Horisontti-luokan mikroskaalan rahtialus
Kirjoittaja TheQ 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

TheQ

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Horisontti-luokan mikroskaalan rahtialus - 04/01/2018 20:15

Horizon class freighter
by Tuomas Kukkamaa, on Flickr

Horisontti-luokan rahtialus on suunniteltu eritoten raskaan rahdin kuljettamiseen. Rahti kuljetetaan magnetisoituun verkkoon kiinnitettynä ja tilaa löytyy suuremmillekin konteille. Horisontti-luokan erikoispiirteenä on sen mahdollisuus toimia tankkausasema pienemmille saattokulkueen aluksille.

Vihdoin ja viimein sain valokuvattua tämänkin! Jo parissa näyttelyssä pyörinyt teos lähti liikkeelle halustani rakentaa jokin pienempi teos kun muut rakennusprojektini tuppaavat viemään kuukausia ja kuukausia. Samalla se toimii SNOT tekniikan esimerkkinä: Kun palikoita pyörittelee, saa pieneenkin alueeseen paljon yksityiskohtia.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.



Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 04/01/2018 20:16.
avatar

Pate-keetongu

Sihteeri Hallituksen jäsen Moderaattori

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Horisontti-luokan mikroskaalan rahtialus - 04/01/2018 20:26
Diggailin tätä jo toissa kesänä Harjavallassa. Kokonaisuuden epäsymmetria on hieno, kuten myös mainospuolen väriratkaisut. Esimerkiksi noiden 1x2-juustopalojen välit saavat siihen mukavan tekstuurin hajottamatta kokonaisuutta liiaksi. Grilli-ikkunat ja 2x2-kiekot ovat takuuvarmoja ratkaisuja ja ohjaamon ikkuna korkeana läpikuultavana levyjä keulassa (jos tulkitsin oikein) on hienon yllättävä ratkaisu! Konepeltiosat keltaisen alueen päissä luovat uskottavan yleismuodon kuitenkaan tekemättä vanhasta rahtarista liian virtaviivaista.

Kun rakennelma on pieni ja hyvin jäsennelty, voi kritiikkiäkin antaa tarkemmin. Takaosan konepuoleen kaipaisin vähän sisältöä, noiden harmaiden 2x2 pyöreiden levyjen tuntumaan. Nyt ne ovat liian isoja varsinaisiksi greebleiksi, mutta liian hajaisia suurempilinjoisiksi osiksi. Kasvattaisin tätä aluetta joko enemmän sivulle, ja jos liian yhdenpitävä pinta hämärtää rajaa selkeälinjaisen julkisivupuolen ja moottoritekniikan roson kanssa liiaksi, niin greeblaisin pikkuosilla. Ja nuo kannen tummanharmaat 1x2x3-kattopalat jotenkin vain nököttävät tuossa. Niiden päälle soisin jotakin, kenties tuo keltainen voisi jatkua sen päälle.

----------------------------------------
Cyclopics Bricks -blogini
Flickr
Mies ei kasvata partaa. Parta kasvattaa miehen.
Kuulun ANKP:een!


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään