Island Outpost
Kirjoittaja pull-away 
Kirjoittaja
Viesti

pull-away

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Island Outpost - 05/10/2018 16:21
Pitkästä aikaa taas jotain uutta valmistunut. Oli ollut jo pitkään haaveissa tehdä jotain mihin sisältyisi pirates- tai rooman valtakunta -aika/teema, vesiaihe tehtynä snottaamalla sinisiä 1xn -osia, saari, jonkinlainen torni, modulaarisuus sekä palmupuut. Noh, lopputulos on tässä...

Kyseessä on siis eräänlainen saaressa sijaitseva vahtitorni jonka merirosvot ovat vallanneet. Mitä he siellä tähyilevät tai vartioivat ei ole vielä minullekaan selvillä. Vanki odottaa tulen äärellä kohtaloaan, aiemmat vangit ovat päätyneet nuotioon ja tornin toiselle puolen. Uutta verta on tulossa melomalla rantaan, ystävä vai vihollinen, ei tietoa...

Muutama kuva;

Island Outpost by Hannu Määttä, on Flickr

Island Outpost by Hannu Määttä, on Flickr

Island Outpost by Hannu Määttä, on Flickr

Island Outpost by Hannu Määttä, on Flickr
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Island Outpost - 14/10/2018 07:27
Komea torni, tästä tuli heti mieleen 6265 ja lapsuus, kun merirosvot vs kaartilaiset oli yksi suosikeistamme.

Tykkään teoksen yleisilmeestä, mutta täytyy kysyä miksi päädyit kaikki pinnat tekemään sileiksi? Miten minifiguja tai tavaroita saa pysymään tornin sisätiloissa paikoillaan jos ei ole nuppeja missään. Itse käytän siloitelluilla pinnoilla jumpereita jotta sitten siellä täällä on yksitäisiä nuppeja tähän tarkoitukseen. Tietty jos teoksen ei olekaan tarkoitus olla leikkimistä varten, niin nupit saa puuttua.

Tämä muistuttaa minua siitä, että joskus 3v sitten takomolla oli yhteisteos tästä teemasta, ja silloin myöhästyin osallistumasta siihen. Kotona odottaa avaamattomana nyt 26 laatikkoa pirates-sarjaa, joten jossain vaiheessa tulen tekemään sekä kaartilaisten että merirosvojen yhteenoton vielä...Foorumin Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


pull-away

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Island Outpost - 16/10/2018 16:48
Moi!

Kiitokset kehuista! Itseänikin tämä teema puhuttelee juurikin nostalgiasyistä, oma lapsuus tulee tästä väistämättä mieleen, kun pirates -teema oli vastikään lanseerattu...

Päädyin kerroksissa nupittomuuteen juurikin siksi ettei teosta ole tarkoitettu leikkiin vaan nimenomaan vitriiniin. Kerroksissa on muutamissa kohdin jumppereita jotta figuja tai irtaimistoa saa kiinni.

Ohessa linkki Flickr-kansioon jossa lisää kuvia: [www.flickr.com]
avatar

TheQ

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Island Outpost - 17/01/2019 00:49
Kiva teos kaiken kaikkiaan. Retro-mauste on vahvasti mukana ja teos on selvästi modernisoitu versiointi vanhoista pirates-teeman settien ulkomuodosta. Varsinkin valkoinen seinä keltaisen tiilen tuo mieleen 80- ja 90-luvun vaihteen merirosvosetit.

Eniten silmiin iski vain teoksen tasapainottomuus detaljin määrän suhteen: ympäristössä on yksityiskohtia paljon mutta itse torni tuntuu hieman rujolta suorine muotoineen, joita varsinkin selvästi neliskanttiset keltaiset osat vielä tuovat esiin. Jos keltaiset osat (valkoisen pinnan rappeuma jonka takana näkyy keltainen tiili?) olisivat enemmän pyöreitä ja jos niitä olisi eri puolilla teosta, kokonaisuus voisi olla tasaisempi ulkoasultaan. Lisäksi tornin koko vähän pisti silmään, ehkä sitä olisi voinut parilla nupilla pienentää?

Kritiikistä huolimatta pätevä teos!

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään