Pii Poo Helsinki 2019 suunnittelu
Kirjoittaja TheQ 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

TheQ

Foorumin admin, tiedottaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Pii Poo Helsinki 2019 suunnittelu - 06/05/2019 21:33
Tässä kohtaa vuotta voidaan olla jo melkoisen varmoja että Pii Poo Helsinki tulee taas olemaan syksyllä Messukeskuksessa ja nyt olisi hyvä aika selvittämään mitä kaikkea takomolaiset keksivät tuoda näyttelyyn. Viime vuosina näyttely on mennyt hyvin yksittäisteos painotteisesti eli Takomon jäsenet ovat yleensä samalla alueella kukin omien teoksiensa kanssa. Tämä on toimiva konsepti mutta haluaisin haastaa teitä muita rakentajia tuomaan harrastustamme ja luovuuttamme esille vielä selkeämmin.

Ajatukseni Palikkatakomon näyttelyalueen yhdentämiselle olisi toimia samoin kuin mitä isommissa tapahtumissa tehdään: teema-kohtaiset pöydät, jolloin samankaltaiset teokset esitellään toistensa kanssa. Esimerkiksi eri rakentajien Castle-teemaiset teokset tulisivat paremmin esille kun meillä olisi näytillä iso pöytä, jossa voisi olla "Palikkatakomo goes Castle" lippuja tuomalla esille kokonaisuutta. Tällainen näyttely olisi varmaan kiva myös yleisölle kun he näkisivät eri versioita samasta teemasta yhdellä pöytäalueella. Ja samalla meille rakentajille on vapaammat kädet tuoda mitä itse kukin haluaa tuoda esille.

Teema-kohtaisten pöytien lisäksi HupiConin tiimoilta heräsi ajatus Moducityn tuominen myös Pii Poon tapahtumaan. Tämä olisi kiva homma minusta sillä Moducity on projekti aika uniikki koko maailmassa ja ehkä siihen saadaan jokunen uusi harrastaja taas mukaan. Moducitykin voisi tarvita jotain vähän selkeämpää yhteisteemaa eli jos ajatuksia herää niin kertokaa pois! Itselleni tuli esim. mieleen ajatus "lomakylästä" jossa voisi kaikenlaista puuhaa koko perheelle.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
avatar

TheQ

Foorumin admin, tiedottaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Pii Poo Helsinki 2019 suunnittelu - 06/05/2019 21:34
Ja tosiaankin tämän ketjun on tarkoitus olla paikka koota ajatuksia eli mitään ei olla lyömässä heti lukkoon vaan ajatuksia saa heittää ilmoille vapaasti!

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
avatar

Eero

Puheenjohtaja Hallituksen jäsen Moderaattori

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Pii Poo Helsinki 2019 suunnittelu - 06/05/2019 21:43
Minä en valitettavasti pääse paikalle, kun olen menossa Skärbäkin faniviikonloppuun Tanskaan, joka on tietenkin samana viikonloppuna. Hitsi!

----------------------------------------
Cyclopics Bricks -blogini - Flickr - Myyrä ~ LEGO Ideas[]
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Pii Poo Helsinki 2019 suunnittelu - 07/05/2019 18:48
Alustavasti mukana ja tuomassa paikalle cityä eli katuja ja taloja, ehkä muutakin...
Yhteisteokseen sopivaa joka tapauksessa tällä kertaa!

"Palikkatakomo goes Castle" -tyyliset liput tms. voisi kyllä tehdä suomenkielisenä.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube

Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 07/05/2019 18:49.
avatar

Eero

Puheenjohtaja Hallituksen jäsen Moderaattori

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Pii Poo Helsinki 2019 suunnittelu - 07/05/2019 19:22
Lainaus
JK
"Palikkatakomo goes Castle" -tyyliset liput tms. voisi kyllä tehdä suomenkielisenä.

Olen samaa mieltä.

----------------------------------------
Cyclopics Bricks -blogini - Flickr - Myyrä ~ LEGO Ideas[]
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Pii Poo Helsinki 2019 suunnittelu - 09/05/2019 12:28
Voisin tänne yrittää tuon pajan robottini ja techniciä saada näytille. Muutenkin liikkuvat mallit ovat aina kivoja yleisölle ihmetellä. Millä mallilla GBC-scene on? Ainakaan JK:n Hupicon-kuvista en niitä bongannut.
avatar

Samppu92

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Pii Poo Helsinki 2019 suunnittelu - 09/05/2019 15:29
Lainaus
Heppu
Voisin tänne yrittää tuon pajan robottini ja techniciä saada näytille. Muutenkin liikkuvat mallit ovat aina kivoja yleisölle ihmetellä. Millä mallilla GBC-scene on? Ainakaan JK:n Hupicon-kuvista en niitä bongannut.

HupiConiin ei ehtinyt syntyä GBC:tä, mutta nyt PiiPooseen on reilusti aikaa laittaa ideoita eteenpäin, tehdään tästä hieno näyttely.


- Samppu

---------------------------------------------------------------------------


Lego-superfani
Star Wars -superfani
Aivotutkimus on intohimo.
Kissat <3

"Play is the highest form of research." - Albert Einstein
avatar

Samppu92

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Pii Poo Helsinki 2019 suunnittelu - 09/05/2019 16:23
Joitakin ajatuksia ja ideoita tulevaa tapahtumaa ajatellen:

1) Palikkatakomo kootusti samalle alueelle.
2) Star Wars -rakentajat sekä Star Wars -hahmotkin (501st cosplayaajat siis) voisivat muodostaa yhden kootun kokonaisuuden, ja miksipä ei tekisi samaa jonkin muunkin teeman kanssa, jossa tekijöitä sattuisi olemaan paljon.
3) Se valokuvauspiste voisi olla kauhean kiva jäsenille. Ei mitään vikaa siinäkään, että yleisö saa ottaa kuvia kuten viime kerralla, mutta ensisijaisesti olen ajatellut, että saisimme foorumillekin lisää kuvia, ja olisi uskoakseni kiinnostava jäsenetu päästä ottamaan ammattitasoisia kuvia omista suosikkiteoksistaan. Vaihtoehtoja tämän toteuttamiseksi olisi käyttää ammattikuvaajaa tai hankkia valosetti, kun kaikki muu saadaan paikalle jo nykyisellä varustuksella (jalat, digijärkkäri, ainakin valkoinen taustakangas ja ehkä hieman osaamistakin). Heitän tämän hallitukselle pohdittavaksi. Kyse on muutaman sadan euron panostuksesta, ja hallituksen päätöksentekoa helpottaa huomattavasti, jos tähän ketjuun kommentoi kantansa puolesta tai vastaan.

4) Takomolaisten jäsenilta Lego-aiheisen ohjelman kanssa lauantaipäivän päätteeksi. Ohjelmaa saa ehdottaa, mutta ainakin itsellä tulee mieleen hengailua mahdollisuuksien mukaan samassa tilassa kuin viime syksynä. Tähän voisi kuulua ainakin palikoiden draftaamista eli vaihtamista. Esim. itselläni on jonkin verran keltaisia minihahmo-osia, joita mieluusti vaihdan fleshie-värisiin tai muihin minihahmo-osiin.
5) Tämä on enemmän PiiPoon totetettavissa, mutta jokin iso rakennuskilpailu yleisölle olisi varmasti kova sana yleisön kannalta.
6) Jokin iso ja riittävän ajoissa julkaistava Takomon kilpailu olisi myös inspiroivaa. Jos PiiPooseen tehdään yhteisteos, niin kannattaisin jotain sen kaltaista, mitä Janne ideoi joskus aikaisemmin asuntomessukilpailusta, koska se on ollut ylivoimaisesti suosituin Takomon kilpailu.

7) Olisi siistiä, jos erilaisille figuureille ja niiden kaltaisille teoksille saisi tehtyä jonkinlaisen museomaisen esillepanon hämärällä valaistuksella ja spottivaloilla, mutta en usko/keksi, miten tämä voisi olla järkevästi mahdollista. Heitänpä silti idean, jos joku keksii jotain tosi luovaa. Esim. jos pöytiä jne. tuodaan konttirekalla, joka ei viikonlopun aikana liiku messuhallilta, tämän idean voisi toteuttaa museokujana kontin läpi. Tämä nyt lähinnä haaveellisena ideana.
8) Yhteisteos noin ylipäätään olisi mielestäni hedelmällinen ajatus PiiPooseen, koska siellä se saisi yleisön puolesta enemmän arvoistaan huomiota.
9) Tämäkin on enemmän PiiPoon arvioitavissa ja toteutettavissa, mutta sinänsä olisi hauska ohjelma-ajatus, jos paikalla olisi Lego-designeri kertomassa työstään ja muusta sellaisesta. Lähinnä ajattelin jotain erilaisten Conien tyylistä kysymys-vastaus-tyylistä paneelia/luentoa, joka olisi helppo järjestää siinä elokuvateatterikokonaisuudessa, joka uskoakseni tänäkin vuonna tulee esille (viime vuonna yhdessä nurkassa siis pyöritettiin non-stop Lego Batman elokuvaa, ja yleisöäkin taisi mahtua kerralla 200).

10) Best of the Show -palkinto. Tämäkin voisi olla enemmän PiiPoon toteutettavissa, mutta kyse olisi samanlaisesta kiertopalkinnosta/pystistä kuin aikoinaan Model Expossa: hienoin ja luovin teosten esillepano tai kokonaisuus. Kyse ei siis olisi kilpailusta X tietyn teeman kanssa, vaan kokonaisuudesta ja ideasta sinänsä. Esim. viime vuodelta mieleeni jäivät erityisesti jvvv:n pallolotto, JK:n vuoristorata ja muutaman pojan kauko-ohjattavat hämmentävän hienot maasturit (ja melkoinen liuta montaa muutakin erittäin upeaa teosta, jotka nyt jäivät mainitsematta).

Suhtautukaa näistä ideoista kaikkiin tässä vaiheessa vain ja ainoastaan ilmaan heitettynä ideoina, joista puolet eivät syystä tai toisesta lopulta toteudu. Kuitenkin, jos jokin näistä kuulostaa hyvältä ja inspiroivalta, jatketaan keskustelua alle, niin se saadaan ehkä toteutumaan.


- Samppu

---------------------------------------------------------------------------


Lego-superfani
Star Wars -superfani
Aivotutkimus on intohimo.
Kissat <3

"Play is the highest form of research." - Albert EinsteinMuokattu 2 kertaa. Muokattu viimeksi 09/05/2019 18:24.
avatar

Monarth

LUG-Ambassador Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Pii Poo Helsinki 2019 suunnittelu - 09/05/2019 18:03
"Palikkatakomo linnoittautuu"

Mutta siis, tulossa aika varmasti ja uskon että HerraPulttiTron ja Takuaman myös täydentävät Bionicle-osastoa tänäkin vuonna. Tällä kertaa voisi kyllä varmistaa, että olemme Takomon alueella, emmekä hallin laidalla. Jos Bioniclellakin on lippu, niin tekstinä voisi olla "Bionicle elää" tms.

Hupiconissa oli jo ajatusta ilmassa, että PiiPoossa voisi olla jonkinlainen "markkinatuokio" tai -alue, jossa harrastajat voivat joko myydä tai vaihtaa osia keskenään, mikäli jotain "ylimääräistä" löytyy. (Paino jäsenkeskeisessä vaihdossa, jos tavara on lähtöisin tuista tai lugbulkista, joiden myynnin Lego kieltää, niin tavara pysyy Takomon sisällä.)
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Pii Poo Helsinki 2019 suunnittelu - 23/06/2019 11:15
Rajapintoja pitäisi alkaa tietää, 3kk enää näyttelyyn aikaa.
Teen siis kaupunkipalaa yhteisteokseen 6 moduulin leveydellä reunalta toiselle, mutta pituutta en vielä tiedä, onko se sitten 4 modua vai enemmän?

Mihin kohtaan tieliityntä naapureille? Yksi vai kaksi tietä?

Menisikö pöydän reunalta 2 modua + tie + 3 modua? Tällöin koko paketti käy kummin päin tahansa liittää?

Miten Awis teilä menee, jos vaikka teidän alueen jatkoksi liittyisin?Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


aavehaltia

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Pii Poo Helsinki 2019 suunnittelu - 24/06/2019 16:34
Osallistuimme viime vuonna pääosin Legon Technic-settien kanssa. Lisäksi lapsilla oli omat rakennelmansa, joten läsnäolo oman pöydän takana oli välttämätöntä.

Valtavan muun työmäärän vuoksi legohuone on ollut jo pari kuukautta aika lailla käyttämättä, joten pitäisi varmaan katsoa saako ennen talvea viriteltyä rakentamista. Ja tietty miten käytännön järjestelyt ja suunnitelmat osuvat kohdalleen...
avatar

Samppu92

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Pii Poo Helsinki 2019 suunnittelu - 24/06/2019 20:36
Näin juhannuksen jälkeen syksyn PiiPoon tarkempi suunnittelu ja erityisesti toteutus olisi hyvä potkaista käyntiin! ;)
Esittäkää tähän ketjuun kommentteja, mitä pidätte yllä jo mainituista ideoista (missä voisi olla järkeä, minkä toteuttamiseen voisitte osallistua itse ja miten) ja mitä muita ideoita teillä on.

Potkitaan tätä eteenpäin pikkuhiljaa.
Tärkeimpänä olisi järjestää yhteisteoksen organisointi, josta kiinnostuneet voivat ilmoittautua tähän.
Sama juttu GBC:n osalta.


- Samppu

---------------------------------------------------------------------------


Lego-superfani
Star Wars -superfani
Aivotutkimus on intohimo.
Kissat <3

"Play is the highest form of research." - Albert EinsteinMuokattu 2 kertaa. Muokattu viimeksi 24/06/2019 20:51.
avatar

Samppu92

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Pii Poo Helsinki 2019 suunnittelu - 03/08/2019 16:53
Muuta suunniteltavaa PiiPoo Helsinkiin olisi yhteinen puuhastelu lauantai-illan päätteeksi.

Oma ehdotukseni, jos vain suinkin saamme käyttöön samat tilat kuin viime vuonna suoraan näyttelyn hallin sisältä kokoushuoneesta, olisi ensin pikarakennuskilpailu rakennuspöydillä näyttelytilassa suoraan klo 18.00 (PiiPoo halunnee sulkea ovet itse hallista, joten pidetään pikarakennuskilpailu siellä ja siirrytään sitten suoraan seuraaviin tiloihin). Tämän jälkeen olisi yleinen hengailuilta ja Legoista ja Palikkatakomon asioista keskusteleminen kera naposteltavien kokoustilassa, jossa halukkaat voisivat myös osallistua palikoiden vaihteluun ("drafting"). Tämä tarkoittaa itselleen vähemmän hyödyllisten osien vaihtamista jonkun muun vastaavien vaihdokkien kanssa. Olemme muutamien jäsenten kanssa harrastaneet tätä näyttelyissä jonkin verran tähänkin asti, mutta se voisi olla uskoakseni mielekästä ja kivaa useampienkin mielestä. Esim. olen vaihtanut joidenkin kanssa keltaisia minihahmo-osiani muunlaisiin minihahmo-osiin.

Tämä on siis nyt vain ehdotus, saa kommentoida ajatuksiaan.

Yleisesti olisi ehkä toimiva ajatus edetä konseptilla
18.00 pikarakennuskilpailu
18.30 (noin) siirtyminen kokoustilaan, jossa yleistä hengailua ja mahdollisesti jotain hauskaa tai kivaa ohjelmaa.


- Samppu

---------------------------------------------------------------------------


Lego-superfani
Star Wars -superfani
Aivotutkimus on intohimo.
Kissat <3

"Play is the highest form of research." - Albert EinsteinMuokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 03/08/2019 16:57.
avatar

Samppu92

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Pii Poo Helsinki 2019 suunnittelu - 19/08/2019 14:43
Yhteinen iltaohjelma ei taida herättää hirveästi kiinnostusta?


- Samppu

---------------------------------------------------------------------------


Lego-superfani
Star Wars -superfani
Aivotutkimus on intohimo.
Kissat <3

"Play is the highest form of research." - Albert Einstein
avatar

TheQ

Foorumin admin, tiedottaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Pii Poo Helsinki 2019 suunnittelu - 21/08/2019 22:38
Yhteinen illan vietto Messukeskuksessa kuulostaa kivalta idealta. Selvittelen Thainilta minkä aikaa voimme tiloissa viettää aikaa.

Pikarakennuskisa on aina pop. Olen melkeinpä useammin organisoinut niitä kuin päässyt osallistumaan *pepsodent-hymy*

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.

Legolassi

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Pii Poo Helsinki 2019 suunnittelu - 24/08/2019 09:09
Kannatan jotain ajanvietettä lauantaille, leikkimielisiä kisoja etenkin
avatar

Takuaman

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Pii Poo Helsinki 2019 suunnittelu - 05/09/2019 13:55
Illanvietonkonseptit saavat vihreätä valoa omasta suunnasta, kuulostavat mukavilta, ja tekemisestä ei ainakaan olisi pulaa. Mahdollinen ”gimmick” dräftäys voisi toimia jonkinlaisella laatikolla johon pistettäisiin kaikenlaisia sekalaisia osia joidenka seasta sitten useampi voisi etsiä kiinnostavaa asiaa moninaisen valikoiman äärestä.
avatar

TheQ

Foorumin admin, tiedottaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Pii Poo Helsinki 2019 suunnittelu - 22/09/2019 23:23
Lauantaiksi on nyt varattu näytteilleasettajien taukotupa Messukeskuksesta klo 19-20:30 välillä. Kiitoksia vain Pii Poolle tästäkin!

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään