HOViNET Tower
Kirjoittaja JK 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

JK

Admin, FB-vastaava

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: HOViNET Tower - 27/04/2018 19:36
teoksen aiempi pajaketju

HOViNET TowerTämän tornin idea syntyi jo vuosi ennen HupiCon-messuja Chicagossa, jossa TrumpTower teki jokseenkin melkoisen vaikutuksen jokiristeilyltä nähtynä.
Aloitin suunnittelun poikkeuksellisesti paperi+kynä -metodilla ja sommittelemalla yhteen legon uusi 1x4 tupla A-muodon plate-kulmia. Näin syntyi huippua kohti kapeneva tornin malli, jossa pohjakerrokset ovat 15-kulmaisia, seuraavat 8-kulmaisia, sitten tähtimäinen 6-sakarainen eli 12-kulmainen muoto ja huippuna 6-kulmainen sisäänpäin lommolla oleva kolmiorakenne.
Tornia varten jouduin hankkimaan 600kpl 1x4x6 ikkunakehystä ja ikkunaa sekä ison kasan Bilteman myymiä peilikalvoja, joista leikkasin "sormenpäät verillä" samoin sen kuutisensataa millintarkkaa peilipintaa, jotka täytyi olla juuri oikean kokoisia pysyäkseen paikallaan legon ikkunakehyksessä kirkkaan "lasin" takana. Tämä leikkausoperaatio oli tämän teoksen veemäisin homma ja jotta sain 539 onnistunutta peiliä aikaan, meni noin 50 hukkaan. Peilikalvon leikkaaminen nimittäin ei ollut mikään helpoin homma. (alunperin tarkoitukseni oli tehdä se giljotiinimaisella isolla paperileikkurillani, mutta kalvo oli liian paksua siihen)

Kun viime syksynä tämä peiliurakka oli tehty, niin itse tornin kokoaminen sujui varsin nopeaan ja valmis torni oli jo lokakuun alussa. Torni on 301 cm korkea ja siihen on käytetty 539kpl 4x6 kokoisia peili-ikkunoita sekä noin 5350 muuta LEGO-palikkaa.
Joululomalla 2017-2018 rakensin sitten Fannyn kanssa 4,5x6 modua käsittävän jokiuoman rantoineen ja betonisine tekosaarineen ja ökyautoineen ja tämä kokonaisuus oli sitten ensimmäisen kerran esillä HupiConissa 2018.

GALLERIAAN


Foorumin Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


Awis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: HOViNET Tower - 27/04/2018 21:28
Kaikkinensa hieno kokonaisuus ja melkoisen vaikuttava ilmestys Palikkalan pilvenpiirtäjä sarjaan.
Vähän tuo Biltema juttu häritsee äärinmäisyys ihmistä, mut näyttely kelpoisuus % pysyy kuulemma rajoissa kommentoi porsas reijästään.
Ainiin tuo sillan ramppien kulma on kans sellainen juttu johon vois puuttuu negatiivisella asenteella, muuten kokonaisuus oli siis lähes täydellinen.

Kilpailu Palikkalan keskustan korkeimmasta talosta lienee yhä Sinisen hallussa?
:: Lainaa ::
Aihe: Re: HOViNET Tower - 09/09/2018 16:25
Todella hienoa työtä! Oikein sanattomaksi menee.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään