GBC - Heppu
Kirjoittaja Heppu 
Kirjoittaja
Viesti
:: Lainaa ::
Aihe: GBC - Heppu - 08/01/2016 17:43
Heips, kyseessä siis sama henkilö, kuin Heppuneppu, mutta ainoastaan uudella lyhennetyllä nimimerkillä.


Nytkun on jotain konkreettista toimivaa tuotosta saatu GBC:n aikaan, niin ajattelin olevan hyvä aika esitellä niitä:

Ensimmäisenä moduulina Zigzag-nostin. Pallot lajittuvat sisään yksi kerrallaan ja nousevat ylös punaisen putkirakenteen sisällä. Ongelmana on, että suuren liikeratansa myötä ulostulonopeus on tällä hetkellä n. 1 pallo/3 sekuntia. Vaatii uudelleensuunnittelua, tai edeltävään malliin jakajan, jolla vain kolmasosa palloista käy hissin kautta.Toinen moduuli kuljettaa pallot voodoonoidan mökin läpi. Pallot pyrivät padassa ja tippuvat pohjan läpi tönääjään, joka vie pallot seuraavaan moduuliin. ulostuloaukko ei ole standardipaikassa, mutta rakennan tätä moduulia seuraavan moduulin, joten ongelmia ei tule olemaan.
Tämän mallin kanssa olen pyrkinyt herättämään erilaisen rakentajan sisälläni, sillä harvoin teen mitään täysin abstraktia ja epäsymmetristä. Suunnitelmissa on rakentaa noita hämmentämään pallokeittoaan, ja jonkinlainen kirjahylly kaikkine loitsuaineksineen yms. muuta hilpetööriä.

Mallia innoitti tämä video pg5200:lta: [www.youtube.com]Kolmantena moduulina rakenteilla on oma versioni Nico71 GBC-moduulista [www.youtube.com] . Laite siis ottaa maksimissaan viisi palloa kouran kyytiin, nostaa ne ylös ja kaataa seuraavaan moduuliin. Pidin suuresti laitteen mekaniikasta ja liikeradasta ja tästä syystä rakensin laitteen. Aloituskori vaati yhä rakentamista ja siihen pitää liittää moottori. Tähän malliin tulee myös se kyselemäni kumilenkki. Tämän rakentelu on ollut tauolla, joten en ole testaillut spoivatko legon omat kumilenkit.Lopuksi vielä kaksi täysin suunnitteluvaiheessa olevaa ideaa, ensimmäisessä pallot pompautetaan portaita ylös ja alas tullessaan ohjataan kahdelle eri akseleista koostuvalle korille, joka kaataa pallot eteenpäin, kun palloja korissa on 4. Luultavasti puran tämän ja käytän vain osia siitä.
Toisena pienempänä kokeiluna testasin Harry Potterin kierreportaita ja mielestäni pallot pitävät niin mukavan äänen mennessää alas niitä, että portaat on jotenkin liitettävä gbc:hen. :)

Näillä näkymin minulta olisi odoteltavissa Expoille 4-6 moduulia, tarkkaa määrää on vielä hankalahko arvioida.
avatar

Luuranko

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: GBC - Heppu - 09/01/2016 08:43
Mahtavalta näyttää!

Ensimmäisen modun toimintaperiaate jää ilman videota vähän hämäräksi, joskin mielenkiintoiselta se silti vaikuttaa. Että jos toiminnan nopeutus ei onnistu, niin tee toki jokin mainitsemasi jakaja ennen kyseistä laitetta. Toisen modun suhteen odotan innolla lopputulosta. Hienoa, että muiltakin on tulossa moottoroitua lavastusta. Tuo Nicon alkuperäisidea on tuttu, ja toimiessaan varsin hieno. Itsekin suunnittelin jossain vaiheessa tekeväni neljännessä modussa olevan kertymiskorihommelin tuohon tyyliin, mutta sen osalta suunnitelmat ehtivät jo muuttua.

Hyvässä vauhdissa olet. Onko suunnitelmia Imatran tapahtumaan osallistumisesta?

-Pluurankeli

No, oikea elämä on vielä sairaampaa.

Brickshelf
Vuhvelituotanto

avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: GBC - Heppu - 09/01/2016 11:14
Hienolta näyttää.
Offtopic: olisi ollut parempi vaihtaa käyttäjätilisi nimeä hepuksi kuin tehdä kokonaan uusi tili.Foorumin Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


:: Lainaa ::
Aihe: Re: GBC - Heppu - 09/01/2016 16:39
Toiminnat voikin olla hämäriä ilman videoita, mutta ajattelin niitä väsäillä vasta sitten, kun moduuli on kokonaan valmis. Imatralle en ole ajatellut tulla jo pitkien ajomatkojen takia.

Lainaus
JK
Offtopic: olisi ollut parempi vaihtaa käyttäjätilisi nimeä hepuksi kuin tehdä kokonaan uusi tili.

Jaah, näin olisin tehnyt, jos olisin mahdollisuudesta tiennyt. Tietysti nyt sen tekeminen taitaa olla mahdotonta.
avatar

TheQ

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: GBC - Heppu - 09/01/2016 20:14
Lainaus
Heppu
Lainaus
JK
Offtopic: olisi ollut parempi vaihtaa käyttäjätilisi nimeä hepuksi kuin tehdä kokonaan uusi tili.

Jaah, näin olisin tehnyt, jos olisin mahdollisuudesta tiennyt. Tietysti nyt sen tekeminen taitaa olla mahdotonta.

Onnistuuhan tuo. Pistä YV:tä jos haluat että yhdistän tilisi..

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: GBC - Heppu - 27/01/2016 19:25
Ensimmäinen pallolaite valmis, ellei nyt pieniä muutoksia tulla tekemään ulkonäköön. Mekaanisesti ainakin toiminut testeissä moitteettomasti.Moottori on yhä näkyvillä ja mietin pitäiskö se piilottaa jotenkin. Harmi kun sitä ei lattian alle oikein saanut.
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: GBC - Heppu - 27/01/2016 20:33
Tuo kapustan varren padan keskiöön yhdistävä 3 pitkä liftarm vois olla musta! Hukkuis paremmin sinne ja illuusio paranee. Upea muuten jo!Foorumin Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


avatar

legorides

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: GBC - Heppu - 28/01/2016 07:13
Lainaus
Luuranko
Mahtavalta näyttää!

Ensimmäisen modun toimintaperiaate jää ilman videota vähän hämäräksi, joskin mielenkiintoiselta se silti vaikuttaa.

Minusta näyttäisi siltä, että pallo tulee neljän punaisen pystytolpan keskelle. Tolpat liikkuvat
edestakaisn sivusuunnassa ja pallo nostaa kaikkia yläpuolellaan olevia keltaisia ramppeja
liukuessaan yhden alta. Kun pallo ohittaa rampin pään, rampit putoavat takaisn ala-asentoon
ja pallo kiipeää portaan verran ylemmäs.

Keittopatamoduulissa oleva moottori ja rattaat saavatkin näkyä. Se tekee moduulin kiinnostavammaksi.
Tekniikan näkeminen on näissä mielenkiintoisinta, ainakin minusta. Olen samaa mieltä JK:n kanssa
kuitenkin tuosta padassa olevasta kammen väristä.
avatar

Luuranko

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: GBC - Heppu - 28/01/2016 08:21
Kuten mainitsitkin aiemmin, tämä ei tosiaan ole sellainen moduuli, jota sinulta ensimmäiseksi odottaisi näkevänsä. Hieno se on kaikin puolin, ja vaikuttaisi varsin varmatoimiselta. Moottoria ei tarvinne piilottaa, toimii ihan hyvin näinkin.

Heitähän jo seuraavan pätkän valmistuessa videota kehiin, odotan innolla miltä sopankeittäjä näyttää liikkeessä.

-Pluurankeli

No, oikea elämä on vielä sairaampaa.

Brickshelf
Vuhvelituotanto

:: Lainaa ::
Aihe: Re: GBC - Heppu - 20/03/2016 18:02
Projekti alkaa olemaan valmis ja esitteille laitettava. Tärkeimpänä kuitenkin:

VIDEO

Ja vähän enemmän puhetta itse moduuleista...
Ensimmäinen moduuli on kahden standardimittaisen pitkä aaltosilta, jossa alla pyörivä telaketju luo ylläolevaan aaltomaisen liikkeen ja liikuttaa palloja. Välillä palloja jää lopun kavennukseen jumiin, mutta irtoavat kyllä kun seuraava aalto tulee.Noidan jälkeen oleva laite on nyt saanut periaatteessa edelliseen versioon lisäyksenä syöttömekanismin kouraansa. Sen kanssa tuskailtiinkin kauan, kun noidan kirjahyllyltä pallot tulevat eteenpäin niin matalalta.Viimeisenä Zigzag-nostin. Sama etuosa, kuin ennen, mutta nousun väliä on kavennettu, jotta päästään haluttuun 1pallo/sekunti vauhtiin.Kaikki 4 moduulia (pituudeltaan 5) siis toimivat. Nyt on kyse ainoastaan tastaamisesta ja liittämisestä Lonkan ja Luurangon osiin, olettaen että kartta ei koe muutoksia.

Lonkalle:
Alun korkeus on 13 palikkaa pöydän pinnasta, mutta haluttu pallojen tiputuskohta on vain 5 palikkaa leveä, kolmen palan syvyydeltä yleisöön päin olevasta puolesta. Millä mallilla sinun viimeinen osuus on, että yhdistyykö se omaani noilla specseillä vai muokkailenko jotenkin?
Luurangolle:
Toisin kuin ennen arvioin, ulostulo on nyt 19,5 palikkaa pöydästä (kuva). En ottanut huomioon kuinka jyrkkä luiskan pitää olla. Samalla ulostulo on nyt 14 palikkaa etureunasta. Jos sitä siirtää eteenpäin, niin korkeus laskee yhä. Kuinka korkea se sinun alkusi oli, että mahtuuko? Jos ei mahdu niin periaatteessa voisin nostaa koko viimeistä moduulia pohjastaan ylös, sillä siihen pallot tulevat tarpeeksi korkealta.
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: GBC - Heppu - 20/03/2016 21:14
Heppu! Upeaa. Nyt hävettää tuoda omia räpellyksiä (=samaa vanhaa viimevuotista) paikalle, kun noin hienoja on esillä.Foorumin Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


avatar

Luuranko

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: GBC - Heppu - 21/03/2016 09:07
Komeaa settiä! Aaltomoduuli kävi itselläkin mielessä, vaan eivät ketjuosat olisi riittäneet toisin kuin sinulla. Kolmannen moduulin syöttömekanismi on kyllä näppärä, muistuttaa vähän kättä tuo ensimmäinen vaihe siitä.

Mitä liitoskohtaan tulee, niin eiköhän tuo toimine ihan noin. Yltääkö ulostuloramppi minun moduulini puolelle, ja mikäli yltää, onko mainittu 19,5 palikan korkeus pöydän pinnasta rampin alalaitaan (eli alimpaan kohtaan, mistä se voisi ottaa kiinni minun tekeleeseeni) vai kuinka? Näperrän vaan siis pienen sivuluiskan oman moduni alkuun, helppo homma.

-Pluurankeli

No, oikea elämä on vielä sairaampaa.

Brickshelf
Vuhvelituotanto
Muokattu 2 kertaa. Muokattu viimeksi 21/03/2016 09:09.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: GBC - Heppu - 21/03/2016 20:06
Kiitoksia positiivisista kommeteista!

19 palikkaa on alin, mihin luiska ylettää, mutta on kokonaisuudessaan "minun puolellani" juuri rajalla. Mikään osa ei nyt tule sinun työsi päälle. 19,5 on pallojen ylityskorkeus joka laskee inasen jos pidentää luiskaa sinun oman päälle. Anteeksi nämä epäselvät mitat.

Koitan itsekin kääntää luiskan päätyä niin, että se ei olisi niin takana, mutta sinun alun ramppi on hyvä olla silti. Lopulta paikan päälle sitten vaan paljon varapaloja niin eiköhän nämä saada liitettyä hyvin.
avatar

Luuranko

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: GBC - Heppu - 22/03/2016 07:40
Tässä tuskin on mitään ongelmaa. Rakentelen alun noiden antamiesi tietojen pohjalta, ja heittelen vielä aikaansaannoksistani kuvia, kunhan saan ne ensin tehdyiksi. Loput viilaukset sitten paikan päällä.

-Pluurankeli

No, oikea elämä on vielä sairaampaa.

Brickshelf
Vuhvelituotanto

avatar

Luuranko

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: GBC - Heppu - 09/04/2016 10:05


Tein annettujen tietojen pohjalta muutokset moduuliini. Nyt pallojen siirtymäkohta osuuksiemme välillä olisi nupit 11-15, ulkoreunasta keskellepäin laskien, tarvittaessa voi jatkaa sisemmäskin. Tuon reunimmaisen punaisen 1x6 tilen korkeus pöydän pinnasta on 16 palikkaa ja 1 plate.

Näin ollen luiskasi voisi vaikka jatkuakin tuon punaisen alueen päälle, ihan miten vain.

-Pluurankeli

No, oikea elämä on vielä sairaampaa.

Brickshelf
Vuhvelituotanto

:: Lainaa ::
Aihe: Re: GBC - Heppu - 11/04/2016 22:42
Pidensin ramppia inasen. Eiköhän noilla saada toimimaan.

Luulin, että väli olisi ollut paljon tiukempikin, sillä jos ne oli 16 palikkaa niin olisihan minulla ollu varaa kääntää ulostuloni haluttuun pisteeseen.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään