Eläinkilpailu 2020 foorumikilpailuna!
Kirjoittaja Samppu92 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

Samppu92

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Eläinkilpailu 2020 foorumikilpailuna! - 23/03/2020 20:18
Koska HupiCon peruttiin koronavirusepidemian takia, Palikkatakomon eläinkilpailu päätettiin järjestää foorumikilpailuna netin kautta. Järjestelyt ovat täten hieman muuttuneet, mutta idea on edelleen sama: rakenna eläin. Olit sitten uusi tai vanha Lego-intoilija, tämä kilpailu tarjoaa varmasti inspiraatiota ajanviettoon nykyisessä maailman tilanteessa. Kilpailu on suunniteltu niin, että palikoiden määränkään ei pitäisi olla este, ja kaikki ovat tervetulleita esittelemään ideoitaan ja kokeilemaan uutta!

Tässä kilpailussa tehtävänäsi on käyttää luovuuttasi ja rakentaa Lego-palikoista koottu eläin. Tehtävä on samaan aikaan innostavasti haastava mutta mahdollista ratkaista riippumatta osavalikoimastasi: mistä tehdä karhun korvat? Ehkä Lego-ukon tukkaosista kuten
tässä esimerkissä (tekijä Simon N.H.)? Eikö valikoimasta löydy montaakaan samanlaista tai edes saman väristä osaa? Ei ole tässäkään susihahmossa: [www.flickr.com] (tekijä Simon N.H.) Rakennatko mieluummin Bionicle-osilla? Tämä hai on rakennettu niistä: [www.flickr.com] (tekijä Bio Master) Lego-robotti-insinööri? Ehkä tämä norsu antaa inspiraatiota: [www.youtube.com] (esiintyy myös Legon virallisissa mainoksissa, alkuperäinen tekijä ei ollut mainittu)

Eläin saa olla mikä tahansa selkärankainen tai selkärangaton eläin, elävä tai sukupuuttoon kuollut, kunhan se on oikeasti ollut ainakin joskus olemassa. Toisin sanoen sapelihammastiikeri ja dinosaurukset ovat vaihtoehtoja, mutta esimerkiksi Star Wars -hirviöt, taruolennot tai itse keksityt oliot eivät. Tämän varmistaaksemme liitä kilpailuteoksesi mukaan kuva teoksesi kuvaamasta eläimestä, kuvan lähdetiedot (nettiosoite, josta otit sen) ja eläimen suomenkielinen ja latinankielinen nimi (jonka löydät Wikipediasta).

Käytä rohkeasti mielikuvitustasi. Voit kuvata eläimen myös esimerkiksi mosaiikkina, tai teoksessasi saa olla mukana ympäristöä eläimelle ja siihen voi myös liittyä minihahmoja. Voit rakentaa kohtauksen dinosauruksista jurakaudella, karhun metsässä tai joukon kivikauden minihahmoja hirvenhiihdossa. Huom. tärkeää! Eläimen täytyy kuitenkin olla ehdottomasti itse rakennettu (valmiit Lego-versiot esim. haista, hevosesta tai tyrannosauruksesta eivät kelpaa), ja eläimen täytyy myös olla teoksen keskipiste. Keskiaikainen kylä, jossa on yksi itse tehty lehmä kaiken muun joukossa esimerkiksi ei kelpaa. Jos olet epävarma, voit kysyä tässä ketjussa tai minulta yksityisviestillä.


KILPAILUN EHDOT:

Osallistuaksesi kilpailuun rakenna yllä olevien ohjeiden mukainen eläin Lego-palikoista ja lähetä siitä yksi mahdollisimman edustava ja maksimissaan noin 800 x 600 kokoinen kuva sähköpostilla osoitteeseen elainkisa2020@palikkatakomo.org 19.4.2020 23:59 mennessä. Voit myös kuvata ja lähettää teoksesta maksimissaan minuutin mittaisen videon. Muista lähettää myös kuva varsinaisesta eläimestä itsestään ja kuvan lähdetiedot. Helppo tapa pienentää kuva on lähettää se whatsappilla ensin kaverille, ja pyytää kaveria lähettämään sama kuva sinulle takaisin, koska whatsapp automaattisesti pienentää kuvia.

Kerro sähköpostissa sekä nimimerkkisi foorumilla (jos sinulla ei ole sellaista, luo sellainen rekisteröitymällä foorumin käyttäjäksi oikeassa yläkulmassa olevasta painikkeesta) että koko nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi (ja ikäsi, jos olet alle 18, missä tapauksessa myös huoltajan nimi ja yhteystiedot). Yhteystietoja tarvitaan mahdollisten palkintojen jakamista varten. Osallistumaan ovat tervetulleita sekä kaikki vanhat että uudet jäsenet! Kilpailut ovat erinomainen tapa astua sisään Lego-harrastuksen maailmaan.

Teoksesi tulee koostua LEGO-palikoista mutta voit käyttää maksimissaan 1% verran kuminauhaa, kangasta tai kolmannen osapuolen osia, esim. BrickArms nukutuskivääriä. Kilpailukuvaa on myös lupa editoida tietokoneella korjaamalla valotusta, lisäämällä taustalle tietokoneella grafiikkaa tai editoimalla lentävän eläimen esimerkiksi lentämään ilmassa tms. Älä kuitenkaan muuta alkuperäisiä värejä esim. punaisesta siniseksi tai esim. mustavalkoiseksi, äläkä lisää teokseen tietokoneella asioita, jotka eivät ole osa sitä. Esim. älä tee tulipaloa photoshopilla. Nyrkkisääntö: jos jonkin voisi tehdä Lego-palikoilla, sen tekeminen tietokoneella ei ole sallittua. Kysy tarvittaessa lisää tässä ketjussa tai yksityisviestillä.

Kilpailuun osallistuneet teokset julkaistaan tässä ketjussa alkuun nimettöminä, kunnes teokset on arvioitu ja pisteytetty, minkä jälkeen teoksiin liitetään fooruminimimerkit.


PALKINNOT:

Kilpailussa jaetaan palkinnot kolmelle parhaalle sijoitukselle kahdesta kategoriasta.
Ensimmäinen kategoria on harrastajaäänestys tällä foorumilla, jossa äänestää saavat 23.3.2020 tai sitä aiemmin liittyneet Palikkatakomon foorumin jäsenet.
Toinen kategoria on yleisöäänestys Facebookissa, jossa äänestää saavat kaikki. Facebook ei osallistu kilpailun järjestämiseen.

Jaettavat palkinnot ovat:

Foorumi-äänestyksen top 3:

1. 31081 Modular Skate House
2. 75170 The Phantom
3. 41602 Rey

Yleisöäänestyksen top 3:

1. 31081 Modular Skate House
2. 75152 Imperial Assault Hovertank
3. 41595 Belle


- SamppuEDIT: Ohje kuvan koosta muokattu ohjeelliseksi. Älkää lähettäkö käsittelemättömiä/pienentämättömiä kuvia suoraan digijärkkäristä tai kännykkäkamerasta! Monissa kuvankäsittelyohjelmissa on valmis asetus pienentää kuva 800x600 kokoon, ja myös whatsapp pienentää kuvat suunnilleen tähän kokoon automaattisesti yllä kuvatun ohjeen mukaisesti toimittaessa.

EDIT 2: Kilpailuteoksesta on myös lupa lähettää maksimissaan minuutin mittainen video (huom. usein lyhyempi on parempi internetissä)

---------------------------------------------------------------------------


Lego-superfani
Star Wars -superfani
Aivotutkimus on intohimo.
Kissat <3

"Play is the highest form of research." - Albert EinsteinMuokattu 4 kertaa. Muokattu viimeksi 13/04/2020 22:32.
avatar

Samppu92

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Eläinkilpailu 2020 foorumikilpailuna! - 24/03/2020 13:13
Muutama vinkki kuvaamiseen:

Kevätaurinko on luonnostaan paras valo Lego-kuvaamiseen, mitä vain voi olla, joten kuvaa ihmeessä teoksesi ulkona. Ero laadussa on aivan valtava parhaimpaankaan keinotekoiseen valoviritelmään sisätiloissa. Tällä kertaa myös teema on sellainen, että hieman luontoa taustalla todennäköisesti sopii teokseen erinomaisesti, mutta voit käyttää vaihtoehtona toki myös esim. valkoista pahvia tai vanhaa lakanaa taustalla.

Kannattaa myös käyttää jalustaa, eli jos kuvaat kännykällä, rakenna Lego-paloista kännykälle teline. Eroa ei niinkään huomaa vielä kännykän ruudulla, mutta koneen ruudulla ero jalustan ja vapaan käden välillä on merkittävä.

Suurin osa Lego-teoksista otetuista kuvista on lintuperspektiivistä eli kuvattu ylhäältä päin. Tämä on luonnollista, mutta saa teoksen näyttämään kuvassa elottomalta ja kaukaiselta. Sen sijaan ihmisperspektiivi eli kuvaaminen minihahmojen näkökulmasta saa teoksen heräämään eloon, kun katsoja katsoo niitä ikään kuin teoksen sisältä, vähän kuin hän olisi itsekin mukana teoksen maailmassa. Myös sammakkoperspektiivi eli kuvaaminen alhaalta ylöspäin on mielenkiintoinen ratkaisu. Se yleensä aiheuttaa hieman mystisen kokemuksen katsojassa, mikä voi hyvinkin sopia tämän kilpailun teemaan liittyviin teoksiin.
Konkreettinen ja helppo tapa toteuttaa kuvaaminen kuvatuilla perspektiiveillä ulkona ja vielä sen jalustankin kanssa on ottaa ulos mukaan ämpäri ja jakkara, kääntää ämpäri väärin päin, laittaa teos niistä korkeammalle, jalusta toiselle ja pitää halutessaan käsivaralla taustapahvia teoksen takana.


- Samppu

---------------------------------------------------------------------------


Lego-superfani
Star Wars -superfani
Aivotutkimus on intohimo.
Kissat <3

"Play is the highest form of research." - Albert Einstein
avatar

jussiboi

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Eläinkilpailu 2020 foorumikilpailuna! - 06/04/2020 17:24
Pitääkö kuvan olla vaakatasossa vai sopiiko pystykuva 600x800?
avatar

Samppu92

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Eläinkilpailu 2020 foorumikilpailuna! - 06/04/2020 19:19
Lainaus
jussiboi
Pitääkö kuvan olla vaakatasossa vai sopiiko pystykuva 600x800?

Ei ole väliä. Lisäksi 600x800 tai 800x600 koko olkoon siinä mielessä ohjeellinen, että on lupa tehdä vaikka panoraama 1000x600, kunhan ei lähetä suoraan käsittelemättömiä/pienentämättömiä kuvia digijärkkäristä tai kännykkäkamerasta, jolloin ne voivat olla aivan naurettavan kokoisia. Kuvan koko on rajoitettu vain sen takia, ettei sivu kaadu, tai lataus kestä ensi jouluun, kun kuvia on toistakymmentä samassa ketjussa.


- Samppu

---------------------------------------------------------------------------


Lego-superfani
Star Wars -superfani
Aivotutkimus on intohimo.
Kissat <3

"Play is the highest form of research." - Albert Einstein
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Eläinkilpailu 2020 foorumikilpailuna! - 06/04/2020 19:59
800x600 on kyllä aika esihistoriallinen koko kaikessa pienuudessaan. Mössöksihän siinä teos menee.

Minusta parempi olisi sanoa että koko saa olla vaikka 3000x1500, kunhan jpeg-pakkaus on sillä tasolla, että kuvan tiedostokoko jää jonnekin selvästi alle 10 MB.Palikkatakomon perustajajäsen, Admin, MOC-rakentaja, Animaattori.
Instagram/Erythron ¤
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube

avatar

Samppu92

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Eläinkilpailu 2020 foorumikilpailuna! - 07/04/2020 00:15
Lainaus
JK
800x600 on kyllä aika esihistoriallinen koko kaikessa pienuudessaan. Mössöksihän siinä teos menee.

Minusta parempi olisi sanoa että koko saa olla vaikka 3000x1500, kunhan jpeg-pakkaus on sillä tasolla, että kuvan tiedostokoko jää jonnekin selvästi alle 10 MB.

Eipä sillä kuvan koolla kieltämättä koneella operoidessa tunnu kovin suurenmoista eroa sivujen latautumiseen olevan. Motivaatio, miksi alunperin laitoin ohjeen pienentää kuvaa ylipäätään, on se, että uusi ajatus yleisöäänestyksestä facebookin puolella tapahtuu todennäköisesti 90% mobiililaitteilla, jolloin kuvien koolla on merkittävästi väliä. Teoksista saa toki kilpailuäänestyksen jälkeen laittaa mieluustikin galleriaan enemmän ja isompia kuvia, mutta varsinainen kilpailukuva täytyy kaikkien ainakin jollain tavalla pienentää, koska nykyään kännykkäkameratkin ottavat julmetun isoja kuvia. En siis analysoi kenenkään kohdalla montako pikseliä, kunhan tosiaan edes jollain tavalla pienentää, joten ei tarvitse ottaa liikaa stressiä tarkasta pikselimääritelmästä. Normaalilla läppärin ruudulla Palikkatakomon palstan leveys ei ole ihan hirveästi tuota 800x600 kuvaa suurempi, joten suuremmalla kuvalla ei juuri voita mitään kilpailuäänestyksessä. Yllä oleva karhu on mielestäni 800x600 koossa, eli olisikohan ainakin omalla koneellani koko palstan leveys oletusasetuksilla n. 1000 pikseliä.

Mutta juu, kuva saa olla isompi kuin 800x600. Kuvan koko olkoon pikemminkin herrasmiessääntö kuin tarkka kilpailukriteeri, kunhan tosiaan ei lähetä mitään 12 megan kuvaa suoraan älypuhelimen superkamerasta tai 4K digijärkkäristä.

Yleisenä huomiona jos nämä kommentit kuvan koosta eivät tunnu ymmärrettäviltä, käytä yksinkertaisesti whatsapp-menetelmää:
- Ota kuva kännykällä.
- Lähetä kuva kaverille whatsappilla, ja kaveri lähettää kuvan takaisin. Whatsapp automaattisesti pienentää kuvan puolestasi.
- Lähetä whatsappin tällä tavalla pienentämä kuva (ei siis alkuperäistä) sähköpostilla osoitteeseen elainkilpailu2020@palikkatakomo.org- Samppu

---------------------------------------------------------------------------


Lego-superfani
Star Wars -superfani
Aivotutkimus on intohimo.
Kissat <3

"Play is the highest form of research." - Albert EinsteinMuokattu 7 kertaa. Muokattu viimeksi 07/04/2020 00:50.
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Eläinkilpailu 2020 foorumikilpailuna! - 07/04/2020 10:07
Jos kuvat tulee keskitetysti palikkatakomon jäsenelle, niin hän voi ladata ne täysikokoisina takomon galleriaan, josta taas saa äänestysketjuun pienemmät kuvat linkkikuviksi ja jos niitä klikkaa saa auki isomman galleriasta.
Ei mitään tarvetta säätää asiaa juuri mitenkään muille kuin kisan järjestäjälle, joka tekee tuon.Palikkatakomon perustajajäsen, Admin, MOC-rakentaja, Animaattori.
Instagram/Erythron ¤
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube

avatar

Samppu92

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Eläinkilpailu 2020 foorumikilpailuna! - 07/04/2020 14:22
Lainaus
JK
Jos kuvat tulee keskitetysti palikkatakomon jäsenelle, niin hän voi ladata ne täysikokoisina takomon galleriaan, josta taas saa äänestysketjuun pienemmät kuvat linkkikuviksi ja jos niitä klikkaa saa auki isomman galleriasta.
Ei mitään tarvetta säätää asiaa juuri mitenkään muille kuin kisan järjestäjälle, joka tekee tuon.

Takomoon ei olisikaan, mutta samat kuvat tulevat myös erikseen facebookiin.


- Samppu

---------------------------------------------------------------------------


Lego-superfani
Star Wars -superfani
Aivotutkimus on intohimo.
Kissat <3

"Play is the highest form of research." - Albert Einstein
avatar

Samppu92

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Eläinkilpailu 2020 foorumikilpailuna! - 13/04/2020 22:29
Kilpailuaikaa viikko jäljellä!
Myöskään aloitusviestissä vilahtaneita luomuksia ei kannata säikähtää, koska eläinten rakentaminen ei ole tosiaan kiinni koosta tai palojen määrästä, kuten jäsenemme Legolassin mitä mainioin minihahmomittakaavainen versio hirvestä esimerkiksi osoittaa:

20190218_120232 by Lassi Kannel, on Flickr

Tässä vaiheessa uskallan tehdä vielä sellaisen täsmennyksen sääntöihin ja kuvausohjeisiin, että teoksesta saa lähettää myös maksimissaan minuutin mittaisen videon. Vain kuvat tulevat näkyviin kilpailuketjuun, mutta kunkin kuvan alle on mahdollista laittaa linkki videoon, jos kilpailija sellaisen lähettää. Video ei ole kuitenkaan pakollinen.
Tämä tarkennus tehdään siitä syystä, että jos joku rakentaa jotain robottihenkistä eläintä, teoksen liikkuvat osat on mahdollista tuoda tällä tavalla esiin. Toki myös perinteisiä teoksia saa esitellä videolla tarkemmin haluamallaan tavalla.


- Samppu

---------------------------------------------------------------------------


Lego-superfani
Star Wars -superfani
Aivotutkimus on intohimo.
Kissat <3

"Play is the highest form of research." - Albert Einstein
avatar

Samppu92

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Eläinkilpailu 2020 foorumikilpailuna! - 19/04/2020 09:42
Kilpailuteosten lähettämiseen vielä aikaa klo 23.59 asti.


- Samppu

---------------------------------------------------------------------------


Lego-superfani
Star Wars -superfani
Aivotutkimus on intohimo.
Kissat <3

"Play is the highest form of research." - Albert Einstein
avatar

Samppu92

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Eläinkilpailu 2020 foorumikilpailuna! - 19/04/2020 23:12
Kilpailuaika on päättynyt. Julkaisen kilpailuteokset huomisen aikana.


- Samppu

---------------------------------------------------------------------------


Lego-superfani
Star Wars -superfani
Aivotutkimus on intohimo.
Kissat <3

"Play is the highest form of research." - Albert Einstein
avatar

Samppu92

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Eläinkilpailu 2020 foorumikilpailuna! - 21/04/2020 06:53
Kuvat kilpailuteoksista ovat jo nähtävissä galleriassa, mutta en avaa äänestysketjua, ennen kuin saan kaikki kuvat esille, koska yksi kuvista ei avaudu galleriassa, ja olen pyytänyt kuvasta uuden version.


- Samppu

---------------------------------------------------------------------------


Lego-superfani
Star Wars -superfani
Aivotutkimus on intohimo.
Kissat <3

"Play is the highest form of research." - Albert Einstein
avatar

Samppu92

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Eläinkilpailu 2020 foorumikilpailuna! - 21/04/2020 19:09
Kilpailuteokset aakkosjärjestyksessä:


1. Ampiaismeduusa - Chironex Fleckeri
2. Kameleontti - Chamaeleo Jacsonii
3. Chrysaora Fuscescens (Eräs meduusalaji ilman tarkempaa suomenkielistä nimeä)
4. Hirvi - Alces Alces
5. Joutsen - Cygnus Cygnus
6. Kana - Gallus Gallus Domesticus
7. Keltajalkaskorpioni - Opistophthalmus Glabrifrons
8. Kimalainen - Bombus Magnus
Kimalaisessa on myös toimiva mekanismi, jonka pääsee näkemään tästä:
[www.flickr.com]
9. Lammas - Ovis Aries
10. Lapinpöllö - Strix Nebulosa
11. Muurahainen - Camponotus Ligniperda
12. Piikkisika - Hystrix Cristata
13. Poro - Rangifer Tarandus
14. Valkokulmapingviini - Pygoscelis Papua
15. Hirvasporo - Rangifer Tarandus Tarandus
16. Aavikkokettu - Vulpes Zerda---------------------------------------------------------------------------


Lego-superfani
Star Wars -superfani
Aivotutkimus on intohimo.
Kissat <3

"Play is the highest form of research." - Albert EinsteinMuokattu 11 kertaa. Muokattu viimeksi 23/04/2020 22:23.
avatar

Samppu92

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Eläinkilpailu 2020 foorumikilpailuna! - 21/04/2020 19:43
Alkaa äänestys!

Foorumin äänestyksessä saavat äänestää Palikkatakomon foorumille liittyneet jäsenet, jotka ovat luoneet tunnuksensa 23.3.2020 tai sitä aikaisemmin.
Kuvat tulevat esille myös Facebookiin, ja Facebookin äänestyksessä äänestää saavat aivan kaikki. Ilmoitan myös tässä ketjussa, kun Facebook-äänestys on auki.

Foorumin äänestys suoritetaan kirjoittamalla viesti tähän ketjuun alla olevan esimerkin mukaisesti. Käyttäkää samaa muotoilua kuin alla olevassa esimerkissä eli omassa äänestysviestissäni äänten laskemisen helpottamiseksi "3 pistettä teokselle X". Äänestysaikaa on 3.5.2020 klo 23.59 asti.

Jokainen äänestäjä saa antaa parhaaksi katsomalleen teokselleen kolme (3) pistettä, toiseksi parhaalle kaksi (2) pistettä ja kolmanneksi parhaalle (1) pisteen. Jos pisteidenlaskutilanteessa pisteet menevät tasan, suurempi määrä kolmen pisteen ääniä ratkaisee. Jos nekin menevät tasan, sitten 2 pisteen ääniä jne.

Jokainen rakentaja varmasti arvostaa myös rakentavia sanallisia perusteluja annetuille pisteille, mutta ne eivät kuitenkaan ole pakollisia.


- Samppu

---------------------------------------------------------------------------


Lego-superfani
Star Wars -superfani
Aivotutkimus on intohimo.
Kissat <3

"Play is the highest form of research." - Albert EinsteinMuokattu 3 kertaa. Muokattu viimeksi 21/04/2020 20:28.
avatar

Samppu92

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Eläinkilpailu 2020 foorumikilpailuna! - 21/04/2020 20:08
3 pistettä teokselle (1) Ampiaismeduusa - Ampiaismeduusa - Chironex Fleckeri

2 pistettä teokselle (13) Poro - Rangifer Tarandus

1 piste teokselle (10) Lapinpöllä - Strix Nebulosa


Perustelut:

Ampiaismeduusa on mielestäni kokonaisuudessaan kaikin tavoin hyvin onnistunut kokonaisuus ja ansaitsee siksi täyden kolme pistettä. Nähty vaiva taustan editoimisessa ja vesikasvien lisäämisessä upeaksi kokonaisuudeksi vaikuttaa myös kärkeen pääsyssä, mutta pohjimmiltaan kärkisija perustuu yksinkertaisiin mutta nerokkaisiin oivalluksiin käyttää Technic-letkuja meduusan ulkoraamien ja lonkeroiden kuvaamiseksi ja antaa mielikuvituksen täydentää loput läpinäkyvät osat meduusan hyytelöstä.

Poron kanssa samassa sarjassa kilpaili moni muukin upea teos, mutta koin poron kuitenkin selkeäksi valinnaksi, koska dynaamisen näköinen asento, erityisesti elävän näköiset jalat, ovat onnistuneet erinomaisesti. Jokainen rakentaja, joka on koskaan yrittänyt rakentaa sorkkaeläintä, tietää, että isoin ongelma ovat nimenomaan "kököt" jalat ja asento, mikä on tässä upeasti onnistuttu välttämään. Headlight brick tai jokin muu ratkaisu poron silmiksi ja mielenkiintoisemman taustan lisääminen joko palikoilla tai muilla tavoilla olisi hyvinkin voinut nostaa tämän omassa arviossani kärkeen.

Poron kanssa kilpailivat teokset pöllöstä ja muurahaisesta. Annoin pöllön viedä viimeisen pisteen, koska katsoin, että pöllön pyöreän naaman ja naaman mustien raitojen toteuttaminen telatetjuosilla on nokkela oivallus, mistä halusin palkita viimeisellä pisteellä, vaikka myös muurahainen oli teoksena upea ja sinänsä moitteeton; ero syntyi nyt siitä, että pöllön rakentaminen sisälsi nähdäkseni vaikeamman ongelman ja siihen toimivan ratkaisun.

Lisättäköön vielä kunniamaininta teokselle Chrysaora Fuscescens. Mosaiikkimainen esitystapa on nokkelaoivallus, jonka tällä tavalla haluan nostaa esille, ja näen ideassa paljon potentiaalia. Suurin syy, miksi en antanut toteutukselle pisteitä, oli, että olisin halunnut itse eläimen olevan tunnistettavampi. Nyt viitekuva on aika merkittävässä roolissa, jotta teoksesta hahmottaa kunnolla meduusan. Ehkä taustalla oleva kala (esim. valmis Lego-pikkukalaosa) tai vesikasvit olisivat korostaneet meduusamaisuutta?


- Samppu

---------------------------------------------------------------------------


Lego-superfani
Star Wars -superfani
Aivotutkimus on intohimo.
Kissat <3

"Play is the highest form of research." - Albert EinsteinMuokattu 2 kertaa. Muokattu viimeksi 21/04/2020 20:11.

Izellah

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Eläinkilpailu 2020 foorumikilpailuna! - 21/04/2020 21:05
Hox. Kaikki kuvat ei näy tuossa listauksessa. Kuvagallerian kautta löytyy kaikki.Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 21/04/2020 21:12.
avatar

Samppu92

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Eläinkilpailu 2020 foorumikilpailuna! - 21/04/2020 21:41
Lainaus
Izellah
Hox. Kaikki kuvat ei näy tuossa listauksessa. Kuvagallerian kautta löytyy kaikki.

Mitkä kuvat puuttuvat, koska itselläni näkyy kyllä kaikki?


- Samppu

---------------------------------------------------------------------------


Lego-superfani
Star Wars -superfani
Aivotutkimus on intohimo.
Kissat <3

"Play is the highest form of research." - Albert Einstein
avatar

Eero

Puheenjohtaja Hallituksen jäsen Moderaattori

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Eläinkilpailu 2020 foorumikilpailuna! - 21/04/2020 22:25
Lainaus
Samppu92
Lainaus
Izellah
Hox. Kaikki kuvat ei näy tuossa listauksessa. Kuvagallerian kautta löytyy kaikki.

Mitkä kuvat puuttuvat, koska itselläni näkyy kyllä kaikki?


- Samppu

Minulla ei näy muurahaisesta kumpikaan kuva ja kameleontin kuva oikeasta eläimestä puuttu myös.

----------------------------------------
Cyclopics Bricks -blogini

Kuulun ANKP:een!
avatar

Samppu92

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Eläinkilpailu 2020 foorumikilpailuna! - 21/04/2020 23:48
Lainaus
Pate-keetongu
Lainaus
Samppu92
Lainaus
Izellah
Hox. Kaikki kuvat ei näy tuossa listauksessa. Kuvagallerian kautta löytyy kaikki.

Mitkä kuvat puuttuvat, koska itselläni näkyy kyllä kaikki?


- Samppu

Minulla ei näy muurahaisesta kumpikaan kuva ja kameleontin kuva oikeasta eläimestä puuttu myös.


Kopioin linkit uudestaan. Auttoiko?


- Samppu

---------------------------------------------------------------------------


Lego-superfani
Star Wars -superfani
Aivotutkimus on intohimo.
Kissat <3

"Play is the highest form of research." - Albert Einstein

Izellah

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Eläinkilpailu 2020 foorumikilpailuna! - 22/04/2020 07:06
Lainaus
Samppu92
Lainaus
Pate-keetongu
Lainaus
Samppu92
Lainaus
Izellah
Hox. Kaikki kuvat ei näy tuossa listauksessa. Kuvagallerian kautta löytyy kaikki.

Mitkä kuvat puuttuvat, koska itselläni näkyy kyllä kaikki?


- Samppu

Minulla ei näy muurahaisesta kumpikaan kuva ja kameleontin kuva oikeasta eläimestä puuttu myös.


Kopioin linkit uudestaan. Auttoiko?


- Samppu

Nyt näkyy kaikki. :)
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Eläinkilpailu 2020 foorumikilpailuna! - 22/04/2020 07:19
3 pistettä teokselle (8) Kimalainen - Bombus Magnus

2 pistettä teokselle (3) Chrysaora Fuscescens

1 piste teokselle (5) Joutsen - Cygnus Cygnus

~BK~"Ei sinun tarvitse kaikkea saada. Mihin ihmeeseen saisit sen mahtumaan?"
avatar

Luuranko

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Eläinkilpailu 2020 foorumikilpailuna! - 22/04/2020 07:48
3 pistettä teokselle (1) Ampiaismeduusa - Ampiaismeduusa - Chironex Fleckeri

2 pistettä teokselle (3) Chrysaora Fuscescens

1 piste teokselle (10) Lapinpöllä - Strix Nebulosa

Kovatasoinen kisa, hienoa työtä kaikilta osallistujilta! Oli virkistävää nähdä kuinka laajasti eläinkunnan eri laitoja kilpailijat teoksissaan tutkiskelivat ja kuinka toteutukset vaihtelivat realistisesta katsannosta sarjakuvamaiseen karikatyyriin.

Oma pisteytykseni painottui meduusoihin, mikä oli ehkä hieman yllättävää, sillä en mitenkään mainittavasti ole tiennyt meduusoista perustavani. Joka tapauksessa, ampiaismeduusan teoskuva on tosiaankin pysäyttävän hieno. Samalla tavalla kuin museossa seisahtuisi jonkun poikkeuksellisen puhuttelevan maalauksen kohdalle. Toinen meduusa-aihe puolestaan on jotenkin valloittava väri- ja osailoittelu, jossa tekijä on selvästi päässyt hyödyntämään palikkavarastonsa vähemmän koluttuja lokeroita. Kolmannelle sijalle päätyneessä lapinpöllössä osien käyttö on sitä tasoa, että teos kelpaisi lajintuntemustenttiin sellaisenaan. Paljon hienosti palikoituja ratkaisuja juuri oikeiden yksityiskohtien toteuttamiseksi.

Lisäksi nostaisin kernaasti esille isokimalaisen, jonka mekanismi oli tekniikkalegojen ystävänä kovasti mieleeni. Sitä olisi auttanut korkeammille sijoille ehkä taksonominen erikoistuminen johonkin toiseen kimalaislajiin (linkki Suomen pistiäistyöryhmän sivuille). Pidin myös kovasti laulujoutsenen teoskuvasta palikkalavasteineen.

Ainakin lähes anonyymisti tapahtuva äänestys on hyvä idea! Lisäksi kivaa lopulta nähdä kuinka hyvin omat veikkaukset teosten rakentajista pitävät lopulta kutinsa.

-Pluurankeli

No, oikea elämä on vielä sairaampaa.

Brickshelf
Vuhvelituotanto
Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 22/04/2020 07:49.

pull-away

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Eläinkilpailu 2020 foorumikilpailuna! - 22/04/2020 09:03
3 pistettä teokselle (10) Lapinpöllö

2 pistettä teokselle (3) Chrysaora Fuscescens

1 piste teokselle (12) Piikkisika


Lapinpöllö on mielestäni erityisen hyvin esikuvansa mukainen sekä palikoiden käyttö on erityisen onnistunut. Myös palikoiden lukumäärä näyttää mukavan runsaalta.

Chrysaora Fuscescens on miellyttävän mosaiikkimainen jossa värejä on iloisesti käytetty. Mieleen tulee hakematta Välimerellinen antiikin aikainen teos.

Piikkisika on karikatyyrimäisyydessään hellyttävä. Värimaailma on tässäkin teoksessa onnistunut ja erityisesti teoksen pohja/alusta on sopivan epäsäännöllinen muodoiltaan.
avatar

Acticis

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Eläinkilpailu 2020 foorumikilpailuna! - 22/04/2020 21:24
3p 10. Lapinpöllö - Strix Nebulosa
2p 11. Muurahainen - Camponotus Ligniperda
1p 1. Ampiaismeduusa - Chironex Fleckeri

- Oskari

"We're livin' strange days..."

FLICK'R
Kuulun ANKP:een!
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Eläinkilpailu 2020 foorumikilpailuna! - 23/04/2020 05:58
3 pistettä: #10 Lapinpöllö
2 pistettä: #3 Chrysaora Fuscescens
1 piste: #11 Muurahainen

Vaikeaa tuli. Meduusateos on kaunis, lasimaalausta muistuttava taiteellinen tulkinta mielestäni muuten aika kammottavasta olennosta, mutta senkin voitti pöllön ihanan ilmeikäs olemus. Niin kuin oikea lapinpöllö pukisi Änkri Pööts-naamion.
avatar

jussiboi

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Eläinkilpailu 2020 foorumikilpailuna! - 23/04/2020 18:37
3p 1. Ampiaismeduusa - Chironex Fleckeri
2p 10. Lapinpöllö - Strix Nebulosa
1p 5. Joutsen - Cygnus Cygnus

Ampiaismeduusa - omalaatuinen rakennustekniikka, kuvaan hienosti rakennettu vedenalainen tunnelma ja viimeistelty vesikasveilla
Lapinpöllö - ensiluokkainen rakennustekniikkaa ja kuva
Joutsen - hauska lintujen design ja lintujen ja kasvillisuuden asettelu kallionkolon lätäkköön
avatar

Samppu92

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Eläinkilpailu 2020 foorumikilpailuna! - 23/04/2020 22:25
Sähköpostien katoamisesta johtuen osallistujat 15. ja 16. pääsivät valitettavasti esille vasta nyt, mutta äänestysaikaa on tosiaan 3.5. asti, ja siihen asti voi ääniään ja arviotaan tarvittaessa muokata kukin tarpeensa mukaan.


- Samppu

---------------------------------------------------------------------------


Lego-superfani
Star Wars -superfani
Aivotutkimus on intohimo.
Kissat <3

"Play is the highest form of research." - Albert Einstein

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Eläinkilpailu 2020 foorumikilpailuna! - 24/04/2020 10:10
Nyt mennään puhtaasti fiilis edellä

3p Kana - Gallus Gallus Domesticus
-voin sieluni silmin nähdän tämän kanan pinkomassa tuhatta ja sataa päättömästi ympäriinsä

2p Chrysaora Fuscescens
-ennakkoluuloton, taiteellinen lähestymistapa, hienoa värien käyttöä, tykkään

1p Kameleontti - Chamaeleo Jacsonii
-palikointia omimmillaan, hauska teos jossa on löydetty asian ydin

terv. R2-D2
********************
Palikat pitää laittaa liikkumaan, ne tykkää siitä !
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Eläinkilpailu 2020 foorumikilpailuna! - 24/04/2020 14:17
3p:
3. Chrysaora Fuscescens

2p:
8. Kimalainen - Bombus Magnus

1p:
6. Kana - Gallus Gallus Domesticus

Kovatasoisia teoksia kaikki, valinta oli vaikea, mutta tässä ääneni.Palikkatakomon perustajajäsen, Admin, MOC-rakentaja, Animaattori.
Instagram/Erythron ¤
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube

STP1976

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Eläinkilpailu 2020 foorumikilpailuna! - 25/04/2020 06:51
3p: 10. Lapinpöllö - Strix Nebulosa
2p: 8. Kimalainen - Bombus Magnus
1p: 3. Chrysaora Fuscescens.


Tämä viestiketju on suljettu.