S/Y Windis (ProMare JJ38)
Kirjoittaja Acticis 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

Acticis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: S/Y Windis (ProMare JJ38) - 06/10/2019 22:11
s/y Windis

Windis on turkulaisen kakkoslippukuntani KFUM:s Scouter Kamraternan käytössä oleva purjevene. Aloin jossain vaiheessa ajatella, jos rakentaisi puutalojen sijaan jotain muuta ja samoihin aikoihin lataamani Studio-sovellus saikin käyttöä.

Rakentaminen kesti aika pitkään ja vaati pari bricklinkitilausta. Oikeaan veneeseen verraten sain aika hyvin mallinnettua kaikki haluamani yksityiskohdat ilman että muotoilu varsinaisesti kärsi. Poikkeuksellisesti, olen mallintanut tähän myös sisätilat, joista ei kuvia oikeasta mallista nyt tähän erään mahtunut.Oikeasta purjeveneestä lainaan kertomuksen suoraan Koffanin sivuilta:

Modell: JJ38

Tillverkare: ProMare Oy, Finland
Årsmodell: 2005
Motor: Yanmar 29 hk
Längd: 11,5 m
Bredd: 3,65 m
Djup: 2 m
Mastens höjd: 17 m
Vikt: 6000 kg
Kojplatser: 8
Lystal: 1,27


Koffans senaste storsatsning var skolningsbåten Sy Windis. Windis var resultatet av ett projekt 2014-2015 där den tidigare skolningsbåten Sy Tuuli såldes och ersattes med en större segelbåt som bättre uppfyller alla krav som den växande och alltmer seglingsintresserade kåren har.

Windis är en perfekt skolningsbåt som har uppnått alla våra krav inom storlek, säkerhet och seglingsegenskaper! Visst är hon fin!

Sitlooda. Harmaasta kärrynpyörästä, jota lego ei virallisesti ole valmistanut (kiitos tehdasvarkaat ja Bricklinkkauppiaat) toimii passelisti ruorina. Käyrä valomiekan kahva kääntää ruoria sopivasti vinoon.

Tämä oli ensimmäinen teos, jonka suunnittelun aloitin digitaalisesta mallista, todellisuudessa pohdinnasta ja palikanpyörittelystä ei päässyt eroon, sillä 75-asteen inverted-slopeja ei ole tummansinisenä tehty, niinpä kaikki teoksessa rungossa käytetyt tummanisiniset slopet ovat ylösalaisin kiinnitettyinä.Sitten vielä Legorides-tyyliin vähän oikeita kuvia:
- Oskari

"We're livin' strange days..."

FLICK'R
Kuulun ANKP:een!
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: S/Y Windis (ProMare JJ38) - 26/11/2019 10:19
Komea paatti, siirtäisin ruoria nupin eteenpäin, koska muuten näyttää ettei ohjaajalle ole tilaa vai huijaako kuvakulma?Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


avatar

Acticis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: S/Y Windis (ProMare JJ38) - 26/11/2019 13:39
Lainaus
JK
Komea paatti, siirtäisin ruoria nupin eteenpäin, koska muuten näyttää ettei ohjaajalle ole tilaa vai huijaako kuvakulma?

Figuuri ei mahdu ruorin taakse, tilaa on hieman alle nupin verran siinä.
Ruorin sijainti on nyt kompromissi, jonka mittaakava aiheuttaa, palikat kun ovat hieman paksumpia kuin saisivat. Täytyy katsella tässä jos sitä siirtäisi puoli nuppia eteenpäin ja saisi hieman tilaa figuurille.

- Oskari

"We're livin' strange days..."

FLICK'R
Kuulun ANKP:een!
avatar

TheQ

Admin, puheenjohtaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: S/Y Windis (ProMare JJ38) - 13/01/2020 22:31
Komea teos, pidän erityisesti tuosta väriskaalasta. Toki perustuu oikeaan teokseen mutta minusta valitsit juuri oikeat sinisen ja keltaisen värit merikelpoista alusta ajatellen. Tuo kannen väritys erityisesti tuo mieleen lankatut kannet. Teoksen yksityiskohdat piristävät teosta, joka ilmen esim. maston lankoitusta voisi vaikuttaa hieman turhan neliömäiseltä. Etunokan reunojen kulman hieman särähtävät silmiin, varsinkin kun niiden alla on palikan verran suoraa seinää mutta noh, vaikea tuota on sirommaksikaan tehdä ja pahimmat kulmat peittivät kun teoksesta ottaa valokuvan hieman viistosti. Kannen pyöristykset auttavat myös kokonaisvaikutelmassa.

Miltä muuten tuntui Stud.io:lla työskentely?

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
avatar

Acticis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: S/Y Windis (ProMare JJ38) - 14/01/2020 12:42
Lainaus
TheQ
Etunokan reunojen kulman hieman särähtävät silmiin, varsinkin kun niiden alla on palikan verran suoraa seinää mutta noh, vaikea tuota on sirommaksikaan tehdä ja pahimmat kulmat peittivät kun teoksesta ottaa valokuvan hieman viistosti.

Miltä muuten tuntui Stud.io:lla työskentely?

Kävi mielessä, että olisin siipiosilla kannen laidan pyöristänyt, tästä ajatuksesta luovuin kun keulan ei olisi sopivaa osaa ollut saatavilla kuitenkaan.

Melkein vaatisi isomman näytön, että palikkavalikkoa voisi käyttää tehokkaammin. Mutta ei moitteita stud.iosta. Voittaa mennentullen LDD:n. Fotorealistinen renderöinti on hauska lisä. Stud.io on ihan näppärä kun palikkamäärä pysyy alle viidessä tuhannessa. Ison teoksen kanssa tulee suorituskyky vastaan. :)

- Oskari

"We're livin' strange days..."

FLICK'R
Kuulun ANKP:een!


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään