NXT kaksoistorni
Kirjoittaja R2-D2 
Kirjoittaja
Viesti

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: NXT kaksoistorni - 31/03/2011 18:32
Tervehdys kaikki palikan takojat
Aikani näihin sivustoihin tutustuttuani iski pieni kipinä sovitella hiukan palikoita yhteen.
Syntyi ajatus, joka on tietysti tässä muutaman viikon aikana ehtinyt jo hiukan jalostuakkin.
Muutama kysymyskin olisi, mutta muutama sana ensin projektista.

NXT kaksoistorni
Pohja 2x2 modulia, kolme varvia pitkää technic palkkia pitkillä pinneillä jne. kestää käsittelyä.
Tornitaloista ensimmäisessä (n.32x32) on katutasossa myymälä tai kahvio tila (en ole vielä päättänyt miten sisustan kulmahuoneiston), ajo autohalliin, kulku porrashuoneeseen & yläkerroksiin jne.
- Toinen kerros on varattu ravintolalle, sis. myös keittiön (porrashuone jatkuu ylös asti).
- Kolmas ja neljäs kerros toimisto tms yrityskäyttön varattuja tiloja. Viides ja kuudes kerros asuinhuoneistoja.

Toinen torni (n.24x23) on ensimmäiseen nähden kulmittain oleva, vasta rakenteilla olevan 7-8 kerroksisen talon runko. Siis rakennustyömaa.
Rakennustyömaahan liittyy tietysti torninosturi (n.90cm), häkkihissi, työmaaparakkia, asfaltointia (mistä tämä ajatus itse asiassa alkoi, ja karkasi sitten hiukan käsistä) jne. toimintaa. 7 servoa ym. pientä.

Kysymykset:
- Koska tietääkseni ei ole olemassa 2-yksikköä pitkää akselia nupilla (3+nuppi on), teenkö suurta syntiä modatessani, kun tarve on 2kpl? Muuten jää yksi kantava idea toteuttamatta.
- Tulen tekemään talojen eteen kaksi modulia katua. Koska parkkihalliin ja pihalle on omat liittymänsä kadulta, katumoduleihin joutuu tekemään vastaavat liittymät. Katumoduli on epäkeskeinen, jos olen oikein ymmärtänyt, onko toiveita, sijoitanko kapeamman vai leveämmän jalkakäytävän rakennuksien puolelle?

Laitan kuvaa, jahka saan projektia pikkasen pidemmälle. Tällä hetkellä kasassa vasta pari kerrosta ja tekniset rakenneratkaisut.

terv. R2-D2

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 02/04/2011 07:28
Pari kuvaa aiheesta

Kuvalinkki 1
Kuvalinkki 2

Tontun tienoille tulle muutama työmaaparakki & asfaltoitu piha.
Jokaiseen kerrokseen tulee lattia ja täysi sisustus & kansaa touhuilemaan.

Rakenteluun menee vielä ainakin pari - kolme kuukautta.

terv. R2-D2

(viestiä kevennetty 27.6.2011, kuvat korvattu linkeillä samaisiin kuviin)Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 27/06/2011 19:28.
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 02/04/2011 08:00
Lainaus
R2-D2
Kysymykset:
- Koska tietääkseni ei ole olemassa 2-yksikköä pitkää akselia nupilla (3+nuppi on), teenkö suurta syntiä modatessani, kun tarve on 2kpl? Muuten jää yksi kantava idea toteuttamatta.

Tarkoitatko tällaista:

Vai oliko kyse tällaisesta:


Jos jälkimmäisestä, niin minä ainakin katkaisisin 3-akselin 2-pituuteen tarvittaessa. Jos palikoita on paljon, niin ei se ole mikään paha juttu modata jos on pakko.
Toki osa palikkatakomon väestä ei hyväksy palikoihin kohdistettua väkivaltaa.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 02/04/2011 10:04
jep, kyse on tuosta viimeksi mainitusta. Mutta toisaalta tilanne on aivan sama, kuin -80 luvun alussa, jolloin esimerkiksi parittomia akselin mittoja ei vielä valmistettu. Muuten olen ollut muutamaa NXT:n anturia ym. lukuunottamatta absolutisti original osien käyttäjä. "rajana vain oma kekseliäisyys". Mahdollista näyttelykäyttöäkin ajatellen olen tämän projektin osalta jo haudannut ajatuset esim. Firgellin lineaari servoista ja self made tarroista.
Ps. Kuvapankin käytöstä voisi kirjoittaa pienen ohjeen; Näin pääset alkuun - for dummies like me.

lisätty tarkennus: tarkoitin Bricshelf:iäMuokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 02/04/2011 13:44.
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 02/04/2011 10:53
Kuvapankin? ;) olisikin meillä semmoinen oma, mutta
Esim. Bricklinkin katalogista kävin kattomassa nuo kuvat, otin linkin kuviin ja viestiä täällä kirjoittaessa klikataan tuota kuvaikonia, jolloin saadaan

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 10/04/2011 21:07
No niin,
kerkesin taas vaihteeksi liittämään muutaman palikan toiseen . . .
Ensimmäisen talon runko alkaa hahmottua,

Kuvalinkki 3

Ajattelin ylimpiä kerroksia asuinkerroksiksi, mutta nyt kun katson tilannetta, olen tyytymätön.
Muutan seuraavaksi ylimpien kerroksien ikkunat samanlaisiksi kuin keskimmäiset. Olkoon sitten toimistotalo.

Talon itsessään tuntuu kestävän varsin hyvin kohtuullista käsittelyä. Korjailuja, muutoksia, sisustamista ym. silmällä pitäen se on rakennettu kolmesta vain nimellisesti toisiinsa kiinnittyvästä laatikosta. Niin, punaiset koristeraidat ovat samalla laatikoiden erotuskohdat.

Kuvalinkki 4

Kuvasta näkyy myös kerroksien 3-6 sisään piilotettu hermokeskus ja porrashuoneen toteutus.
Detalji tasoa ei pitänyt vielä ajatellakaan, mutta autohallin ovi tuli silti räknäiltyä noin makusteluna.
Alku taipaleellahan tämä on vielä. Koitan silt tuoda tänne kuulumisia aina kun on kertynyt jotain kertomisen arvoista.

terv. R2-D2

(viestiä kevennetty 27.6.2011, kuvat korvattu linkeillä samaisiin kuviin)Muokattu 3 kertaa. Muokattu viimeksi 27/06/2011 19:32.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 16/04/2011 15:30
Woow, iso on. Itse en osaa kerrostaloja rakentaa, niistä tulee aina niin tylsiä. Mutta tämä näyttää todella upealta tekeleeltä. Tähän tulee kai jotain moottoritoimintoja? Ainakin viimeisimmässä kuvassa tuossa on mukavasti moottoreita.

Jaa
:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 16/04/2011 16:37
Iso teos (ja hieno) tuo on. Oletko mmuten ajatellut rakentaa hissiä tuohon taloon?


JO Studios Lego animaatioita vuodesta 2009
:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 16/04/2011 17:53
Todella hienolta näyttää jo tässä vaiheessa.
Olisi kiva tietää mihin nuo kaikki kuusi servoa menevät. Torninosturia kääntämään ja tavaroita nostamaan ehkä kolme, mutta että oikein kuusi?
Myös onko tarkoitus, että kerran päälle laittamalla nosturi liikkuu itsestään loputtomiin, vai että sillä pystyy ns. "leikkimään"

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 16/04/2011 19:46
Tervehdys jälleen,
ja kiitos kommenteista.

Jos vaikka ensin vastailen kysymyksiin

Hissi - hyvin arvattu, muttei liity kuvassa olevaan rakennukseen. Sen viereen tulee tosiaan rakennustyömaa, ja kyllähän työmaalla pitää työmaahissi olla.

Servoja tulee itse asiassa 7kpl. Yksi, jota ei vielä näy missään kuvassa, tulee työmaaparakkien sisään ja liikuttaa mainittua työmaahissiä. Kolme servoa riittää torninosturin perustoimintoihin ja mitä loppuihin kolmeen tulee, pidän teitä vielä hiukan aikaa jännityksessä.

Mitä ajotapoihin tulee, tulen tekemään ensin tällaisen automaattisen näyttelymallin. Nosturi voi ajaa betonivalusankoa edestakaisin jne. Tuo on niitä harvoja nostokohteita, joita oikealla työmaalla nosturi ajaa edestakaisin. Myöhemmin ajattelin tehdä neljännestä NXT yksiköstä kauko-ohjaimen, jonka kanssa pääsee sitten leikkimään enemmän käsiajotilassa. Sähkön syöttö täytynee kanssa rakentaa jne.

Ja sitten hiukan uusia kuvia

Kuvalinkki 5

Rakennellessa tulen usein tehneeksi ensin pieniä kokeiluja teknisten ratkaisujen parissa. Kuvassa mallailen nosturin paikkaa harjoitelman kanssa.

Kuvalinkki 6

Edellisen pohjalta syntyi nosturille perustukset ja tarvittavat ankkurit. Ankkureihin kohdistuva voima voi olla yhtälailla vetoa, kuin työntöäkin, ja tässä tapauksessa voimat tulevat olemaan suuria. Detaljina todettakoon, että voimaa viedään torniin 32 pitkillä akseleilla.

Kuvalinkki 7

Nyt siirrytään sille osastolle, jota ei esitellä kaikille. Lujuuteen kohdistuvista vaatimuksista johtuen nosturin perustukset ovat ns. umpi-mallia, eli täyttä tavaraa. tästä huolimatta mukaan mahtuu tarvittavat voimansiirron ketjut, ketjujen ohjaimet ja kiristimet.

Kuvalinkki 8

Mittasuhteet alkavat vähitellen hahmottua. Nosturista tulee noin metrinen, puomista hiukan lyhyempi. perustuksien lujuus tuntuu riittävältä. Kestää ainakin tornin kansa kipata mennen tullen koko paketti kyljelleen ilma että mistään alkaisi irvistelemään. Värien kanssa vielä hiukan optimointia edessä. Rakenteilla oleva talo tulee vasempaan etukulmaan. Kuvassa mallailen hiukan paikkaa, esim. pilarien linjat merkattu vaaleilla pinneillä pohjan reunoihin.

Olen seurannut suurella mielenkiinnolla Expo näyttelyn syntyä, siis ihan käsittämättömän hienoja teoksia. Yritän päästä itsekkin tutustumaan sunnuntaina, jos vain suinkin. Tsemppiä!(viestiä kevennetty 27.6.2011, kuvat korvattu linkeillä samaisiin kuviin)Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 27/06/2011 19:36.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 16/04/2011 20:08
Nosturi on kyllä todella massiivinen. Minulla ei ole tähän menessä mitään kritisoitavaa.

Jaa

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 20/04/2011 16:14
Moikka taas,
meni illalla hiukan aikaisen puolelle, kun aloin laittamaan nosturin tornin palikoita yhteen hiukan eri järjestyksessä. Parempi tuli, poikkileikkauksen ala on yhä varsin siro, 7x7 nuppia (näillä palikoilla kohtuu pieni). Oleellista on kuitenkin saavutettu parannus niin taivutus, kuin kiertojäykkyydessäkin.
Tämä oli taas tällä kertaa tällainen kännykkäpäivitys, jahka saan pari palikkapakettia postista ja ehdin hiukan kasailla, laitan taas uusia kuvia. Kommentit tietysti aina tervetulleita.
Terv. R2-D2

ps. Mitoitus tehty nostamaan min. 100g puolen metrin ulottumalla. Nyt tehdyn muutoksen myötä tuo ylittyy varmasti.
Ps2. Mesukäyttöä ajatellen tuli mieleen tehdä varalle vielä tuollainen puolen metrin korotussarja, jos meinaan löytyy käyttöä.
Ps3. Vastapainon suhteen tuli mieleen tietysti hyödyntää PF:n paristobokseja, mutta mahdollisesti myös automaattisella säädöllä höystettynä.

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 24/04/2011 18:05
Terve,
pientä tilannepäivitystä,
viimeaikoina rakentelun painopiste on ollut nosturin kääntöpöydän tienoilla.
Sen yläpuoleisen vaihteiston rakennan vielä ainakin kerran uusiksi.
Alapuolinen, noin kahdeksas kehitysversio, alkaa olla kelvollinen.
Kuva kertoo ehkä enemmän kuin ne kuuluisat tuhat sanaa.

Kuvalinkki 9

(yksityiskohtien ystäville vinkki, kuva kestää kohtuullisesti suurentamista)
Tuo tornin huippu on vain väliaikainen, ei meinaan jää tuollaiseksi.
Vastapainoja tarvitaan vielä kolmas, ja automaattisäätö (jota siis ei vielä ole) tuntuu olevan must.
Muuten kestää kivasti kuormaa, kantamista ja muutakin käsittelyä.

Hyvää pääsiäistä kaikille
R2-D2

(viestiä kevennetty 27.6.2011, kuvat korvattu linkeillä samaisiin kuviin)Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 27/06/2011 19:37.

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 25/04/2011 20:56
Meni taas tuntikaupalla painiessa kaikkien mahdollisten sähköisten viritysten kimpussa, jotta saisi vastapainot liikkumaan fiksusti. Kaikki ratlaisuvaihtoehdot tuntuivat kuitenkin turhan isoilta tähän mittakaavaan. Luovuin sähköstä ja tein puhtaasti mekaanisen säädön.

Kuvasta todettakoon, että tällaista hieromista se on aina näiden geometrioiden kanssa. Kun saa ensin geometrian kohdilleen ja toimivaksi, voi sitten lopuksi siistiä lopputuloksen.

Kuvalinkki 10

- Pari vapaa(hammas)pyörää ja nivelakselia uupuu välistä, muuten voimalinjat valmiina.
- Sinisillä vetopinneillä (4kpl) saa koko yläosan yhtenä pakettina nätisti pöydälle.
- Puomit irtoavat vastaavasti mustilla vetopinneillä.

Ai niin, meinasi unohtua, kestää kivasti nostaa puomin päässä 100g, 200g menee vielä, mutta sitä suurempien kuormien kanssa ulottuma jää sitten pienemmäksi.
Punottua siimaa vielä viisi metriä, ja kohta pääsee oikeasti koeajolle.

terv. R2-D2

(viestiä kevennetty 27.6.2011, kuvat korvattu linkeillä samaisiin kuviin)Muokattu 2 kertaa. Muokattu viimeksi 27/06/2011 19:39.
avatar

legorides

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 26/04/2011 07:33
Hieno tuo vastapainoautomatiikka.
Ei hyppää liikaa silmille.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 26/04/2011 16:43
Ja aluksi kun luulin, että talo on iso, mutta sehän jää nosturin alle helposti!
Pitkään katselin nosturia miettien, että jotain siitä puuttuu. Sitten huomasin, ettei siinä ole ylhäällä koppia nosturin kuljettajalle. Älä unohda sitä! (Vai oliko jo tulossa ja puutun asiaan liian aikaisin?)

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 27/04/2011 15:34
Terve,
ja lämpimät kiitokset yhtälailla kyssäreistä kuin kommenteistakin.

vastapainoautomatiikka on tosiaan ihan hauska, mutta hiukan haastava peli. Kääntöpöydän yläpuoleinen vaihteisto pitää vielä pyöräyttää ympäri. Puomien kiinnityspisteet on saatava likemmäksi toisiaan. Nyt taakka voi vääntää kääntöpöytää ikävästi. Posti toi taas muutaman palikan, mutta niiden asentaminen menee kyllä muilta kiireiltä ensi viikon puolelle. Vielä vastapainoautomatiikkaan palatakseni, minkä vipuvarsien suhteissa voitat, sen voimassa häviät. Vastapainot on nyt ripustettu mahdollisimman herkästi rullaavan kelkan alle. Vastapainojen puomi nousee nyt aavistuksen ylöspäin taakan vääntäessä omaa puomiaan alas, mikä tekee vastapainon siirtämisestä tarpeettomasti raskaampaa. Vastapainon puomin asentaminen kiiteästi vaaka-asentoon olisi siten perusteltua. Säätö tarvitsee kuitenkin jonkin vastaan laittavan voiman toimiakseen. Ajattelin kokeilla tähän erilaisia lego autojen jousitus elementtejä, sekä vanhan kunnon kupla volkkarin etuakselistosta tuttua vääntövarsijousta.

Taloja on tosiaan tulossa vielä toinenkin. Tämä hiukan ensimmäistä korkeampi, mutta pohjan alaltaan neljänneksen pienempi talo on rakennustyömaan työkohde. Lähinnä harmaista palikoista (markkeeraa maalaamatonta betonipintaa) valkoisten pilarien varaan rakennettu seinätön talon runko tuo vielä omat haasteensa tähän soppaan. Rakenne, jonka on tarkoitus näyttää korttitaloakin huterammalta, pitää saada kestämään reipastakin käsittelyä.

Nosturin, 1.2m, kuskille on tosiaan tulossa aikanaan oma pieni työhuoneensa. Poika 6v on nimittäin kysellyt kuskin perään jo tovin. Tikkaat laitoin jo tornin sisälle, mihin oli varattu tilaa 3x3 koko matkalle. Tornia ohjaamon alla kiertävän tason taidan kuitenkin skipata tässä vaiheessa.

Hyvää kevään jatkoa
terv. R2-D2

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 08/05/2011 23:06
Morjens jälleen,
projekti nytkähti taas pikkiriikkisen eteenpäin.

-Toimistotalon yläkerroksiin sain vaihdettua isommat ikkunat, rakennettua katon ja ilmanvaihdon konehuoneen käynnillä katolle. Katto on vielä muuten tyhjä, minkä asian aika kyllä korjaa (pari chilleriä jne perusrompetta luvassa).
-Torninosturin kääntöpöydän yläpuoleinen vaihteisto sai päivityksen. Miltei puoleen edellisestä versiosta kutistunut rakenne istuu paremmin kokonaisuuteen. Voimansiirron yksityiskohtia tarkemmin kuvissa, siksi ilman puomeja. Yhtä tecnic platea (kuvassa keltainen 2x4 levy kääntöpöydän päällä) jouduin hiukan pahoinpitelemään, eikä kolmen nupin akseleitakaan (2kpl) saa mistään stopparilla.

-Kolmas, ja ehkä näkyvin lisäys on rakenteilla olevan asuntalon runko. Katutasossa kaksi myymälähuoneistoa, pyöräkellari jne. Asuinkerroksiin Harjakaisen rakennusliike on laatinut yhteensä 27kpl edustavia yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Keskeisen sijainnin ja lego-harrastajien nikkaroimien, mielikuvituksen rajoja uhmaavien näköalojen ansiosta asunnot on suorastaan revitty Harjakaisen käsistä.

Kuvalinkki 11

Kuvalinkki 12

kuvalinkki 13

Tarkkasilmäinen löytää ensimmäisestä kuvasta, asuintalon vasemman nurkan sisältä, ei nyt sentään esijännitettyä betonirakennetta, mutta yhden tavan rakentaa esijännitetty lego-rakenne (Technic flex cable). Tämänkin huojuvan tornin meinaan ajattelin vielä kestävän myös koko laitoksen kippaamisen kyljelleen.

Nyt tulee taas pieni breikki rakenteluun, palailen asiaan arvaten parin viikon kuluttua.(viestiä kevennetty 27.6.2011, kuvat korvattu linkeillä samaisiin kuviin)Muokattu 3 kertaa. Muokattu viimeksi 27/06/2011 19:42.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 09/05/2011 08:12
Tätä projektia on ollut hieno seurata. Tekniset ratkaisut ovat jossain gurun ja uskomattoman välimaastossa. Innolla odotan seraavaa postausta :)
avatar

ptLeskinen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 09/05/2011 09:22
Huikea projekti tosiaan, tälläiselle "technic-vammaiselle" käsittämätön, mutta huikea yhä.

Tämä siis kuitenkin minifigu-skaalassa jotakuinkin, eikö? Toivottavasti tosiaan kestää kuljetusta ja päästään ihailemaan jossain livenä.

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 09/05/2011 15:18
Mobiilikommentti matkanpäältä,
minifigu skaala on tosiaan ollut tavoitteena alusta lähtien, kuten myös alustan moduliyhteensopivuus. Pohjan paksuushan se tästä lystikästä tekeekin. Voimansiirtojen jemmaamiseen ei varsinkaan katuosuuksien alla ole yhtään turhaa tilaa.
Kuljetuskestävyys ja käsittelykestävyys yleensä on ollut myös mielessä koko ajan. Nimittäin alle ei kannata piilottaa kovinkaan paljoa, mitä ei tarvittaessa pääse huoltamaan. Nosturin saa kuljetusta varten osiin esim. kääntöpöydän alta neljä pinniä irroittamalla, tai tornin juuresta kahdeksan pinniä irroittamalla (vinot tuet). Sitten paketti jo mahtuukin vaikka farkun konttiin. Eli osallistuminen esim n äyttelyyn ei ole ollenkaan poissuljettua.
avatar

TheQ

Foorumin admin, tiedottaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 23/05/2011 18:10
Huh huh, jos sanot että Expoille on tulossa mielettömän komeita teoksia niin minusta tämäkin on varmasti samalla tasolla niiden kanssa, hyvin mahdollisesti vieläpä korkeammalla? Aikomuksenani on ollut pitkän aikaa kommentoida jotain tähän ketjuun mutta kun ketjussa oleva teos kasvaa komeudessaan ja tekniikoissaan, tulee pirun hankalaksi keksiä mitään sanottavaa.

Itse tykkään myös TECHNIC hommista ja onkin aina mukavaa kun muutkin käyttävät niitä. Siksipä olen varsin innokkaasti tutkinut sinun rakennuksesi kasvamista varsinkin TECHNIC rakenteiden osalta ja pakko sanoa että hiivatin upeata työtä olet tehnyt niiden osalta. Mielettömän hieno torninosturi on kyllä omasta mielestäni tämän teoksen parasta antia jo tässä vaiheessa! Tulee ihan itsellekin mieleen että mitäs kivaa keksisi rakentaa TECHNIC kamoista..

Ei voi oikein tässä mitään muuta kun teoksesi yksinkertaisesti vie sanat suustani!

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 24/05/2011 20:59
Moikka jälleen ja kiitos kommenteista.
Heti kättelyssä, vielä kun muistan, haluan todeta ettei iso koko ole välttämättä muuta kuin tapa peitellä omaa osaamattomuuttaan. Olen löytänyt näiltä sivuilta mittaamattoman joukon pieniä teoksia, jotka voivat olla todella oivaltavia. Seuraava projektini tuleekin olemaan kertaluokkaa pienempi. Tämä projekti nyt vain vähän karkasi käsistä, mutta olkoon, kerran näinkin.

Mutta sitten palikoiden kimpuun.
-Valkoinen toimistotalo on ollut jotakuinkin hold:issa odottamassa kesää, valaistuksen asentamista (katutason akvaarion valot toimii jo), sisustuksen ideointia jne.
-Nosturin palikoiden värit alkavat vähitellen asettua. Kuljettajan työhuoneen kiinnikkeet löytyvät puomin alta, sen juuresta. Tornin huippua, vastapainon automaattista säätöä en sitten ole vieläkään ratkaissut itseäni tyydyttävällä tavalla, joten siirsin ajatuksen sivuun hautumaan ja rakensin siromman kiinteän huipun torniin. huomiota kannattaa kiinnittää ukkosen johdattimen alla olevaan palikkaan, joka yksin niputtaa koko huipun nätiksi paketiksi.
-Uudisrakennus taisi saada vielä jonkun kerroksen lisää . . . ja

Sitten isompiin uudistuksiin, eli viimeisen neljänneksen kimppuun.
Nurkkaukseen tulee työmaan hermokeskus, kuten
-Työmaahissi, jonka rakenteen yksinkertaisuuteen ja mittakaavassa pysymiseen kehtaan olla itsekkin varsin tyytyväinen. Vinssikoneikkoa en saanut puristettua tuon pienemmäksi ja nätimmäksi, olkoon.

Kuvalinkki 14
(kuvat kestävät suurentamista)

-Kaksikerroksinen työmaaparakki kätkee sisuksiinsa seitsemännen servon, ikkunat kaipaavat tietysti vielä kaltereita jne. jne. Details details . . .
-Sisäpihalle tuli asfalti ja siihen liittyvä joukko kivoja jutskia, joihin palaan myöhemmin . . .

Kuvalinkki 15

Iso kuva alta:
-Kuuden servon ryhmä on kätketty toimistotalon sisuksiin.
-Nosturin paikka on tunnistettavissa kolmesta toisiaan likellä olevasta momentin rajoittimesta (valkoisia hammaspyörän näköisiä). Pohjan sisällä oleviin technic palkkeihin ankkuroidut nosturin harukset on myös löydettävissä kuvasta. Muuten koko nosturin alunen onkin sitten levyistä kasattua umpitavaraa, että meinaan kestäisi.
-Työmaahissi kaipaa myös momentin rajoittimen, täytyy hiukan kaivella laatikoita.
-Asfaltoidun pihan alle tuodaan liikettä kolmella servolla.

- että sillai -

Mielessäni on käynyt ajatus, että voisin antaa muutaman toimistokerroksen teeman ideoinnin ja sisustamisen suunnittelukilpailun aiheeksi, kun en nimittäin ole itse mikään sisustajavelho. Mitä mieltä olette?

terv. R2-D2


(viestiä kevennetty 27.6.2011, kuvat korvattu linkeillä samaisiin kuviin)Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 27/06/2011 19:47.
avatar

TheQ

Foorumin admin, tiedottaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 29/05/2011 18:27
Aikoinaan olen minäkin pari kesää työmailla työskennellyt ja voi sanoa että hieman erilainen tuo työmaa on tavanomaisiin verrattuina. Missä aidat, tavarakasat, loossit sun muut työmaalle ominaiset asiat? *iskee silmeen*

Noh, kiusallanihan minä vain noista muistutin. Teokseen tuli mukavasti lisää charmia työmaaparakkien avustuksella ja niiden sininen väri toimii hyvin muuten pelkistetyssä värimaailmassa. Nyt kun vielä talossa olisi rakennusmiehiä puuhissaan niin avot!

Sisustuskilpailu kuulostaa ihan kivalta aiheelta, harva kun niitä oikeastaan rakentaa. Haaste on aina hyväksi ja tällainen haaste pakottaa rakentamaan jotain ennestään tuntematonta!

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 17/06/2011 18:03
On ollu hienoo seurata kehitystä XD!!!!

MAHTAVA!!!!!

_____________________________________________________
Let's go LEGO's

[www.youtube.com]

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 23/06/2011 05:02
Moikka vaan kaikki,

Technic chalenge kilpailun aiheena oli kesäkuussa "Build a cool and tough crane!"
Kymmenen finalistia on nyt valittu ja äänestys on avattu (linkki kilpailun sivustolle)

Käykää ihmeessä tutustumassa kilpailutöihin ja äänestämässä, on ne sen verran hienoja!
Äänestysaikaa on noin viikko.

Laitan tähän liitteeksi oman kilpailukuvani. Ja todettakoon siis vielä tässäkin, että olin osallistujaksi selkeästi yli-ikäinen, eli ainakaan mitään vääryyttä tässä ei olla kärsitty. Mieleen kyllä tuli, että kun tässä kuitenkin on kyse puhtaasti myynninedistämisestä, saattaisivatko tällaiset aikuiset harrastajat olla silti hiukan ali-noteerattu potentiaali. Noin pitkässä juoksussa meinaan.


Suurenna kuvaa esim. muuttamalla selaimen ikkunan asetusta 100%->400%

Ja 300 merkkiin pakattu kilpailuteksti:
This PF ready crane is powered by NXT (in small building ).
Height 1.34m, lifting height 0.96m, working area (donut) with 200g load 1.34m3 (car 500g). Manual adjusted counter weight. Cabin turn down, ladders are in tower. It may bend, but it have never broken, or crashed!

Nosturi on nyt tehty vain ja ainoastaan alkuperäisistä, alkuperäisessä kunnossa olevista osista, narua myöten.
Ps. on sillä nosturikuskilla eväslaukku siellä penkin ja oven välissä. Koppi taittuu alas kiinni torniin jotta kuskilla olisi kulku työmaalleen.
terv. R2-D2Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 23/06/2011 05:11.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 26/06/2011 20:59
No vaikkakaan et pääse mukaan kuukausikisoihin, älä luule, ettei sinua ole unohdettu!
Kun katsoo Lego technicin Designers-osastoa, komeilee siellä nosturisi.
Tästä linkistä pääsee technicin sivustolle. (suora linkki ei toiminut, outoa...)

Samassa paikassa kerrotaan, että AOFL-voittajille (Adults Fans Of Lego) järjestetään oma äänestys loppukilpailun päätyttyä, jossa ymmärtääkseni olet mukana. Palkinnoksi voittaja saa saman palkinnon: kaikki vuonna 2011 lanseeratut lego technic pakkaukset.

Joten älä luule, että Lego olisi unohtanut aikuisissa harrastajissa piilevän markkinaraon ;)

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 26/06/2011 21:16
No niin,
tuli juhannuksen päätteeksi ladattua mökki täyteen paristoja ja aloitettua liikkeiden testaukset. Toistaiseksi kaikki pelittänyt kuten pitikin. Vähitellen sitten ohjelmia hieromaan, ajan kanssa. Ei mitään kovin selvästi itseään toistavaa, randomilla olkoon sijansa.

Taustalla on tullut mietittyä myös muuta viimeistelyä, ja joitakin ideoita alkaa olla vähitellen kasassa.

Katutaso:
Sisäänajoluiskien takia lienee aika selvää, että räknäilen näihin sovitetun pätkän katua tontin eteen. Talon eteen kolme taskupysäköintipaikkaa. Työmaa on tietysti aidattu, sisäpihaa asfaltoidaan jne. pientä actionia. Katutason myymälätilaan tulee moottoripyöräkauppa (mielessä oli myös kahvio tai urheilutarvikeliike, mutta kun laatikosta löytyy paremmin moottoripyöriä).

2.krs - Sea food Ravintola & keittiö, katutasossa näyteikkuna, jossa iso akvaario.
3.krs - Lääkäriasema
4.krs - Pukuvuokraamo, rajattomia mahdollisuuksia hahmojen suhteen!
5.krs – Toimisto, mahdollisesti lehden toimitus?
6.krs - avoin, ehdotuksia vastaanotetaan!


Mitä Lempäälään tulee, koitan piipahtaa ke-iltapäivällä.

terv. R2-D2

----- muokkaus - täydennys -----
Hei
Heppunepulle kiitos vinkistä!
Taidettiin olla samanaikaisesti kirjoittelemassa.Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 26/06/2011 21:24.
avatar

legorides

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 26/06/2011 21:32
Ovatkohan tämän sivun kuvat liian raskaita?
Jos erehdyn tälle sivulle, koneeni jämähtää moneksi minuutiksi.

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: NXT kaksoistorni - 27/06/2011 19:53
Olen huomannut tuon saman kuvien lataamisen tuoman raskauden kännykällä lataillessani.
Niimpä tein nyt sellaisen tempun, että muutin koko joukon aikaisempia kuvia linkki "painikkeella" avattaviksi.

Toivottavasti tämä auttaa,
terv. R2-D2


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään