Mos Eisley Cantina WIPMOC
Kirjoittaja oskaris 
Kirjoittaja
Viesti
:: Lainaa ::
Aihe: Mos Eisley Cantina WIPMOC - 02/11/2016 17:01
Piti laittaa jo aikaa sitten kuvaa tästä tänne, hieman on jo muuttunut sitten viimenäkemän (uudetjäsenetketju) mutta sitten tähän väliin tuli muutto yms.

Eli rakennuksen kohteena on Star Warsista tuttu mos eisley cantina. Alkuun oli tarkoitus vain vähän laajentaa tuota legon omaa settiä mutta sitten tämä paisui hieman suuremmaksi. tällähetkellä koostuu 12:sta 32x32 baseplatesta.

Nyt sitten vihdoin oli aikaa niin nappasin kuvan, laittakaa ihmeessä kommentia suuntaan tai toiseen olis kiva kuulla missä mennään. Tosiaan tämä on ensimmäinen näin aikuisiällä rakenneltu moc ja tätä ennen tosiaan silloin joskus penskana tuli rakenneltua semmoisia ei niin väreillä väliä rakennelmia :)

Eihän tämä tosiaan valmis ole, mutta ehkä sitten joskus.

Tässä vähän yleiskuvaa ilmasta, olen noita hahmoja ripotellut sinnetänne helpottamaan omaa rakentelua.


Tässä kuvaa takaosasta löytyvästä kaupunkiosiosta


Sitten itse cantina osio, Tarkoitus olisi ainakin sisällyttää bändi ja klassinen han/greedo kohtaus.Ja sitten vielä tämmöinen behindthescenes kuva. vaikka aavikko onkin suht litteää niin tahdoin jonkinlaista korkeuseroa saada tähän rakennelmaan.
Muokattu 2 kertaa. Muokattu viimeksi 04/11/2016 15:13.

Awis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Mos Eisley - 02/11/2016 22:17
Saatko kuvia useammasta suunnasta ja paremassa kulmassa nyt aivot joutuu liian lujille päästäksemme rakentaviin kommenteihin;)

Tuon kuvan perusteella ihan hyvää pukkaa ainakin yleis ilmeeltään!

Awis
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Mos Eisley - 03/11/2016 16:11
Näyttää erittäin hyvältä.
avatar

TheQ

Admin, puheenjohtaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Mos Eisley - 06/11/2016 15:50
Hyvän kokoinen rakennelma, josta alkaa jo tunnistamaan leffasta tuttuja kohtauksia ja Cantinan sisuskaluja. Eniten minua tässä vaiheessa häiritsee se, etten tunnista heti kuvasta mikä osuus teoksesta mallintaa ulkoilmaa ja mikä taas mallintaa rakennusten sisäpuolta. Toki tämä johtuu parista seikasta, jotka eivät koske itse teosta: ensinnäkin alkuperäisen Cantinan värimalli on hyvin hiekan sävyinen ja toisekseen valokuvassa varjot piilottavat teoksen osia tehokkaasti. Lattian värin vaihtaminen tumman hiekasta vaikkapa tumman harmaaseen ei ehkä vastaa Cantinan todellista väriasua mutta se voisi selventää paljon teoksen rakennetta? Toinen mahdollisuus olisi tumman hiekan väristen alueiden rajaus niin että vain talojen sisällä olisi tumman hiekan väriset lattiat mutta se kyllä vaatisi aika mittavat muutostyöt. Kolmas mahdollisuus olisi talojen sisätilojen lattioiden vaihto levyistä laatoiksi (plate -> tile)...

Teos on muulta osin oikein hieno ja mallikkaasti rakentuva. Mukava nähdä mitä osia vielä kehität eteenpäin. Toivottavasti joskus näen tämän teoksen jossain näyttelyssä!

PS: Onko teos modulaarinen eli meneekö se pienempään osiin helposti?

-Q
--------------------------------
Puheenjohtaja
Palikka palikalta parempaan päin.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Mos Eisley - 25/12/2016 20:22
Vähän ollut taukoa tämän rakentamisessa mutta jotain pieniä juttuja on lisäilty.

Lainaus
TheQ
PS: Onko teos modulaarinen eli meneekö se pienempään osiin helposti?

Koostuu tosiaan 12:sta 32x32 tan baseplatesta ja niitä ei ole kiinnitetty toisiinsa mitenkään.

Lainaus
TheQ
Eniten minua tässä vaiheessa häiritsee se, etten tunnista heti kuvasta mikä osuus teoksesta mallintaa ulkoilmaa ja mikä taas mallintaa rakennusten sisäpuolta.

Itsekkin huomasin tämän kuvaa katsoessani. Ainakin itselle näin rakentaja livenä tuo on hyvinkin selkeää missä pitäisi olla kattoa, katsoo nyt keksiikö tuohon jotain selkeää.

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Mos Eisley - 26/12/2016 13:48
Vaikuttava ja mielenkiintoinen mallinnos. Kuvissa teoksen kokonaisvaltainen dark tanin ja tanin (vaalean ja tumman beigen) väritys näyttää hieman sekavalta, mutta on todennäköisesti paremman näköinen paikan päällä nähtynä.
Olet kyllä saanut mukavasti saanut laitettua pyöreitä muotoja neliskulmaisten palikoiden joukkoon. Se on välillä haastavaa, kun rakentelee erilaista arkkitehtuuria.

~BK~"Ei sinun tarvitse kaikkea saada. Mihin ihmeeseen saisit sen mahtumaan?"
avatar

ptLeskinen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Mos Eisley Cantina WIPMOC - 25/03/2017 06:48
Tämä olisi hieno nähdä livenä, onnistuisiko nyt kevään Model Expot?
Niin näyttävä teos jo nyt että kyllä kelpaisi esitellä.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään