Sinisiipi
Kirjoittaja TheQ 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

TheQ

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Sinisiipi - 30/04/2011 10:36


Eräänä pitkänä keväisenä iltana Maan asukkaat saivat ensimmäisen kosketuksen avaruuden asukkaisiin. Kun Kuu loisti kirkkaana ja suurena, pieni joukko Sinisiipiä lensi Kuusta Maahan. Lennettyään hiljaa tarkastellen, ne löysivät Ural-vuoriston kiehtovana alueena, paikkana joka karulla kauneudellaan pysäyttivät nämä soturirodun edustajat. Erityisesti kirkkaat vuoristopurot kiehtoivat näitä hentoja mutta majesteettisia olentoja.

Ensimmäinen Sinisiipisten ryhmä, joka laskeutui tuona yönä Maahan, pysyi tutkimassa venäläisiä metsiä vuosia ennen kuin ihmiset huomasivat ne. Molempien rotujen tulevaisuus muuttui kumminkin kun eräs metsästäjien joukko päätti lähteä metsästysreissulle juuri siihen kolkkaan erämaata mihin Sinisiivet olivat asettuneet aloilleen...


Pajasta tuttu lentävä kuuolento valmistui suunnitelmien mukaan Expoille muuttuen samalla Sinisiiveksi. Koska kerroin jo Pajassa aika tarkasti teoken taustan, en ala sitä kovin kertoilemaan. Sen tosin sanon, että ainoa suurempi muutos mikä tapahtui viimeisen WIP kuvan jälkeen on torson muuttuminen hieman edellisestä. Koska kaulan lisääminen vaati pientä tuuninkia torsossa, jouduin poistamaan alimmat siivet. Noh, eiköhän se ole ihan hyväksyttävä muutos *hymyilevä*

Lisää kuvia Flickrissä, Brickshelfissä ja MOCPagesissa.

Kommentit ja rakentava kritiikki ovat edelleen toivottuja!

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Sinisiipi - 30/04/2011 12:00
300. ketju galleriaan :).

Ja vieläpä näin hieno teos. Kaikki värit sopivat hienosti keskenään, ja sopivan yksityisokohtainen ja niin edespäin. Sääristä en kyllä pidä. Eivät sovi tähän ollenkaan. Oranssi sopii hyvin tähän.

Jaa
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Sinisiipi - 30/04/2011 12:35
En löydä mitään huonoa sanottavaa.
avatar

legorides

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Sinisiipi - 30/04/2011 12:51
Nököhammas on hauska yksityiskohta.
avatar

ptLeskinen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Sinisiipi - 30/04/2011 14:42
Yhtä aikaa tehokkaan/vaarallisen näköinen ja siro, osuu juuri tuollaiseen kolmannen asteen yhteyteen.
avatar

Pate-keetongu

Sihteeri Hallituksen jäsen Moderaattori

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Sinisiipi - 30/04/2011 19:31
Mukava taustatarina. Lovecraft-fiilistä ilman kauhua.

Aloitetaampa ötökän torsosta. Pyöreät muodot toimivat kivasti ja neon-oranssien nupikoiden loistavuus (johtuuko kuvan sinisyydestä?) ovat aika näyttäviä. Vartalon kapeus sopii ötökkään. Hameentapaiset kuvesuojat olisin tehnyt itse eri lailla tai jättänyt kokonaan pois, mutta suurempaa kritiikkiä ei löydy. Eeppinen siipikombo on eeppinen (Insectoids-siivet ovat vain loistavia). Vaikka olisihan se näyttänyt vielä siistimmältä neljällä siipiparilla. No, toimii näinkin.

Pää on lempikohtani. Ohuen ohut kaula sopii yllättävät hyvin tälle Ulkopuoliselle, ja pää on todella, hmm, sympaattinen. Hännänpää takaraivossa kruunaa kokonaisuuden. Päästä ei siis kritiikkiä.

Jalkojen runko toimii aika kivasti, mutta jotenkin nilkkanivel tuntuu epäkäytännölliseltä noin päin. Kääntäisin jalkaterän pallokupin 90 astetta jompaankumpaan suuntaan. Ylemmän nilkkanivelen "kannuskynsi" sen sijaan toimii melkoisen hyvin. Reiden muoto on hyvä, mutta en välttämättä niin pidä ristikko-osan käytöstä, antaa ehkä liian konemaisen fiiliksen. Tekisi myös mieli lisätä jotain tuohon tasaiseen nuppialueeseen.

Käsistä pidän tässä vähiten. Olkapäät ovat hienoja, mutta loppu käsistä näyttää aika keskeneräiseltä. Kämmen ei toimi noin minimalistisena, ja tasaisen musta tarvitsee jotain, ehkä muutama neon-oranssi osa? Kämmenessä voisi toimia hyönteismäiset sormet, ehkä droidikäsiä? Itse myös pidentäisin eturaajoja.

Loppujen lopuksi, erittäin mielenkiintoinen kaveri. Olisi kiva nähdä lisää tätä sarjaa, ehkäpä Kuu-ukkojen matoratsu tai vastaavaa?

----------------------------------------
Cyclopics Bricks -blogini - Flickr - Myyrä ~ LEGO Ideas[]
avatar

Luuranko

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Sinisiipi - 01/05/2011 17:51
Heheh, Paten kommentti vaikuttaa hyvinkin Q:n tyyliseltä, varsinkin tuo lopetus.

Onhan tämä sangen komia ötökkä. Olet keksinyt hienoa käyttöä noille siiville, itsekkin haluaisin muutaman noita pienempiä. (isompia on pari)
Mörön pää on yksinkertaisuudessaan mainio, pidän erityisesti tuosta sik-sak-kaulasta, hyvin hyönteismäinen. Ylävartalo on kokonaisuudessaan ihan mukava, tosin mustuudesta on vaikea erottaa mitään yksityiskohtaisempaa, mutta onneksi sitä ehti tutkia jo Expoilla. Tavallaan on mukava, että sieltä ei juuri erota muuta, kuin noita neon-oransseja pisteitä.
Kuten Pate totesikin, kädet vaikuttavat olkapäästä alaspäin keskeneräisiltä, varsinkin kämmenet. Hän (...) tarvitsee ehdottomasti jotkin tarttumakynnet/sormet,
joilla puollustautua vihollisia vastaan.

Kuten Flickrissä jo mainitsinkin, jalkaterät voisivat olla hyönteismäisemmät. Kynnet ovat oikein kivat, mutta niiden asettelua voisi parantaa. Jalkapohja on hiukan lattea. Kynnet voisivat olla enemmän haarallaan, kuten linnuilla.

Mutta kaiken kaikkiaan ''erittäin mielenkiintoinen kaveri''.

-Pluurankeli

No, oikea elämä on vielä sairaampaa.

Brickshelf
VuhvelituotantoVain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään