Kirkko Moducityyn
Kirjoittaja plastic 
Kirjoittaja
Viesti
:: Lainaa ::
Aihe: Kirkko Moducityyn - 16/01/2011 21:17
Käytin viikonlopun luppoajat rakenteluun ja sain aikaiseksi seuraavan pikku-katedraalin tulevaan Moducityyn (pitänee ilmoittautua erikseen, kun nyt sai jotakin aikaiseksi).

En lähtenyt erityisesti tekemään jonkun aikakauden katedraalia, goottilaiset olisivat tietysti hienoja, mutta Legon kaaret eivät ole tarpeeksi jyrkkiä niihin. Jokua minua taitavampi tai äskettäin koulussa ollut osannee sanoa tyylistä jotakin.

Homma on vielä hieman kesken, eli ovisyvennyksen sisäosa uupuu -- portaat katkeavat vähän hölmösti -- valot ja muut ylimääräiset vipstaakit ovat niin ikään tekemättä.

Katedraalia hallitsee seitsemän kerroksen korkuinen torni (minifiguurimittakaavassa), jonka kaksi viimeistä kerrosta ovat kaksoistornia. Ylimpänä kellot, sitten tasanne (jonne siis pääsee katsomaan kaupunkia), ruusuikkuna, vielä puuttuva patsasosasto ja sisäänkäynti.Sivusta katsottuna näkyy katedraalin päälaiva kellotornien takaa. Sivulaiva on kapea ja lyhyt, luultavasti tilanpuutteen vuoksi. Sivulaivassa on ovi, josta pääsee kryptaan ja itse katedraaliin.Takana on kuori ilman ikkunamaalauksia ja muita krumeluureja. Katto kiertää pyöreän takaosan. Vaaleammat harmaat osiot piilottavat katto-osien "repaleisuuden".Helikopterista katsottuna päälaivan kyljissä olevat pylväät ja niiden muostomat pylväskujat näkyvät paremmin.Ruusuikkunan päällä on kello.Katto on jyrkkä ja saattaa vaatia vielä lisää harmaata sivulaivojen yläpuolelle yhtenäisen tyylin saavuttamiseksi. Samoin katolta uupuvat kaikki ylimääräiset hienoudet, ristit, gargoylet, yms.Pylväskuja lähempää.Sivulaivan ovi.Kommentteja otetaan vastaan.
--
JanneMuokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 16/01/2011 21:22.
avatar

Mikke the Master

Hallituksen varajäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kirkko Moducityyn - 16/01/2011 21:20
Hienolta näyttää!
Pidä kirkon eri väreistä ja muodosta ja siitä miten olet saanut tuon hyvin oikeaan mittakaavaan.

Ainoa tämänhetkinen ongelma on, että tuo ei ole moduulipohjalla, joten pohja pitää ainakin vaihtaa ennen tapahtumaa.


Hyvää joulua kaikille!

Flickr: [www.flickr.com]
Brickshelf: [www.brickshelf.com]
Youtube: [www.youtube.com]
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kirkko Moducityyn - 16/01/2011 21:22
Latautuivat minulla ihan ok parillakin eri selaimella. Mitään aikarajoitteita yms. ei ole. Kokeile painaa CTRL+F5, niin selain hakee pakotettuna kaiken verkosta.
--
Janne
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kirkko Moducityyn - 16/01/2011 21:23
Tosi hieno, aiot varmaan vielä muuttaa sen moducity alustalle?
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kirkko Moducityyn - 16/01/2011 21:28
Kova-naama: Joo, kunhan saan aikaiseksi sellaiset rustata. Onkohan lopullinen speksi jo kasassa, tiestä on käyty kovaa säätöä...
--
Janne
avatar

Pate-keetongu

Sihteeri Hallituksen jäsen Moderaattori

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kirkko Moducityyn - 16/01/2011 21:34
Hienohan tämä. Pidän varsinkin katosta ja seinien värimaailmasta. Varsinkin takapääty on mainio! Lasi ikkuna on hyvä.

Kritiikkiä löytyy myös. Eniten pistää silmään tornit, jotka kaipaavat mielestäni ehdottomasti jonkinlaiset kattopalikoista yms. rakennetut katot. Niillä rakennukseen saisi paljon enemmän näköä.
Myös harmaat kaaret näyttävät aika yksinäisiltä, niiden päälle voisi pistää lisää harmaata tai siirtää ne nupin verran kauemmas seinästä. Kellon ympärystään voisi lisätä koristeita. Kellon viisarit ovat nerokkaat, joskin kellotaulun nupit hieman häiritsevät.

----------------------------------------
Cyclopics Bricks -blogini
Flickr
Mies ei kasvata partaa. Parta kasvattaa miehen.
Kuulun ANKP:een!
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kirkko Moducityyn - 19/01/2011 14:12
Kirkosta kun on kyse ensimmäisenä pisti silmään kaksi tornia. En osaa perustella miksi mutta mieltäsin rakennuksen helpommin kirkoksi jos tapuleita olisi vain yksi. Toinen asia mikä "tökkii" on vaalean harmaat kaaret, vaihtaisin ne kaikki muun värisiksi.

Mutta noi on pikku detaljeja. Kokonaisuus ratkaisee ja se on huippu hieno.Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 19/01/2011 14:13.
avatar

TheQ

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kirkko Moducityyn - 03/02/2011 08:39
Melkoinen Notre Dame on syntymässä näin suomalaisen kirkko-arkkitehdin kädestä. Itselleni tuli heti mieleen jokin isohko katedraali kirkon sijaan rakennuksen muodosta ja arkkitehtuurisista yksityiskohdista. Suomalaiset kirkot taitavat olla kerta luokkaa pienempiä ja huomaamattomia kuin teoksesi mutta mitäpä se haittaa, pääasia on että itse kirkko/katedraali on näyttävä.

Rakennuksessa on hyvä perusrunko kasassa mutta yksityiskohtien puute jää vähän harmittamaan. Hyviä ideoita kyllä on mutta ne eivät pääse täysin oikeuksiin, esimerkiksi ruusuikkunan suhteellisen pieni koko ei kiinnitä niin paljon huomiota kuin oikeiden kirkkojen vastaavat. Pienehköt muutokset itse rakennuksessa saisivat paljon positiivista aikaiseksi mutta tietenkin palikoiden määrä ja tontin koko rajoittavat sitä kuinka paljon teosta voi viedä eteenpäin. Pientä harkintaa siis kannattaa käyttää mutta onneksi saneeraus-urakkaan on vielä aikaa käytettävissä.

Näenkö oikein eli onko itse kirkon keskusosa nostettavissa pois paikoiltaan? Jotenkin tuli sellainen kuva kun katselen keskusosan ja kryptan välistä kahden levyn saumaa.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kirkko Moducityyn - 03/02/2011 22:45
Kiitoksia kaikille kommentoineille. Olen tuunannut kirkkoa teidän palautteenne pohjalta.

Melkein kaikki muutokset näkyvät kirkon etupuolella, alla yleiskuva.


Olen lisännyt kirkkoon ruskeat ovet (joissa ei tosin ole kahvoja, kun ei ole sopivia palikoita...), patsaita ovien yläpuolelle, ristin ja muutaman gargoylen. Lisäksi torneissa on nyt harjakatto.


Patsaissa ei ole haettu mitään erityistä symboliikkaa, vaan tuollaiset valkeat ukkelit löytyivät. Joku maailmanlopun taisteluhan tuo voisi olla, Ilmestyskirjaa paremmin tuntevat voivat ehkä jonkun sopivan kohdan löytääkin... Ajattelin aluksi tehdä pasuunansoittajia, mutta ukkeleiden kädet eivät siihen hommaan taipuneet.


Ruusuikkunaa on korotettu yhdellä palikalla alalaidasta ja sinne on lisätty nupiton littana levy eteen. Kaiteelle on ilmestynyt neljä gargoylea katsomaan maailman menoa ja oviaukkojen ylälaitoja on tuunattu. Harmaa välilevy on tullut mukaan ja sen päällä on varsinainen kellotorni.


Kuva ei ole paras mahdollinen, mutta harjan päällä on vielä yksi gargoyle, kaikkein isoin niistä.


Lähikuva rivattomista ovista. Portaisiin on lisätty lamput, samoin puuistutukset ovat ilmestyneet viime kerran jälkeen. Ovisyvennys on tehty mustista kaarista ja siellä on vielä toisen lamput. Ovien edessä oleva tasanne on sileä ja jatkaa portaiden muuta teemaa.


Kirkko on nostettu ModuCity-alustalle. Alustassa on kiinteät nupit takana ja oikealla sivustalla (edestä katsottuna), vastaavasti edessä ja vasemmalla on reiät. Onko tämä ok?

Kirkko alkaa olla nyt lopullisessa kuosissaan, meillä on poikien kanssa pohdinnassa rakentaa jotakin post-apocia -- saa nähdä riittääkö vesseleiden (5v & 3v) into.
--
Janne
avatar

Pate-keetongu

Sihteeri Hallituksen jäsen Moderaattori

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kirkko Moducityyn - 04/02/2011 16:08
Paljon parempi nyt. Patsaat ja ornamentit antavat tekevät kirkosta mielenkiintoisemman. Tornien harjakatotkin ovat hyvät, tuovat kirkkoon tietyä massivisuutta. Niiden kulmien porrasmaisuus tosin häiritsee, kiilalevyillä (wedge) toimisi paremmin jos niitä on saatavana. Ja jos vielä haluat parantaa, niin ristit tornien päällä kruunaisivat kokonaisiuuden.

----------------------------------------
Cyclopics Bricks -blogini
Flickr
Mies ei kasvata partaa. Parta kasvattaa miehen.
Kuulun ANKP:een!
avatar

lahti

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kirkko Moducityyn - 04/02/2011 16:34
Sillä on yhä surullinen naama...
(Ks. pareidolia)

Näyttävä ja omalaatuinen kirkko. Jos nyt jotain höyhenenkeveästi kritisoisi, niin kivijalan ja itse rakennuksen rankkaa värikontrastia. Se saa itse kirkon näyttämään turhan kaksiosaiselta, ihan kuin vaalea yläosa olisi nostettu mustan mötikän päälle. Tai ehkä rakennus on kiivennyt sille itse noine hämähäkinkoipineen...

Siis tuo varsinainen kirkkohan on todella viehkeän ja kirkkomaisen värinen, mutta tuommoinen mistä lie tervasta valettu tai onyksista kilkuteltu pohja on turhan raskas. Harmaat palaset auttavat hiukan, mutta niitä saisi olla enemmän (kuin mustia). Toisaalta on ihan ok, että värit menevät näin päin - yläosassa tehosteena on tummempia sävyjä, alhaalla vaaleampia. Harmonista, tavallaan.

Kehuttu (eikä syyttä!) kello toi minulle mieleen koulun tai odotushuoneen. Osasyynä jälleen se sama toimistomainen mustavalko-kontrasti, jota kirkoissa ei useimmiten näe. Jos joko osoitinten tai kellotaulun väriä vaihtaisi, voisi tästä ilmiöstä päästä eroon...

...vaikka ei kyllä oikeastaan tarvitse. Hyvä tämä on!Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 04/02/2011 16:37.
avatar

Jantzu

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kirkko Moducityyn - 04/02/2011 17:22
Hyvältä näyttää!

Mutta älä laita kiinteitä pinnejä millekään sivulle. Ne tuottavat ongelmia moducityä kootessa aivan varmasti.
Paras on kun on vain reikiä ja kokoamisvaiheessa pinnejä heitellään sinne minne näyttää tarvitsevan. (läheskäänkaikkiin keskialueen moduihinhan ei välttämättä tarvitse yhtään ainutta pinniä)Foorumin Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kirkko Moducityyn - 05/02/2011 09:23
Kirkkoa ModuCityyn tarvitaankin. Kyllä huomaa mikä rakennus on kyseessä. Pidän noista gargoyleista.

Sain tuosta moduulipohjasta sellaisen käsityksen että alle tulee kaksi kerrosta levyjä? Tuleeko niitä kaksi kerrosta?

-_- -_- -_- -_- -_- -_- -_- -_- -_- -_- -_- -_-

"It's better to die for the Emperor than live for yourself."
avatar

Jantzu

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kirkko Moducityyn - 05/02/2011 09:26
Vaikka kuinka tiedotetaan ja puhutaan niin ainahan se menee osalta ohi, mutta siis:

Moduulin rakenne on oikein tässä katedraalissa, eli levy-levy-palikka-levy (alhaalta ylöspäin)

Tästä syystä jo vinkkasin Awikselle, että ottaa levyjä varalle mukaan Expoille, että saadaan levytettyä nekin moduulit joista lopulta kuitenkin puuttuu se alimmainen levy...Foorumin Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


avatar

TheQ

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kirkko Moducityyn - 05/02/2011 12:25
Korjattakoon vielä että vain ModuCityn eli kaupunkiin tulevien moduulien tulee olla rakenteeltaan Jantzun kuvailema "levy-levy-palikka-levy". ModuCastlen (eli se puoli jonne teoksesi on tulossa, Kovanaama) korkeus on yhtä levyä pienempi eli "levy-palikka-levy".

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kirkko Moducityyn - 20/02/2011 16:46
Viimeistelin kirkon tänään messukuntoon -- muutin ruusuikkunan pyöreäksi ja tein siitä hieman enemmän lasimaalausta muistuttavan.


Lasi-ikkunan alalaita koostuu samanlaisista kaarista kuin ylälaitakin, ne ovat vain ylösalaisin. Ristin yläpuolella näkyy kohta, jossa on nupittomia palikoita vastakkain. Kokonaisuus pysyy kasassa sisäpuolella piilossa olevilla tukirakenteilla, niistä ei valitettavasti saa kuvaa tornin sisäpuolelta.

Tukirakenteen perusosana ovat kolme L:n muotoista palikkaa ikkunan molemmilla puolilla. Palikoista näkyy yhden levyn korkuinen osa (1x2x1) seinässä ja sisäpuolella on 2x2 kokoinen levy, jonka nupit osoittavat taaksepäin. Nämä levyt on yhdistelty toisiinsa pienillä levyillä (2x3 ja 1x8), jotka harsivat rakenteen kasaan.

Pientä lisähaastetta toivat kuvassa näkyvät kaksi antennia, jotka kuvaavat vanhojen lasi-ikkunoiden lyijysaumoja. Ne on upotettu ikkunan takakarmeihin puolin nupin tilaan, eli itse ikkuna on puoli nuppia taaempana. Kaikki mahtuu juuri ja juuri, painovoiman ja kitkan pitäessä asiat paikoillaan.

Kirkon korkeus kasvoi samalla muutamalla palikalla, hyvitin sitä nostamalla kattoa yhdellä palikalla. Näiden pienten muutosten tekoon meni pari tuntia.
--
Janne
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kirkko Moducityyn - 27/02/2011 18:37
Täytin luppoaikaani tekemällä kaksi 16x64-kokoista suikaletta puistoa kirkon molemmille puolille. Näin kirkko täyttää 64x64-alueen ja istuu oletettavasti paremmin ModuCityyn. Suikaleet saa myös irti.


Kirkon vasemmalla puolella (etuovelle katsoen) on nurmikkoalue ja monumentti. Sivulaivan ovelle on käytävä, jonka jälkeen on pieni lammikko.


Monumentin tai muistomerkin edessä on kivipolku jalkakäytävältä ja kukkia.


Altaan toisessa päässä on suihkulähde ja vedessä lilluu pari vesilintua. Poika oli tosin sitä mieltä, että toinen niistä on papukaija...


Kirkon toisella puolella on nurmikkoa sivulaivan ovelle vievän käytävän molemmin puolin. Kuva on kirkon takaa eli eri suunnasta kuin aiemmat kuvat.


Kokonaiskuvassa näkyy oikeanpuoleinen puistosuikale kytkettynä kirkkoon.
--
Janne
avatar

TheQ

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kirkko Moducityyn - 28/02/2011 07:34
Ei voi muuta kuin ihailla kaikkea aikaa ja vaivaa mitä olet tämän tekemisessä käyttänyt. Tapulin muutokset ja ohuet puisto-suikaleet ovat erittäin hyvin toteutettuja päivityksiä ja ovat juuri niitä pieniä piristysruiskeita mita teos kaipasi. Tätä kyllä kelpaa näyttää Expossa!

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
avatar

konseli

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kirkko Moducityyn - 18/04/2011 15:57
Messuilla nähtynä tämä kirkko oli todella komea kokonaisuus ja yksi suosikeistani. Rakenteessa on massiivista näyttävyyttä, toisaalta lähempää tarkasteltuna löytyy monia hienoja yksityiskohtia. Ruusuikkunakin oli muuttunut pyöräksi.

Arkkitehtuurissa eri aikakaudet, rakennustekniikat ja tyylit sekoittuvat, mutta minusta LEGO-maailman ei kuulukaan olla todellisuutta simuloiva pienoismallimaailma, vaan iloittelua ehkä jostain todellisuuden ja fantasian välimaastosta. Ja kuten plastic itsekin totesi, ei tässä ollut tarkoituskaan mallintaa tietyn aikakauden ja tyylin kirkkorakennusta.

Tätä rakennelmaa katsellessa katsojallekin tuli hyvä mieli, ja varmasti rakentaminenkin on ollut hauskaa. =)


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään