Animaatiokilpailu #10 teokset ja äänestys
Kirjoittaja JK 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Animaatiokilpailu #10 teokset ja äänestys - 18/01/2014 20:25
Poll
Anna äänesi
This poll has expired. Voting is no longer possible.
24 votes were received.
StudioBigBrick - Lego Superpowers6
 
25%
HOViNET team - Five Schools of Magic: Ch1 - Conjuration18
 
75%Aluksi lyhyt tiivistelmä aiemmista animaatiokilpailuista, aiheista ja osallistujamääristä:
kisa 1 - osallistujat 5 - aihe: "toiminta"
kisa 2 - osallistujat 2 - aihe: "agenttiseikkailu"
kisa 3 - osallistujat 4 - aihe: "mainos"
kisa 4 - osallistujat 7 - aihe: vapaa
kisa 5 - osallistujat 5 - aihe: "taistelu"
kisa 6 - osallistujat 3 - aihe: "kilpailu"
kisa 7 - osallistujat 3 - aihe: vapaa
kisa 8 - osallistujat 11 - aihe: "vankila"
kisa 9 - osallistujat 6 - aihe: "matka tuntemattomaan"


animaatiokilpailu #10:n säännöt ja muu keskustelu

Juhlakisa nro 10 piti tietysti olla erikoisempi ja hieman entisestä kaavasta poikkeava, joten kisan aiheen valitsi TheQ ja haasteeksi asetti hän taikuuden kuvaamisen palikoilla modernissa maailmassa. Ilmeisesti vain kisan ajankohta ei sitten kuitenkaan ollut sopiva, koska palasimme minimiosallistujamäärään. Eli kahteen! BOOM! Täystyrmäys animaatiokisoille? Tuleeko 11. kisa koskaan ja millä säännöillä saataisiin animaattorit innostumaan enemmän? Kisat 8 ja 9 olivat menestyksiä, niistä oppia jatkoon. Näitä pohditaan tulevaisuudessa.
Nyt on aika katsoa 10. kisan teokset ja äänestää.

Jokaisella foorumin käyttäjällä on 1 ääni jaettavanaan ja lisäksi tuomarit TheQ, plastic ja moto tulevat tähän ketjuun analysoimaan videot jakamaan pisteet 5p ja 3p kahden osallistujan kesken.
Tekijöiden äänestys jätetään pois, koska sen toimimiseksi olisi tarvittu mielellään 4+ osallistujaa.


- Studio Big Brick: Lego Superpowers
- HOViNET team: Five Schools of Magic: Ch1 - Conjuration


Äänestysaikaa on 14 vrk.Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 18/01/2014 21:01.
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Animaatiokilpailu #10 teokset ja äänestys - 17/01/2014 16:26
Lainaus
BigBrick
Studio Big Brick: Lego Superpowers

Hienoa, oivaltavaa palikoiden käyttöä räjähdys ja taikuustehosteina. Puheiden puuttuminen on selvä miinus, kannattaa varmaan kysyä esim. täällä takomolla ääninäyttelijöitä mukaan projekteihin jatkossa.
Pidin myös kaupungin pienoismallista se sopi hyvin. Animaatio oli pääosin sulavaa. Mielenkiintoisia tekniikoita viljeltynä kautta videon. Myös luotien reiät seinissä oli hyvä veto!

Kokonaisuutena teoksesta huokuu siihen käytetty suuri aikamäärä, mutta puheiden puuttuminen latistaa videota melkoisesti.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube

Muokattu 4 kertaa. Muokattu viimeksi 19/01/2014 14:01.
avatar

Luuranko

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Animaatiokilpailu #10 teokset ja äänestys - 17/01/2014 17:05
Onhan tuo Hovinetin elokuva teknisesti aika karkkia. Kuvanlaatu, animointi ja editointi varsin kaunista. Mitä nyt kaikki englantilainen ääninäyttely ei joka kohdassa ihan parasta ollut. Muori tosin mainio. Mainittakoon myös Jannen oikein ansioitunut lavastus.

Tässähän on myös salainen komediaelementti, jonka voi loihtia esiin kytkemällä automaattiset englanninkieliset tekstitykset käyttöön. "Lonely Mother Teresa" mainittu.

-Pluurankeli

No, oikea elämä on vielä sairaampaa.

Brickshelf
Vuhvelituotanto
Muokattu 2 kertaa. Muokattu viimeksi 18/01/2014 21:00.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Animaatiokilpailu #10 teokset ja äänestys - 17/01/2014 20:15
Harmittaa näin jälkeenpäin, kun en jaksanut/pystynyt tekemään videota kisaan *surullinen*, mutta muut ovat saaneet aikaan hyvia animaatioita. Ei mulla muuta *hymyilevä*

-Ozto
____________________________________________________

HaIproductions - [www.youtube.com]
Animaatioita vuodesta-2011.Muokattu 2 kertaa. Muokattu viimeksi 18/01/2014 21:00.

Awis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Animaatiokilpailu #10 teokset ja äänestys - 25/01/2014 22:43
Nostoa ketjulle, vielä voi antaa ääniä kilpailijoille!
avatar

TheQ

Admin, puheenjohtaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Animaatiokilpailu #10 teokset ja äänestys - 28/01/2014 12:57
Olisi kyllä kiva tietää oliko kisan aihe liian vaativa vai miksi kisaan tuli näin vähän osallistujia? Itse näin aiheen ehdottajana en kyllä näe aihetta liian vaikeana toteutettavaksi mutta enpä tosin ole animaattori. Mitä tulee tuomaripisteisiini niin...

HOViNET team: Five Schools of Magic: Ch1 - Conjuration - 5 pistettä - Erittäin kovatasoinen teos jo ihan koko animaatiogenressä. Vaikka ääninäyttelyn saralla ei teos yllä aivan täydellisyyteen niin itse animaation tekniikka, sulavuus ja veikeä idea ja tunnelma nostavat teoksen omaan arvoonsa. Huomaa kyllä heti että tekijätiimi on oppinut paljon Kastlevania-projektista sillä nyt tulee priimaa tuotantoa!

Studio Big Brick: Lego Superpowers - 3 pistettä - Hieman oudolla juonella varustettu toimintapläjäys, jossa itse animaatio on sulavaa. Juonen tiivistämisellä ja ääninäyttelyllä tämä olisi varsin mainio animaatio mutta kyllä tämä jo tällaisenaankin toimii kivasti. Taikuustehosteet olivat hienosti esillä ja niitä käytettiin monipuolisesti.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Animaatiokilpailu #10 teokset ja äänestys - 31/01/2014 18:03
Vuorokausi aikaa äänestää, myös moto ja plastic voivat käydä tuomaripuheenvuoronsa pitämässä ajoissa.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


:: Lainaa ::
Aihe: Re: Animaatiokilpailu #10 teokset ja äänestys - 31/01/2014 21:04
Tässä tuomio.

HOViNET team: Five Schools of Magic: Ch1 - Conjuration - teknisesti laadukas pätkä, joka kärsii akateemisen kuuloisesta ääninäyttelystä (dialogi puisevaa ja monotonisesti puhuttua) ja tarvitsisi hieman tiivistystä. Animaatio on jouhevaa kaikin puolin ja mukaan on ripoteltu karkkia sinne tänne -- vaikkakin alun kuution pyörittely tuntuu olevan mukana sen takia, että se kuutio on saatu pyörimään.

Juoni ihan hauska, mutta hieman ennalta-arvattava. Valopilkuksi nousee vanha rouva, vaikka hän kärsiikin suhteettoman kovan kohtalon kaipaamaltaan aviomieheltä. Jälkikäteen mietittynä komedia saa tragedian sävyjä ja se tuntuu yhtäaikaa sekä ahdistavalta että koulupoikahuumorilta. Suosittelen tekijöille dialogin napakoittamista, intonaation ja tunteen käyttöä repliikeissä ja pitkää avioliittoa.

Studio Big Brick: Lego Superpowers - eurooppalaisen hämärän lastenanimaation lipunkantaja tässä kisassa. Kuten useissa mannermaisissa 80-luvun animaatioissa, tässäkin juoni on viitteellinen. Teknisesti animaatio on riittävän laadukas ja yllättävä. Äänimaisema on mielenkiintoinen ja yllättävän hyvin animaation lataus säilyy ilman dialogia. Tai ehkä juuri tästä syystä. Kun kolmannella katselukerralla älysin laittaa tekstit päälle, niin valitettavasti animaatio vähän lässähti -- vaikkakin selkeni.

Kun juonikin selvisi (minulle), niin tässäkin hieman sorruttiin selittämään liikaa asioita. Kuvissa on voimaa ja niihin pitäisi uskoa. Animaattorin tuominen mukaan oli mielenkiintoinen idea ja lisäsi filkkaan metatason, mistä pidän erittäin paljon. Suosittelen tekijälle/tekijöille napakoittamista, käsikirjoitusharjoituksia ja metatason säilyttämistä, vaikka animaattori pitäisikin sitten kaivaa haudasta.

Nautin ehkä enemmän Big Brickin tuotoksesta sen yllättävyyden ja metatason takia. Pisteet siis 5 Big Brick, 3 Hovinet.
--
Janne
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Animaatiokilpailu #10 teokset ja äänestys - 31/01/2014 23:59
Hovinet;

Videon laatu törkeän hyvä, animaatio sulavaa. Greenscreen, CGI efektit ja kaikki toimii. Myös "Hovinetmaisuus" on tallella, esimerkiksi takkatuli. Ääninäyttely ainoa miinus; Matin näyttelijänlahjat, saati Lontoon taito ei ole kauhean kehuttava. Maurilla jälkimmäinen jo vähän parempi, mutta Lontoota kannattanee myös reenata. Silti iso plussa mummon äänistä :D Enpä ole vähään aikaan nauranut noin paljon animaatiolle. 5 pistettä siis Hovinetille.


Studio Big Brick;

Vähän vähemmän kehuttavaa: video pitkä kuin se kuuluisa nälkävuosi, juonesta ei saa mitään selvää, tai se ainakin unohtuu videon aikana, ja ääninäyttelyn puute tylsistytti lisää. Tosin aluksi se jopa toimi. Silti plussaa creditseistä; todella hyvin tehty! sekä erityis tehosteet, niinkuin luodin reiät seinässä. 3 Pistettä siis

_______________________________________________
Yliherra Moton kanava. Uusi CV coveri julkastu ja lisää tulossa
avatar

Maxi

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Animaatiokilpailu #10 teokset ja äänestys - 01/02/2014 18:53
Lainaus
plastic
(dialogi puisevaa ja monotonisesti puhuttua) ja tarvitsisi hieman tiivistystä.

Mielenkiintoista. Olin itse sitä mieltä, että nyt saatiin ensimmäistä kertaa luotua animaatioon luonteva, keskusteleva dialogi. Dialogista tehtiin pitkähkö, koska se loi pohjaa myös mahdollisille jatko-osille.

Lainaus
moto
Matin näyttelijänlahjat, saati Lontoon taito ei ole kauhean kehuttava.

Tarkoitatko suomalaista aksenttia ääntämisessä vai repliikkien kielioppia? Conjuratuksen vuorosanoissa en edes yrittänyt näytellä mitään. Conjuratus on FSoMin Goffheat: hahmo, johon käsikirjoittaja-animaattori samaistuu *iskee silmeen*HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube/HOViNET


avatar

JK

Admin

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Animaatiokilpailu #10 teokset ja äänestys - 01/02/2014 22:07
Äänestysaika on päättynyt. Kiitos osallistuneille.

10. kisan tulokset:
HOViNET: 31p
StudioBigBrick: 17p


Niin yleisö (18-6) kuin tuomarit (13-11) olivat yhtä mieltä teosten järjestyksestä.
Maxi voit ilmoittaa palkintovalintasi varastovastaava Awikselle ja sopia palkinnon toimitustavan.

Tämä kisa valitettavasti lätsähti osallistujien määrän romahtaessa. Uusittu äänestystapa ei päässyt oikeuksiinsa, eikä tekijä-äänestystä voitu hyödyntää lainkaan.

Kisat tarvitsevat vähintään 5 osallistujaa, jotta niistä saadaan oikeita kisoja. Tällä kertaa sääntöjen puitteissa mentiin ja 2 osallistujan kisassa vain voittaja palkitaan, loput kaksi palkintoa jäävät Takomon haltuun odottamaan seuraavia kilpailuita.

Animaatiokisa #11 saa nyt tovin odottaa, ensin pitäisi saada jostain piristysruiske animaattoreihin ja idea syntymään kisan organisoinnista jotenkin eri tavalla, jotta se houkuttelisi enemmän porukkaa.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään