Uuden vuosisadan kortteli III
Kirjoittaja Pate-keetongu 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

Pate-keetongu

Sihteeri Varapuheenjohtaja Hallituksen jäsen Moderaattori

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Uuden vuosisadan kortteli III - 28/07/2020 16:39
Kolmas osa isojen jugend-tyylisten modulaarikortteleiden sarjassa.

Tässä rakennukset ovat Kotiharju (keltainen), Kallioperä (vihreä) ja Esikko (valkoinen). Kotiharju on saanut innoitusta Gesellius-Lindgren-Saarisen Eolin talosta Katajanokalta vuodelta 1903, joskaan täysi kopio ei ole kyseessä. Kulmat on pyöristetty SNOT-tekniikalla, jotta plastisen rappauspinnan vaikutus onnistuisi ilman koloja. Keskellä on luhtiaitoista vaikutteita saanut loggiaparveke.

Kallioperä on saanut innoitusta sieltä täältä: luonnonkiviosat Gesellius-Lindgren-Saarisen kansallismuseosta ja Pohjolan talosta, erkkerit Grahn-Hedman-Wasastjernan töistä. Yleinen ilme ja kaksoisportaali on Gustaf Estlanderia, kolmioportaali Von Essen-Kallio-Ikäläisen Normasta. Talossa on kasvi- ja eläiaiheista ornamentiikkaa. Tämän kulmosa oli Hupiconissa viime vuonna, kadunvarren moduuli on rakennettu sen jälkeen.

Esikko on kansainvälisempi, sen lähteet ovat wieniläisjugendissa, johon kuului klassinen symmetria, usein valkoinen pinta ja yksinkertaisuus. Prahan Jugnmannin aukio 1 on päälähtökohta, mutta sen raskasta barokki-ilmettä on karsittu. Naishahmojen kasvot hiuksineen ovat tässä ornamentti-aihe. Suomessa sellaisia ei käytetty, mutta Prahassa niitä on useammankin talon koristeena. Sivutornit ovat tässä rakenteeltaa verrattain monimutkaiset.

Lisää kuvia löytyy blogista. Siellä myös kuviani rakennuksista, joita on käytetty lähtökohtina ja inspiraationa.

----------------------------------------
Cyclopics Bricks -blogini - Flickr - Myyrä ~ LEGO Ideas[]

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Uuden vuosisadan kortteli III - 28/07/2020 19:00
Yksinkertaisesti kaunista!


Näin upeiden talojen väliin tekee mieli ehdottaa kahden moduulin levyistä idyllistä puistokatua puineen ja kahvila-terasseineen, jos sallitaan

terv. R2-D2
********************
Palikat pitää laittaa liikkumaan, ne tykkää siitä !
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Uuden vuosisadan kortteli III - 28/07/2020 21:52
Juu kyllä, nyt ollaan taas upean äärellä. Arkkitehti asialla.
Tekee mieli heittää nykyinen projektini jäihin ja alkaa kaupunkia taas rakentaa.

Ja kuten R2-D2 sanoikin, niin näyttelyssä tämä kaipaisi isompaa toria/katua vierelleen jotta tila ei mene ahtaan makuiseksi.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


:: Lainaa ::
Aihe: Re: Uuden vuosisadan kortteli III - 29/07/2020 00:30
Kovin upeasti on talojasi muotoiltu. Kiviseinien värivaihtelu Kotiharjun katutasolla on hyvin pieni mutta myös tärkeä yksityiskohta, joka tekee paljon teoksen elävöittämiseen. Archeista tehdyt kaaret Esikossa on toteutettu paremmin kuin monesti, ei se kovin helppo homma ole. Kallioperä on kokonaisuudessaan tyylikäs, todella ihastuttavasti koristeltu. Korttelin värit harmonisoituvat hyvin toistensa kanssa paitsi ehkä tuo keltainen, joka oliivinvihreän vieressä on vähän räikeä omaan makuuni. Ainoa asia minkä tekisin toisin olisi varmaan nuo makaronit Kallioperän erkkerin alla, jotka näyttävät minusta oudolta.Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 29/07/2020 00:30.
avatar

Pate-keetongu

Sihteeri Varapuheenjohtaja Hallituksen jäsen Moderaattori

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Uuden vuosisadan kortteli III - 03/08/2020 09:58
Kiitos kaikille kommenteista!

Lainaus
R2-D2
Yksinkertaisesti kaunista!


Näin upeiden talojen väliin tekee mieli ehdottaa kahden moduulin levyistä idyllistä puistokatua puineen ja kahvila-terasseineen, jos sallitaan

Näitä modulaari-kaupunkiasetteluja on kyllä tullut mietittyä. Minulla on nyt kasassa tämä ja kortteli II, ensimmäinen tuli purettua yhtä taloa lukuunottamatta (se oli ollut kaksi vuotta Vapriikissa esillä, enkä ollut enää tyytyväinen usempiin sen arkkitehtonisista piirteistä). Tarkoitus olisi tehdä vielä yksi 2x3 moduulin kortteli ja sitten asetella nämä 3x3 tai 2x3 aukion/puiston ympärille. Silloin julkisivut ja talojen välinen tila aukeaisivat yleisölle parhaiten.

Lainaus
Muuttorlintu
Kovin upeasti on talojasi muotoiltu. Kiviseinien värivaihtelu Kotiharjun katutasolla on hyvin pieni mutta myös tärkeä yksityiskohta, joka tekee paljon teoksen elävöittämiseen. Archeista tehdyt kaaret Esikossa on toteutettu paremmin kuin monesti, ei se kovin helppo homma ole. Kallioperä on kokonaisuudessaan tyylikäs, todella ihastuttavasti koristeltu. Korttelin värit harmonisoituvat hyvin toistensa kanssa paitsi ehkä tuo keltainen, joka oliivinvihreän vieressä on vähän räikeä omaan makuuni. Ainoa asia minkä tekisin toisin olisi varmaan nuo makaronit Kallioperän erkkerin alla, jotka näyttävät minusta oudolta.


Kiviseinän värivaihtelu perustuu Lars Sonckin tapaan käsitellä luonnonkiviseiniä tavalla, jossa punaista ja harmaata graniittia yhdistellään (esimerkkirakennuksena esim. Helsingin puhelinlaitos Korkeavuorenkadulla). Makaronit ilmentävät vuolukivireliefiä, jota tuollaisissa paikoissa usein hyödynnettiin. Minuakin kyllä pännii tuon kohdan reunat, joiden aukkoihin ei ole oikein sopivaa täyttävää osaa.

----------------------------------------
Cyclopics Bricks -blogini - Flickr - Myyrä ~ LEGO Ideas[]
avatar

Luuranko

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Uuden vuosisadan kortteli III - 04/08/2020 20:09
Värimaailmaltaan, ja muutoinkin, loistokkaasti toisiaan täydentävä kolmikko. Kehityksesi (palikka-)arkkitehtuurin hallinnassa huomaa selvästi - ehdottomasti korkeatasoisin talotyösi toistaiseksi. Tuntuu, että kaikki loksahtaa paikalleen tavalla, jossa unohtaa mitä lopulta onkaan katsomassa. Palikoiden saumat katoavat.

-Pluurankeli

No, oikea elämä on vielä sairaampaa.

Brickshelf
Vuhvelituotanto

anttitu

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Uuden vuosisadan kortteli III - 07/08/2020 07:54
Nyt on kyllä hienoa arkkitehtuuria! Heräsi kysymys kun en jaksa googlettaa, niin Wasastjernan mainitsit. On kovin tuttu nimi Seinäjoella asuvalle, oliko siinä suvussa arkkitehtejäkin vai oliko vain jotakin heidän rakennuttamaansa.

Minä en välttämättä kaipaisi toria kuin ehkä toiseen päähän teosta. Vanhoissa kaupungeissa kun kulkee niin välillä näiden talojen välit ovatkin aika ahtaita katuja kapeinen sivukatuineen. Toki tällä tyylillä saattaa kokonaisuuden esiintulo jäädä vähän ahtaan oloiseksi.

Awis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Uuden vuosisadan kortteli III - 11/08/2020 09:50
Näissä taloissa näkyy vuosien LEGO rakentamisen harrastaminen ja opiskelun tuoman tiedon yhdistyminen!
Aika ja rahat ei oo menny hukkaan!
avatar

Samppu92

Lego-ambassador Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Uuden vuosisadan kortteli III - 14/08/2020 22:19
Arkkitehti asialla.
Kun kuvasta rajaa minifiguurit pois, ei hetikään tajuaisi edes Legoista tehdyksi, jos ei tietäisi.

Jos väkisin haluaa kaivaa jotain, mitä voisi vielä kehittää eteenpäin, niin keltaisen rakennuksen ison tornin mustan kartion mustien curved slope -osien porrastus ei ole mielestäni ihanteellinen ratkaisu, kun kaikki muu on niin saumatonta, mutta toisaalta en ole kyllä keksinyt tai nähnyt netissäkään oikeastaan vielä mitään täysin tyydyttävää ratkaisua sileäpintaisiin kartioihin, varsinkaan nupittomiin.


- Samppu

---------------------------------------------------------------------------


Lego-superfani
Star Wars -superfani
Aivotutkimus on intohimo.
Kissat <3

"Play is the highest form of research." - Albert Einstein


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään