Modupohja by JK
Kirjoittaja JK 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Modupohja by JK - 05/01/2020 17:35
Ajattelin näin uuden vuosikymmenen alkajaisiksi kerrankin kuvata tämän usein toistuvan prosessin eli takomon modupohjan rakentamisen.

https://hovinet.galleria.fi/kuvat/LEGO-rakentelua/2020-2022/Pohja/

Pohjan ohjehan on toki ohjeellinen (asia joka uusilla harrastajilla kestää hetken sulatella),
tärkeintä on rajapinta isossa teoksessa naapuriin, että se menee standardin mukaan.
Yhteensä modulla on korkeutta 6 platea, eli meillä alhaaltapäin lukien 2 platea + 1 palikka + 1 plate, nurkista löytyy technic pinnille reiät naapuriin kiinnittämistä varten.

Itse olen kuvien mukaisesti alkanut nyt käyttää moduissa technic-palikan takana akselipalikkaa, jotta voin yhdistää modut 4 mittaisilla technic akseleilla. Näen että niiden etu pinneihin nähden on helpompi kiinnitys ja irrotus, vetolujuus toki katoaa, mutta muut edut voittavat.

Modupohjan reunat on hyvä tehdä aina mustasta, mutta isommissa omissa alueissa voi toki näkymättömiin jäävät tehdä muullakin värillä.

Modupohjan tuki keskellä on hyvä olla esim 8x8 kokoinen kuten näissä kuvissa, tai isomman rakennuksen pohjan ollessa kyseessä jopa koko 32x32 kokoinen!

Meille yli 10v harrastaneille tämä modupohjan kasaaminen lienee aikamoinen rutiini jo, mutta muut kysykää ihmeessä jos tästä herää kysyttävää. Tämä ei siis ole Palikkatakomon virallinen modupohjan ohje, vaan yhden harrastajan yksi näkemys asiaan. Teen itsekin useita erilaisia pohjia tarpeen mukaan vaihdellen.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube

Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 05/01/2020 17:38.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään