Model Expo 2009 raporttia
Kirjoittaja TheQ 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

TheQ

Admin, puheenjohtaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Model Expo 2009 raporttia - 22/04/2009 10:45
Expon aiheuttaman pienoisen väsymyksen ja yliopisto-opiskeluun silloin tällöin kuuluvan kiireen takia en ole jaksanut kirjoitella Exposta asiaan kuuluvaa raporttia. Nyt on viimein tullut se hetki, joilloin pakotan itseni sorvin ääreen ja tekstin pariin. Eli, pidemmittä puheitta, tarjoan teille raporttini Model Expo 2009 tapahtumasta, joka pidettiin Helsingin Messukeskuksessa 3-5.4.

Tapahtuma oli ensimmäinen Palikkatakomon oma näyttely ja menestystä tuntui olevan. Loossimme sijaitsi Model Expon puolella, keskellä pienoislaivoja, -lentokoneita ja pitsinnyplääjiä. Samaan aikaan toisella puolella Messukeskusta oli menneillään Lapsi 2009 -messut ja useimpien teoksiamme ihailijoiden vanhemmat taisivatkin olla siellä. Silti moni aikuinenkin innostui teoksistamme ja varsinkin 375 Keltainen linna aiheutti monia "Hei, mulla on tuo!"-huudahduksia. Mutta edetäänpä kronologisesti ;)

Torstai 2.4.
Aamuseitsemän aikaan Oulun juna-asemalla istuskellessa ja junaa odottaessa oli hyvä aika tarkistaa vielä kerran tulevien päivien aikataulu. Epäinhimilliseen aikaan herääminen oli onnistunut hyvin ja olinkin jo melko reilusti etuajassa asemalle tullessani. Melko kätevästi noin 4 kilometrin matka kotoani juna-asemalta tuli siirryttyä vaikkakin mukana oli reppu täynnä tavaraa ja toinen laukku täynnä palikoita. Vaikka pieni väsymys olikin jäänyt koko aamun touhusta, junassa sai sentään nukkua.

Kahdentoista maissa juna pysähtyi Tampereella ja itse Lordi Makkara eli Vili astui junaan. Vili oli onnistunut järjestämään istumapaikkansa oman paikan viereen ja loppumatka Hesaan menikin jutellessa ja BrickJournaleita läpi käydessä.

Päästyämme Helsinkiin seuraava etappimme oli syöminen ja Jvvv:n eli Villen tapaaminen. Aikataulu ei antanut kovin paljoa periksi ja siksipä varsin lyhyen hampurilaisaterian jälkeen lähdimmekin kohti Tammasaarenlaituri 3:a eli Suomen LEGO yhtiön toimistoa. Olin sopinut maajohtajan eli Elisa Markula-Huhtaniskan kanssa pienen tapaamisen hänen ja harrastajien välillä.

Yhtiön löytäminen oli hieman haastavaa sillä missään ei ollut LEGO logoa näkyvissä. Onneksi Xsane eli Janne 0. oli ehtinyt paikalla aikaisemmin ja hän huikkasikin meille reitin sisään. Sisälle meitä odottivatkin jo Xsanen lisäksi Mikke the Master äitinsä kanssa. Legorides eli Markku tuli myös pian meidän tulomme jälkeen. Vaihdoimme hiukan kuulumisia ja pian Elisa tulikin meitä hakemaan. Kokoonnuimme LEGO yhtiön toimiston vieressä olleeseen neuvotteluhuoneeseen ja keskustelimme toista tuntia kaikenlaisista LEGO yhtiöön, Suomen LEGO tilanteeseen ja harrastukseen liittyvistä asioista. Taisipa johtaja olla hieman yllättynyt LEGO harrastajien edesottamuksista (BrickFest sun muut) ja teoksista ;)

Juttelutuokion jälkeen käväisimme pikaisesti itse hermokeskuksessa eli Suomen LEGO yhtiön toimistossa. Toimisto oli 3-4 hengelle tarkoitettu melkoisen pieni toimisto mutta kyllä siellä nähtävää riitti. Näimme muun muassa tulevan syksyn uusien settien laatikoita ja valmiita Farmi-settejä. Kuuleman mukaan toimistoa oltiin juuri siivottu eilisenä päivänä ja pussillinen palikoita oltiin vietyä pois. Muutama harrastaja ehtikin kysyä että missä kyseinen pussi oli tällä hetkellä mutta kukaan ei viitsinyt lähteä seikkailemaan niiden perään.

Päästyämme toimistosta Xsane ja Legorides läksivät kotiin ja loput (minä, Jvvv, LordMakkara, Mikke ja hänen äitinsä) lähtivät ajelemaan kohti Messukeskusta. Meille oli hieman epäselvää miten pääsemme Model Expon tiloihin mutta pienen harhailun ja muutaman kyselyn jälkeen pääsimme kuin pääsimmekin sinne. Noudettuamme näytteillelaittajien liput siirryimme kohti tulevaa kotiamme eli loossiamme jossa varaamamme kolme pöytää odottivatkin jo. Alkoi suuri rakentelu- ja somisteluprosessi. Jvvv aloitti Eiffel-tornin rakentamisen (LordMakkara oli tuonut sen mukanaan saatuaan sen Preludiumilta eli Mikolta edellisenä päivänä) omien settilaatikoiden järjestelyn jälkeen kun taas muut keskittyivät omien rakennuksien kuntoon laittoon. Pate-Keetongukin eli Eero saapui tuomaan mallejaan isänsä kanssa. Saimme homman kuntoon (Eiffel-torni tosin jäi kesken) kahdeksan maissa ja tämän jälkeen kukin lähti nukkumapaikkaansa.

Perjantai 3.4Ensimmäinen messupäivä lähti liikenteeseen rauhalliseen. Perjantai oli selvästi kaikista päivistä rauhallisin ja varsinkin aamusella oli hyvin aikaa rakentaa Eiffel-tornia loppuun. Samalla pystyi juttelemaan monien pöytää tarkemmin tiirustelleiden kanssa. Harva uskoi Eiffel-tornia oikeaksi setiksi, useimmat taisivat luulla että se oli jonkun meistä oma teos.

Noin klo 10 aikoihin Suomen LEGO animoijien kärkitiimi eli HOViNET ilmestyi paikalle editori Jantzun eli Jannen ja Maxin eli Matin voimin. Heidän mukanaan tuli KastleVania 4:n valmista materiaalia, jota esiteltiinkin hieman yleisölle. Harva katsojista tajusi KV4:n laajuutta mutta noh, koetin asiasta mainita mahdollisimman monille.

Perjantai-päivä toi ensimmäisen ison sattumuksen: tAAt:n toinen osapuoli, McLad, oli paikalla perheineen. tAAt on yksi Suomen ensimmäisistä LEGO animaatiotiimeistä, jonka mestariteoksiin kuuluvat mm. LeGorso ja LeGorSIKA. McLad juttelikin meidän kanssa vartin ajan ennen kuin perhe alkoi jo pyytämään isää takaisin sorvin ääreen.

Illemmalla Legorideskin ehti tulla käymään vilkaisemassa meidän loossiamme. Myös Agent eli Henri ja Hezzu eli Henry tulivat illemmalla käväisemään meitä. Hezzu toi oman Armored Core-mechansa mukanaan. Samalla hän pääsi "pienellä touhuamisella" ylimääräiseksi esittelijäksi meidän poppooseen. Tämä olikin kätevää sillä Inikon poisjääminen aiheutti pientä hankaluutta toimintaamme. Tässä otos perjantai illan jengistämme kaikkine osallistujine:Lauantai 4.4Lauantai oli koko tapahtuman ruuhkaisin päivä ja silloin tosiaankin riitti väkeä. Pate ja Mikke joutuivat aikataulun takia lähtemään jo lauantai-iltapäivänä mutta he saivat onneksi otettua mallinsa pois vähemmän kiireisellä hetkellä. Kyseisten mallien poisvienti jätti hieman ilkeän tyhjän tilan keskellä pöytäämme mutta onneksi Jvvv pääsi tuomaan paikalle legendansa eli 375 Keltaisen Linnansa. Tämän avulla meille ei jäänyt liikaa tyhjää tilaa pääpöytäämme (kaksi pöytää oli yhdistetty isoksi pöydäksi jossa näytimme mallejamme. Kolmas pöytä oli varattu LEGO animaatioille ja settien laatikoille).

Muuten lauantai ei tuonut suurempia yllätyksiä. Preludium pääsi tulemaan paikalle klo 14 paikkeilla ja hän sai luvan esitellä Eiffeliä. Suuri väkimäärämme tarkoitti sitä että kaikilla oli hieman vapaata aikaa käydä vilkaisemassa näyttelyä. Itse tosin jätin vilkaisemisen sunnuntaille sillä lauantai oli aivan liian ahdas päivä siihen.

Sunnuntai 5.4

Expon viimeinen päivä tuli ja samalla toinen yllätys ilmeni. Olin unohtanut tarkistaa sunnuntai-aamun osallistujalistan ja luvattuani Preludiumille että hän sai jäädä nukkumaan edellisen illan kasino-fiiliksiä pois jäin yksin esittelemään teoksia. Syy siis ei ollut Makkaran vaikka näin aluksi muistelin, sori Makkara. Noh, homma onnistui suuremmitta hankaluuksitta, mitä nyt välillä piti vähän juosta pöydän päästä toiseen.

Sunnuntain rauhallisuuden takia (enemmän väkeä kuin perjantaina) pääsimmekin pakkailemaan teoksiamme kaikessa rauhassa. Xsane tuli hakemaan hänen penkkejään pois Takomon käytöstä muksunsa kanssa illan suussa. Lähdimme pois Messukeskuksesta siinä 18:30 ja taas kerran oli minulla aikaa odotella junaa. Viiden aikaan aamuyöstä Ouluun palattuani edessä olikin taas rankka opiskelu-vaihe.

Lämmin kiitos esittelijöille (Makkara, Jvvv, Pate-Keetongu, Mikke, Preludium, Hezzu) jaksamisesta ja omien mallien tuomisesta, Xsanelle penkkien lainaamisesta ja Miken äidille ja Paten isälle heidän lapsilleen antamistaan luvista. Ensi vuotta odotellassa, silloin luvassa jotain suurempaa ja parempaa!

Lisää kuvia ja raportteja Exposta löytyy allekirjoittaneen Flickristä ja HOViNETin foorumilta.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 22/04/2009 10:47.
avatar

Mikke the Master

Hallituksen varajäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2009 raporttia - 22/04/2009 14:39
Hyvä kirjoitus!
Pitää katsoa jaksaisinko itsekin laittaa matkakertomukseni tänne.


Hyvää joulua kaikille!

Flickr: [www.flickr.com]
Brickshelf: [www.brickshelf.com]
Youtube: [www.youtube.com]
avatar

TheQ

Admin, puheenjohtaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2009 raporttia - 22/04/2009 15:33
Kuvat voisivat olla hyvä asia. Sinähän taisit ottaa torstain vierailustakin kuvia? Laitahan kaikki kuvat Brickshelfiin niin päästään näkemään ja muistelemaan lisää tapahtumaa ;)

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
avatar

Mikke the Master

Hallituksen varajäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2009 raporttia - 22/04/2009 17:11
Tossa on jotain kuvia: Klick!


Hyvää joulua kaikille!

Flickr: [www.flickr.com]
Brickshelf: [www.brickshelf.com]
Youtube: [www.youtube.com]
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2009 raporttia - 22/04/2009 19:47
Vaikka en ollut esittelijänä niin olisi minustakin voinut jotain sanoa.
avatar

TheQ

Admin, puheenjohtaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2009 raporttia - 22/04/2009 19:53
Arvelinkin että unohdin joitain nimiä mainitsematta. Jessen lisäksi unohdin mainita että Mizqu, HOViNETin foorumin jäsen, käväisi myös lauantaina esittelijäkatrasta moikkaamassa.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Model Expo 2009 raporttia - 23/04/2009 06:30
Q, korjaan sinua, Miqzu käväisi PERJANTAINA. ;)


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään