättää väljemmäksi toki.

U-mallissakin on tietty etunsa, keskelle ois tosin pakko jättää vähintään 100cm leveä tila, jotta siellä mahtuu ihmiset olemaan.

Moduuleiden määrä sitten ratkaisee mikä on fiksu tapa. Keskelle korotettu alue kuulostaa hyvältä, kunhan myllyt on luotettavia eikä niitä tartte rakentaaa uusiksi. Reunalla tämä helpompaa.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


avatar

legorides

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2016 GBC - 26/11/2015 07:18
Heittäisin tällaisen ehdotuksen pöytien sijoitteluun:
Otetaan 4 pöytää ja asetetaan ne neliön muotoon
siten, että kunkin pöydän pääty on kiinni seuraavan
pöydän kyljessä. Näin saadaan neliö, jonka jokainen
sivu on 350 cm pitkä ja keskelle jää tyhjä 150 cm x 150 cm
neliö. Sitten tartutaan yhden pöydän päätyyn ja vedetään
sitä taaksepäin esim. 40 cm, jolloin syntyy 40 cm kulkuaukko
pöytien väliin (samalla tietysti syntyy 40 cm sakara neliön
ulkosivuun, mutta se ei varmaan ole suuri haitta).
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2016 GBC - 26/11/2015 11:23
Katselin tässä kuvia 2014 GBC:stä ja tällöinhän meille mahtui koko GBC (20moduulia) yhdelle pöydälle.
Viime vuonna kierros oli 38 moduulia. eli n. 2 kertaa isompi. Pöytämäärä kuitenkin kolminkertaistettiin.2 vaihtoehtoa kuvattuna. Kummassakin omat hyvät ja huonot puolensa. R2:sen kommentin jälkeen ymmärrän tuon keskelle kolon jättävän version hyvät puolet. L-malliin/ pitkään suoraan mahtuu enemmän moduuleja, mutta keskelle aukon jättävä antaa paremman tilan esittelijöille.

Jos kolmatta pöytää L:stä ei saada kokonaan täytettyä pallorallilla, niin yhden pöydän päätyyn voisi sijoittaa animaatiopiste, erillisteoksia yms... Niin ja pöytäliinat jos saataisiin niin olis hyvä.Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 26/11/2015 21:45.

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2016 GBC - 26/11/2015 13:26
Nonnii,

kun katselee maailmalla kuvattuja videoita eri ratkaisuista,
niin

-"pyöreä" pöytäkehä aukolla (5x4.5m)
-rataan joko avattava kulkuaukko, tai kulkutien ylitys
-keskelle reilusti tilaa, vaikka 3x2.5m
-modulit pöytien sisäreunalle
-aita kiinni pöytäkehän ulkoreunaan
-pöytäliinat
-säätimet yms pois pöydiltä (alle piiloon)
-radan ulkopuolelle jäävä pöydän osa (0.5m-0.8m) toimii aiemmin aidan ja pöydän väliin jäänyttä aluetta vastaavana suojavyöhykkeenä
-myös putoavien pallojen kannalta
-ulkoreunalle pieni lista tms pysäyttämään vierivät pallot

-nimellismitoitus alk. 48mod
-aukko saadaan aikaiseksi vaikka liuuttamalla levyjä osin päällekkäin

terv. R2-D2
********************
Palikat pitää laittaa liikkumaan, ne tykkää siitä !
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2016 GBC - 26/11/2015 15:51
Myös L-muotoinen kahden pöydän kulmamalli voisi olla toimiva, siis jos täytettä ei kolmelle riitä.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2016 GBC - 26/11/2015 18:41
En oikein tiedä mikä L-muotoisen teoksen hyöty olisi. Sisäkulmassa olevat moduulit ovat hankalammin nähtävillä ja niiden sijoittelussa tulee muutenkin olla huolellinen ettei tila lopu kesken. Lisäksi muoto saattaa olla vaikea saada sopimaan muuhun osastoon järkevästi.

Sytyin heti idealle, että keskelle reikä ja modut pöydän reunalle kauas katsojista. Ratkaisee monta ongelmaa kertaheitolla. Jos pöytien alle saa vielä jonkin hyllyn säätimille niin on jo aikas edistynyt systeemi.. ja tosiaan liian pieni alue keskellä on ainoastaan hankala, joten hiukan isompi mieluummin.

Off:
Voihan ne pallot ampuakin aukon yli...

Zwe
avatar

Luuranko

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2016 GBC - 30/11/2015 07:45
R2-D2 tiivistää hyvin kehämallin edut, täysi tukeni hänen ehdotukselleen. Sitten vaan tonttipiirros kehiin, ja varailu alkakoon!

-Pluurankeli

No, oikea elämä on vielä sairaampaa.

Brickshelf
Vuhvelituotanto

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2016 GBC - 30/11/2015 17:47
Korotetaanko korkeuksia parilla palikalla? Vai pidetäänkö samassa?

Kulmia tulee varmaankin taas se 4kpl. Jos kulmapaikoille ei löydy halukkaita niin ihmetellään. eiköhän joku moduuli ole aina sen verran muokattavissa. Ilmoitelkaa millaista määrää suunnittelette rakentavanne. Ei mitään sitovaa kuitenkaan vielä. Ihmetellään tonttipiirrosta hiukan myöhemmin, sillä se ei vielä ole olennainen. Kulmat nopeimmille halukkaille

Itse tuon todennäköisesti 3-4 kpl, joista tarvittaessa kulmiinkin pari.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2016 GBC - 10/12/2015 16:33
Onko Ei-lego komponenttien käyttö pienissä määrin hyväksyttävää GBC:ssä? Tämänhetkinen suunnitelmani yhdelle moduulille vaatisi kumilenkin käyttöä ja pelkään, että Legon tuottamat kumiset nauhat eivät kestä kolmea päivää jatkuvaa rasitusta.

Käyttäisin siis kangaspohjaista venyvää lankaa.

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2016 GBC - 10/12/2015 16:48
Lainaus
Heppuneppu
Onko Ei-lego komponenttien käyttö pienissä määrin hyväksyttävää GBC:ssä? Tämänhetkinen suunnitelmani yhdelle moduulille vaatisi kumilenkin käyttöä ja pelkään, että Legon tuottamat kumiset nauhat eivät kestä kolmea päivää jatkuvaa rasitusta.

Käyttäisin siis kangaspohjaista venyvää lankaa.

Moi,
ok ainakin minun puolesta.
Mustat leikkaamalla tehdyt kumilenkit, etenkin vanhentuneet voi olla aika rapsakkaa tavaraa. Värilliset sen sijaan kestävät kyllä hyvin. Mm. tuolla Stockan ikkunassa on pyörinyt"Cortina Jetissä" 6kpl punaisia lenkkejä kohta kuukauden päivät, vaikka ovat aika piukalla.

terv. R2-D2
********************
Palikat pitää laittaa liikkumaan, ne tykkää siitä !
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2016 GBC - 10/12/2015 18:45
Lainaus
Heppuneppu
Onko Ei-lego komponenttien käyttö pienissä määrin hyväksyttävää GBC:ssä?

Olikos se taskulaskin viime vuonna Legon oma komponentti...

Käytä ihmeessä mieleistä kuminauhaa. Itse käytän paineilmaletkuja, naruja ja kuminauhoja, jotka eivät ole Legon tekemiä ainoastaan hinnan vuoksi.

Ihan vaan kuminauhoista... Kuminauhan kestävyyteen ja kimmoisuuteen vaikuttaa käytännössä ainoastaan ikä ja auringon valo, ei rasittaminen. Siis esimerkiksi viikonlopun mittaisen jatkuvan venyttämisen ei pitäsi olla haaste kuminauhoille.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2016 GBC - 20/01/2016 21:01
Piirtelen jonkinlaista tonttikarttaa heti kun ehdin (sunnuntaina).

Ilmeisesti luurangolta tulossa muutama moduuli (ja kulma?) ja heppulta muutama? Lisäksi Lonkka tekee portin ja siihen ympärille jotain? Itse yritän saada nippuun 3-4. yksi onkin jo kasassa, joka teknologiamessuilla pääsi koekäyttöönkin.

Mites muut?

Messujen vetonaula tulossa? *iskee silmeen*

STP1976

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2016 GBC - 20/01/2016 21:54
Täältä olisi 3-4 moduulia myös tulossa.
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2016 GBC - 20/01/2016 22:00
Lainaus
JK
Olen tuomassa 2 moduulia suoralle, mutta mahdollisesti enemmän jos ehdin rakentaa vaan.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube

Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 20/01/2016 22:01.
avatar

Luuranko

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2016 GBC - 21/01/2016 16:40
Kolme moduulia suoraa on nyt kasassa, ja yksi kulmamoduuli työn alla. Imatralla pitäisi saada nuo kaikki koekäyttöön. Kulmasta on vielä paha sanoa, onko se tarpeeksi kestävä systeemi, mutta suorat ovat perusvarmaa tavaraa.

-Pluurankeli

No, oikea elämä on vielä sairaampaa.

Brickshelf
Vuhvelituotanto

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2016 GBC - 23/01/2016 14:41
Ensimmäinen versio:

Kiertosuunta vastapäivään


Mitä mieltä ihmiset ovat kartasta? Aidat tulisivat kiinni pöydän reunaan. Lonkka saa luonnolisesti vaikuttaa aukon kokoon. Pöydät voidaan myös laittaa toisin päin, jolloin aukko siirtyy kuvassa oikealle.

Nopeaa matikkaa:

Viimevuoden tilantarve koko: Pöytien koko+aitojen viemä tila= (2m+m)(3,5m+m)= 13,5m^2
Tämän version tilantarve: Pöytien koko+aitojen viemä tila= (3,5m+0,2m)(3,5m+0,2m)= 13,7m^2

Tässä versiossa moduuleita on 2kpl vähemmän kuin viimevuonna, joten jos uusia osallistujia ilmaantuu, täytyy kokoa luonnollisesti kasvatta jotenkin. Yksikään ei tänä vuonna sitten jätä osallistumatta siksi, että tonttikartasta kaikki oli varattu. Uskoisin, että teokselle löytyy kyllä tilaa.

Joku messuvastaava voisi antaa ajatuksensa teoksen koosta.

Moduulien rajapinnat

Muutetaanko sääntöjä niin, että moduulin tulee voida ottaa palloja vastaan 14 palikan korkeudelta, siten, että tämä korkeus on mitattu pöydän päältä, ei siis modupohjan päältä. Varmasti selkeämpää kaikille näin. Pallojen tulee tulla ulos vähintään 15 palikan korkeudelta pöydältä mitattuna, jotta varmistutaan siitä, että pallot siirtyvät eteenpäin ongelmitta. Voin vääntää rautalankakuvat tarvittaessa.

Ajatuksia ideasta? Vanhojen moduulien muokkaaminen tähän sopivaksi ei liene hankalaa?

ZweMuokattu 4 kertaa. Muokattu viimeksi 23/01/2016 16:39.
avatar

Luuranko

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2016 GBC - 23/01/2016 16:25
Pieni korjaus karttaan osuuteni suhteen: Mikäli kulmamoduni osoittautuu riittävän varmaksi, niin minulta on tulossa neljä moduulia, järjestyksessä kiertosuunnan mukaan suora-suora-suora-kulma. Mutta jos kulmamodua en saa kuntoon, niin tuon kolme modua suoraa.

Varmuus tähän tilanteeseen saadaan Imatran tapahtuman jälkeen. Tässä vaiheessa voisi olla optimisti, ja merkata minulle tuon paremman suunnitelman mukaiset neljä modua.

Muoks: Korkeudet hyvät, pöytäsuunnitelma hyvä. Ei valittamista.

-Pluurankeli

No, oikea elämä on vielä sairaampaa.

Brickshelf
Vuhvelituotanto
Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 24/01/2016 10:12.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2016 GBC - 23/01/2016 16:43
korjattu

Järjetys tulee varmaankin muuttumaan vielä jokusenkin kerran, minkä ei pitäisi olla ongelma jos sääntöjä noudatetaan.

Säännöt pitää vaan saada sovittua. Haluaisin aikaisemmin osallistuneilta mielipiteet uusiin korkeuksiin mahd. pian, jotta voin kirjoitella ohjeet uusiksi ja päästää kaikki työn kimppuun.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2016 GBC - 14/02/2016 10:44
Hei, meidän porukalla on myös Gbc:tä rakenteilla, sen verran vielä vaiheessa, etten vielä voi varmasti sanoa tuleeko valmiiksi, mutta alustavasti voisin varata kolme moduulia. Viimeinen voi olla kulma, jos on tarvetta.
Viime vuosista viisastuneena haluaisin testata tällä kertaa toiminnan askarteluhelmien sijaan oikeilla palloilla. Oliko niitä mahdollista saada jotenkin lainaan?

tlo1970

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2016 GBC - 15/02/2016 11:07
moi

takomon pallot on joko vantaalta noudettavissa tai lähetettävissä postilla ( postituskulut joutuu siis itse maksamaan ) laita yksityisviestiä tulemaan niin voidaan sopia yksityiskohdista

Tlo1970
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2016 GBC - 16/02/2016 18:12
Pidetään modulien rajapinnat samoina kuin ennenkin. Muistakaa kuitenkin, että ulostulon kannattaa olla mieluiten kunnolla sisääntulon yläpuolella. Kirjoittelen tarkempaa ohjeistusta huomenna.

Muoks Ohje: [docs.google.com]Muokattu 2 kertaa. Muokattu viimeksi 17/02/2016 19:08.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2016 GBC - 25/02/2016 15:45
Päivitystä...Jos tilasta tulee pula niin uskoisin, että yhteisteokselle saadaan lisää tilaa. Onko lonkalla kommentoitavaa porttiin liittyen?


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään