SHIPtember 2018
Kirjoittaja TheQ 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

TheQ

Foorumin admin, tiedottaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: SHIPtember 2018 - 07/09/2018 23:53
Monta vuotta on tullut tästä haaveiltua ja tänä vuonna ajattelin sitten vihdoin toteuttaa eli lähdin mukaan tämän kertaiseen SHIPtember haasteeseen! Jos haaste ei ole tuttu, ideana on rakentaa syyskuun aikana avaruusalus, joka on 100 palikkaa pitkä, korkea tai leveä. SHIPtember on ollut syksyinen perinne scifi-rakentajien keskuudessa jo monta vuotta ja tuona aikana on syntynyt erittäin paljon hienoja teoksia, joita voi käydä vilkuilemassa Flickristä. Jos avaruusalukset kiinnostavat niin kannattaa käydä tsekkailemassa vanhempiakin teoksia, siellä on paljon nähtävää.

Mitä tulee minun projektiini niin lähdin ensiksi toteuttamaan toteuttamaan TECHNIC figuurille sopivaa avaruuslentokonetta mutta en löytänyt mieleisiäni teknisia ratkaisua kriittisiin ongelmiin (esim. siivistä olisi tullut aivan liian painavat jolloin peräosastakin olisi tullut liian suuri) joten muutin suunnitelmiani. Nyt olenkin lähtenyt toteuttamaan dieselpunk teemaista ilmalaivaa/avaruuslaivaa. Pääinspiraationa on tämä kuva mutta yhdistelen lopulliseen teokseen erilaisia ajatuksia ja ideoita tässä kuukauden aikana.Näin 8. päivän siirryttäessä alukseni tilanne on nyt yllä. Suunnittelen teokseni Stud.io:ssa mutta rakennan sitä pikkuhiljaa myös käsin. Näin virtuaalinen ja oikea malli täydentävät toisiaan. Tällä hetkellä olen tyytyväinen aluksen keulaan ja keulan jälkeinenkin osa alkaa löytämään jonkinlaisen muodon. Aluksen mitta on noin 90 palikkaa mutta enköhän saa jossain vaiheessa teosta soviteltua täysiin mittoihin.

Jos tarkempi selonteko prosessistani kiinnostaa niin katsokaa teoksen suunitteluprosessia Flickr-albumista. Kuvien selosteisiin kirjoittelen jonkun verran ajatuksiani auki.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään