Burehus Alma
Kirjoittaja JK 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

JK

Admin, FB-vastaava

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Burehus Alma - 27/04/2018 20:03


BUREHUS ALMA

Tämä talo rakennettiin HupiCon 2018 messujen asuntomessukilpailuun, jossa se sijoittui yleisön äänestyksessä sijalle 5/24 ja palikkatakojien äänestyksessä sijalle 3/24.
Sveitsiläistyyppisessä talossa näkyy vanhan ja uuden rakentamisen sopusuhtainen yhdistelmä. Talosta löytyy tilava kellarivarasto, jota on laajennettu modernilla parkkihallilla. Päärakennuksen kaksi asuinkerrosta on uudistettu sisältä moderneiksi, mutta säilytetty historiallinen ulkokuori ennallaan niin paljon kuin mahdollista.

GALLERIAANTalon rakennus alkoi pian kisan julkaisun jälkeen lokakuun alussa 2 platen vahvuiselle modupohjalle, koska halusin kellarikerroksen mukaan tuhlaamatta 1 palikan korkeutta modupohjassa.


Talon sijoitus tälle kellarikorotetulle pohjalle mallintui wedgeplatejen päälle näin:


Rakentelu eteni pitkään mallia rakenna pari kohtaa ja pura kolme. Toista. Illat venyi pitkiksi aamuöiksi kun kokeilin varmaan 4-5 eri mallia ennenkuin päädyin käyttämääni seinäratkaisuun:


Valmista kuitenkin alkoi syntyä:


Sain rakennukselleni jo välillä epävirallisen myhäilevän hyväksynnän takomon korkeimmalta taholta kun arvoisa Palikkatakomon perustaja ja mestarirakentaja TheQ vieraili pajallani lokakuun lopussa:


Pohjaratkaisu oli näin esillä myös messuilla:


GALLERIAANFoorumin Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube

Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 27/04/2018 20:05.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Burehus Alma - 27/04/2018 22:02
Wedge-levyjen käyttö tuossa noin on kyllä aika mahtava idea (niillähän saa nätin vinoneliön muotoisen kolon helposti) ja samalla pääsy autotalliin on mutkaton. Tässä on hyviä ideoita!

~BK~"Ei sinun tarvitse kaikkea saada. Mihin ihmeeseen saisit sen mahtumaan?"


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään