Robotista helikopteriksi - Transformers siis.
Kirjoittaja Mat Maddox 
Kirjoittaja
Viesti
:: Lainaa ::
Aihe: Robotista helikopteriksi - Transformers siis. - 14/08/2010 09:25
Olen suuri Transformers-fani ja päätin tänä ammuna kokeilla oikeasti muuntautuvat Transformerin tekoa LEGO:ista. Jostain kumman syystä valitsin oman hahmoni, Blacksnowin, jonka helikopterimuoto ei tosiaankaan ole helppo tehdä. Olisi kannattanut aloittaa jolalin yksinkertaisesti muuntautuvalla. No, tämmöte siitä sitten tuli parin tunnin rakennuksen jälkeen:


Yleiskuva robotista.

Takaa

Muuntautuminen: pää sivulle, jalat keulaksi

Toisesta kädestä katto

Toinen käsi ja alla oleva peräsin paikallaan, valmis helikopteri.

Sama takaa.

Ikkunalasia en laittanut, ei ollut sopivaa. Huomattavaa on, että tuo on sisältä ontto, joten konemuotoon saa minifiguja sisälle.

Kommentteja, kritiikkiä, arvosteluja.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Robotista helikopteriksi - Transformers siis. - 14/08/2010 15:57
Hm.. Robottimuoto on vähän tönkkö, mutta mukavan massiivinen. Noita niveliä on käytetty aina hyvin muuntaumisen mahdollistamisessa ja olkapäiden aseet ovat hyvä idea. Valitettavasti tämä ei ole ihan kauhean pramea. Helikopterimuoto on ihan hyvä, ehkä vähän sekava, mutta robotti "pakkautuu" upeasti helikopteriksi! Palaset loksahtavat hyvin kohdilleen.

Ihan mielenkiintoinen, mutta helikopterimuotojen vaikeuden vuoksi varsinkin robottimuoto on vähän heikko. Teknisesti tämä on kuitenkin ihan hyvä ja odotan innolla, jos päätät jatkaa näiden tekemistä.

-Flickr
-YouTube
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Robotista helikopteriksi - Transformers siis. - 14/08/2010 19:39
Minusta tuo on mahtava. Kanttii myös katsoa YouTubesta sieltä löytyy (lähes) "mahdottomia" rakennelmia.

Voisit arvostella pidemmin, "mhtavasta" ei saa mitään irti. Linkki Youtuben etusivulle on myös turha. Panostahan viesteihin.
-Pate"Vietin tänään kaksi tuntia divarissa"-Keetongu
Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 14/08/2010 19:55.
avatar

TheQ

Admin, puheenjohtaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Robotista helikopteriksi - Transformers siis. - 22/08/2010 21:53
Robotti: Ilmeisesti Optimus Prime tai Megatron on pitänyt alaisiaan kovassa kurissa ja nuhteessa kun Blacksnow:n robotti muoto on kuihtunut metallisiin luihin asti? Ymmärrän kyllä mechojen panssarin rakentamisen vaikeuden, eritoten muuntautuvien, mutta tässä robossa ei tunnu olevan mitään ylimääräistä "lihaa metallisen luuston" ympärillä. Sinänsä robotin rungo on toimivan oloinen (hyvät nivel-palikat) joten on sääli ettet ole käyttänyt lisää sen antamia mahdollisuuksia. Noh, ensimmäinen mecha on aina ensimmäinen mecha.

Helikopteri: Tämä onkin sitten teoksen parempi osuus. Vaikka en hirveästi pidä "pallomaisesta" rakenteesta, on helikopteri-muoto silti niin hyvä että sen takia pitää nostaa hattua. Ei se toki ongelmaton ole (kaukaa katseltuna näyttää hyvältä, läheltä siitä ei saa selvää) mutta silti se täyttää tehtävänsä hyvin.

Kokemattomana transformers-rakentajana minun on paha mennä kommentoimaan kovasti tekemisiäsi mutta koetan silti jotain sanoa neuvoksi seuraavan varalta: Älä pelkää rakentaa raskaaman oloista robottia. Robotin pohjalla oleva nivel-rakenne kestää varmasti suhteellisen ison taakan ilman että se alkaa hajoamaan käsiisi. Lisäämällä lisää palikoita perusrunkoon saat helpommin kehiteltyä teoksen muotoja eteenpäin eikä sinun tarvitse alkaa ohentamaan lopputuloksen robotti- tai ajoneuvo-puolia.

Itse ehkä tekisin sinuna niin että alkaisin vain rohkeasti lisäämään isot "palikka-lohkot" luurangon ylle ja sitten taivuttelemaan luurankoa niin että siitä saisi mielenkiintoisen näköisen lähtökohdan teosta varten. Jos inspiraatio on hukassa, netissä löytyy varmasti paljon Transformers-lelujen kuvia ja "muuntautumis-animaatioita".

Hyvä ensi-yritys mutta paljon parempi seuraava kokeilu? :)

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään