Uuden vuosisadan kortteli II
Kirjoittaja Pate-keetongu 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

Pate-keetongu

Sihteeri Hallituksen jäsen Moderaattori

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Uuden vuosisadan kortteli II - 03/05/2018 20:20
Tämä tulee ennen kortteli ykköstä... Koska kuvat ovat vähän parempia ja rakennelma jotenkin ajankohtaisempi eli uudempi.

Kortteli 1900-luvun alun taloja tuli tehtyä HupiConin näyttelyyn. Kokonaisuus on umpinainen, välipohjista ja sisäseinistä ei kannata haaveilla, lähinnä tässä on pyritty saamaan aikaan näyttävä ja monipuolinen rakennushahmo, joka sekoittaa aikansa elementtejä eri puolilta sanotaanko nyt Eurooppaa.Värikkäin talo, Hotelli Masaryk, oli näistä ensimmäinen. Pohjana on Harjavallan palikkapamauksen tukipussin vaaleankirkkaanoranssin osat ja niiden käyttäminen sivusuunnassa, arkkitehtooninen inspiraatio tulee Prahan Grand Hoten Evropasta. Oranssi ja hailakanvihreä eivät muuten koske toisiaan missään kohtaa.Olofslott syntyi ideasta tehdä talo, joka ei mene 90 asteen kulmassa. Tämä on kahdella moduulilla ja halkeaa pääjulkisivun ulkonevan osan oikeasta nurkasta. Suurin osa on 45 asteen kulmassa vähän laittomasti, mutta pysyy pystyssä eikä väännä osia kieroon kovin paljon. Innoittajina Imatran Valtionhotelli ja Katajanokan Olofsborgin talo, tummanvihreissä aksenteissa jotain viitettä Katalonian modernismo-tyyliin.Tiilimuurin talo on ottanut torninsa Kansallismuseosta, materiaalit on vain käännetty. Kaareva julkisivu enteilee modernimpaa tyyliä, patsaat vähän tasapainottavat sitä. Kaareva katto oli kimurantti.Louhi edustaa kansallisromanttista Squared Rubble -luonnonkiviarkkitehtuuria. Innoittajina on melko selkeästi Lönnrotinkadun Vanha Poli (yleinen muoto) ja Tampereen tuomiokirkko (torni). Köysisilta oli muuten paikallaan alusta alkaen, siinä yksi lähtökohdista. Vähän pelotti, lytätäänkö plate-seinä, mutta ihan hyvää palautetta on tullut, ainakin tähän asti.

Lisää kuvia ja paljon lisäselittelyjä englanniksi blogissa. Kiitos kun katsoitte!

----------------------------------------
Cyclopics Bricks -blogini
Flickr
Mies ei kasvata partaa. Parta kasvattaa miehen.
Kuulun ANKP:een!
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Uuden vuosisadan kortteli II - 03/05/2018 21:31
Lainaus
Pate-keetongu
Vähän pelotti, lytätäänkö plate-seinä, mutta ihan hyvää palautetta on tullut, ainakin tähän asti.

Täältä suunnalta ei ainakaan tule lyttäystä. Oikeastaan todella hyvä, että joku aina välillä ottaa vahvan nupillisen alueen osaksi teosta. Kaikki rakennukset eivät ole tasaisia ja kiiltäväpintaisia kuten palikat yleensä. Ei sitä pitäisi pitää rumana. Nupit ovat luonnollista pintaa!

Muutenkin eri tekniikoiden vaihtelu on tässä sopivan vivahteikas mutta hallittu. Kaareva musta katto-osuus on tosiaan vähän huteran näköinen (lieneekö oikeasti?), joten sitä voisi vielä rukata. Muuten hyvin harva kohta tässä pistää silmään kovin ikävästi!

~BK~"Ei sinun tarvitse kaikkea saada. Mihin ihmeeseen saisit sen mahtumaan?"


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään