PF ohjattu junarata
Kirjoittaja TheQ 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

TheQ

Admin, puheenjohtaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: PF ohjattu junarata - 16/12/2015 23:07


Kuva isompana Flickrissä

Tässäpä pientä infopläjäystä nykyisestä rakennusprojektistani, kauko-ohjatusta junarata/varikko-alueesta. Kyseessä on 2x7,5 moduulin kokoinen rata-alue, joka sisältää 9v kiskoista tehdyn pätkän "päärataa" ja PF kiskoista tehdyn "sivuraiteen". Rata on muuten melko simppeli viritelmä mutta pienenä kikkana olen mahduttanut mukaan kauko-ohjatut vaihteet ja kauko-ohjatut vaunujen erottimet. Sekä vaihteita että vaunujen erottimia ohjaavat PF moottorit, joita taas ohjaa SBrick, bluetooth-ohjattava Power Functions ohjain, joka pääsee vihdoin tositoimiin. Radan design perustuu pienoisjunaharrastajien linkkien kautta löytämääni "Inglenook" junaratapuzzleen.

Koska haluan pitää mahdollisimman ison osan teoksesta vapaana "rekvisiitalle" ja "lavasteelle", kauko-ohjattavat moottorit eivät sijaitse heti toimintojen vieressä vaan kaikkien toimintojen "vääntö" viedään TECHNIC akseleilla moduuleista toiseen vielä niin, että moduulit voi melko helposti erottaa toisistaan. Tämä mahdollistaa moduulien helpon siirtelyn paikasta toiseen. Sivukommenttina mainittakoon että en ole vielä ihan päättänyt mikä teoksen aihe on; tässä vaiheessa ajatuksena on tehdä teoksen vasempaan laitaan autoverstas, johon junalla tuodaan terästä.

Juna-rata on tällä hetkellä siinä vaiheessä, että rata on oikealla kohdalla, kauko-ohjaus toimii ja teokselle on rakennettu moduulipohjat. Seuraavaksi pitäisi muokata pari moduulien isommaksi (tavoitteena 2x8 lopputulos), vankistaa moduulipohjia sekä päättää teoksen aihe.

Ai niin ja jos mietitte että miten teos toimii käytännössä, toiminnoista on tehty demo-video: [www.youtube.com]

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
avatar

Luuranko

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: PF ohjattu junarata - 17/12/2015 08:40
Mielenkiintoiselta näyttää, video informoi mukavasti. Modupohjan sisällä tapahtuvat voimansiirrot ovat aina yhtä mainio ratkaisu, kunhan vielä lavasteilla piilotat moottorit, ja jotenkin näppärästi sulautat nopeussäätimet valmiiseen kokonaisuuteen. Aiheen puolesta ensimmäisenä tulee mieleen ihan vain perinteikäs ratapiha puisine makasiineineen, viiksekkäine konduktööreineen ja ikonisine aseman kelloineen.

Varmaan tavoitteena saada Imatran näyttelyyn mennessä valmista?

-Pluurankeli

No, oikea elämä on vielä sairaampaa.

Brickshelf
Vuhvelituotanto

avatar

TheQ

Admin, puheenjohtaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: PF ohjattu junarata - 17/12/2015 18:11
Lainaus
Luuranko
Aiheen puolesta ensimmäisenä tulee mieleen ihan vain perinteikäs ratapiha puisine makasiineineen, viiksekkäine konduktööreineen ja ikonisine aseman kelloineen.

Tämä ratapiha sopii paremmin materiaalin käsittelyyn sekä realistisuuden silmin että käytännössä katsottuna. Realistisesti tällainen rakenne olisi järkevää vain tehtaiden ratapihoilla, joissa tavaraa tuodaan ja viedään vaunuilla eli vaunuja pitää siirrellä raiteelta toiselle. Käytännössä katsoen radassa ei ole paljoakaan suoraa pätkää, johon aseman voisi laittaa.. Moottorien vieressä on toki yksi paikka mutta siihen ei hirveän pitkää junaa mahdu. Pitää vähän mietiskellä ja etsiä netistä inspiraatioivia kuvia.

Lainaus
Luuranko
Varmaan tavoitteena saada Imatran näyttelyyn mennessä valmista?

Tavoitteena ainakin suurin osa teoksesta saada näytöskuntoon siihen mennessä, mahdollisesti Expoa varten voin lisäillä tai muokkailla teosta.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
avatar

ptLeskinen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: PF ohjattu junarata - 19/12/2015 09:18
Vaikuttava projekti ja varmasti yksi kevään moducityjen "kuumia pisteitä".


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään