FLL, foorumin säännöt ja hyödyllisiä ohjeita
Kirjoittaja R2-D2 
Kirjoittaja
Viesti

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: FLL, foorumin säännöt ja hyödyllisiä ohjeita - 20/07/2014 10:18
Tervetuloa
suomalaisten FLL harrastajien epäviraliselle ja epämuodolliselle keskustelufoorumille.

Tällä keskustelualueella voit esimerkiksi julkaista kuvia ja kertoa projekteistasi, kysyä neuvoja ja antaa vinkkejä. Sana on vapaa, mutta muistathan silti pysyä aiheessa ja hyvät tavat. Ylläpito valvoo keskustelua ja myös puuttuu siihen tarvittaessa.

Palikkatakomon yleisiin sääntöihin voit tutustua täällä.Linkit, kuvat, videot jne.

Linkkien ja kuvien liittämiseen tarvittavat painikkeet löytyvät kirjoitusalueen yltä. Kuvia lukuunottamatta kaikki muut jutut liitetään viestiin linkkaamalla suoraan kohteen http -alkuiseen osoitteeseen.


Kuvien liittäminen viestiin ei ole tämän vaikeampaa (vain ohjeet).

Itse kuvatiedostoja ei voi tallentaa Palikkatakomon palvelimelle. Viestiin liitettävät kuvat tulee tallentaa johonkin verkossa jatkuvasti kaikille avoinna olevaan kuvapankkiin (ohje kuvapankeista löytyy sääntöjen perästä).

Kuvapankkien käyttö on sitten enemmän, tai vähemmän hankalaa. Yleisenä ohjeena voidaan kuitenkin pitää sitä että kuvatiedoston kokoon kannattaa kiinnittää huomiota. Isojen tiedostojen lataaminen on hidasta ja varsinkin mobiililaitteella viestiä lukeva turhautuu tähän nopeasti.

Tähän kuvatiedostojen pakkaamiseen voi käyttää esim. Powerpointtia imaisemalla 5 megaiset kuvat ensin siihen. Powerpointissa voi tehdä myös kuvien rajauksen ennen niiden tallentamista edelleen yksittäisinä kuvatiedostoina .jpeg muodossa "Save As Picture" komennolla. Tuloksena pyöreästi 200 kilobitin kokoisia tiedostoja, joiden kuvanlaatu on vielä ihan siedettävä. Vastaavat toiminnot löytyvät miltei kaikista vähänkin kuvien käsittelyyn sopivista ohjelmista.

Suosimani Brickshelf imaisee tämän kokoisia kuvia ihan nätisti parin kymmenen kuvan nipuissa Zippinä, jopa isommissa. Tämän Brickshelfin miinukseksi lasken kuvatiedostojen nimeämistä koskevat rajoitukset. Brickshelf ei ymmärrä lainkaan mitään öökkösiä, välilyöntejä, tai erikoismerkejä. Tämän unohdan itsekin tämän tästä. Muuten ok ja kuvat ovat säilyneet sielä jo vuosia kaikkien nähtävänä.

terv. R2-D2
********************
Palikat pitää laittaa liikkumaan, ne tykkää siitä !Muokattu 2 kertaa. Muokattu viimeksi 20/07/2014 10:28.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään