NXT kaksoistorni
Kirjoittaja R2-D2 
avatar

legorides

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 28/06/2011 05:44
Auttoi kovasti. Kiitos! Mahtavaa!
:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 11/07/2011 11:26
Onpas upeita rakennuksia, ja tuo nosturi on aivan mahtava :)


-Make

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 28/07/2011 20:48
No niin,

kiusaan taas teitä raskailla kuvilla (seuraavan päivityksen myötä taas linkeiksi).

Seuraava kuvasarja kertoo katutason kulmauksen moottoripyöräkaupan rakentamisesta ja koijaan liittyvän sähköistyksen etenemisestä (siis yhtä hässäkkää tuo piuhanveto *iskee silmeen*).

Tapani mukaan osakokonaisuudet laaditaan erilliselle alustalle ennen näiden liittämistä varsinaiseen työhön. Mainittakoon, että musta pyörä kääntyi vielä asennusvaiheessa toisin päin ja kypärätelineiden väri yhtenäistyi trans-keltaiseksi.

Kuvalinkki 20

Kuvalinkki 21

Kuvalinkki 22

Kuvalinkki, Moottoripyöräliike

Kamera on taas julma, se paljastaa armotta tiukkaamatta jääneen palikkavarvin.
- Kuvassa myös juniorilta lainattu stanu-vauhtikaara suoraan lelulaatikosta kadun varren pysäköintipaikkoja havainnollistamassa, sekä
- pieni lempilapsi, asfalttijyrä, jonka valssien väri vaihtuu vielä vaaleammaksi. Sen lopullinen sijoituspaikka tulee olemaan valkoisen talon ja parakin välissä, mutta tässä siitä sai paremman valokuvan.

Viimeinen kuva kertoo tilanteen, ravintolan henkilöstö ja asiakkaat on valittu. Pohjalaatalla keittiön pohja, josta rakentelu siis jatkuu seuraavaksi. Etureunasta näkyy myös sähkön syötön vienti alustan alle. Talojen oikealle puolelle tuleva alue on myös mietinnässä. Tästä sitten enemmän myöhemmin.

Kuvalinkki, Tilanne elokuussa 2011

terv. R2-D2

Muokattu 15.8.2011, kuvia siirretty linkeiksiMuokattu 2 kertaa. Muokattu viimeksi 16/11/2011 21:33.
avatar

Erythron82

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 29/07/2011 08:34
Järjettömän upeaa, toivon todella että tämä moduuli on 2012 expolla kaupungin keskipisteenä!

Normaalisti en purnaa suurista kuvista, mutta nyt kun olen maalla hitaan mokkulan varassa, niin huomaa mitä tuskaa on kun viestiin on linkattu suuria kuvia. Toisaalta olisin ne kyllä katsonut linkkienkin takaa, joten sama latausodottelu joka tapauksessa. Varsinkin viimeinen kuva on loistava yhteenveto tilanteesta.[www.youtube.com] - LEGO-animaatioita vuodesta 2002
:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 29/07/2011 11:08
Hienolta näyttää yhä!
Kuitenkin ehdottaisin, että kypärätelineen alla olisi jokin levy. Eli siis se näyttäisi enemmän siltä, että ne olisivat näyteikkunalla eivätkä lattialla.

Mistään kuvasta ei muuten näe, että ovatko nuo kaksi taloa kiinni toisissaan vai erillään. Jos ovat erillään on tainnut maanmittaajalla olla kovinkin lepsu päivä mitoittaa talot noin lähelle toisiaan*iskee silmeen*.

Ps. tarkoittaako tuo sisään menevä johto sitä, että olet kokeilemassa myymiäsi adaptereja vai?
avatar

Mikke the Master

Hallituksen varajäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 29/07/2011 12:51
Uusimmista kuvista näkee, että talot ovat n.10 nupin matkalta kiinni toisissaan (seinät), mutta erilliset rakennukset ne silti näyttää olevan.


Hyvää joulua kaikille!

Flickr: [www.flickr.com]
Brickshelf: [www.brickshelf.com]
Youtube: [www.youtube.com]

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 30/07/2011 05:26
Pikaiset kommentit
-Kypärät, alusta jäisi sokkelin taakse ja nostaisi kypärät ylemmäksi, peittämään vielä enemmän näkyvyyttä sisään, mitä en halunnut.
-Talot ovat tosiaan aivan vieretysten, mutta teknisesti ne eivät ole mitenkään kiinnitettyjä toisiinsa.
-Paristoadaptereja, 4paria tulee tosiaan käyttöön, lisää tietoa, kuva ym. nyt torin puolella.
avatar

TheQ

Admin, puheenjohtaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 11/08/2011 09:10
Heh, valaistu pikku-korjaamo on kyllä hienon näköinen yksityiskohta. Samoin akvaario on mainio tekele mutta jotenkin tuntuu siltä että se voisi toimia paremmin yksittäisenä akvaariona vaikkapa ravintolan keskellä kuin talon seinään rakennettuna.

Muuten talo on niin tasaisen tappavan hieno työtä ettei tässä voi muuta odotella kuin seuraavaa kuvapäivitystä *hymyilevä*

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 15/08/2011 22:50
Morjens,

tässä on rakentelun kuluessa ollut joskus esillä "pieni teos vs suurikokoinen teos" -keskustelua. Kaikenlaiseen pohdiskeluun kun olen taipuvainen, on tuo jäänyt, ei sentään vaivaamaan, mutta mieleen.

Tässä projektissa meni ensimmäinen puoli vuotta siihen, että sai edes seinät pystyyn. No, moni näppärä olisi suoriutunut tuostakin joutuisammin. Kaikki SNOT:it ja vinjetit ja muut pienen mittakaavan rakentelu jutut ovat olleet tällaiselle technic orientoituneelle dinosaurukselle täysin hepreaa. Mutta nyt niitäkin on ollut pakko alkaa opetella projektin edettyä sisustus- ja viimeistelyvaiheeseen.

Mitä sitten olen oivaltanut?
Iso kasa palikoita on merktyksetön, jos yksityiskohtia ei ole mietitty ja viimeistelty. Lähinnä tästä syystä (, ja nosturin loputtomasta parantelusta johtuen) olen päätynyt johtopäätelmään, suurikokoinen teos voi yleensä muodostua vain hyvin yhtenäisestä, suuresta joukosta - pieniä teoksia.
Esimerkiksi nosturin hyttiä pyörittelin varmaan kaksi viikkoa, ennen kuin hyväksyin aikaansaannoksen.

Seuraavana on pari kuvaa taloon tulevan keittiön luonnostelusta erilliselle alustalle. Osia oli taas enemmän, kuin tällaiseen tilaan on järkevää tunkea. Sijainti: ikkuna akvaarion yläpuolella.

"Kokkipojalla porisee hellalla hiukan tulisempi chili"

Keittiön luonnostelua, kuva ylhäältä

Keittiön luonnostelua, kuva ikkunan suunnasta

Harmaa ritilä keittiön perukoilla kuvaa kylmiön ovea.


Katukuvan suhteen sain päähänpinttymän sisällyttää tähän myös yhden Willy:ksen. Willys:hän on oikeasti hyvin pieni auto, 150cm leveä ja vain jotain 330cm pitkä. Tästä tulevat mitat leveys 4 nuppia ja pituus 8.5 nuppia. Vaihdekepin jätin pois, koska oikeassa Willyksessä oli rattivaihde. Puskurin teko eteen ei vain onnistunut tähän mittakaavaan, mutta taakse sain sentään tehdyksi pienenpienen vetokoukun. Auton väriksi valikoitui lähinnä palikka reservien sanelemana camouflage (maastoväri).

Kuvalinkki, Willys jeeppi

Että sellaisia aivoituksia tällä kertaa.

terv. R2-D2


Muokattu 16.8.2011 Vastauksia kommentteihin

JOK:lle
- Expo 2012 on kieltämättä käynyt mielessä.
- Latailun tuska on tuttu, surffailen lähinnä kännykällä. Minkäs teet, kuviakin tarvitaan. Koitan laittaa aina ketjusta vanhempia kuvia linkistä avattaviksi.

Heppunepulle
- Kokeilin alustaa kypärätelineiden alle, ei toiminut.
- Talot ovat vieretysten ilman rakoa, mutta teknisesti niitä ei ole kiinnitetty mitenkään toisiinsa sitten katutasoa ylempää. Matalamman talon sisään jemmattujen NXT yksiköiden operointi edellyttää helposti paikaltaan ja paikalleen nostettavaa modulirakennetta. (Kuten Mikke the Master tulkitsi)
- Talon alle menevän johdon tulkitsit aivan oikein koko laitoksen virransyöttöjohdoksi. Paristojen kulutus olisi aivan posketonta, joten ulkoinen virtalähde on käytännössä välttämättömyys. Sen kytkeminen Legon valmiisiin johtimiin taas onnistuu helpoiten teettämilläni adaptereilla.

TheQ:lle
- Yritin tehdä tästä kulmahuoneistosta moottoripyöräkauppaa.
- Akvaarion kanssa pyörittelin pitkään aivan samoja aivoituksia. Jaakopin painini päätyi tähän lopputulokseen, koska ikkunan takana on kosolti piilotettavaa, eli jotakin siihen piti saada eteen. Huonetilasta ei myöskään olisi saanut täysikorkeaa, servot ovat aika isoja ja vaikeasti kätkettäviä möhkäleitä. Enkä halunnut missään tapauksessa korvata ikkunaa umpiseinällä. Kakkoskerroksen ravintolasaliin on lisäksi helpompi ideoida muutakin sisustusta.Muokattu 3 kertaa. Muokattu viimeksi 16/11/2011 21:39.
avatar

TheQ

Admin, puheenjohtaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 01/09/2011 09:24
Tuon "Suuri teos vs pieni teos" -kirjoituksesi hyvänä "konkretisoitumisena" toimii hyvin kyllä tuo kokkikaksikon keittiö. Pieneen tilaan on asetettu paljon mukavia yksityiskohtia, omana henkilökohtaisena suosikkinani kulmalokerikko, ja vielä olisi tilaa muutamalle mukavalle rakennelmalle. Jännä nähdä miten rakennelma jatkuu muuallekin ravintolaan..

Ilmeisesti katsojat näkevät keittiöön sisälle "alareunalla" olevasta isosta ikkunasta? Jos näin on niin toivoisin "yläreunalle" eli taustaksi jonkun isomman huomionkiinnittäjän.. Ehkäpä joku lokerikko olisi hyvä tausta keittiölle? Ja jos oikein jaksat niin 1x1 levyistä rakennettu mosaiikki-lattia olisi hieno nähdä *hymyilevä*

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 01/11/2011 13:55
Nihao,

kotimaa häämöttää ja vaihteeksi voisi olla aikaa tällekkin projektille. Yritys olisi saada tämä jouluun mennessä jotakuinkin valmiiksi ja loput softat sisään. Täytyy samalla funtsia noita Q:nkin ideoita, joku niistä saattaa hyvinkin toteutua.

Tällävälin nosturi näyttää edenneen TLG:n Technic Challengen, eli maailman laajuisen technic rakentajien vuotuisen rakennuskilpailun aikuisten sarjan finaaliin, kovatasoiseen seuraan, kuinkas muutenkaan.

Linkki finaaliin asti selviytyneiden töiden galleriaan

terv. R2-D2
avatar

Erythron82

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 01/11/2011 18:50
Onnittelut finaaliin pääsystä, kävin tuossa teokset läpi ja kyllä ääneni annoin R2-D2:n teokselle![www.youtube.com] - LEGO-animaatioita vuodesta 2002
:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 01/11/2011 20:21
Sama täällä. Ääneni on annettu samaan osoitteeseen.
Näinkin isolla porukalla, kuin Palikkatakomo saatamme saada voiton tänä vuonna Suomeen!

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 16/11/2011 21:43
Kuukauden arvoitus ! ! !

Ratkaise ravintolan tunnelmallisen valaistuksen arvoitus
terv. R2-D2
avatar

ptLeskinen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 16/11/2011 21:48
Kiiltomatoja... tai tritium ampulleja.
avatar

Acticis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 16/11/2011 21:58
Olisikos vaikka tämä:

Cone 1 x 1 without Top Groove. Glow In Dark Opaque.

Elisiis pimeässä hehkuva Cone-palanen. :)

- Oskari

"We're livin' strange days..."

FLICK'R
Kuulun ANKP:een!

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 16/11/2011 22:06
Jos tehdään niin, että ilmoittelen täällä, kun alkaa polttaa / kerron oikean vastauksen joulukuun 1. päivä.

Lisävihjeenä todettakoon, että kuvia ei ole käsitelty, photosopattu tms.
Ja itsestään selvää on tietysti sekin, että tässä on käytetty vain Legoja.

Ps. Technic Challenge äänestysaikaa on vielä jäljellä ! ! !

terv. R2-D2
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 16/11/2011 22:07
Vanian animaatiossa teimme vastaavan näköisen vihreän valon niin, että käytimme noita osia trans-green värisinä ja johdimme LEDien valoa 1x1 cylinder-palikoiden läpi n. 4cm päästä ja lopputulos oli tuota luokkaa.

Tässä meidän versiota.

Veikkaan että valo tulee pöytien läpi lattiasta päin noihin?

Muoks: tarkoitin toki sanoa trans-neon-green kuten mulla omassa kuvassakin on käytössä.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube

Muokattu 2 kertaa. Muokattu viimeksi 16/11/2011 22:23.

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 16/11/2011 22:16
Bingo,
onnitteluni JK:lle liki virheettömästä vastauksesta ajassa 0h 24 minuuttia.
(Kartion täsmällinen väri on Trans-Neon Green)

"Uskomatonta porukkaa"

terv. R2-D2Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 16/11/2011 22:17.

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 11/12/2011 18:11
Tervehdys pitkästä aikaa tämänkin projektin tiimoilta.

Projekti on tällä välillä edennyt jatkuvasti,
tasaisen hitaaseen omaan tapaansa.

Ohjaimissa on nyt vihdoin sisällä ensimmäiset näyttelykelpoiset koodit. Siis sellaiset että kehtaa näyttää ja toimivat päivästä toiseen. Initialisoinnin, eli nollapistemäärityksien automatisointi näytti välillä lupaavalta, mutta aikani softalaajennuksien kanssa takkuiltuani päädyin käyttämään manuaalista, NXT purkkien painikkeilla ohjattavaa initialisointia.

Valkoisen tornitalon sisustaminen etenee hissukseen. Neljä ensimmäistä kerrosta alkaa olla siedettävällä mallilla ja loput kaksi ovat hahmotteluvaiheessa. Katto on tietysti vielä kokonaan tekemättä. Muun tekemisen ohessa on tullut kerättyä figuja myös rakennustyömaata silmällä pitäen (enimmät ovat odottamassa parakin katolla). Neljälle modulipohjalle näyttäisi tämän hetken arvion perusteella tulevan noin 120-130 figua, kun yrittää pitää kokonaisuuden ja yleisilmeen noin sopivasti väljänä. Katua on tontin ympärillä nyt kaksi kolmen modulin pätkää, kuva edempänä.


Sitten hiukan kuvia, ensin katutaso "lännestä"Ja "etelästä"RavintolakerrosPukuvuokraamo, kolmas kerros, juhlapuvutPukuvuokraamo, neljäs kerros, naamiais asutKokonaistilannekuva, joulukuu 2011Otin tänään myös videokuvaa,
kaikkien seitsemän servon liikkeet pelissä, mutta sen aineiston julkaisemiseen tarvitsisin sitten ammattitaitoista editointi- ja julkaisuapua (jos meinaan kiinnostaa nähdä). Messuohjelman kiertoaika on liki 10 minuuttia, en kuvannut kaikkea, mutta oleellisimmat osat. Kuvaa on tarjolla kaksi pätkää, yhteensä vajaat kolme minuuttia ja kolmesataa megaa.

terv. R2-D2Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 11/12/2011 21:28.
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 11/12/2011 21:32
Uskomatonta miten upea tästä tulee. Siis se on jo varhaisesta rakennusvaiheesta lähtien ollut käsittämättömän hieno teos ja tullessaan ModuCityyn kaikki muu kalpenee tuon rinnalla. Alkaa taso nousta niin kovaksi, että heikottaa... Kuka tässä enää omia taloja ilkeää näytille tuodakaan :)

Mutta siitä videosta, jos käytät Skypeä niin parin päivän päästä voit mulle vaikka sen videon lähettää (Skype: jkortelainen) ja kerrot sitten editointiohjeita, niin voin värkätä videosi Tubeen Palikkatakomon kanavalle.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 14/12/2011 21:35
Video

Suuri kiitos ja kumarrus JK:lle!

Linkki videoon

terv. R2-D2Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 28/12/2011 21:53.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 14/12/2011 21:40
Katsoin tuon videon ja minulle heräsi kysymys, että millä tavalla tuo r2 ja nuo muut jutut on saatu liikkumaan?
:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 15/12/2011 17:12
On tämä kyllä niin upeaa katseltavaa että hirivttää. Jumalattoman kokoinen teos ja paljon greeblejä ovat tappava yhdistelmä. Varsinkin kadut ovat loistavia.

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 15/12/2011 19:49
Legoilla, kaikki liike on tehty Legoilla.
Ei kamera trikkejä, ei animointia, tms.

Yksityiskohtia olen koittanut kuvailla jo aiemmin tässä ketjussa, mutta toistettakoon nyt sen verran, että tuo pieni jyrä edustaa tässä tapauksessa kaiken alkua, sitä mitätöntä pikkiriikkistä ajatusta, josta tämä projekti alkoi (miten rakentaa kadulle edestakaisin liikkuva jyrä).

Myönnän, neljä modulia yhden jyrän takia on liioittelua.

Mutta en oikein osaa ajatella tätä isona työnä. Aivoituksissani tämä on lähinnä joukko pieniä töitä, aivan kuin vinjettäjä, joita olen rakennellut nyt kohta vuoden päivät. Eli puolet Palikkatakomon väestä on kokolailla tuotteliaampia ja useampi kuin joka toinen tekee säännönmukaisesti mielestäni huomattavasti hienompia teoksia. Ainoa erikoisuus jonka tästä tunnustan, on ollut ajatus sotkea eri tuotekategorioita mielin määrin keskenään. Mutta onko tuokaan erikoisuus, Palikkatakomossa.

Mitä videoon tulee, JK on todellakin tehnyt ihmeitä siitä vanhalla taskupokkarilla onnettomassa valaistuksessa kuvatusta aineistosta mitä minulla oli toimittaa. Siitä kiitos vielä kerran.


Terv. R2-D2
Legot pitää laittaa liikkumaan, ne tykkää siitä!
avatar

ptLeskinen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 16/12/2011 00:41
Aivan huikea katseenvangitsija!
Juuri tälläistä pientä liikettä ja tietysti isot kulissit tarvitaan näyttelyihin.

Nyt kun vielä osaisi jotai tehdä Techniceillä niin helpottaisi mutta tietty tekemällä oppii.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 17/12/2011 03:49
on on uskomaton.. henkeä haukkoo täällä.. ei osaa kehua jotain yksityiskohtaa kokonaisuus on maailmanluokkaa. ehkä motellini voi lepääsit jossain kauempana tien päässä.. =) itse olen aina tykännyt leikkiä noiden figujen sijoittelun kanssa, tää sun ravintola on aivan huippu. onko siellä joku poliisien pikkujoulu? syödään palvia suoraan pikkupannulta =) ?? uskomattoman hieno. ja r2 d2 alhaalla järkkärinä katsoo et homma hoituu videolla..eli pyörii vihaisena ympyrää =) .. kumarrus sinne, maailmanluokan teos etenkin toi nosturi näyttää tällasille talon rakentajille närhen munat..ei voi kun ihailla.. tossa videolla .. tahattomasti vai tarkoituksella? yhdessä kohtaa näyttää kuin r2d2 olis sen punkkarifigun radio ohjattava lelu..=)

- yhtä kaikki uskomattoman hienoa työtä. kumartaa.Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 17/12/2011 03:59.

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 17/12/2011 23:54
Tere,

isoja näyttelytöitä ajatellen Mindstorm NXT (suosittelen) on käytännössä usein lähes ylivoimainen vaihtoehto. Servojen takaisinkytkentätieto mahdollistaa liikkeiden täsmällisen toistumisen tunnista ja päivästä toiseen, aloitus ja lopetuskohdat säilyttäen.
Esimerkiksi hissin paikoitustarkkuus eri kerroksiin on muutaman kymmenesosa millimetrin luokkaa. Nosturin paikoitustarkkuus on tietysti hiukan heikompi, vaihteluväli on millin luokkaa suuntaansa. Tarkkuus heikkenee kun välyksiä tulee lisää ja lanka on paksumpaa (kelautuminen ei toistu aina identtisenä). Hinta on valitettavasti sitä luokkaa, että hyvän tarjouksen metsästäminen on perusteltua. Technic rakenteluun jää aika helposti koukkuun. Pari isompaa settiä, BL:stä mielenkiintoiselta tuntuvia liittimiä ja sitten vaan kokeilemaan. Technic yhteensopivia osia löytyy muuten monista yllättävistäkin BL:n kategorioista.

Pihalla pyörähtelevästä droidista
Siinä kuudennen kerroksen Custom Droids Inc:n toinen pääosakas on tullut takapihalle testailemaan uutta Droidia. Etähallinta- ja hätäpysäytin laite on tietysti matkassa, eihän sitä muuten....

Liikkeiden saloista
Liikkeiden tekemisen kannalta ratkaisevaa on ollut kuuden levyn modulikorkeus. Se teki mahdolliseksi voiman välittämisen "kadun" alla piilossa, ketjun avulla. Muuten käytetyt tekniset ratkaisut ovat aika peruskauraa.

Terv. R2-D2Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 18/12/2011 22:35.

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 26/12/2011 20:55
Vuorossa pikainen näyttelyaiheinen päivitys


Pohjakuva asemakaava-arkkitehtien käytettäväksi, nosturin puomin ja vastapainojen alla on vapaata tilaa 90cm. Tämä huom. koska ulottumaa riittää hiukan naapuritonttienkin ylle.


Led listaketjut 4kpl, käytetään neljässä ylimmässä kerroksessa, yhtä kussakin, sisätilojen valaisemiseen, niin että näkyy.
Ledit 2.8V 20mA, warm white (poikkeuksellinen jännite). Liimaa ei ole käytetty lainkaan, mutta oli noissa melkoisesti tekemistä (2pv).

terv. R2-D2

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 28/12/2011 14:18
Custom Droids ky

Kuudennen kerroksen pienessä verstaassa valmistetaan robotteja asiakkaiden toiveiden mukaan, siitä nimi Custom Droids ky. Muutama laatikko uupuu vielä työtason alta, mutta suunnilleen siis tällainen.Valotkin sain toimimaan, ja vielä niin, että yläkerrokset pystyy nostamaan nätisti pois paikoiltaan ja takaisin. Tämä on välttämätöntä NXT-ohjaimia käynnistettäessä ja liikkeiden nollapisteiden kohdistamisessa. Tietysti tässä kävi myös hiukan vanhanaikaisesti. Valoa tuli sitten sen verran reilusti, että sisälle näkee ihan varmasti hyvin, mutta ravintolan valaistus näyttää nyt hiukan turhankin tunnelmalliselta.Taidan ristiä tämän valkoisen rakennuksen Marmoritaloksi (vrt. Finlandia talon valkoinen marmori). Seuraavaksi miettimään viidennen kerroksen ja katon viimeistelyä. Sitten olisi vielä noin kymmenen modulin verran viimeisteltävää rakennustyömaalla, plus katutaso. Täytyy tehdä pieni pala kerrallaan, hiukan kokonaisuuttakin puntaroiden.

terv. R2-D2


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään