Kortteli 47/2
Kirjoittaja TheQ 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

TheQ

Admin, puheenjohtaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Kortteli 47/2 - 05/05/2019 15:46


Kyberpunk on teemana pitkän aikaan kiinnostanut minua. Kyberpunkin olennaisena osana on synkkä kaupunkimaisema, jota johtavat voimakkaat yhtiöt ja tässä kaupungissa elävät ihmiset, jotka osa menee virran mukana ja osa kapinoi systeemiä vastaan. Jos scifi on yleisesti ottaen joko Star Trek tai Star Wars painotteista lentelyä keskellä avaruutta, kyberpunk on ihmisiä korjaamassa vääryyksiä likaisessa maailmassa. Oiva teema siis kokeilla mallintaa iloisilla LEGO palikoilla.

Tämä kortteli lähti syntymään Kiinassa näkemistäni taloista, joissa alakerrassa on vierekkäin pikkuliikkeitä ja talot siitä ylöspäin ovat täynnä asuntoja, jotka näyttävät kaikki prikulleen samoilta. Muita ideoita tähän teokseen tuli sitten pikkuhiljaa eri paikoista ja loppujen lopuksi palikoiden vähyys pakotti sitten tekemään tietyt loppusivallukset. Ajatuksena oli alunperinkin rakentaa 5 moduulin kokoinen kokonaisuus (Finland Brick aikoi tehdä yhden kulmamoduulin), jotta voisin jättää moduulien korttelinpuoleisen rakentamatta ja "piilottaa" sen muihin taloihin. Korttelin moduulit ovatkin sisältää melkoisen onttoja, siellä on lähinnä DUPLO palikoita pitämässä kulisseja pystyssä.

Toinen osa tätä korttelia on minifiguurit, joihin halusin panostaa tavallista enemmän. Otan myöhemmin kuvat kaikista cyberpunk-hahmoista, sillä olen niihin aika tyytyväinen. Oli hauska kokeilla rakentaa ei-niin-tyypillistä scifiä, jolloin pystyin hyvin sekoittamaan eri teemojen figuuriosia yhteen.

Tämä teos on nyt ollut mukana useammassakin näyttelyssä ja olen sitä parasta aikaa purkamassa. Cyberpunkkia tulee varmaan joskus rakennettua vielä lisääkin kunhan inspiraatio iskee.

Lisää kuvia Flickristä.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.Muokattu 2 kertaa. Muokattu viimeksi 05/05/2019 15:49.
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kortteli 47/2 - 26/11/2019 10:21
Lisää tummia värejä mukaan ja ollaan BladeRunnerin fiiliksissä. Tykkään kyllä teemasta ja hahmoista, harmillisen vähän takomossa ollut Kyberpunkin rakentajia tosin.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kortteli 47/2 - 12/01/2020 13:05
Tämä on kyllä hieno teos. Hahmot että maisema puhuttelee omaa mielenmaisemaa kyllä kivasti.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään