XIV Päivä Museotiellä , nyt kuvina!
Kirjoittaja Awis 
Kirjoittaja
Viesti

Awis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: XIV Päivä Museotiellä , nyt kuvina! - 11/08/2010 10:41
Sunnuntaina 8.8.2010 pidettiin Museotie kierros Ruokolahdella.
Pidimme Lego näyttelyn Huhtasenkylän koululla.
Rakentamisen suoritti A-klaani ja valvojana oli mukana Kristian95 ,,iso kiitos hänelle!

Meillä oli näyttelytilana luokkahuone jossa, 3 pöydällistä rakennelmia, sekalaisia rakennelmia 1 sivupöytä ja 2 pyötää mitoiltaan 1,2 x 2.4 metriä , joissa oli toisessa Meritaistelu ,3 laivalla ja linnakkesaarella ja toisessa moduulicity(3x7moduulipohjaa).

Ihmisiä kävi tutustumassa 4 tunnin aikana reilut 350 henkeä.
Urakka oli melkoisen rankka ajan lyhyyden takia.
Kiitosta tuli, mainostus vain epäonnistui , oli paljon aikuisia jotka harmittelivat kun eivät ottaneet lapsiaan mukaan.

Kuva raporttia tulee heti,kun pikselit saadaan liikkeelle taas tarvittavalla tasolla nettiyhteyksissä.

A-klaaniMuokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 20/08/2010 19:19.

Awis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: XIV Päivä Museotiellä, Nyt kuvia! - 20/08/2010 19:04
Vihdoinkin yhteys toimii jotenkin!
Tässä kuvia Museotiepäiviltä.


Lisää kuvia kaupungista kun aukeaa;

[www.brickshelf.com]Lisää kuvia;
[www.brickshelf.com]

Tällaiset oli meidän aikaansaannokset, kertokaa vapaasti komentteja.
Olisiko näistä messuille näytettäväksi, erityisesti meritaistelua ollaan suunniteltu Muksut ja
Piipoo näyttelyyn viedä.Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 20/08/2010 19:20.
avatar

legorides

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: XIV Päivä Museotiellä , nyt kuvina! - 21/08/2010 07:06
Kiitos kuvista!

Aioimme mennä näyttelyä katsomaan kesälomareissulla, mutta
päivä ja sijainti eivät osuneet yksiin.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: XIV Päivä Museotiellä , nyt kuvina! - 21/08/2010 08:02
Meritaistelu on hieno kokonaisuus. Reuna-alueiden sinisellä liinalla toteutettu meri on hieno idea. Se tuo teokseen perspektiiviä ja samalla toimii turva-alueena. Teos toimii joka suunnasta katseltuna.

Kaupunkinäkymä on myös hyvinkin messutasoa vaikkei aiheuttanutkaan spontaaneja "VAU!"-ajatuksia, niinkuin meritaistelu. Huomaan olevani isojen spektaakkelien, uusien maailmojen suuri ystävä. Tarvitsisi varmaan rakentaa terapiamielessä vingettejä pari vuotta... No ei tod. :DMuokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 21/08/2010 08:03.
avatar

Pate-keetongu

Sihteeri Varapuheenjohtaja Hallituksen jäsen Moderaattori

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: XIV Päivä Museotiellä , nyt kuvina! - 21/08/2010 08:20
Meritaistelu on erittäin onnistunut, pidän eteenkin linnoituksesta. Kanaali ja korkeuserot ovat hienosti toteutettuja ja sotilaita on kyllä melkoinen määrä. Kritiikkiä antaisin lähinnä seinien tylsyydestä (linna-greebleä ja ikkunalautoja yms. olisi kiva nähdä) ja tuosta levyillä toteutetusta takamuurista. Myös tuo puu on aika outo, korkea bambu? Laivat ovat onnistuneita, ehkäpä jotkin savuvanat tykeistä ammuksiin piristäisivät taistelua? Joka tapauksessa tämä olisi mukava nähdä ainakin Muksumessuilla, johon ei taida niin hirveästi ihmisiä tulla (Minä tulen).

Kaupunki on nyt aika peruslaatua.

----------------------------------------
Cyclopics Bricks -blogini - Flickr - Myyrä ~ LEGO Ideas[]
avatar

Jantzu

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: XIV Päivä Museotiellä , nyt kuvina! - 21/08/2010 09:10
Ja tämän siis toteutitte vain teidän perheen voimin...? A-Klaani jyrännyt taas :)

Kuten jo Pate mainitsikin, niin detailia olisi enemmänkin voinut olla, mutta upea saavutushan tämä on jo näinkin. Pöydillä näytti olevan tilaa vielä vaikka kuinka, eli palikkakokoelmanne suurentuessa tila ei heti lopu ja vielä massiivisempiakin rakennelmia noille mahtuu...Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


avatar

Mikke the Master

Hallituksen varajäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: XIV Päivä Museotiellä , nyt kuvina! - 21/08/2010 17:27
Tämä olisi hyvä vastus mun ja topi-pekan merirosvosaarelle, se on suurinpiirtein saman kokoinen kuin tuo, laiva on isompi.

Ihan hyvin tämä onnistui, ja varmaan oli ihan hieno näyttely.


Hyvää joulua kaikille!

Flickr: [www.flickr.com]
Brickshelf: [www.brickshelf.com]
Youtube: [www.youtube.com]
avatar

Luuranko

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: XIV Päivä Museotiellä , nyt kuvina! - 22/08/2010 07:37
Kieltämättä erittäin vakuuttavaa, varsinkin yhden perheen järjestämäksi. En tajunnutkaan, että teillä on noin paljon palikoita.
Bongasinpa tuolta kaupungista rodipajan, tai ainakin samannäköisen rakennuksen, ja taitaa tuossa olla vähän muokattuna myös kauppa. Tuolla taustalla näkyy myös Expoilta tutut Yoda ja Legoukko. Linna on suuri ja mahtava, tosin seinät ovat (kuten edellämainittua) tylsät ja ehdotan lääkkeeksi juuri noita Paten esimerkkejä.

Mutta ihan itse järjestitte tuollaisen näyttelyn, hienoa.

-Pluurankeli

No, oikea elämä on vielä sairaampaa.

Brickshelf
Vuhvelituotanto

Awis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: XIV Päivä Museotiellä , nyt kuvina! - 22/08/2010 10:46
Tylsät levy seinät on kokeilu kuvata jyrkkää kallioseinää, kaikella ylimääräisellä
siipi ynnä muilla levyillä mitä meillä on. Tarkoitukseni oli kuvata niillä tuulten ja aaltojen pieksemää kalliota, sellaista ylöspääsemätöntä,
mitä näkee merten keskellä olevilla saarilla joita merituulet kurittavat taukoamatta!
Linnakkeen yksinkertaisuutta perustelen juuri tuolla saaren karuudella ja sen asemalla keskellä kiivasta meritaistelua.
Kuka järkevä linnanpäälikkö sijoittaisi varustelu rahojaan koristeiden tekoon tykkien ruuaksi ja toisekseen linnoitustyöt on vielä pahasti kesken, muurarihan on vielä hommissa.
Nuo meidän rakennelmat sisältävät itsessää niin monta vitsiä ja tarinaa jotka eivät aukea pelkästään pikaisella kuvien vilkaisulla, niitä olis pitänyt katsoa paikanpäällä.
Liika kriipletys peittäisi tarinat joita meillä Klaanilaisilla on tapana kertoilla töissämme, siis älkää odottako meiltä kriipleä vaan etsikää kerrotut tarinat teoksistamme.

Citystä sen verran, sen tarinan kehys on simppeli Suomalainen kirkonkylä
omine pikku kertomuksineen.

Kriiplestä sen verran tälläisessä suuressa yhden perheen projektissa,
kannatta miettiä miten itse kullakin jo yhdenkin teoksen tekeminen runsaine yksityiskohtineen vaatii tuhottomasti erikoispalikkaa ja aikaa.
Yksityiskohdat ovat kyllä tärkeitä, mutta joskus kyllä kokonaisuuden luettavuus on myös tärkeä seikka varsinkin ,kun tehdään työtä tavallisten ihmisten katseltavaksi, varsinkin lasten joille sen suuntasimme.

Awis
avatar

TheQ

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: XIV Päivä Museotiellä, Nyt kuvia! - 26/08/2010 10:09
Aavistelinkin että jotain hienoa ja eeppistä olisi tulossa kun A-klaani saa mahdollisuuden näyttää kunnolla taitojaan. Pienellä poppoolla olette saaneet hienon näyttelyn aikaiseksi, harmi vain kuin mainostus ryssi eivätkä ihmiset tienneet näyttelystä kovin paljoa.

Näemmä ja kuulemma olitte nyt koe-käyttämässä uusia matkustukseen tarkoitettuja esittelypöytiä ja ainakin näiden kuvien perusteella ne toimivat. Naru-viritykset taisivat melko hyvin ainakin muksujen käsiä erottaa teoksista. Noh, ehkä saamme lisää kuvia pöydistä toisessa ketjussa :)

Kolmen laivan taistelu ja linnake kuuluvat selvästi samaan teokseen mutta koska halusin keskittyä molempiin paremmin, molemmilla on oma "kappaleensa".

Meritaistelu: Suuria dioraamoja näkee hyvin harvoin kansainvälisissäkin harrastus-piireissä ja Suomen mittapuulla niitä on vain muutamia. Kolmen laivan taistelu pöydän herruudesta on hienoa katseltavaa varsinkin kun laivoilla on niin paljon katseltavaa. Hieman tosin kaihertaa teidän rakentamien (Legorex ja Ana96 taisivat olla rakentajina?) laivojen hiomaton olomuoto mutta se varmaan menee kovan kiireen piikkiin. Toivottavasti ehditte vielä hiomaan laivat parempaan kuntoon tulevia näyttelyitä varten.

Toinen negatiivinen huomioni oli se että aluksien läheisyyden takia tuntuu siltä ettei yleisö näkisi kaikkia yksityiskohtia ja "pieniä tarinoita". Nythän aluksien ympärillä on melko paljon tilaa ja tuota tilaa olisi mukava nähdä käytettävän hieman. Hoksasin kyllä että kaksi laivaa on ottamassa lähikontaktia mutta kolmannen aluksen läheisyyden takia tuntuu siltä että merirosvot ovat tyhmyyttään upottamassa omia aluksiaan myös. Kenties toinen merirosvo-alus voisi olla kotvasen kauempana ja keskittyä menemään kuvernöörin laivan ja linnakkeen väliin? Aluksen kovaa vauhtiahan voisi periaatteessa kuvata teräväkärkisella aallolla minkä alus tekee...

"Loppukaneettina" sanottakoon että tämä meritaistelu oli osoitus siitä että kolme hyvää teosta voi luoda mainion yhdistelmän kunhan teoksen interaktio toimii hyvin.

Merilinnake: Vaikka kolmen laivan ottelu oli nättiä katseltavaa, nostan silti Merilinnakkeen näyttelynne kohokohdaksi. Vaikka teos kärsiikin pienestä "iik-näyttely-alkaa-pian" kiireen aiheuttamasta epätasaisuudesta, on se silti mainiota katseltavaa. Harvoin näkee tämän koko luokan teoksia kansainvälisissäkin harrastaja-piireissä, Suomessa se on melko ainutlaatuista. Onnittelut siitä siis.

Mitä tarkemmin ottaen tarkoitin epätasaisuudella? Tarkoitin sillä sitä että vaikka teoksessa on hyviä ideoita ja yksityiskohtia vaikka muille jakaa, niiden toteutuksen taso vaihtelee kovasti. Otetaanpa esimerkiksi tuo linnakkeen kulunut osuus eli "rapautunut kallio": Idea on mitä mainioin ja vieläpä melko vähän kokeiltu tehokeino mutta valitettavasti lopullinen teos ei tunnu toimivan tarkoitetulla tavalla. Nyt ainakin minulla jäi sellainen kuva että tuo kallio-osuus olisi vain heitetty kasaan palikoiden loppuessa. Jos kalliosta olisi tehty vielä "erilaisempi" esim. värityksen avulla, tehokeino olisi ollut selvempi. "Kallio" ei ole ainoa kohta jossa vastaavanlaisia pieniä kömmähdyksiä on käynyt...

Mutta noh, kuten itse sanoit, "the big picture" eli teos kokonaisuudessaan tarinoineen on silti tärkeämpi. Tässä suhteessa olette taas onnistuneet mainiosti sillä ainakin itselläni kiinnostaa mitä kaikkea linnakkeessa tapahtuu. Hieman harmittaa liian pienet kuvat mutta etteköhän jossain vaiheessa parempien nettiyhteyksien avulla voi antaa meille lisää kunnollisia kuvia.

ModuCity-kylä: Heh, pelkästään teidän perheen ModuCity on jo Expon ModuCityn kokoinen. Noh, ehkä tämä todistaa ModuCity-pohjien toimivuuden, sillä ainakin minusta teidän kirkonkylänne on melkoisen toimiva kokonaisuus. En yleensä pidä siitä että MOCeja sotketaan setteihin mutta tässä tapauksessa yhdistelmät toimivat melko hyvin, esimerkiksi Maatila näyttä mainiolta lisältä suomalaiseenkin taajamaan. Uusista ModuCity-moduuleistanne oma suosikkini on kylän reunalla ollut kirkko(?) ja tiukkana kakkosena sen vieressä oleva hiekan värinen rakennelma. En tiedä mitä sen on tarkoitus kuvata mutta somalta se näyttää. Muut uudet moduulit ovat vähän niin-ja-näin, suuria yksityiskohdattomia kolosseja joita "tavikset" ihailevat mutta joista ainakaan minä en saa sen kummempaa irti.

Pienistä puutteista ja kritiikeistä huolimatta hienoja teoksia ja mahtava näyttely. Toivotaan että saisimme aikaiseksi muitakin pikkunäyttelyitä muualle Suomea :)

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
avatar

Mikke the Master

Hallituksen varajäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: XIV Päivä Museotiellä , nyt kuvina! - 26/08/2010 13:30
Sanon nyt vain lyhyesti:
Meri-homma ihan hieno, linna liian yksinkertainen, laivat ehkäpä liian pieniä mastoihin nähden, ja näyttää kyllä enemmän vain siltä että on kolme laivaa vierekkäin, kuin taistelulta.

Kaupunki meilestäni ihan hieno, ei kuitenkaan herätä mitään erikoisempia ajatuksia.

Hieno kokonaisuus, mutta parannettavaa löytyy.


Hyvää joulua kaikille!

Flickr: [www.flickr.com]
Brickshelf: [www.brickshelf.com]
Youtube: [www.youtube.com]

Awis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: XIV Päivä Museotiellä, Nyt kuvia! - 26/08/2010 21:12
Tässä olisi Anan kirkosta lisää kuvia sen alkuperäisessä asussa, tosin erittäin huonoja laadultaan.
[www.brickshelf.com]

Kirkko itse on jo siiretty modyalustalle, hautausmaa jäi vielä siirtämättä modypohjalle.A-klaaniMuokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 26/08/2010 21:15.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään