Expo2010 - Ideoita, ehdotuksia, toiveita, suunnittelua?
Kirjoittaja Jvvv 
Kirjoittaja
Viesti

Jvvv

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Expo2010 - Ideoita, ehdotuksia, toiveita, suunnittelua? - 15/04/2009 11:15
Palikkatakomon ensimmäinen messukeikka tämän kevään Model Expossa oli kaikin puolin menestys. Kaikesta päätellen myös tulevina vuosina toimintaamme tarvitaan pienoismallikuvioissa samaan malliin. Ensi vuonna rima varmasti nousee esiteltävien mallien ja muun materiaalin määrän suhteen, kysyntää ainakin tuntuu olevan.

Vaikka seuraaviin messuihin onkin vielä lähes vuosi aikaa, voisi olla hyvä kerätä ideoita ja ehdotuksia pikku hiljaa. Joitakin ideoita heiteltiin jo messuosastolla, mutta nekin olisi hyvä saada kirjalliseen muotoon talletetuksi.Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 26/04/2010 20:35.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - Ideoita, ehdotuksia, toiveita? - 15/04/2009 14:31
Erinomaista että postasit tämän osion.

Rakennetaan koko pöytä(dät) Täyteen rakennus alustoilla ja jaetaan esitteliöille oman genren mukaan osio pöydä(i)ltä joihin asettaa/rakentaa luomuksensa. Genret jaetaan esim kallio-osilla tai muuten luontevasti. RC autoja olisi kiva saada paikalle legoista, niille oma pienehkö rata.

Yksi idea myös oli että esitteliöiden kesken rakennetaan toimivan näköinen ja mahdollisimman yleisistä minifig osista kokonaisuus joko castle tai space genreen oma sotilas figuuri, kaikki esitteliät keräisivät kokoon oman määrän kyseisiä minifig:ejä ja ne yhdistettäisiin messulla taistelu dioramaan voitaisiin jopa pitää kilpailu ennen messuja mediaani figuuri(e)n löytämiseksi. Kaksi osapuolta taistelemassa? Vai olisiko Starwars genre yleinen? (Kannatan tosin omakeksittyä armeiaa) Hienoa olisi tosiaan saada genrejen esittelymallit sopeutumaan toisiinsa.

(Itse en ole ostanut muutakuin 1 storm troopperin) :(

Tässä ERINOMAINEN inspiraation lähde messuihin. [www.flickr.com]

---
Esittely laput on MUST ja ne pitää hoitaa asian tuntevasti. Kaikille pitäisi hoitaa luomuksensa oma esittely lappu jossa myös mainostaa takomoa.

---

Pyydetään TLG:tä hommaamaan jälleenmyynti pisteen paikalle vetoamalla suureen lasten asiakaskunnan ostovoimaan. (LAPSI 2010 messuthan on toisella puolella hallia jos sama jatkuu joka vuosi.)

(Mode edit: Kolme viestiä yhdistetty. Käyttäkää mielummin muokkaa-toimintoa kuin uusien viestien lähettämistä jos teillä on lisättävää aikaisempaan viestiin.)Muokattu 5 kertaa. Muokattu viimeksi 16/04/2009 16:53.
avatar

Mikke the Master

Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - Ideoita, ehdotuksia, toiveita? - 15/04/2009 16:51
Mä ainakin voisin tulla enskin vuonna.
VOisin kehitellä jotain iiiiisooooooo ja hienoo.
Ps.mulla on lego pahviukko jonka vois tuoda sinne ja sittten se lakana.


Hyvää joulua kaikille!

Flickr: [www.flickr.com]
Brickshelf: [www.brickshelf.com]
Youtube: [www.youtube.com]
avatar

Luuranko

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - Ideoita, ehdotuksia, toiveita? - 15/04/2009 17:12
Se taistelu juttu kuullostaa hyvältä. Kannatan itsekeksittyä armeijaa, mutta pitäisi niiden jotenkin liittyä toisiinsa...

Ensi vuonna minäkin uskon tulevani.

-Pluurankeli

No, oikea elämä on vielä sairaampaa.

Brickshelf
Vuhvelituotanto

Jvvv

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - Ideoita, ehdotuksia, toiveita? - 16/04/2009 10:58
Ilmeisestikin taisteludioraamat ovat suosittuja, ja hyvä tietysti niin. Itse en ole kuitenkaan koskaan välittänyt sellaisia rakentaa, joten toivoisin että osa kaupunkikokonaisuuttamme olisi myös ihan tavallista kaupunkilayoutia autoineen, taloineen, junineen ja asukkaineen. Uskon että taidolla ja huolella tehdyt "tavallisetkin" aiheet kiinnostavat yleisöä samalla tavalla kuin aavistuksen raflaavammatkin.
avatar

Xsane

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - Ideoita, ehdotuksia, toiveita? - 16/04/2009 13:23
Yksi hauska idea voisi olla pitkä "kaupunki", jossa aikakusi ja teema vaihtuu kronologisesti (=aikajärjestyksessä). Esim. ensin voisi olla jotain esihistoriallista (hirmuliskoja ja luolaminifiguureja), sitten castle, fantasia, pirates, Indiana Jones?, belleville, city, agents, powerminers, space ja viimeisenä vaikka mecha.

Jokainen voi sitten tehdä haluamaansa teemaan/aikakauteen oman mallinsa. Mallien mitat (ja layout) vaan sovitaan etukäteen, jolloin ne voidaan kasata kokonaisuudeksi messupöydälle. Layoutilla tarkoitan että voidaan sopia esim. että jokaisen malli sisältää pätkän tietä, rakennuksen ja halutun määrän hahmoja ja ajoneuvoja.

Aikakausien rajalla teemat voisivat ihmetellä toisiaan. Esim ritarit hätistelevät hirmuliskoa, agents vakoilee belleville taloa, pirates varastaa Indiana Jonesin aarteen jne.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - Ideoita, ehdotuksia, toiveita? - 16/04/2009 13:42
Mielestäni ei kannata pyrkiä liikaa mihinkään tiettyihin genreihin joiden mukaan kaikkien tulisi rakentaa. Jokainen rakentakoot mitä haluaa ja tuokoon expoon näytille. Liiallinen organisointi vie helposti ilon koko hommasta.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - Ideoita, ehdotuksia, toiveita? - 16/04/2009 14:39
Minä rakennan paljon lego kaupunkeja ja tälläkin hetkellä minun huoneessani on kesken eräinen lego kaupunki jossa on toisella puolella Model Expon tapainen dioraama.Eiköhän useimmat tiedä että seuraavana vuonna minäkin tulen esittelijäksi(tu) se itsekeksitty armeija saa kannatustani haluan 2010 vuonna
tehdä dioraamaa halukkaiden kanssa Expoon.Ne joita kiinnostaa voisivat ilmoittavansa
tekevän tulevaisuudessa dioraamaa minulla on paljon lego sw settejä se Hezzun
kokonaisuus kiinnostaa.Minä teen myös Expoon seuraavana vuonna jotakin isoa
mutta kun Hezzulla on noin paljon asiaa niin Hezzun olisi kai pitänyt laittaa kaikki
asiansa yhteen viestiin.:?
avatar

TheQ

Admin, varapuheenjohtaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - Ideoita, ehdotuksia, toiveita? - 16/04/2009 17:38
Ah, mukava kun aloitit tämän ketjun, Jvvv. Itselläni alkaa vasta nyt olla tarpeeksi vapaata aikaa Expon jälkimaininkien lyönneistä. Monta asiaahan me ehdimmekin jo funtsia Model Expo 2010 tapahtumaan siellä Helsingissä pöytien kupeessa. Mutta eiköhän siirrytä jo mainittuihin suunnitelmiin:

Dioraama sai melko hyvän vastaanoton Expoilla ja sen suurentamista koko pöydän kokoiseksi muistaakseni ainakin minä, Vili, Jvvv ja Xsane kannatimme. Pikaisten laskujen mukaan kahden 2,5mx1m pöytien yhdistelmällä mahtuisi 3 rakennusalustaa leveä ja ainakin 20 alustaa pitkä (silmämääräinen tarkistus vain) alue. Siihen mahtuisi hyvin rakentamaan vaikka mitä.

Xsanen ehdottama teemoihin jaolla yllä olevaa alustatilaa pystyttäisiin käyttämään hyvin hyödyksi ilman "kaupungista" tulisi liian "tylsä". Pöllöville, Indy ja vaikkapa Star Wars osuudet pystytään asettelemaan ympäristöön mukaan ilman että koko teoksen ilmapiiri häiriintyy. Ja armeijoiden sotimisesta sen verran että vaikka itsekin haluaisin nähdä pientä taistelua, en silti haluaisi nähdä koko rakennelman keskittyvän siihen. Taisteluahan voisi olla siellä täällä.

--

Esitteet, mainostavarat ja kaikki muu "krääsä" pitää hoitaa ensi vuonna paremmin. Syytän omaa laiskuuttani sen puolen huonosta hoitamisesta mutta nyt ainakin tiedetään mitä ensi vuodeksi pitää tehdä. Jantzu puhui hieman ison plakaatin ostamisesta jostain halvalla, iso J varmaan tietää siitä enemmän.

--

Mutta pienenä muistutuksena nuoremmalle väelle (ja itselleni), on melko epätodennäköistä että saamme aikaiseksi mitään isompaa ensi vuoden Expoille. Rakennelmia tulee varmasti enemmän ja rakennelmat ovat kovatasoisempia mutta silti Takomon aktiivi-porukka on vain liian pieni Xsanen ehdottamaan projektiin. Kyllä se varmasti joskus onnistuu, siitä voitte olla varmoja.

Älkää silti antako tämän kirjoituksen lannistaa. Innostus on tärkeää ja on mukava nähdä että Expolla oli tällainen vaikutus Takomolaisiin.

-Q
--------------------------------
Varapuheenjohtaja
Palikka palikalta parempaan päin.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - Ideoita, ehdotuksia, toiveita? - 16/04/2009 17:47
Minä omistan tosi paljon sw ja indy settejä.:P
avatar

Xsane

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - Ideoita, ehdotuksia, toiveita? - 17/04/2009 07:15
Tossa kun luettelin kaikki teemat mitä tuli mieleen, en ajatellut että ne kaikki toteutuisivat tai että jokainen teema pitäisi olla edustettuna. Jos kukaan ei halua tehdä esim. castlea, sitä pätkää ei sitten tule kokonaisuuteen.

Jos meillä on tilaa 20x3 rakunnusalustaa ja jokaisella rakentajalla on esim 1x3 alue käytössään (josta vaikka keskimmäinen alusta on suora tie), meillä on tilaa 20 rakentajalle. Jos valmiita 1x3 rakennelmia valmistuu lopulta vaikka vain 4 kpl "kaupunki" on sitten sen (4x3) kokoinen.

Tämän takia innostunkin ideaan, koska se mahdollistaa sen että monta ihmistä tekee samaa kokonaisuutta toisistaan riippumatta eikä oikeastaan ole väliä montako pätkää teokseen lopulta valmistuu.

Jvvv

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - Ideoita, ehdotuksia, toiveita? - 17/04/2009 08:22
Juuri tuollainen modulinen malli sopisi hyvin. Sovittaisiin jotkut tietyt yhteiset käytännöt (alustatyypit tms.), mutta muuten kokonaisuus olisi joustavahko. Puhuttiin että teemojen välillä voisi olla esim. vettä sinisinä alustoina. Tuollainen 1x3 levyn alue kerrallaan jaettaisiin jokaiselle halukkaalle. Esim. kaupungissa yhtenäinen katunäkymä säilyisi vaikka joku jäisikin yhtäkkiä pois. Kadunvarsipaikat voisi jakaa vaikka neljään kategoriaan: A) Talon vasen pääty, B) Talo joka jatkuu koko levyn verran, C) Talon oikea pääty ja D) Katsojista poispäin lähtevä katu, joka tulisi A- ja C-osien väliin.Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 17/04/2009 09:57.
avatar

TheQ

Admin, varapuheenjohtaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - Ideoita, ehdotuksia, toiveita? - 17/04/2009 11:21
Tarkoituksiimme sopisi varmaan parhaiten Modular Houses-teeman tyylinen moduulijärjestelmä. Siinä rakennukset liitetään toisiinsa alimmassa kerroksessa olevilla TECHNIC liittimillä ja loput rakennuksesta rakennetaan siihen päälle.

Ainoa asia mikä minua tuossa järjestelmässä harmittaa on se etteä se jättää paljon tilaa autotielle ja kävelytielle. Toisaalta tämä ei niin paljoa haittaa koska voimme silloin laittaa enemmän tavaraa tielle.

-Q
--------------------------------
Varapuheenjohtaja
Palikka palikalta parempaan päin.

Jvvv

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - Ideoita, ehdotuksia, toiveita? - 17/04/2009 11:59
Minusta reilunkokoinen auto- ja kävelytie on ihan plussaa, silloin autoja saa parkkiin, kadunvarsille saa kojuja ja muita yksityiskohtia. Juuri tuollaista Modular house -tyyliä ajattelin.
avatar

Mikke the Master

Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - Ideoita, ehdotuksia, toiveita? - 17/04/2009 14:43
Idea kuulostaa ihan hyvältä, mutta olisiko se liian tylsä että siinä olisi periaatteessa vain yksi iso rakennelma?
Aikajana kuulosti hyvältä, että kaikki voisivat tehdä aina yhden ajan.
esim.kivikausi, egypti-kausi, keskiaika, merirosvoaika:o, nykyaika, tulevaisuus,ultratulevaisuus.

Myös radio-ohjattaville pitää jäädä tilaa!:)


Hyvää joulua kaikille!

Flickr: [www.flickr.com]
Brickshelf: [www.brickshelf.com]
Youtube: [www.youtube.com]
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - Ideoita, ehdotuksia, toiveita? - 17/04/2009 15:22
Antaisitteko minunkin tehdä jonkun ajan.8-)
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - Ideoita, ehdotuksia, toiveita? - 17/04/2009 15:28
Ideahan on että kaikki saa varata tilaa kaikista ajoista.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - Ideoita, ehdotuksia, toiveita? - 17/04/2009 15:59
Jippii>:D<.
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - Ideoita, ehdotuksia, toiveita? - 17/04/2009 16:34
hmmm, minua ainakin kiehtoo enemmä tehdä 1-3 MOC-teosta jotka eivät liite välttämättä mitenkään mihinkään suureen kokonaisuuteen...

Pelkään suuresti, että jos lähdetään tekemään jotain 15 rakentajan suurteosta, niin siitä tulee tyylillisesti, laadullisesti jne melkoinen sekasoppa, näin siis pelkään... Voihan se toki onnistuakin..?

No hyvähän sitä on kaikkea suunnitella, mutta nyt on hieman etuajassa tämä ketju, kun tilanteet muuttuu melkoisesti 11kk:ssa ja ihmisten tekemiset, pääsemiset messuille jne

Itsekään en osaa sanoa kuin että haluaisin ensi vuonna vaikka kaikiksi päiviksi messuille ja haluaisin tuoda sinne ison laivan, KastleVania-lavastetta, videoita jne. mutta eihän tässä pysty varmaksi mitään suunnittelemaan...


Preludium, ideasi meritaistelusta on hieno, sen voisi tehdäkin, multa löytyisi sinisiä palikoita pohjaan ja kaksi suurta laivaa taistelussa olisi varmasti hieno näky.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - Ideoita, ehdotuksia, toiveita? - 17/04/2009 17:49
Voisinhan minäkin tehdä Laivan tai kaksi? On meinaan setit 6268 ja 6289
avatar

Mikke the Master

Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - Ideoita, ehdotuksia, toiveita? - 17/04/2009 18:32
mullakin on laiva!:)


Hyvää joulua kaikille!

Flickr: [www.flickr.com]
Brickshelf: [www.brickshelf.com]
Youtube: [www.youtube.com]
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - Ideoita, ehdotuksia, toiveita? - 18/04/2009 13:03
Minusta pitäisi jo nyt sopia ketkä tekevät mistäkin aikakaudesta nimittäin se on suuri urakka ja vaatii paljon aikaa.
avatar

Mikke the Master

Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - Ideoita, ehdotuksia, toiveita? - 18/04/2009 14:08
No jaa.
Ei tässä nyt vielä mikään kiire ole.
Expoon on vielä 11kuukautta aikaa.


Hyvää joulua kaikille!

Flickr: [www.flickr.com]
Brickshelf: [www.brickshelf.com]
Youtube: [www.youtube.com]
avatar

TheQ

Admin, varapuheenjohtaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - Ideoita, ehdotuksia, toiveita? - 18/04/2009 14:14
En kyllä pidä aikakausi-ajattelusta. Teemojen avulla kaikki saavat tehdä melko pitkälle kaikkia aikakausia ilman että jokainen teos näyttäisi aivan oudolta muiden joukossa. Jvvv mainitsema "alueisiin jako" on paras idea tähän menessä minun mielestäni. Silloin ei tulisi liikaa taakka yhdelle henkilölle (kunnollisen ja esityskelpoisen rakennelman aikaansaannoksen jostain ajasta vaatii jo melkoista kärsivällisyyttä, suunnitelmallisuutta ja palikoita). Alueisiin jaon avulla jokainen projektiin haluava saisi tehdä sen minkä haluaa ja pystyy eikä jonkun henkilön poisjääminen haittaisi niin paljoa.

Muutamakin rakennus osoittautui ihan hienoksi yhdistelmäksi Expossa. Siihen kun vielä hieman lisää kavereita tulee mukaan niin kyllähän siitä hyvää tulee.

PS: Konselilla olisi valmiina melko pitkä kadun pätkä, yritän saada häntä tuomaan sen Expoille mutta aikataulullisista syistä hän ei päässyt.

-Q
--------------------------------
Varapuheenjohtaja
Palikka palikalta parempaan päin.
avatar

Xsane

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - Ideoita, ehdotuksia, toiveita? - 20/04/2009 09:42
Lainaus
Jantzu
hmmm, minua ainakin kiehtoo enemmä tehdä 1-3 MOC-teosta jotka eivät liite välttämättä mitenkään mihinkään suureen kokonaisuuteen...

Pelkään suuresti, että jos lähdetään tekemään jotain 15 rakentajan suurteosta, niin siitä tulee tyylillisesti, laadullisesti jne melkoinen sekasoppa, näin siis pelkään... Voihan se toki onnistuakin..?

1-3 MOCia x 15 on myös sekasoppa :)

Joku punainen lanka 15 rakentajan (tai mikä määrä nyt sitten tuleekaan olemaan) välillä olis kiva. Silloin sekasoppa saattaa muuttua eeppiseksi sekasopaksi ehkä jopa hämmästyttäväksi suurteokseksi.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - Ideoita, ehdotuksia, toiveita? - 20/04/2009 13:01
Ehkä tulen ehkä en. Ei ole oikein ideoita. Saatan tulla seuraavalla kertaa pöydän toiselle puolelle.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - Ideoita, ehdotuksia, toiveita? - 20/04/2009 14:58
Jotainhan on kuitenkin tehtävä, kaikista vaikuttavin kokemus katsojille olisi yhtenäinen moniteemainen täyteen rakennettu kokonaisuus. Sekasortoa tulee jokatapauksessa. Kaikille pienehkö esittely lappu teoksen viereen tai teokseen "Sulautettuna". Jonkin näköistä teema neuvontaa saisi olla virallisesti sivuilla, esim. millaiset rakennus etiketit pitäisi olla, tästä esimerkkinä neuvontaa modular houses liitto kohdista henkilö joka omistaa yhden voisi pistää ylös ohjeet mille korkeudelle ja mille kohtalle pohjassa TECHNIC aukot pitäisi sijoittaa. Kannatan modular houses moduuli sääntöä, silloin taloista ei tule niin juniorisoituja ja kenelläkään ei riitä palikoita tekemään montaa tylsän-näköistä taloa.>:D<
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - Ideoita, ehdotuksia, toiveita? - 20/04/2009 17:49
Kuten Janne toteskin tuossa aiemmin, tuo meritaistelu piraattiteemassa on hyvä idea. Seuraavaan expoon mennessä saan kyllä aikaan oman ison moc laivan tätä varten. Ja onhan mulla tuolla hyllyn päällä Barracudakin valmiina taisteluun ; ) Muitakin tekijöitä toki mahtuu mukaan tätä teemaa toteuttamaan :)
avatar

Luuranko

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - Ideoita, ehdotuksia, toiveita? - 21/04/2009 06:40
Siihen meritaisteluunhan voisi väsätä myös joitain pikku veneitä, joissa voisi olla yksittäisiä hahmoja.

-Pluurankeli

No, oikea elämä on vielä sairaampaa.

Brickshelf
Vuhvelituotanto

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2010 - Ideoita, ehdotuksia, toiveita? - 30/04/2009 14:19
Saatan päästä ensivuonna. Market Streetin ja Cafe Cornerin voisin utoda. Ja City- settejä.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään