Expo2010 - palautetta messuista
Kirjoittaja JK 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Expo2010 - palautetta messuista - 25/04/2010 13:45
Messut päättyvät n. 3 tunnin kuluttua. Mielestäni on aika kirjata ylös nyt heti plussia ja miinuksia, jotta ensi vuosi on jälleen parempi.

Toki ketjuun saa kirjoittaa pitkääkin tekstiä, mutta aloitan itse nyt tällaisella lyhyellä +/- linjalla.
+ Mallien määrä yllätti
+ TheQ:n organisointikyky
+ Awis, hänen kaltainen "markkinamies" messuosastollemme juuri kaivattiinkin + metallisepän taidot
+ JVVV:n junarata, se kiinnosti kävijöitä paljon ja antoi eloa moducitylle
+ Messuyleisö, kiinnostusta riitti ja LEGOmme säilyivät valtaosin ehjänä.

- jälleen yleisön määrä yllätti, eli esittelylappuja ensi vuonna väh. x5 määrä mukaan.
- lapsiyleisö tosiaan kaipasi kosketeltavaa, eli 1-2 pöytää ensi vuonna rämmittäväksi kelpaavia palikoita
- "omat" säätivät hieman liikaa ja junakin suistui niistä syistä. Lisäksi nuorison "juna"-huudot voisi jättää pois, vinkkinä vaan poijaat...
- messuosastomme olisi pitänyt olla joko syvempi tai 40cm leveämpi. Ymmärrän kyllä että leveys määritetään pöytien leveydellä, mutta paikallaolleet ymmärtävät mitä tarkoitan. Pöydät olisi pitänyt saada samaan tasoon ja silti jäädä meille kulkureitti.
- suunnitelmien pitävyys!


Tällä viimeisellä tarkoitan sitä, että jos tehdään yhteinen iso rakennelma kuten nyt moducity, niin siihen osallistuvien mallien pitää olla paikalla to-su. Muutoin on sitten vähän turha valittaa, ettei malli pääse mukaan / joku joutuu tekemään varamalleja jne.
Syyllistyin myös itse siihen, etten ollut enää sunnuntaina paikalla, mutta siksi en tuonutkaan sellaisia malleja, jotka kuuluisivat toisten tekemään kokonaisuuteen.
Ensi vuonna kannattanee tehdä enemmän yhteistyötä esim. mallien kuljetuksessa tyyliin: lähekkäin asuvista toinen menee jo torstaina ja vie mallit ja sunnuntaina sit toinen hakee ne vasta pois. MIKÄLI molemmat eivät voi olla paikalla koko aikaa.
Kokonaisuutena tämä näyttely oli mielestäni loistomenestys ja antaa hyvän pohjan jatkoa varten.
Paljon plussaa olisi listattavaksi, listasin nyt 5 ensimmäisenä mieleen tullutta asiaa.

Arvosanaksi Takomolle 9+Foorumin Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube

Muokattu 3 kertaa. Muokattu viimeksi 22/04/2018 22:26.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - palautetta messuista - 25/04/2010 14:09
+ mallien määrä
+ junarata
+ Ana96 (korjatkaa jos väärässä) jakeli esittely lappuja kiinnostuneille ainakin lauantaina hyvin.

- pöytien määrä
- kulkureitit
- kauko-ohjattavien vaikea esittely (lisää tilaa?)

~ 9
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - palautetta messuista - 25/04/2010 14:19
Kiitos kovasti messupöydän annista. Mekin ajeltiin Turusta messuille ihailemaan teidän töitänne.

Olen samaa mieltä, että pitäisi olla lapsille mahdollisuus osallistua ja päästä itse kanssa rakentamaan.

Palikkatakomon mainoslakanaan takoitettua keräystä voisi jatkaa koskemaan jonkunlaisia pleksejä, joilla voisi jatkossa suojata valmiita rakennelmia.

Junarata oli kiva, mutta sitä selvästi varjeltiin kovasti ja se voisi olla jatkossa isompi. Muutenkin palikkatakomo tarvitsee tulevaisuudessa paljon isomman tilan jo ihan senkin takia, että pöydän lähelle oli vaikea väenpaljouden takia päästä.

Oli kiva, että esillä oli paljon teoksia, mutta ne antoivat kovin suppean ja perinteisen kuvan legoista. Kaipasin sinne enemmän tekniikkaa esim. mindstormit ja rc jutut.

Maailmanpyörä oli komea, mutta sitä ei käytetty lauantaina, koska tekijä ei ollut paikalla. Jos sinne tuo jotain toiminnallista, niin voisi antaa ohjeet muille esittelijöille miten niitä käytetään.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - palautetta messuista - 25/04/2010 14:26
Itse toin parikin kauko-ohjattavaa ja Mikke & Oskari toivat myös 3.
Tilan puute vaikeutti asiaa (Warthogin piti jyrätä kaikkien lego lehtien päältä ja oli samalla kaikkien muiden mallien tiellä :) )
NXT olisi ollut kotona, mutta expoilla ei olisi riittänyt sille tilaa ja en tehnyt siitä mitään järkevää.
Jokin pöytä jossa voisi ajella kauko-ohjattavilla voisi olla jonkinlainen ''katsoja magneetti''. (truck trial?)Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 25/04/2010 17:52.
avatar

legorides

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - palautetta messuista - 25/04/2010 15:29
Maailmanpyörääni ei pyöritetty lainkaan kahdesta syystä:
1) En ollut itse esittelijänä.
2) Gondolien kiinnitys on sellainen, että yhden nupin löystyminen
lentoparrussa voi pudottaa 1-4 gondolia. Miksi niissä sitten on
sellainen kiinnitys? Etusijalla on ollut se, että malli vastaa tarkasti
esikuvaansa ja on mahdollisimman nopea pystyttää. Näinkin se
kestää toista tuntia.

Maailmanpyörän tarkoitus oli vain olla kauas näkyvä yleisönhoukutin.
Alunperin tarkoitus oli myös pyörittää sitä, mutta testissä paljastui
tämä gondolien putoilu. Ehkä kehittelen siihen joskus tukevamman
kiinnitystavan. Niiden ongelmana tahtoo olla se, että gondolit eivät
pyöri herkästi eivätkä siksi pysy vaakasuorassa pyörän pyöriessä.

Kävin Expossa perjantaina ja kaikki vaikutti oikein hyvältä.
Kaupunki oli isompi kuin olin kuvitellut. Siinä oli paljon hauskoja
yksityiskohtia. Kuunkuiskaajat oli repäisevä idea.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - palautetta messuista - 25/04/2010 19:11
Minunkin mielestäni oli varsin onnistuneet messut, vaikkakaan JUNAT huuto ei enää pitemmän pälle jaksanut naurattaa. Ja kiitos animaatioiden jatkuvan pyörityksen päässäni soi nyt tauotta Vanian musiikki;)
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - palautetta messuista - 26/04/2010 08:01
En ollut itse esittelijänä, mutta kävin la ja su messuvieraana. Takomon esittelypisteen edessä oli koko ajan paljon ihmisiä samaan aikaan kuin monilla muilla vain yksittäisiä kiinnostuneita.

Teosten määrä tosiaan yllätti ja oli hienoa, että niin moni pääsi osallistumaan. Kuitenkin ehkä ennemmin kuin laajentaisimme isosti Takomon näyttelyaluetta kannattaisi vähentää teosten määrää ja panostaa laatuun. Mielestäni esim. Moducityyn oli ahdettu liikaa tavaraa.

Toinen asia, mikä toisi helpotusta tilanpuutteeseen, olisi hödyntää takana oleva seinää. Näin jo tehtiinkin osittain: maailmanpyörä ja Bionicle Rock Band "nousivat" hienosti seinälle. Pahimmassa ryysiksessä luulen, että takimmaiset eivät nähneet muuta kuin nämä teokset. Esittelijöiden päiden yläpuolella oleva hylly, koko seinän pituudelta, toisi kivasti lisää tilaa.

Moducity moduuli toimi hienosti. Se on sopivan kokoinen ja moduulien saumat eivät häirinneet lainkaan. Nyt kun monet takomolaiset ovat käyttäneet moduulia ehdotan, että siitä voisi tulla jonkinlainen Takomon standardi, jota käytetään myös tulevissa näyttelyissä.

Erityiskiitos Legoridesille, joka toi unohtamani tuolit!
avatar

TheQ

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - palautetta messuista - 26/04/2010 09:35
Nonih, pe-su öiden välisen noin 8 h unien ja junassa nukutun 9 tunnin jälkeen on olo mukavan raukea ja onnellinen Expon suhteen. Kiitokset taas kaikille osallistujille, oli erittäin hienoa seurata Takomon tähän asti suurimman näyttelyn koko etenemista. Kiitokset myös kaikille Takomolaisille vieraille, oli mukava vaihtaa pari sanaa ja tavata kunnolla :)

JK:n tavoin heitän lyhyen plus/miinus-listan ensi-tuntumasta näyttelyn osalta (jätän kehityskeskustelen siihen päivään kunhan olen nukkunut ainakin muutaman täydet yöunet ;) ):

+Moducityn onnistuminen ja mallien suhteellisen korkea taso. Hankalakalan liian matalaa moduulia ja Pate-Keetongun "puolen nupin heittoa" lukuunottamatta moduulit osuivat hyvin toisiinsa. Kaikkia moduuleita ei oltu pinneillä kiinnitetty mutta silti moducity pysyi hyvin kasassa ja näytti mahtavalta. Ensi kerralla tosin saatamme hieman jättää tyhjää tilaa johonkin, nyt tapahtumaa oli joka nurkassa ja niemennotkossa.
+Awiksen "torimyyjä"-asenne oli erittäin tervetullut lisä Takomon toimintaan. Useimmilla muista esittelijöistä alkoi jo toisen päivän puolella äänet vähän särkymään mutta Awis pystyi hyvin pitämään äänensä yllä ja herättämään ihmisten kiinnostuksen.
+Yhteis-toiminta. Porukka teki selvästi yhteistyötä ja oli aina valmiita auttamaan toisiansa. Oli mukava nähdä kaikki takomolaiset vaihtamassa puheita ja touhuamassa yhdessä.
+Harrastajien oma-aloitteisuus. Itse en olisi hoksannut heti alkaa laittamaan naruja reunalle "lapsimuuriksi" ja oli mukavaa huomata että porukka alkaa parantamaan hommia oma-aloitteisesti. Itse "pääorganisoijana" jouduin välillä juoksemaan eeskahtaalleen milloin esitteittä ja milloin halpislippuja hankkimaan ja silti aina kun lähdin pois loossilta olin varma että hommat hoituu vaikka kävin tekemässä muita hommia.
+Eläväinen loossimme. Kiertelin parin kertaa muutamalla loossilla ja katselin kovasti pieniä yksityiskohtia mutta harvoin jos koskaan kukaan esittelijöistä tuli juttelemaan. Useimmat esittelijöistä tuntuivat olevan niin oman harrastuksensa, oman kaveriporukkansa tai Helsingin Sanomien lumoissa etteivät muistaneet että yleisökin voisi olla kiinnostunut hommasta. Meidän loossissa homma pelasi hyvin ja uskon että yleisö oli otettu kun heille tuli juttelemaan ja turisemaan. Itse ainakin otin sen asenteen että Takomon esitteen ojentaminen ei ole yhtä tärkeää kuin vierailijan kysymyksiin vastaaminen. Oli helppoa ensin kertoa Legoridesin maailmanpyörän yksityiskohdat ja sen jälkeen mainita että loossimme muutkin tekeleet ovat suomalaisten harrastajien kehittelemiä ja että Takomosta löytyisi vielä lisää teoksia. Myös muutkin harrastajat ottivat yhteyttä mukavasti yleisöön.

-Kommunikointi ennen Expoa. Varsinkin Moducityn kanssa oli välillä pientä hämminkiä ennen Expoja jota sitten selvitettiin nopeasti muutamia päiviä ennen Expoja. Lukekaa ne viestit ajatuksella, varsinkin silloin kun on kyseessä iso yhteisprojekti. Tiikelin moduulin puuttuminen herätti hämmennystä, selvä viesti Moducityn "tonttivaraus-ketjuun" olisi auttanut meitä huomaamaan sen puuttuminen heti. (Jos siellä oli jo viesti asiasta, pyydän anteeksi huolimattomuuttani).
-Nuorison "sähläys". Ymmärrän kyllä että kavereiden kanssa on mukava touhuta ja huumoria pitää olla mutta välillä nuorempien takomolaisten touhut menivät vähän yli. "...paitsi junat!" oli kyllä hyvä vitsi joka aluksi nauratti mutta jossain vaiheessa siitä meni koko juju pois. Yleisöllä riitti välillä ihmeteltävää kun pöydän takana tehtiin jos jotain erikoista. Muistakaahan ensi kerralla että edustatte Palikkatakomoa siellä ja varsinkin yleisö (joka vaihtuu parin minuutin välein) ei aina pysy kärryillä mikä on huumoria ja mikä on ärsyttämistä.
-Muiden teoksiiin tutustuminen oli hankalaa. Johtuen Expon julkisuudesta ja väen paljoudesta, oli hankala lähteä tutkimaan muiden teoksia. Ensi kerralla olisi mukavaa jos jossain välissä voisimme porukalla vaikkapa käydä läpi pöytiemme teokset jotta saisimme itsekin mahdollisuuden yksityiskohtien tutkailuun. Olisi myös mukava ehtiä rauhassa juttelemaan harrastajien kanssa mutta yleensä väkeä oli niin runsaasti että parin sanan jälkeen piti alkaa jo keskittymään yleisöön. Sinänsä yleisön kanssa oleminen on mukavaa mutta olisi se hauskaa jutella harrastajien kanssakin :)
-Lapsukaisten läheisyys pöytien vieressä. Lauantaina viritetty lanka auttoi jokseenkin asiaan mutta aina se jaksaa yllättää miten sinnikkäästi pienokaisten kädet kurottuvat "vaaravyöhykkeelle". Ensi vuonna meidän on otettava se aita pöytien ympärille, maksoi mitä maksoi :)
-TLG:n lähetyksen uupuminen. Pienenä "yllätyksenä" koetin järjestää kalliimman puoleista teosta Expoon rakennettavaksi. TLG:ltä luvattiin lähettää ilmainen Imperial Flagship Jantzun merirosvo-aluksen vastustajaksi mutta luultavasti tuhkapilvestä johtuen ei settiä näkynyt tai kuulunut. Noh, ensi kerrralla koetan saada TLG:ltä jotain rakennus-palikoita jotta lapsukaiset saisivat rakentaa omia teoksia Expolla.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 22/04/2018 22:24.

Awis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - palautetta messuista - 26/04/2010 09:37
Väsyneet terveiset messuilta!

Paras palaute yleisöltä oli seuraava kommentti pöydänreunan tasalta:

" Iskä hei tää on hienompi kuin leegolandi !!!!"

Sekä myös ne lukuisat osastollemme karanneet lapset.

Hauskaa oli, kiitos siintä kaikille!

Awis
" Kaikki esillä olevat mallit ovat suomalaisten lego harrastajien itse suunnittelemia ja rakentamia ,,,,,,,,,paitsi junat!"
avatar

Acticis

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - palautetta messuista - 26/04/2010 13:27
Huh mitä viestiä...

Kokonaisuudessaan Expo meni ihan hyvin omasta mielestäni, mutta tuota "lapsimuuria" pitää parannella ensivuodeksi.

Moducity oli isompi kun luulin mutta ensi vuonna pitääkin olla enemmän pöytiä ja jonkinlainen rakentelupöytä.

Q-edit: Kirjoitusvirheet korjattu.

- Oskari

"We're livin' strange days..."

FLICK'R
Kuulun ANKP:een!Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 26/04/2010 13:50.
avatar

Mikke the Master

Hallituksen varajäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - palautetta messuista - 26/04/2010 14:05
Ei nyt jaksa kauheesti kirjottaa, mutta "paitsi junat"-lausahdus oli surkea juttu ja ei ensi vuodeksi mitään aitoja. Sitten ei ainakaan nää kukaan mitään.

Q-edit: Tarkennusta viestiin


Hyvää joulua kaikille!

Flickr: [www.flickr.com]
Brickshelf: [www.brickshelf.com]
Youtube: [www.youtube.com]Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 26/04/2010 15:54.
avatar

Luuranko

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - palautetta messuista - 26/04/2010 14:13
Kyllä vain. Expot menivät kaiken kaikkiaan hyvin.
Kyllä niitä miinuksiakin löytyy, mutta harvoin ihmiset pystyvät täydellisyyteen. Oli mukava nähdä ihan oikeasti kiinnostuneita ihmisiä, jotka kyselivät teoksista. Toisekseen oli mukava tutustua takomolaisiin ja ylipäänsä nähdä, keitä siellä nickien takana on.
Parhaiksi katseenvangitsijoiksi todellakin osoittautuivat aikuisten keskuudessa maailmanpyörä ja lasten keskuudessa juna.
Lapset ikäänkuin pääsivät moducityn sisälle ja löysivät kaikenlaisia yksityiskohtia.
Läheltä-piti-tilanteita oli muutamia ja tietysti ilmapallo-välikohtaus....

Ensi vuodeksi kaiteet pöytien eteen ja mahdollisesti jotain hyllyjä takaseinälle.
Koetan tässä jossain vaiheessa saada työstettyä messuilla kuvaamani videomateriaalin, niin pääsisivät muutkin, kuin messuilla olleet takomolaiset näkemään moducityä.

-Pluurankeli

No, oikea elämä on vielä sairaampaa.

Brickshelf
Vuhvelituotanto

avatar

Mikke the Master

Hallituksen varajäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - palautetta messuista - 26/04/2010 14:24
Juu, on minullakin jonkun verran tuota videota, kattoo nyt laitanko nettiin.


Hyvää joulua kaikille!

Flickr: [www.flickr.com]
Brickshelf: [www.brickshelf.com]
Youtube: [www.youtube.com]
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - palautetta messuista - 26/04/2010 15:37
Mulla on taas paljon kuvia,siis tosi paljon.Mutta onnistuivat ne messut kyllä loistavasti mutta olisi ollut kiva jutella enemmän takomolaisten kanssa ja katsoa mody-city kokonaisuutta ilman yleisöä ( muuten se minun panssarikuormurinikaan ei olisi ehkä unohtunut,jos olisin saanut tarkemmin katsoa mitä noukkisin sieltä mody-citystä kun olin ottamassa mallejani pois!).
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - palautetta messuista - 26/04/2010 15:39
Mikke, tarkoitatko että junat oli surkea juttu itsessään vai sen "paitsi junat" huutaminen?

Minusta junat olivat juurikin sopivat siihen pöytää kiertämään ja toivottavasti JVVV tuo ne jatkossakin.

Toisekseen aidan laittaminen vain parantaa teosten näkemistä, kun katsojamuuri jää n. 20-30cm päähän pödän reunasta, niin siitä näkee suuremman sektorin kaupunkia/malleja kerralla kuin jos seisoisi ihan pöydässä kiinni.
Aitaus myös helpottaa pikkuyleisön vanhempia sekä meitä esittelijöitä, kun ei tarvitse niin hirveesti vahtia mitä malleille käy.


----

Sitten vielä semmoinen palaute, että tuolit oli loistohomma, ei ois jalat kestäneet jatkuvaa seisomista siellä, mutta sitten taas toisaalta välillä oli se tilanne, että 2 esittelijää on seisaallaan ja 6-7 istuu tekemättä mitään kuin joku komitea konsanaan. Istualtaan 2,5m päässä yleisöstä ei esittely toimi.
Kunhan suunnitellaan ensi vuotta, niin tuoleja toki pitää tuoda paikalle, mutta välillä "neuvostokin" voi nousta jalkeille ;)

Mä aion tässä tehdä muutamia ehdotuksia piirustuksineen millainen ensi vuoden kojumme voisi olla...Foorumin Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube

Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 22/04/2018 22:25.
avatar

Mikke the Master

Hallituksen varajäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - palautetta messuista - 26/04/2010 15:42
tarkotin vaan lausahdusta, junat muuten oli tosi hyvä siellä.


Hyvää joulua kaikille!

Flickr: [www.flickr.com]
Brickshelf: [www.brickshelf.com]
Youtube: [www.youtube.com]
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - palautetta messuista - 26/04/2010 15:45
Totta,alussa "paitsi junat!" oli hauska ja sopiva mutta ei sitten ruvennut enään oikein naurattamaan kun sitä oli jo huudettu kymmeniä kertoja.;)

Awis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - palautetta messuista - 26/04/2010 18:34
Ne joille jäi pahamieli Helpbox mainosten jaosta, laittakaa minulle yksityisviestiä !

Minä otan vastuun kyseisestä hommasta, palautetta minulle kun hoisin asian ilmeisesti huonosti. Kun olen selvillä mikä meni pieleen, niin voin yrittää korjata asian.
Ei puida asiaa vielä julkisesti, kun en tiedä perusteita negatiiviseen tilaan porukalla !

Takomon "äänimies" Awis
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Expo2010 - palautetta messuista - 27/04/2010 06:13
Mun mielestä ne legot olivat USKOMATTOMIA!:DJa se oli mielestäni myös hienoa, että legon mainoksia oli jaolla. En itte pystyis ikinä rakentaa mitään sen kaupungin tai maailmanpyörän kaltaista, tosin ei osat ehkä riittäiskään...
avatar

Acticis

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - palautetta messuista - 27/04/2010 13:33
Miten tosta HelBOXista voi jäädä paha mieli?
Ja niistä tuoleista ensi vuonna voisi ottaa sellaisen ison pikän penkin.

- Oskari

"We're livin' strange days..."

FLICK'R
Kuulun ANKP:een!
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Expo2010 - palautetta messuista - 27/04/2010 17:03
Voisko mody cityn tehä ens Expoille?:D
avatar

TheQ

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Expo2010 - palautetta messuista - 27/04/2010 17:17
ModuCity sinänsä ei varmaan tule seuraavaan tapahtumaan mutta jotain moduulipohjaista meille varmasti tulee. Moduulithan tuntuivat toimivat hyvin joten niiden kanssa on helppo touhuta lisää :)

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Expo2010 - palautetta messuista - 27/04/2010 17:25
Mikäs muuten on seuraava tapahtuma?
Moduulit toimivat kyllä hyvin, paitsi se pieni tien heitto, ei se paljoa silmään pistänyt.

Awis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Expo2010 - palautetta messuista - 27/04/2010 21:19
Rakentelu pöytä ei mielestäni ole mikään paras mahdollinen juttu ,kun kyseessä on tuollaiset monen asian messut. Pienten lasten vanhemmilla oli nytkin liian kiire muille osastoille ja osalla poiskin messuilta. Näin monia surullisia pikku-heppuja kun heidän vanhemmillaan oli kiire pois. Lisäksi lapsiaan odottavat vanhemmat saattaisivat muodostaa muurin osaston eteen.

Eiköhän meidän ole parempi vain esitellä osaamistamme ja antaa mallia/ideoita joita sitten toteutetaan kotona omilla legoilla.

Lisäksi huomiotavaa kellä porukasta olis virtaa olla lapsenvahtina rakentelijoiden kanssa siinä pöydän ääressä.
Rakentelupaikka vaatii myös paljon tilaa, joka on varmaan sitten pois meidän näyttelytilasta jota tuskin on meille rajattomasti jaossa.

Awis
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Expo2010 - palautetta messuista - 27/04/2010 21:41
Awis hyvä että tuot taas järjen ääntä mukaan. Vaikka kyllä mullakin takaraivossa vähän kolkutteli, että lapsien rakentelupiste voisi tuoda mukanaan taas uusia ongelmia.

Nuo messut on kyllä niin iso tapahtuma, että harvalla perheellä on oikeasti aikaa pysähtyä edes puoleksi tunniksi mihinkään ja eihän LEGO-teoksia voi nopeastikaan tehdä.

Mietitään asiaa, ehkä rakentelupiste ei ole tarpeen kuitenkaan.Foorumin Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube

Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 22/04/2018 22:25.
avatar

TheQ

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Expo2010 - palautetta messuista - 27/04/2010 21:58
Rakentelupisteen voisi hoitaa niin että JOS TLG tulee mukaan omalla myyntipisteellään, se voisi tulla sen mukana. Näin harrastajat voisivat olla rauhassa ja keskittyä omiin touhuihinsa ja TLG keskittyä paremmin markkinoimiseen.

Awikselta tuli mukavasti hyviä pointteja joita en itsekään huomannut :)

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.

Awis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Expo2010 - palautetta messuista - 02/05/2010 13:41
Kun suunnitellaan uutta osastoa, ympärikuljettava osio vois cityn esittelyyn olla hyvä. Vaatii kyllä suojauksen estämään koskettelun.

Myös eritasoisuutta vois miettiä, vaatii kyllä esitettävien mallien etukäteis tiedottamisen parantamista sille joka suunittelee ja rakentaa messuosaston.

Tästä vuodesta jos halutaan parantaa esittelyämme, on hommat seuraavaan messuiluun aloitettava aikaisemmin ja porukan on sitoiduttava viimekertaista reippaammin, esittelijöinä ja rakentajina.
Muistetaan säilyttää kuitenkin harrastuksen vapaus ja mukavuus.

Etukäteis suunnitteluun kannattaa panostaa ja johdonmukaisuuteen, yksityis sooloilut ja pärhyymiset vois jättää pois foorumilta kun rakennellaan seuraavaa esittelyä.

Awis (Ajatuksi jotka synty kun katsoin kuvia expolta!)

Awis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - palautetta messuista - 05/05/2010 20:00
Lainaus
legojesse
Mulla on taas paljon kuvia,siis tosi paljon.Mutta onnistuivat ne messut kyllä loistavasti mutta olisi ollut kiva jutella enemmän takomolaisten kanssa ja katsoa mody-city kokonaisuutta ilman yleisöä ( muuten se minun panssarikuormurinikaan ei olisi ehkä unohtunut,jos olisin saanut tarkemmin katsoa mitä noukkisin sieltä mody-citystä kun olin ottamassa mallejani pois!).

Legojesse minne haluat panssarikuormurisi toimitettavan? ilmoita yksityisviestillä!
Awis
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Expo2010 - palautetta messuista - 04/08/2010 17:44
Luin kirjastossa Pienoismalli lehteä ja huomasin siellä lyhyen selostuksen Model exposta, mukana oli myös kuva meidän moducitystä (pää osin minun viikinki moduuleistani :D ) Mukavaa että takomo on huomioitu tässä suomen suurimmassa pienoismalleihin erikoistuneessa lehdessä.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään