Palikat järjestykseen / Työtilat harrastukselle
Kirjoittaja Kullervo 

Awis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikat järjestykseen / Työtilat harrastukselle - 19/02/2012 21:46
Nuo varasto laatikot on s50xl31xk19cm eli hyvin ne sais mahtumaan pienellä sovittamisella.
Noita laatikoita löytyy kaupoista monen kokoisia.
Biltema, Motonet , Etola ja muut tarvikeliikkeet tarjoaa jokainen vähän erikokoisia ja mallisia laatikoita, vertailua kannataa tehdä ennen ostopäätöstä.

Awis
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikat järjestykseen / Työtilat harrastukselle - 25/04/2012 23:46
Olen myös suosinut Ikean ratkaisuja. Tavallisiin melko edukkaisiin Billy-hyllyihin menee sopivasti kaksi Ikean sinistä laatikkoa vierekkäin. Näitä on noin 50 kpl (edullisia, taisi olla 1,5e/kpl) tavallisille laaduille (2x4 korkea jne) sekä esimerkiksi pyörille, auton ikkunoille jne (en ole nähnyt tarvetta lajitella niitä tarkemmin). Lisäksi käytän Ikean sinisiä laatikoita ns. projektilaatiikkoina, eli keräilen paloja tiettyyn rakennusprojektiin pikkuhiljaa ja pidän palat projektiin kuuluvine ohjeineen laatikossa. Osalistathat saa nykyään keräilyä helpottamaan näppärästi Bricklinkistä.

Billy hyllynä ei ole aivan täydellinen, hyllyväli ei ole osassa hyllyä vapaasti säädettävissä (Lundia on paljon joustavampi), mutta edullinen hinta antaa paljon anteeksi. Toki, itse voi aina modata.. Ovet olisi hyvä lisätä, pitäisi osan pölystä poissa. Hyllyn yläosa on varattu Technic-malleille.

Pienemmille (ja tarkemmin lajitelluille) osille on Ikean avoimia lokerikkoja (myös edullisia, olikohan noin 3 euroa kappale). Tämmöisiin lokerikkoihin olen lajitellut esim päähineet, kukat jne.

Pienimmät osat (ja osa jo lapsuudessa lajitelluista paloista) on peltisissä lokerikoissa, jotka toki pitävät pienet osat hyvin erillään, mutta joista oikean osan löytäminen ottaa usein aikaa.

Käytin aiemmin kannellisia lokerikkoja, mutta yritän päästä niistä eroon. Oikean lokerikon löytäminen on hankalaa ja koska lokerot ovat ahtaita, oikean osan saaminen pulleilla sormilla lokerosta on usein hankalaa (mikäli samassa lokosessa on esimerkiksi eri värejä sekaisin).

Rakennuspöytänä käytän muutamaa Ikean halpispöytää peräkkäin laitettuna.

Muutama kuva selventänee tilannetta:

Kuva 1

Kuva 2

Kuva 3
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikat järjestykseen / Työtilat harrastukselle - 26/04/2012 09:27
Lainaus
traveller
Muutama kuva selventänee tilannetta:

Näppärät systeemit sulla ja samalla taitaa olla tähän mennessä esitellyistä laajin ja komein harrastushuone!Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikat järjestykseen / Työtilat harrastukselle - 04/05/2012 15:28
Nuo laatikot on oikein hyviä.
Jos haluat kehittää järjestystä ja nopeuttaa palikoiden löytymistä helpolla ja halvalla tavalla, hommaat ensin kasan 1:n ja 2:n litran minigrip pusseja. Peruspalikat ensin väreittäin säkkeihin, levyt, viistot levyt jne omiinsa. Miten ryhmitellä palikoita pusseihin, lukuisimmat ja tilavuudeltaan suurimmista ryhmistä kannattaa tietysti aloittaa. Tässä ei mene aikaakaan, kun alkaa osat löytyä.
Palikoiden naarmuuntuminen vähenee, kun päästään laatikoiden kauhomisesta.

terv. R2-D2
********************
Palikat pitää laittaa liikkumaan, ne tykkää siitä !
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikat järjestykseen / Työtilat harrastukselle - 11/11/2012 19:25
Minulla on palikoiden järjestely aina kesken, ei siitä kai koskaan valmista tulekaan, mutta nyt koitan saada ns. pienet osat johonkin järjestykseen kuuden lokerikon avulla:
linkki kuvaan ja galleriaan

Lisäksi 1L laatikot mahtuivat näppärästi kaappiin ja niihin nyt alkuun tuli figujen varusteita ja tämäkin lajittelun osuus on yhä kesken:kuvaAdmin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikat järjestykseen / Työtilat harrastukselle - 12/11/2012 11:40
hienosti järsestettyjä legoja teillä! mulla on nyt huone rempassa ja saan uuden huoneen yläkerrasta joka on puolet isompi kuin vanha huoneeni. hyllyjä ostan sinne sekä löysinpäs regionlinesta tälläisenkin mukavan laatikon jonka ostin:
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikat järjestykseen / Työtilat harrastukselle - 20/01/2013 16:26
Olen seuraillut jo pidempään tätä ketjua ja miettinyt, etten koskaan saa omia legoja järjestykseen. Nyt ne todella ovat kaikki sekaisin sängynaluslaatikoissa. Mutta kunhan saan kodinhoitohuonetta rempattua niin voin ottaa sieltä käyttöön yhden pöydän ja ison kaapin. Kiitos hienoista ideoista ja vinkeistä, aion käyttää niitä hyödykseni jahka saan aloitettua urakkaa. Visiot mielessäni on kyllä huikeat, mutta nähtäväksi jää millainen siitä loppujen lopuksi tulee :D

Kaapin sisään laitettavat muovilaatikkotornit ovat kyllä aivan mainio idea. Ne ovat tarvittaessa "piilossa" ja isomman pöydän ääreen saa nämä miljoonalaatikot eli pienilokeroiset laatikostot. Ja valaistus on yksi tärkeä seikka, josta olen tähän mennessä vähän kärsinyt.

Mutta miten legorakennelman jaksaa purkaa takaisin laatikoihin järjestykseen? Teettekö sen saman tien vai onko joku lajiteltavat -laatikko vielä erikseen?
avatar

TheQ

Admin, puheenjohtaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikat järjestykseen / Työtilat harrastukselle - 20/01/2013 19:15
Lainaus
Legohullu
Mutta miten legorakennelman jaksaa purkaa takaisin laatikoihin järjestykseen? Teettekö sen saman tien vai onko joku lajiteltavat -laatikko vielä erikseen?

Itselläni on yksi laatikko lajiteltaville teoksille, sinne teokset yleensä joutuvat sitten aikanaan. Sitten silloin tällöin iltapuhteina pari teosta ensin laittaa palikoiksi ja sitten palikoita alkaa pikkuhiljaa viemään oikeille paikoilleen. Kunhan ei liian laiskana ole niin tahti pysyy sopivana *hymyilevä*

BTW, jo nyt sängynaluslaatikko-aikana voit pikkuhiljaa tavaroita lajitella vaikka minigrip-pusseihin, niiden avullakin kun saa kummasti palikat järjestettyä paikoilleen ja onpahan ne pussit sitten valmiina siirrettäväksi toisiin laatikoihin!

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikat järjestykseen / Työtilat harrastukselle - 24/02/2013 19:22
Sain viimein jonkinlaiselle mallille ns. pienten osien järjestelyn.
Chlas Ohlssonilta hain 8kpl tällaisia lokerikkoja, ja niihin sain ennen varsin sekalaisissa paikoissa säilytetyt pikkuosat järjestykseen. Muutamia lokeroita jäi jopa tyhjilleen, joten heti huomenna ei tartte 9. laatikkoa hankkia. Ehkä tällä systeemillä pärjäisi nyt edes vuoden.

(kuva on linkki galleriaan)
Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube

Muokattu 2 kertaa. Muokattu viimeksi 24/02/2013 19:23.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikat järjestykseen / Työtilat harrastukselle - 24/02/2013 21:31
Karkkilaatikoita...

Lähes kaikki osani on lajiteltu karkkilaatikoihin. Kyseisiä laatikoita nimittäin saa helposti kysymällä esim. karkkikaupoista tai cittareista ilmaiseksi tai naurettavaan hintaan 10snt/boxi tms.. Ja niitä saa oikeesti paljon jos vaan haluaa, sillä roskiin ne kai heitetään.

Lajittelu suunnilleen näin:

- suorat nupittomat palkit (eng. liftarm) muutamassa laatikossa pituuksien mukaan.
- L-palkit, loput mutkapalkit, nupilliset technic-palkit, hammaspyörät, akselit, muut voimansiirron osat, paineilma, moottorit, NXT:n osat, sähköpiuhat, renkaat ja normi technic-nippelit kukin omissa laatikoissaan.
- Ja aina kun joku laatikko tulee täyteen, keksitään joku tapa lajitella ne vielä pienempiin osiin. Laatikoita riittää :)

Muutkin Legot ovat yleensä aika hyvässä järjestyksessä, vaikkakin vähemmällä käytöllä nykyään.

Awis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikat järjestykseen / Työtilat harrastukselle - 24/02/2013 22:43
Hyviä ja edullisia säilytyslaatikoita saa raejuusto/rahka/margariini ymm. rasioista. Laatikon päätyyn vaan kirjoittaa mitä kukin laatikko sisältää(esim. dymolla) ja laatikot sopivaan hyllyyn ja niin pikku osat on kätevästi tallessa/löytyvillä ja mikä parasta ne saa niissä kätevästi työn äärelle.

Awis
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikat järjestykseen / Työtilat harrastukselle - 26/02/2013 09:57
Itselleni kriteereinä oli että pitää olla kansi suojaamassa koiran karvoilta, mutta kuitenkin sivusta vedettävä jotta ei tarvitse kahta kättä kannen aukaisuun, joten tällöin kaikki kannelliset rasiat jäivät suunnittelun ulkopuolelle. Sain siis vihdoin legot jonkinlaiseen järjestykseen, mutta ehdottomasti nuita lokerikkoja pienille osille mun pitää hankkia lisää. Erilaisia pieniä osia on yllättävän paljon!

Kuva 1
Kuva 2
Kuva 3

Nyt jaksaa eskari-ikäinen poikakin rakennella aivan eri tavalla kun osat löytyvät helpommin!

(edit. ongelmia kuvien kans) :DMuokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 26/02/2013 09:59.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikat järjestykseen / Työtilat harrastukselle - 26/02/2013 10:26
Itse asun yksiössä joten tilanpuute rajoittaa aika lailla, joten ne on lajiteltu tuollaisiin muovisiin varastolaatikkohin:
-hahmot, eläimet ja kaikki pikkuosat jotka esittävät jotain (esim lautaset ja ruoat)
-peruspalikat ja isommat laatat
-pienet palikat (1x1)
-erikoispalikat joilla voi muuttaa nuppien suuntaa (esim kaikki joissa on jotain koukkuja tai nuppeja sivussa)
-pienet laatat
-läpikuultavat pienet palat

Mutta niitä alkaa olla sen verran jo että pitäisi jakaa pienempiin osiin jotta löytää millaista hakee...

Minulla on myös tuollaisia IKEAsta ostettuja pienempiä varastolaatiokoita joita voi väliseinillä jakaa pienempiin osiin, mutta niissä on muita kokoelmia. Sinänsä sopisivat noille pikkuosille.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikat järjestykseen / Työtilat harrastukselle - 26/02/2013 16:02
Minulla on kaikki mahdolliset kokonaiset setit SmartStore-laatikoissa (niissä, jotka suljetaan niillä pitkillä pidikkeillä kannen kummastakin päästä) kellarin hyllyllä, ja joukossa on myös toki muidenkin valmistajien laatikoita, mitä nyt sitten on vaan aina sattunut hyviä löytymään. Joku on pussissakin. Haen sitten silloin tällöin jonkun, ja teen joksikin aikaa hyllylle näkyviin, kunnes taas vien takaisin, eikä valitettavasti aina viitsi purkaa, jolloin tila loppuu... Isommat setit jätän koottuina yläkerran "makuuhuoneeseeni", koska se on mielestäni paras järjestely.
Kaikki muut tilpehöörit ovatkin sitten matalalla, kolmitasoisella tv-pöydällä, joka oltiin aikeissa viedä kaatopaikalle, mutta pelastin sen. :) Pöydän päällä on yksi korkea, jo edellämainittu metallinen, 40 osion Raaco-lokerikko, sekä toinen, tismalleen sama lokerikko, kuin JK:lla. Molemmissa on eri osia, ja joka lokerossa on eri osia. Osat on lajiteltu tyypin perusteella, koska minusta ei ole mitään järkeä lajitella värin perusteella, sillä mitä väliä on nähdä, mitkä osat ovat keltaisia, jos tarvitsen esim. keltaisen 2x3 levyn, kun voin yhtä hyvin hakea sen lokerosta, jossa on vain 2x3 levyjä, värissä missä värissä, ja etsiä sieltä sitä keltaisena.
Olen kyllä havainnut, että tuo toinen ei-Raaco-lokerikko on kyllä siitä huono, että jos sen lokeroita yrittää avata, ne jumittavat jonkun verran, eikä syy ole osien suuri määrä, vaan joku muu lokerikon suunnittelujuttu, en tiedä.

Harkitsen lisää lokerikko-ostoksia, koska esim. figujen torsoja ja jalkoja alkaa olla jo liikaa, ja olen joutunut jättämään osan jo ulos lokeroistaan yksinkertaisesti tilanpuutteen takia. Joku 3-osainen, matala lokerikko voisi olla ehkä käypä niille. Mutta, tässä minun järjestelyni kaikessa yksinkertaisuudessaan.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikat järjestykseen / Työtilat harrastukselle - 26/02/2013 20:42
Minulla on laatikosto ja pöytä jonka päällä sitten rakentelen juttujani. Tila on rajoitettu, joten vanhat saavat aina tehdä tilaa uusille. Minun täytyy pitää kaikki LEGOni pöydillä frettini ulottumattomissa.
Niille jotka eivät tiedä, fretti on näätäeläin, tuollainen kärpän ja hillerin lähisukulainen joka on jalostettu alunperin kanien metsästykseen. Ne ovat hirmu uteliaita, ja LEGOt kiinnostavat kovasti, kun ne rapisevat niin kivasti. (Joskus annan sen leikkiä DUBLOilla)

Mutta jos yrittäisin tehdä jotain lattialla, niin eihän siitä tulisi mitään, kun osia käytäisiin varastelemassa.

Mutta ainakin minulla on hyvä systeemi pudonneitten palojen löytämiseen.
Useasti on käynyt niin etten ole löytänyt pudonnutta palikkaa, sen luultavasti päädyttyä kirjahyllyn alle tai jonnekin.
Mutta frettini Milou on aina löytänyt ne, ja kun olen katsonut sen pesästä mihin ruokapaloja ja kaikkea pikkusälää mitä on löydetty lattialta on jemmattu, niin sinnehän ne on kiikutettu.

Mutta kyllähän se olisi hienoa jos olisi isommat tilat. No, sitten joskus...
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikat järjestykseen / Työtilat harrastukselle - 08/03/2013 13:25
Meillä toistaiseksi on ollut suurin osa palikoista kiinni erilaisissa rakennelmissa ja Legoja varten on jälkikasvun huoneessa kyljelleen asetettu IKEAn Expedit lokerikko, jossa saman sarjan laatikostoja palikoille. Expedit-rungon päällä on kovalevyä, johon on mahtunut 32x32-rakentelualustoja leveyssuunnassa 8 kpl ja syvyyssuunnassa 2,3 kpl.

Nyt kun lapsetkin osaa jo rakennella monimutkaisempia juttuja, niin ajatuksena on ollut viritellä vähän paremmin suunniteltua kaupunkia. Suunnitteluasteella on nyt myös aavistuksen verran isompi ja korkeampi pöytä. Pöytälevyn jos tekisi vanerista ja mittoihin 3 x 8 alustaa (32x32) niin se vielä huoneeseen mahtuisi ja pöytälevyn alle jos päivittäisi vähän korkeammat IKEAn rungot niin ei olisi tarvetta kykkiä.

Vähän houkuttaisi ajatus tehdä vaneripöytälevystä kaksitasoinen eli pohjalla olisi vaneri ja siitä noin 15 palikanmittaa korkeammalla toinen (keskellä tukirakenteet puupalikoista). Tämä sitten mahdollistaisi sen, että 32x32 moduuleista rakentuvan kaupungin alla voisi olla jotain tunneleita tai vaikkapa metro... uskoisin että 15 palikan korkeus siihen ehkä riittäisi.

Vaan onko se liikaa "huijausta" jos kaksikerroksisessa alustassa olisikin vain uloin reuna palikoita ja muuten kaksitasoisuus tulisi vanerista ja puusta? :D Ainakin tällainen ratkaisu tarkottaisi sitä että ainostaan pintakerroksen moduulit saisi irti ja siirrettyä, alin taso olisi noissa mitoissaan aika mahdoton siirrettävä kokonaisena... toisaalta tuskinpa sitä kauheasti olisi tarvetta siirrellä ja kompromissia tukee sekin, että palikkaresurssit ei mitenkään riittäisi kahden kerroksen tekemiseen pelkistä palikoista, vaikka Duplojakin siinä hyödyntäisi.

Millaisia ideoita tai ajatuksia kaupunkialusta-pöytään mahtaisi muilta löytyä?
avatar

TheQ

Admin, puheenjohtaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikat järjestykseen / Työtilat harrastukselle - 04/04/2013 16:35
Tuohan riippuu aika paljon tekijästä ja hänen "taiteilijan näkemyksestään". Mikäli teos on tarkoitettu lähinnä koto-oloihin eikä siirrettävyyttä tarvitse mietiskellä, tuo kuulostaa ihan kivalta idealta saada näyttävä kokonaisuus aikaiseksi. Toisaalta jos haluaa tehdä rakennukset helposti siirrettäviksi ja integroitavaksi muiden teoksiin, tuollaisen kokonaisuuden tekeminen siirrettäväksi aiheuttaa paljon päänvaivaa, vaikka "pintakerroksen" moduulit olisivatkin irtonaisia ja siirrettävissä.

Omasta mielestäni voisit ainakin kokeilla sitä, varsinkin jos sopivan pöydän ja tason tekeminen ei aiheuta ongelmia. En usko että kukaan sinua suuremmalti "huijariksi" sanoisi vaikka osittain pohjan tukemisessa käyttäisit puuosia, kunhan vain muistat aina avoimesti sanoa että tällaista olet tehnyt. Itse tosin kyllä suosittelisin vielä harkitsemaan palikoilla tehtyä tukemista, esim juuri noilla Duplo-palikoilla, olisihan se nimittäin aina kovempi lopputulos.

Awiksella on muuten varmaan eniten kokemusta tuon mittaluokan teoksien ja ideoiden toteuttamisesta, kannattanee hänen kokemuksiaan kuunnella.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.

Awis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikat järjestykseen / Työtilat harrastukselle - 06/04/2013 20:56
Tehdään Model Expot välissä pois ja jatketaan keskustelua kaupungin rakentamis tekniikoista sen jälkeen, kun Imatrankoski on reissutestattu n 600km rynkytykset. Sitten on testattua tietoa erinlaisista useampi palikkaa korkeista moduulimalleista. Mitä tuohon korkeuteen tulee, 16 palikkaa on minimi ja siinä jää tunnelien katot vähän turhan ohuiksi ja maanalaiset tilat mataliksi laitteiden ja leikkijöiden toimia. Korotukset vanerilla on hyvät silloin, jos on tarkat suunnitelmat ja pitäytyy samassa rakennuskorossa koko teoksen matkalla, mutta jos haluaa vaihtelevuutta maastoon ja pinnanalaisiin toimintoihin puolustaa palikkarakentaminen muokattavuudellaan paikkaansa.
Tälle keskustelulle lienee parasta aloittaa oma ketjunsa ja syvennytään siellä sitten asiaan oikein kunnolla.

Awis
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikat järjestykseen / Työtilat harrastukselle - 24/07/2013 13:00
Järjestelyurakassa kerrankin näkyy jonkinlainen maali odottamassa, koska nyt ei ole pariin kuukauteen tullut ostettua lisäpalikoita ja kesälomalla oli aikaa järjestellä olemassa olevia palikoita.
Toki vielä esim. kaikki minifigujen torsot, collectible minifigut, muutamat Huuto.net ostokset, keskiaikaiset aseet ja modernit aseet ovat vielä täysin sekalaisessa tilassaan. Pitää hankkia lisää lokerikkoja, jotta nekin saisi kuntoon. Sitten on vielä Vanian teatteri purkamatta, mutta sen jälkeen oiskin sitten pitkästä aikaa sellainen tilanne, että kaaos on hoidettu ja voisi jotain uutta alkaa rakennella.

Kuvia studiosta ja palikoiden järjestyksestä nykyiselläänAdmin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikat järjestykseen / Työtilat harrastukselle - 24/07/2013 16:20
JK, miten pystyt tekemään ruokaa tuossa keittiössä? *ihmeissään*

~BK~"Ei sinun tarvitse kaikkea saada. Mihin ihmeeseen saisit sen mahtumaan?"
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikat järjestykseen / Työtilat harrastukselle - 24/07/2013 18:46
Lainaus
BrickKing
JK, miten pystyt tekemään ruokaa tuossa keittiössä? *ihmeissään*

Tuo on Hovin kakkoskeittiö, viimeksi tuota on keittiönä käytetty mummovainaan toimesta vuonna 2000. Esim. Joulun aikaan jääkaappi on käytössä ja joskus harvoin uunissa tehdään jotain jos ei pääkeittiössä mahdu kaikkea paistamaan.
Tuo keittiötila on ollut koko Hovinet tiimin 11-vuotisen historian ajan LEGO-huoneena :)Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube

Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 24/07/2013 18:46.
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikat järjestykseen / Työtilat harrastukselle - 25/08/2014 07:46
Vuoden tauko tässä ketjussa näemmä ollut.http://hovinet.galleria.fi/kuvat/LEGO-rakentelua/studiossa/studion+tila+08-2014/

Nyt on studio ja LEGOt ahdettu yhteen huoneeseen, paljon tuossa on vielä järjestelemistä, mutta alkaa jo näyttää siedettävältä.
Pikkulokerot ja isommatkin boxit on nimetty englanniksi BL:n mukaisesti, helpottaa osien käsittelyä aika paljon.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube

Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 25/08/2014 07:47.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikat järjestykseen / Työtilat harrastukselle - 14/12/2014 16:08
Ehkä itsekin pitäisi sitten joskus hamassa tulevaisuudessa luokitella ja nimetä omat muovilokerikkoihin menevät osat englanniksi. Mietin joskus, jos kääntäisi esim. tämän bracket-nimisen snot-osan (www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=44728) suomeksi, niin suorin käännös olisi varmaan joku kannatin tms. väkerrys. Toisaalta "kannatin" ei ainakaan minulle sano mitään, kun Lego-palikoista puhutaan (tai vaihtoehtoisesti sanoo liikaakin), mutta "bracket" sanoo kyllä, koska olen oppinut tuntemaan sen Lego-terminä jo hyvin ja tiedän heti, mistä puhutaan.

Todennäköisesti eng. kielinen luokittelu voisi siis olla paras. Toisaalta onhan meillä suomen kielisessäkin paljon hyviä synonyymi- ja tavallisia sanoja, joilla läträtä (palikka, levy, laatta, palkki, tolppa, paneeli, liuku; näin pari mainitakseni), mutta aina silloin tällöin tulee tilanteita, joissa osien nimien englannista suomeen kääntäminen on osoittautunut joko liian vaikeaksi, liian hölmöksi tai sitten sekä että. Suosittelisin siis kaikille omien osien lajitteluun ryhtyville sitä, että kannattaa ehkä valita enkku nimeämiskieleksi. Näin tehdessä oikeastaan kaikki termit löytyvät valmiiksi Bricklinkistä eikä tarvitse itse alkaa vääntämään mitä mielikuvituksellisimpia nimityksiä, joiden merkityksen unohtaa kuitenkin heti. Ja loppujen lopuksi englanninkieliset nimet oppii kuitenkin aika pian ulkoa, jollei muuten.

~BK~"Ei sinun tarvitse kaikkea saada. Mihin ihmeeseen saisit sen mahtumaan?"
avatar

Samppu92

Lego-ambassador Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikat järjestykseen / Työtilat harrastukselle - 14/12/2014 22:16
Jep, englannin kielellä on järkevämpi, jos haluaa puhua samoista asioista kansainvälisten harrastajien ja toisaalta suomalaistenkin kanssa, koska ilman virallista sanakirjaa, joku toinen on voinut nimetä ne toisella tavalla. Sidenote, aivotutkimuksessa on sama ongelma eri aivoalueiden nimeämisen kanssa, kun 99% kirjallisuudesta on englanniksi. Samaan ratkaisuun päädytty sielläkin, meillä saa tenteissä kirjoittaa "finglishiä" tarvittaessa, jotta tekijä ja tarkastaja tulevat käyttäneeksi samoja termejä samoista asioista.

-Samppu

---------------------------------------------------------------------------


Lego-superfani
Star Wars -superfani
Aivotutkimus on intohimo.
Kissat <3

"Play is the highest form of research." - Albert Einstein
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikat järjestykseen / Työtilat harrastukselle - 01/12/2015 19:39
Video-linkki
HOViNETin nykyinen LEGO-paja & -studio. Ahdasta on, mutta ensi vuonna siirrytään isompiin tiloihin.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikat järjestykseen / Työtilat harrastukselle - 28/02/2016 10:18
HOViNETin uuden legopajan remontti etenee.
Ensin maalattiin katto ja seinät sekä vaihdettiin loisteputket Awiksen ohjeella LED-putkiin. Näin tilaan tuli valkea luonnonvalon kaltainen valaistus ja valoisampaa kellaria saa etsiä :)
Maalausten jälkeen vuorossa oli lattian teko, betonilattia muuttuu laminaatiksi:
videolinkki

Seuraavaksi sitten on hyllyjen yms. hankinta ja lopulta palikoiden muutto uuteen osoitteeseen.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


Jvvv

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikat järjestykseen / Työtilat harrastukselle - 22/03/2016 19:52
Minkälaisia LED-valaisimia suosittelisitte palikkahuoneeseen? Ajatus olisi ostaa muutama lamppu lisää paikka paikoin hämärän Lego-huoneen pelastamiseksi. Mitä nyt eilen ja tänään lähitienoon kauppoja katsoin niin vähissä olivat valmiit LED-putkivalaisimet. Tutuisi hassulta ostaa loisteputkivalaisin josta sitten saman tien hylkää mukana tulevat loisteputket LEDeihin.

Onkohan enää muutenkaan saatavilla sellaisia simppeleitä loisteputken mittaisia lamppuja ilman sen kummempia koteloita (pelkät päädyt jotka pitävät putkea sekä niitä yhdistävä taustapalkki), pelkkä nipukkakytkin päädyssä? Pikaisella googletuksella näköjään löytyy, mutta täytyy ilmeisesti etsiä niitä jostakin fiksummin.Missähän hintaluokassa pyöritään sellaisissa joista lähtee mukavasti valotehoa 15 neliön huoneeseen mutta lompakko ei huuda liikaa kivusta?
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikat järjestykseen / Työtilat harrastukselle - 22/04/2016 12:34
Moi!

Onko Legohullun kuvien 1 ja 2 lokerikot mistä ostettu? Olen vuosia yrittänyt etsiä vastaavia, mutta ei niinkun millään tahdo löytyä. Ulkomailta tilaamalla löytyykin ties mitä vaihtoehtoja. Nyt mennään miljoonalla muovisella karkkilaatikkoa, miljoonarasioilla, pahvilaatikoilla ja smartstore-laatikoilla.... Remontin jälkeen pitäisi päästä sisustamaan jotain tilaa harrasteelle ja säilytysratkaisu on se josta lähdetään. Allergiatilat tulossa, joten kaikki pitää olla kansilla suojattuna ja rasioissa. Ikean säilytysratkaisut tarkastettu ja mikään ei ollut kelvollinen. Mahdollisimman kompakti pitäisi olla ja ilmatilaa ei saisi jäädä hukkaan. Lokerikot saa kyllä sinänsä olla lattiasta kattoon.

_Pete
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikat järjestykseen / Työtilat harrastukselle - 22/04/2016 15:51
Täytyy kysyä mitä tarkoittaa allergiatilat? Remontoitko sellaisia itse?
Legot on muovia, voiko nekin allergisoida jotakuta?Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikat järjestykseen / Työtilat harrastukselle - 22/04/2016 23:47
Tere!

Tässä yhteydessä tarkoitan taloutta jossa on yliherkkyyttä kaikelle pölylle. Oli sitten normaalia huone-, rakennus-, eläinpölyä tai siitepöly. Kaikki pinnat pitää olla helposti pyyhittäviä ja juuri mikään ei saisi olla niin ettei pääsisi alta tai päältä pyyhkimään rätillä. Ilmankosteus pitää olla myös asetettu niin ettei pölyt pahemmin lentelee ja nekin jotka lentelee, niin pitää ilmanputsareiden napata talteen. En ole aiemmin joutunut sellaista remonttia tekemään. Legoja en voi siis pitää juurikaan jatkossa enää kasattuna hyllyssä. Keräävät pirusti pölyä juuri muovisuutensa vuoksi (staattista sähköä?). Nyt on joka toinen päivä pyyhittävä pölyt tai vähintään kaksi kertaa viikossa ja joka ikinen paikka. Aika kliininen ja tyhjä kämppä siis tulossa.... Legohuone on kuitenkin pakko saada ja siellä sitten oleskellaan vaikka hengityssuoja naamalla *pepsodent-hymy* !Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 22/04/2016 23:51.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään