NXT kaksoistorni
Kirjoittaja R2-D2 
:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 28/12/2011 14:29
Voisitko pistää pari makrokuvaa noista ledilistaplateista miten ne on piuhotettu/toteutettu, näyttävät aika näppäriltä. Poraa niissä ilmeisesti on käytetty?

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 28/12/2011 16:15
Lainaus
DiscJet
Voisitko pistää pari makrokuvaa noista ledilistaplateista miten ne on piuhotettu/toteutettu, näyttävät aika näppäriltä. Poraa niissä ilmeisesti on käytetty?

Moro,

miniporaa ja hammaslääkärinporan teriä, joita sain taannoin rasiallisen. Hammasluun poraamiseen liian tylsä terä on yleensä vielä aivan pätevä askartelukäyttöön. Levyjen päihin olen tosiaan porannut ihan käsivaralla (teränä pieni liekki) reijät johtimille.

Johtimena yksisäikeinen kiertoliitoksiin tarkoitettu "räppilanka", paksuus jotain 0.25 tai 0.3, oleellista on että tämä pysyy nätisti paikallaan levyn reunassa, sekä se, että johdinta pitää mahtua uraan toiselle puolelle levyä kaksi päällekkäin. Lankaa on olemassa myös muun värisenä, minulla nyt sattui olemaan pätkä mustaa. (esim. spelektroniikka.fi)

Ledit on kytketty kolmen sarjoihin, joita (sarjoja) on kolme rinnan. Tästä seuraa, että ulointa levyä lukuunottamatta levylle on mahdutettava kolme levyn suuntaista johdinta. Kuvassa näkyvät pienet johtimen pienet lenkit ovat löysienpoistolenkkejä. Liimaa ei ole käytetty lainkaan, osat pysyvät paikoillaan itsestään, pienessä puristuksessa. Sommittelu oman harkinnan mukaan.

Tuo käyttämäni 2.8V pintaliitosledi ei ole ihan yleisintä kauppatavaraa, mutta hyvin kätevä 9V järjestelmässä. Sopisi hyvin myös esimerkiksi juniin. Farnell (koodi 1972482) tuo sitä maahan, mutta ei myy suoraan yksityisille, joten ostin omani Partco:n kautta.

Se kuva mitä saatat oikeasti tarvita, meinaan juotos jigi


Ledit pysyivät sopivasti leuoissa, kun väliin laittoi pienen suikaleen ohutta kartonkia (kuva). Toistettavuus ja mittatarkkuus riittävällä tasolla. Juotettava johdin kiinnitetään puristimella, eli tuollaisella hassun näköisellä levyhässäkällä. Tarkka kohdistus ja ei kun tinaa perään. Loppukasauksessa joutui sitten kikkailemaan hiukan enemmän, mutta elektroniikkaa hiukankin harrastaneille tämä kaikki on tuttua puuhaa.

Työkaluja: pintaliitostyöskentelyyn soveltuva kolvi, pinsetit, pienet sivuleikkurit, kuorimapihdit, latapihdit, kynsisakset, neulaviila, minipora & teriä . . .

terv. R2-D2Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 28/12/2011 16:17.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 29/12/2011 18:36
Hieno ja massiivinen teos jossa on käytetty paljon älyä,taitoa,aikaa ja paloja joten mielessäni piileekin kysymys paljonko tähän onkaan kulunut paloja?

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 29/12/2011 20:05
Tere,
taidosta, saatika älystä en mene sanomaan. Aikaa on kohta mennyt vuosi, joskin se on perheellisen aikaa, eli muutamia tunteja silloin tällöin. Kokonainen päivä on harvinaista, mutta viikkojen ja jopa kuukauden tauot eivät. Palikoiden määrä, pahan heitit. Lupaan, etten ryhdy purkamaan koko laitosta ottaakseni selvää oikeasta vastauksesta. Kokonaispaino ilman paristoja on toisella kymmenellä kiloissa. Osa osista on isompia, osa pienempiä. Ketjua taitaa olla kolme-neljä metriä, pinnejä toista tuhatta. Pohjaan on tehty levyillä umpitäyttö ja reunoilla on minimissään kolme varvia technic palkkia. Olisiko arvauksena sellainen 12000 +- 2000 osaa kelvollinen?

Terv. R2-D2

Lainaus
post-apoc
Hieno ja massiivinen teos jossa on käytetty paljon älyä,taitoa,aikaa ja paloja joten mielessäni piileekin kysymys paljonko tähän onkaan kulunut paloja?
:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 31/12/2011 15:04
Suurinpirtein omien palikoitteni määrä on tuohon siis huventunut...
Noin sanottuna tuo taitaa olla aikamoinen lasti nostaa ja kantaa kokoonsa ja painoonsa nähden joten on nuo taukotunnit mennyt salilla käymiseen *iskee silmeen*
avatar

TheQ

Admin, puheenjohtaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 04/01/2012 00:28
Droidikauppa ja mannekiini-shoppi kasvattavat jo valmiiksi komeaa rakennelmaa entistä uljaammaksi ja "katsoja-ystävälliseksi". Täytyykin muistaa tulevissa Expo/WeeGee-suunnitelmissa asetella teos niin että pienet ja isot katsojat voivat helposti katsoa ikkunoista sisään. Valoa kyllä riittää mutta asetteleminen liian kauaksi voi hankaloittaa pikkuväen katsontanautintoa.

Hienoa työtä myös sähköistyksen kanssa, olkoonkin etten itse olen kovin muokattujen palikoiden perään. Minulla on vielä lapsellinen tahto tehdä asiat "annetuilla työkaluilla" ilman huijausta *iskee silmeen*. Ehkä ulkomaalaisetkin palikkanikkarit olisivat kiinnostuneita sinun valotus-ratkaisusta, asiastahan voisi tehdä "mannermaisemman" julkaisun esim. Technicbricks-blogin kautta?

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 05/01/2012 20:06
Tere,

vahvasti kannatan itsekkin vain ja ainoastaan alkuperäisien osien käyttöä. Näyttelyyn rakentaminen laittaa kuitenkin joskus näitä sääntöjä uusiksi, kuten meistä on moni saattanut teemapuistoissakin havaita.
Keittiössä kaksi lediä liesituulettimen sisällä ja kaksi kattovalaisinta riittävät tämän n. 5x5x10cm tilan valaisemiseen niin, että katsojat saattavat nähdä sisälle. Jotta kaikkialle saisi vastaavan määrän valoa, pitäisi lattiat rakentaa kahden palikan paksuisiksi. Tämäkin näyttäisi hiukan hassulta. No se siitä, yläkerroksien valot saa tarvittaessa myös helposti pois päältä.

Muutaman palikankin olen toki saanut tässä taas liitettyä toisiinsa. Viidennen kerroksen lääkäriasema oli väliseinien välttämättömyydestä johtuen hiukan työläämpi ja kimurantimpi rakentaa. Sillä, kun nostan talon ylimmän modulin paikoiltaan, mukana nousevat myös kaikki viidennen kerroksen seinät. Lattia puolestaan on osa alempaa modulia. Väliovet on teipattu valkoisella osoitetarralla, eihän vastaanottohuoneiden tapahtumien sovi näkyä esteettömästi käytäville.
Jotta kokonaisuudesta saisi oikean kuvan, irroitin ulkoseinän rakenteet kuvien ottamisen ajaksi.


Ensimmäisenä kuva ilmoittautumis- ja odotustilastaTuki- ja liikuntaelin sairauksiin erikoistunut tohtorimme on saanut asiakkaakseen jalkavaivaisen vanhan seilorin.
Tutkimusmatkailija on raahannut eksoottista jalkakramppia potevan virkaveljensä otille, vaan ylilääkärilläkin taitaa olla sananen sanottavaa asiaan.
Äiti selittää, tytärtä ei juuri voisi vähempää kiinnostaa (kaipaa pientä lisäviimeistelyä).
terv. R2-D2
avatar

ptLeskinen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 07/01/2012 10:39
Aivan mahtavia! NÄ (nauraa ääneen)
:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 08/01/2012 12:53
Ihmeen hyvin olet jaksanut tehdä noita pieniä yksityiskohtia vaikka teoksen koko onkin noin valtava.

Mahtavaa.
avatar

TheQ

Admin, puheenjohtaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 08/01/2012 19:57
Nyt teit kyllä selkeän virheen, ei JK tee töitä tuki- ja liikuntaelimien kanssa vaan hän on iirislekuri. Vaadin että virhe korjataan jotta näyttelyissä voidaan näyttää katsojille miksi KastleVanian teossa kestää niin kauan *iskee silmeen*

Nämä pikkutarinat teoksen sisällä luovat kyllä loistavasti tunnelmaa ja koko teos tuntuu oikein pursuavan elämää! Pienet yksityiskohdat kuten tyttären EVVK-ilme kuvastavat sitä tarmoa ja iloa mikä tekijällä selvästi on. Hienoa työtä!

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 19/11/2012 18:15.
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 08/01/2012 21:56
Heh,
eipä siellä missään taidettu viitata mitenkään minuun. TheQ:n päässä taas kehittynyt omaa tarinaa kun eläytyy niin vahvasti tähän teokseen.

Toisaalta tuo selittäisikin mun jatkuvan ajanpuutteen jos itseltäni tietämättä painan kaksoisduunia ortopedialla jota en edes osaa... :)Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 12/01/2012 09:13
Lainaus
JK
Toisaalta tuo selittäisikin mun jatkuvan ajanpuutteen jos itseltäni tietämättä painan kaksoisduunia ortopedialla jota en edes osaa... :)

Eikös tässä ala olla animaation aineksia: Tri Jekyllin kaukainen sukulainen joka "herää" yöllä ja lähtee asentamaan jäseniä paikalt... leen. Ja Topic niminen kaveri juoksee karkuun jossain horisontissa *iloinen*

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 12/01/2012 09:40
Lavasteiden puolesta tulee mieleen pikemminkin Monty Pythonin Flying Circus. Sketsejä eri huonetiloissa ja pihalla nosturi murskaa ukkeleita tms sketsien väleissä laskemalla niiden päälle jättimäisen jalan jne. Hissi voi kuljettaa jotakin kohtauksesta toiseen jne. Liikkeet mukana, ei yksin animoitua.
*iskee silmeen*

terv. R2-D2

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 06/03/2012 06:45
Loppurutistus Weegee ja Model Expo näyttelyiden valmisteluissa on aloitettu

Isoimpana viimeaikaisena muutoksena on ikkunoiden vaihto vähemmän arkkitehdin silmää, mutta sisälle tihruavan yleisön silmää sitäkin enemmän ilahduttaviin plekseihin (panel 1x5x6).

Kuva kertoo enemmän,
yhtä hässäkkää tämä rakentaminen.Linkki kuvaan

terv. R2-D2
********************
Palikat pitää laittaa liikkumaan, ne tykkää siitä !
avatar

TheQ

Admin, puheenjohtaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 30/03/2012 20:21
Komeata oli katsoa tätä massiivista teosta livenä ja keskellä "luonnollista elinympäristöään". Teos oli ehdottomasti WeeGeessä yleisön suosikki ja tuskin asia vaihtuu Expoillakaan... R2, hommaahan valmiiksi megafoni niin voit kertoa koko yleisölle kaikista niistä yksityiskohdista, mitä he sinulta kumminkin kyselevät. Jos et jaksa samaa asiaa toitottaa, niin teehän seuraavaksi Kaksoistorniin piilotettu kaiutin, joka tuuttaa ulos teoksen syntytarinaa. Ei tarvitse sunkaan sitten ihan ääni käheänä olla *iskee silmeen*

Mitäs muuten suuri yleisö sanoi teoksesta? Millaista kommenttia tuli, jäikö jotain erityistä parannusehdotusta tai suosionosoitusta mieleen?

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 01/04/2012 19:06
@Q

Alkuun ensin pari kuvaa näyttelystä.

Mitä megafoniin tulee, ääni meinasi mennä, mutta lähinnä omia puolustaessa. Bitumikannumies meinasi lähteä kolmasti omille teilleen, kuten myös asfalttikone. Nosturin kuormankesto tarkistettiin kertaalleen ja liiketalon ikkunoissa on nyt tuhansia sormenjälkiä. Uteliaisuus on tietysti inhimillistä, mutta aika moni aikunenkaan ei osannut pitää sormiaan irti teoksista.
- ensimmäisinä etualalla olevia opaskoiraa ja näkövammaista ei kuitenkaan kukaan yrittänyt viedä!

Yleisellä tasolla kaikki mihin liittyi valot, tai jokin liike varastivat katsojien ensihuomion, mutta tämän jälkeen yleensä siirryttiin jakamaan huomiota tasaisesti kaikille teoksille, sillä mielenkiintoista katsottavaa riitti hyväksi toviksi ja moneen makuun.

Q:n kaipaama kaijutin löytyy NXT-purkeista, joita sattumalta on jo muutama tuon talon sisällä. NXT:n oma sanavarasto tosin on hyvin suppea. Tämäkin asia lienee korjattavissa, äänitiedostoa vaan sisään. Taustamelu on kuitenkin niin kova, että heikko ääni ei kuulu talon sisältä.

Yleisön kommentteja: Katso!, R2-D2, hissi, Buzz Lightyear jne. Joku löysi kummituksen, toinen Elviksen, muutama myös city-huuhkajat. Ihmetystä herätti droidi-variaatioiden määrä (kaikki alkuperäisiä), liikkeiden salat ja lukuisat muut detaljit.

Parannettavaa / korjattavaa löytyi, aika tavalla. Nosturi imaisi kerran langan solmuun, kuten myös hissi. Lisäksi nosturin työkierto on kovin hidas ja kääntöpöydän yläpuoleinen vaihteisto piti kokolailla rumaa ääntä. Virtajohdon tuominen pöydän reunan yli oli oikea ratkaisu, koska johtimen katkaisinta tarvittiin pikapysäytyksen tekemiseen toisenkin kerran laitteiden mentyä jökkiin. Sunnuntaina alkoi vielä nosturin kelkan paikoitustarkkuuskin liukua, ihan kuin edellisissä ei olisi ollut jo tarpeeksi. Tekniikkakikkailut on kivoja, mutta tekemistä niissä tuntuu riittävän yllin kyllin ennenkuin ne kestävät edes yhtä viikonloppua ilman häiriöitä... Että sillä lailla.

terv. R2-D2
********************
Palikat pitää laittaa liikkumaan, ne tykkää siitä !Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 01/04/2012 21:34.

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 01/04/2012 21:55
Niin piti vielä sanomani,
jotta mm. NXT-kaksoistorneihin ja nosturiin pääsee tutustumaan myös vapun alla Model Expossa Palikkatakomon osastolla.

Lisäys, Mr Cash voi nukkua yönsä rauhassa. Taivaita hipova rakentelu ei ole maanläheisille droideille sopivaa puuhaa. Seurattuani näyttelyvieraiden kommentteja läheltä kaksi päivää, johtopäätelmä oli hyvin yksiselitteinnen. Yli 30 cm korkeita rakennuksia ei juuri kannata rakentaa. Enimmät tuon maagisen rajan yläpuolelle rakennetut yksityiskohdat ym. jäävät yksin rakentajan omaksi iloksi. Esimerkiksi toimistotalostani jotakuinkin jokainen lapsi huomasi pukuvuokraamon naamiaispuvut, mutta tuon maagisen rajan yläpuolella olleesta robottiverstaasta kuuli kommentteja vain harvakseltaan, ehkä noin viideltä prosentilta kävijöistä.

terv. R2-D2
********************
Palikat pitää laittaa liikkumaan, ne tykkää siitä !Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 02/04/2012 08:34.

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 08/04/2012 13:17
Tere

Sain tuossa eilen illalla vihdoin nakerreltua kasaan työmaahan oleellisesti liittyvän kompaktin, moducityssä ketterästi liikkuvan betoniauton.
Yksi osa (2 puolikasta) meni vielä tilaukseen, tarkkasilmäisimmät veteraanirakentelijat saattavat ehkä kuvista arvata, mikä osa on kyseessä.Mikään helmihän tuo ei ole, mutta ajanee asiansa. Vaikka kelvollisen kipin rakenteen etsiminen varmaan triplasi tunnit, tämä oli kuitenkin yksityskohta jonka halusin saada toimivaksi.Kuskin pukilta löytyi pieni ylläri,sii äs ain Abby:hän se siinä!

terv. R2-D2
********************
Palikat pitää laittaa liikkumaan, ne tykkää siitä !Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 08/04/2012 13:18.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 08/04/2012 14:35
On hieno auto. Varsinkin etupuskuri ja ritilät. Snottia on köytetty mainiosti. Minä en jaksaisi tämmöistä alkaa vääntämään tuollaisen überison rakennuksen jälkeen.
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 21/11/2013 14:13
En nyt muutakaan ketjua tästä nosturista ja kaksoistorneista äkkiä löytänyt, (eikö tätä ole galleriassa?), niin laitan tähän ketjuun.

Pienellä 1,5 vuoden viiveellä sain viimein tubeen laitettua videomateriaalin, joka kuvattiin Expoilla 2012 tästä mainiosta R2-D2:n teoksesta:
VIDEOLINKKI
Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 23/11/2013 19:57
Suurkiitos ansiokkaasta dokumentista.
Pytingit ja nosturi ovat olleet esillä jo kolmasti. Kokonaisuus on hioutunut ajan myötä, kuten myös välillä ollut pitkiä aikoja jouten. Väistämättä jonakin päivänä tulee taas aika tehdä sille joko joku facelift:iä radikaalimpi muokkaus, tai kierrättää palikkaa.

terv. R2-D2
********************
Palikat pitää laittaa liikkumaan, ne tykkää siitä !
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 24/11/2013 08:13
Videossa näkyvä hissin nykiminen johtuu näemmä siitä, että käänsin siinä videon takaperin ja nopeutin sitä ja field order on väärin, siksi tökkii. Nosturin kääntyessä esiintyvä heijaava liike on aito ja oli nähtävissä näyttelyssäkin. Tiedoksi tämä Mikelle ja muille videotekniikasta kiinnostuneille.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 15/02/2014 09:46
Paljonko maksanut koko höskä, kun käytössä 3 älypalikkaa? Ja onko älypalikat mallia 1.0 vai 2.0?

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 15/02/2014 11:13
Tere,
juu, muutama euro on toki tuohonkin tullut laitettua.
Mutta toisaalta kivaa tekemistä on ollut koko rahalla.

Onko nuo ohjaimet ykkösiä vai kakkosia? Uusina ovat varmaan olleet ykkös versiota. Mutta onko niissä käyttiksen päivitystä isompaa eroa? Ohjaimissa löytyy kolmen ehjän ja kahden risan NXT:n lisäksi yksi RCX 1.0, pari EV3:sta ja puoli tusinaa junan nopudensäädintä. Seuraavaksi pitäisi varmaan uusia jouluikkunassa romuksi (5kpl), tai muuten vaan täysin loppuun ajettuja (toiset 5kpl) servoja.

Toistaiseksi olen käyttänyt noita lähinnä näyttelytöiden elävöittämiseen. Kuten kaksoistornien nosturiin jne. Mielenkiintoa on silti myös FLL:n suuntaan. Josko kesällä pääsisi hiukan kokeilemaan. Kaapissa olisi odottamassa 2011 & 20122012 setit.

terv. R2-D2
********************
Palikat pitää laittaa liikkumaan, ne tykkää siitä !
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 14/12/2017 22:26
VIDEOLINKKI

Törmäsin tänään sattumalta tähän vanhaan ketjuun ja päätin sitä nostaa tietoisuuteen jälleen. Paljon on uusia käyttäjiä tullut foorumille 2011 jälkeen ja minun mielestäni monen olisi syytä lukea tätä ketjua alusta alkaen, koska tässä Pekan teoksessa kulminoituu hienosti tämän meidän harrastuksemme monet puolet. Upeaa peruspalikkarakentamista yhdistettynä NXT-tekniikkaan.
Muistelen että tämän tornikompleksin suopealla myötävaikutuksella Expoilla osastomme valittiin tuona vuonna "best of show" palkinnonkin saajaksi.
Lukekaa ketjua ja katselkaa kuvia ja video.
Upeaa!
Kiitos Pekka "R2-D2" Pihola.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube

Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 14/12/2017 22:27.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään