Palikkatakomon SÄÄNNÖT ja käyttöohjeet
Kirjoittaja TheQ 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

TheQ

Foorumin admin, tiedottaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Palikkatakomon SÄÄNNÖT ja käyttöohjeet - 27/06/2009 14:35
Palikkatakomo on toiminnaltaan melko lailla keskittynyt tälle nettifoorumille, meidän rakkaalle pelikentälle. Ja kuin mikä tahansa muu pelikenttä, tämäkin kenttä vaatii omat pelisäännöt. Alla olevassa listauksessa on Palikkatakomolle asetetut pelisäännöt, joita jokaisen Takomon foorumilla viestejä lähettävän tulee noudattaa.

1: Kirjoita selviä viestejä. Takomo on koko Suomen LEGO harrastajille tarkoitettu foorumi (vaikkakin pääosin toiminnat on keskitetty hieman varttuneemmille harrastajille) ja siksi onkin tärkeää että kaikki harrastajat kirjoittavat selvää suomen kieltä kirjoituksissaan. Isot alkukirjaimet, välimerkit ja kappalejako ovat ehdottoman tärkeitä ja niitä tulisi käyttää.
2: Ei späm-viestejä. Aiheettomat mainokset, häiriöviestit ja muut saman tyyliset viestit tullaan poistamaan suoraan adminien ja moderaattoreiden toimesta.
3: Pysytään aiheessa. Kun vastaatte viestiin, pitäkää huoli ettette ala viemään keskustelua väärään suuntaan (ns. OFF-TOPIC tilanne). Pieni keskustelu on sallittua mutta jos alkaa näyttää siltä että uusi keskustelu häiritsee alkuperäistä keskustelua, uudelle ketjulle on parempi tehdä oma keskusteluketju.
4: Ei lyhyitä viestejä. Eräs ärsyttävimmistä asioista foorumilla on lukea tarpeettoman lyhyitä viestejä. Jos kerran olette kirjoittamassa viestiä, kirjoittakaa kunnolla. Perustelkaa omat mielipiteenne, kertokaa tarkemmin mitä tarkoitatte, antakaa esimerkkejä. Tällaiset viestit pitävät keskustelut hedelmällisinä ja pitempiä vastauksia lukemalla saa paremman kuvan siitä mitä toinen ajattelee. Tämä on erittäin tärkeää varsinkin silloin kun olet aloittamassa uutta ketjua.
5: Vältä tuplaposteja. Tuplapostit eli viestit, jotka ovat lähetetty samalta henkilöltä peräkkäin, ovat monesti vain ärsyttäviä. Jos haluatte lisätä tekstiä jo aikaisemmin lähettämään viestiin, käyttäkää Muokkaa-painiketta oman viestin alanurkassa. Näin foorumi pysyy hillityissä rajoissa eikä esimerkiksi uusien jäsenien tarvitsee alkaa kahlaamaan satojen samojen viestin läpi.
6: Anna selkeä nimi keskusteluketjuille. Älä anna aloittamallesi ketjulle liian yleistä nimeä (esim. "Apua, osa puuttuu!?!?!" ) vaan tarkenna nimi, jotta kaikille on selvää mistä asiasta ketju on ennen kuin he edes aukaisevat ketjun ("Mistä löytäisin hiekan värisiä 1x2 palikoita?" ).
7: Käyttäydy ihmisiksi. Tavallisen elämän käyttäytymissäännöt toimivat täälläkin. Kiroilua tulisi välttää ja kanssakirjoittajia tulisi kohdella kunnioittavasti.
8: Palikkatakomosta eroaminen. Jos syystä tai toisesta haluat erota Palikkatakomosta, niin lähetä yksityisviesti adminille (TheQ tai JK).

Ja sitten lopuksi eräs tärkeimmistä säännöistä, joka ansaitsee erikoismaininnan:
9: Lue aikaisemmat viestit. Täällä on jo käyty melko monta keskustelua ja jossain niissä saattaa olla juuri se tieto mitä etsitkin.

-----

LEGO yhtiöltä on tullut uusia sääntöjä LEGO harrastaja-yhteisöille ja neuvottelujen perusteella ne otetaan käyttöön Takomossakin. Tässä siis neuvoitteluista syntynyt sääntö:
10: Älä linkitä tai lisää foorumille salassapidettäväksi merkittyjä kuvia LEGO seteistä tai muista tuotteista. Netistä on helppo löytää sellaista materiaalia mikä ei ole tarkoitettu kaikkien silmille. Koska LEGO yhtiö joutuu mainostamaan tuotteitaan etukäteen yhteistyö-yrityksille, joskus nämä mainoskuvat pullahtavat näkyviin LEGO harrastajien sivustoille. Nämä kuvat ovat yleensä merkitty "non-disclosure", "for your eyes only" tai vastaavalla leimalla kuvan keskellä. Näitä kuvia ei missään tapauksessa saa julkaista Takomossa eikä niitä saa linkittää tänne. Foorumin ylläpito tulee poistamaan jokaisen viitteen kuviin ja jos joku jäsenistä rikkoo tätä sääntöä liikaa, hän joutuu vastuuseen teoistaan.

-----
Lisäys 23.10.2012 - Palikkatakomon muututtua virallisemmaksi yhdistyksen hallitus katsoi tarpeelliseksi lisätä seuraavan kohdan sääntöihin:

11. Palikkatakomo ry:llä on lupa käyttää foorumille lisättyjä kuvia yhdistyksen ja foorumin mainostamiseen ilman erikseen pyydettävää lupaa. Usein Palikkatakomon foorumin ja yhdistyksen toiminnan mainostamisessa tulee eteen tilanne, jolloin mahtavat jäsenten tekemät teokset puhuttelevat parhaiten. Tästä syystä mahdollisimman monissa tapahtumissa pyritään näyttämään muitakin kuin vain paikalle saapuvia teoksia kuvien ja videoiden avulla. Nämä kuva- ja videokollaasit luodaan pääsääntöisesti foorumille lisättyjen ja linkitettyjen kuvien kautta. Koska kollaaseihin lisätään useita teoksia, on katsottu järkevimmäksi antaa ry:n toimihenkilöille valtuus tehdä nämä kollaasit ilman että heidän tulee aina pyytää lupaa kuvien käyttämiselle. Tämä helpottaa kollaasien koostamisessa sekä kokoajaa että teoksien tekijöitä kun aikaa ei mene vain ja ainoastaan lupien metsästämiseen.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.Muokattu 7 kertaa. Muokattu viimeksi 18/09/2013 10:24.
avatar

TheQ

Foorumin admin, tiedottaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikkatakomon käyttäytymissäännöt - 31/03/2010 19:07
OHJE: Kuvien lisääminen Palikkatakomon foorumiin..

..Brickshelfistä
Lähetettyäsi kuvat Brickshelf-galleriaasi, kuvat menevät aluksi "julkaisematon"-tilaan. Tällöin kuvat näkyvät oikeassa kansiossa sinulle kun olet kirjautunut mutta muut eivät voi niitä katsella suoraan Brickshelfin kautta. Huomaat julkaisemattomat kuvat helposti niiden ympärillä olevasta mustasta reunaviivasta. Jos kansion ympärillä on kyseinen musta reunaviiva, se tarkoittaa sitä että kansio on julkaisematon.

Vaikka kuvat ovat julkaisemattomia, voit silti avata yksittäisen kuvan kansiosta ja näyttää sitä muille. Tähän toimenpiteeseen tarvitset kuvan URL-osoitteen eli verkko-osoitteen, lukee selaimen osoitepalkissa kun katselet kuvaa, päättyy .jpg, .png tai muuhun vastaavaan tiedostontunnukseen. Löydät julkaisemattoman kuvan URL-osoitteen näin:
Mene siihen kansioon jossa kuva on (esim) ja paina kuvaa. Tällöin avaat yksittäisen kuvan "galleria" muodossa eli kuva on sisällytettynä Brickshelfin sivuun (esim). Paina kuvaa uudestaan. Nyt sinun tulisi nähdä vain kuva valkoisen taustan ympyröimän (esim). Kopioi nyt kuvan URL-osoite selaimen osoiteriviltä.

Mene Palikkatakomon foorumiin ja siellä viestin kirjoitusruutuun. Paina kirjoitusruudun yläreunasta löytyväst kuva-ikkunasta (). Eteesi tulee ponnahdusikkuna jossa lukee "Please, enter the URL for the image that you want to add.". Liitä tekstin alla olevaan tekstikenttään kuvan URL ja paina OK-painiketta. Kuvan luomiseen tarvittava koodi lisätään viestiin.

..Flickristä
Flicr mahdollistaa automaattisen valokuvien pienentämisen ja tämän kätevän apuvälineen takia halutun kokoisen kuvan valinta vaatii hieman lisätyötä. Aloita menemällä kuvan Flickr-sivulle (esim). Paina kuvan yläpuolelta olevasta "All sizes" painikkeesta (esim). Sivun yläosassa lukee vaaleanpunaisella tekstillä "Available sizes" (käytettävät koot) ja sen vieressä lista eri koista suuruusjärjestyksessä: Square (neliö), Thumbnail (peukalonkynsi), Small (pieni), Medium (keskikokoinen), Large (suuri) ja Original (alkuperäinen). Valitse näistä sen kokoinen kuva kuin haluat.

Sivun kuva vaihtuu nyt pienempään (esimerkissä keskikokoiseen). Jos kuva on nyt siinä koossa missä sen haluat olevan, hae kuvan URL osoite kuvan alapuolelta kohdasta "2. Grab the photo's URL:", jos ei, niin valitse toinen kuvakoko.

Mene Palikkatakomon foorumiin ja siellä viestin kirjoitusruutuun. Paina kirjoitusruudun yläreunasta löytyväst kuva-ikkunasta (). Eteesi tulee ponnahdusikkuna jossa lukee "Please, enter the URL for the image that you want to add.". Liitä tekstin alla olevaan tekstikenttään kuvan URL ja paina OK-painiketta. Kuvan luomiseen tarvittava koodi lisätään viestiin.

..Muista sivustoista
*HOX Tämä ohje toimii Firefoxissa. Muissa selaimissa toimintojen nimi voivat olla toisia mutta toiminnan luonne on sama*

Mene haluamasi kuvan päälle. Paina kuvan päällä hiiren oikeata näppäintä. Avautuvasta valikosta valikoista valitse "Kopioi kuvan osoite". Mene seuraavaksi Palikkatakomon foorumiin ja siellä viestin kirjoitusruutuun. Paina kirjoitusruudun yläreunasta löytyväst kuva-ikkunasta (). Eteesi tulee ponnahdusikkuna jossa lukee "Please, enter the URL for the image that you want to add.". Liitä tekstin alla olevaan tekstikenttään kuvan URL ja paina OK-painiketta. Kuvan luomiseen tarvittava koodi lisätään viestiin.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Palikkatakomon SÄÄNNÖT ja käyttöohjeet - 08/04/2012 20:23
Päivitetty: 19.6.2011, 8.4.2012 ja 18.9.2013 ja 28.7.2017:

Käyttäjätili poistetaan automaattisesti jos seuraavat ehdot täyttyy:

- käyttäjällä ei ole yhtään viestiä tai ainoat viestit ovat myynti-ilmoituksia/turhia quoteja/tyhjiä/trollausta/hymiö -tasoa.
AND
- Käyttäjä ei ole ollut aktiivinen foorumilla yli 12 kuukauteen.

Näillä kriteereillä toteamme, että käyttäjätili on turha ja se tuhotaan foorumin ylläpidon suorittamassa siivouksessa.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube

Muokattu 2 kertaa. Muokattu viimeksi 28/07/2017 09:39.


Tämä viestiketju on suljettu.