Torni
Kirjoittaja meton 
Kirjoittaja
Viesti

meton

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Torni - 13/07/2017 20:05
Tässä vihdoin kuvia ja esittelyä teoksesta, joka on ollut nyt sekä ModelExpoilla sekä Harjavallan Palikkapamauksessa.Tornin rakentaminen alkoi jo yli vuosi sitten. Ensin oli katto, ja siitä lähdin vähitellen rakentamaan alaspäin ilman mitään kummempaa suunnitelmaa, sen mukaan vain mikä näytti hyvältä. Expoille teki mieli saada jotakin valmista esille, joten lopetin tornin pituuden lisäämisen ja kokosin viimeiseksi neljän moduulin maaston lampineen alustaksi. Kokonaisuus sopi hyvin rakennuskilpailuun ja menestystäkin tuli, kiitokset äänestäneille!

Rakennustavan takia pieneksi ongelmaksi tuli, että yläosa sopisi mittasuhteiltaan paljon isompaankin alaosaan, mutta lopputulos on silti toimiva ilman että rakennuksesta tuli valtava. Toinen kokonaissuunnittelun puutteesta seurannut ongelma oli se, että rakennuksen tyyli ei ole kovin yhtenäinen. Ylin osa muistuttaa 1800-luvun koristeellista eurooppalaista tyyliä, keskiosa vähän keskiaikaisempaa ja alaosasta en ole ihan varma mitä se edes muistuttaa.Oli myös vähän vaikea keksiä, mikä rakennuksen funktio on ja miten kokokonaisuus sopisi nykyaikaiseen tai tulevaisuuden kaupunkiin expojen yhteisteoksessa. Lopulta päädyin siihen, että tornin oli joskus rakentanut omaan käyttöönsä itselleen joku, jolla oli liikaa rahaa, ja sittemmin paikka oli museoitu. Yhteisteoksessa pihamaa olikin turistien kansoittama. Harjavallassa ei ollut samaa kaupunkikontekstia, joten siellä teos edusti rakennuksen aiempia vaiheita ja pihalla käveli vain tornin yksinäinen omistaja.

Pohdinnoista huolimatta en onnistunut myöskään keksimään mitään iskevää nimeä tornille. Muutama kuva lisää täällä.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Torni - 14/07/2017 18:12
Oikein kiva teos. Hyvää palikankäyttöä, sopivan vakavailmeinen ulkoasu ja kokonaisuus on selkeä, eikä yritä kopioida mitään toista vastaavaa reaalielämän tai fiktiomaailman paikkaa (hieman tämä tosin Orthancia muistuttaa, mikä ei sinänsä haittaa yhtään).

Asia, jossa olisi ehkä parannettavaa, on värien siirtymät. Nyt musta, tumman- ja vaaleanharmaa vaihtuvat vähän äkkinäisesti ja saavat tornin eri osat näyttämään siltä, että ne ovat erillään toisistaan. Yhtenäisyyttä voisi ehkä parantaa jättämällä jonkun värisävyn kokonaan pois.

~BK~"Ei sinun tarvitse kaikkea saada. Mihin ihmeeseen saisit sen mahtumaan?"

meton

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Torni - 26/07/2017 16:21
Kiitos kommentista!

Omasta mielestäni värien sulava siirtyminen oli myös haaste. Halusin pitää osat toisistaan erottuvina, mutta kieltämättä erilaisuutta tuli vähän liikaakin. Vähemmällä määrällä värejä kokonaisuudesta olisi todella tullut yhtenäisempi. Tornin eri osissa on käytetty myöskin molempia tummanharmaan sävyjä, lähinnä erimuotoisten palikoiden erilaisen riittävyyden takia.
avatar

TheQ

Admin, varapuheenjohtaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Torni - 10/10/2017 20:30
Tästä teoksesta ei ainakaan yksityiskohdat ja greeblet puutu. Mustan puhuva värimaailma, varsinkin vehreän ympäristön kanssa, tosin hieman vie greeblen tehoa pois kun osa yksityiskohdista uhkaa kadota massaan. Torni on kyllä tyylikäs mutta vielä itselle tulee sellainen fiilis että teos vaatisi vielä jotain lisäksi toimiakseen paremmin. Ehkä tornin alaosaan olisi voinut rakentaa pienemmän rakennelman tasapainottamaan kokonaisuutta, mene ja tiedä. Mutta kritiikistä huolimatta teos kyllä toimii varsinkin yksityiskohtiensa puolesta!

-Q
--------------------------------
Puheenjohtaja
Palikka palikalta parempaan päin.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään