Mercedes-Benz SLS
Kirjoittaja Heppuneppu 
Kirjoittaja
Viesti
:: Lainaa ::
Aihe: Mercedes-Benz SLS - 16/08/2010 19:41
Ensin hieman tekniikasta. xl-moottorilla tomiva Kuusivaihteinen manuaali ja xl moottorilla toimiva ohjaus ( samalla ratti kääntyy), sekä m-moottorilla nouseva takaspoileri. Ovet avautuvat lokinsiipimäisesti ylös. Itse pidän mallin ulkonäöstä, mitä nyt ovet saisivat olla keltaiset. ( loppui keltaiset palat kesken) Kommentteja ja parannusehdtuksia olis kiva saada. [www.brickshelf.com]Muokattu 2 kertaa. Muokattu viimeksi 21/08/2010 12:32.

MB

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Mercedes-Benz SLS - 16/08/2010 20:22
Voisko saada isompia ja lisää kuvia (pohja, vaihteisto, spoleri) :) Videota takaspoilerille!

Siis hienolta näyttää, ja tekniikka kuullostaa hyvältä. Miksi XL moottori ohjaukseen?
Etulamput näyttää vähän sekamelskalta mutta ajatus niihin on hyvä.

Edit: Tervetuloa foorumiin.

------------------------------------------------------------
[ Basebrick.com ]Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 16/08/2010 20:25.
avatar

Acticis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Mercedes-Benz SLS - 16/08/2010 20:40
Wow. Ensimmäisenä nimestä heräsi mieleen kuva hopeasta sportti-mersusta, joten yllätyin hieman koska auton väri oli eri kuin odotin. Nähj ei se mitään.

Sitten autoon hyviä puolia ovat lokinsiipiovet, valot ja muotoilu. Miinusta tulee taas auton takaosasta, koska se on yhden tecnic palkin matalampi kuin etuosa. Samaten mootorista ulottuva osa saisi olla muutaman nuppia edenpänä.

Kaiken kaikkiaan hyvä teos.(:D

- Oskari

"We're livin' strange days..."

FLICK'R
Kuulun ANKP:een!
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Mercedes-Benz SLS - 21/08/2010 12:45
Lisäsin linkin Brickshelfiin josta näkee paremmin kuvat.

Miten niin takaosa on yhden palkin matalammalla, sehän on yhden korkeammalla? Ja XL-moottori on ohjauksessa siksi, että M-moottorilla olisi joutunut välityksiä pienentämään paljon enemmän. (eli siis tilan puutteesta kiinni) Samaten tilan puutteen vuoksi V-8 menee etulasista sisään.

Vaihteiston voin kuvata sitten kun raaskin mersun purkaa.
avatar

TheQ

Admin, puheenjohtaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Mercedes-Benz SLS - 23/08/2010 14:24
Heh, lisää TECHNIC teoksia uusilta rakentajilta. Komealtahan tuo Mersusi näyttää, sekä ulkopuolelta että tekniikaltaan. Koska molemmat puolet ovat tärkeitä TECHNIC-teoksessa, on kai parempi sanoa valitut sanat molemmista:

Ulkokuori: Esikuvana ollut Mersu ei minulle ollut aikaisemmin tuttu joten kävin netissä vähän tutkimassa miltä se aito & alkuperäinen näyttää. Valitettavasti en löytänyt millään sopivaa kuvaa sillä et huomannut kertoa autosi koko malli-nimeä tai vuosilukua. Ilmeisesti tuo SLS AMG 2010 on lähimpänä sinun teostasi joten käytän sitä arvioidessani.

LEGO-versio näyttää suhteellisen hyvältä ulkopuolelta mutta en tahdo millään löytää siitä samoja yksityiskohtia kuin alkuperäisestä. Taiteellinen vapaus on aina tietenkin suotavaa mutta silti olisi mukava jos autosta näkisi selvemmin mikä rakkine se on. Paras "erottava" yksityiskohta mikä siinä nyt on on tuo etuosan tuuletusaukko "pylväineen". Sitä lukuunottamatta on autosta hankala erottaa mikä sen malli on.

Mutta jos keskitytään enemmän auton ulkokuoren onnistumiseen itsenäisesti, pitää sanoa että olet melko hyvin onnistunut. Itse en ehkä olisi käyttänyt noin paljon palkkeja (palkeilla saa helpommin rakennettua "ääriviivoja" kuin tasaisia pintoja) mutta noh, kyllähän tuollakin tavalla näemmä saa ihan hyvää aikaiseksi. Erilaiset värit vähän harmittavat mutta noh, se on TLG:n väri-valintojen syytä, ei rakentajan.

Tekniikka: Mikä ulkonäössä menetät, saat takaisin tekniikan puolelta. Nelipyöräohjaus (kai?), nelipyöräveto, moottoroitu vaihteisto ja muut toiminnot tekevät autosta mukavan teknisen kokonaisuuden. Itse en tosin ihan kaikkia toimintoja olisi tehnyt samalla lailla mutta mukava silti nähdä näin paljon toimintoja uuden jäsenen ensimmäisessä teoksessa. Tosin tämän teoksen henkisenä esi-isänä taitaa olla joku moderneista super-auto-seteistä, sen verran tutun oloinen auto oli sisältä (tai sitten kaikki autot ovat liian samanlaisia).

Erittäin hyvä ensimmäinen teos, nyt vain uutta ja rohkeampaa kokeilua seuraavaan teokseen!

Edit: AUG korjattu AMG:ksi, kiitos tarkennuksesta Heppuneppu.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 25/08/2010 12:42.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Mercedes-Benz SLS - 24/08/2010 18:05
TheQ, Tarkoitit kai AMG, eikä AUG? Ja kyllä, mallini pitäisi näyttää siltä. Nelipyöräohjausta ei ole, ja kyllä SLS AMG 2010 on vain takavetoinen auto, joten niin on myös mallini.

Ja ei tämä suinkaan ole ensimmäinen teokseni. muita löytyy täältä kirjoittamalla "Username" kohtaan Heppuneppu ja painamalla viereistä nuolta.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Mercedes-Benz SLS - 25/08/2010 07:54
Minäkin ihmettelin onko tuossa nelipyöräohjaus, kun tuossa pohjakuvassa etu- ja taka-aurauskulmat on miten sattuu. Lisäksi renkaiden tukivarret äkkiseltään viittaavat siihen. Ilmeisesti kuitenkin renkaiden asento johtuu siitä että auto on selällään ja jousitusrakenteet kääntävät niitä. Oikealle autolle kävisi varmaan saman lailla.

Hieno teos!Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 25/08/2010 07:55.
avatar

Jantzu

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Mercedes-Benz SLS - 25/08/2010 18:51
*drools*

Huikeaa, jos mä osaisin tommosen rakentaa, niin en purkaisi sitä koskaan...

Kuusivaihteinen? Kulkeeko millaisia nopeuksia, eli onko tuosta myös "leluksi" eli kauko-ohjattavaksi autoksi, vai onko se enemmän vain näyttelyesine?

Ainut miinus on ulkonäön kolhous/kulmikkuus ja hieman liian pienen näköiset renkaat.

LEGO-teoksena: 7/10
Technic-härpäkkeenä: 9/10Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


avatar

TheQ

Admin, puheenjohtaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Mercedes-Benz SLS - 25/08/2010 21:55
Itsekin hairahduin samaan mielikuvaan kuin Xsanen, anteeksi siis väärinkäsitystä. Itse en tosin ehkä olisi käyttänyt noita osia pelkkään veto-akseliin mutta luultavasti sinulla oli osien pula kun valitsit nuo. Olisi ehkä myös kannattavaa lukita akselit molemmin puolin, sitä kun ei tiedä mitä tapahtuu kun voimakkaat renkaat on liitetty heiveröisesti koppaan...

Lainaus
Heppuneppu
Ja ei tämä suinkaan ole ensimmäinen teokseni. muita löytyy täältä kirjoittamalla "Username" kohtaan Heppuneppu ja painamalla viereistä nuolta.

Tällaiset "erehdykset" olisi helpointa korjata jos kertoiset meille muille itsestäsi hieman "Uudet jäsenet!"-ketjussa. Olisi ihan mukava saada hieman tietoa siitä kenen kanssa täällä jutellaan.

Ja pienenä sivukommenttina sanoisin että tämä oli ensimmäinen kerta kuin edes kuulin LEGO yhtiön TECHNIC sivuston omasta "Galleriasta". Itse kun olen niin tottunut käyttämään harrastajien vaihtoehtoja (Flickr, Brickshelf, MOCPages jne) etten tuollaisia mietikään. Noh, mukava saada tietää tällaisestakin. :)

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Mercedes-Benz SLS - 31/08/2010 17:49
Janzu, auto ei kulje kovin nopeasti, sillä sen pitää jaksaa lähteä liikkeelle myös kuudennella vaihteella. Elikä se varmaan menee siihen näyttelyesine-kategoriaan. Kuvia ja jonkinlaiset ohjeet vaihteistoon voi katsoa Brickshelfistä.

Mersussa xl-moottori on suoraan sen keltaisen palasen kohdalla ja ennen kuin voima välittyy takarenkaisiin sitä on vielä hieman hidastettu.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Mercedes-Benz SLS - 31/08/2010 19:31
Ihan mielenkiinnosta kysyisin, että paljon auto painaa? Entäs mikä on viimesen vaihteen välityssuhde?

Korjasin kirjoituserheitä. Hyvin kirjoitettuja viestejö on mukavampi lukea.
-Pate
Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 31/08/2010 19:55.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Mercedes-Benz SLS - 02/09/2010 16:26
Omasta mielestäni rakennelmasi ei muistuta aitoa tarpeeksi. Väri onen väärä sen pitäisi olla ehdottomasti punainen tai hopea. Etuvalot ovat rumat, ovet ovat hienot vain koska, ne ovat oikean laiset ja takasiivestä vielä :)o en pidä siitä lainkaan.Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 02/09/2010 16:26.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään