WIP: Talvikylä
Kirjoittaja JK 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: WIP: Talvikylä - 15/04/2022 10:05
Jospa sitä viimein saisi foorumillekin postauksen aikaiseksi.

Aloitin siis 28.12.2021 rakentamaan (ja saman aikaisesti vasta suunnittelemaan kuten tyylini on) talvikylää. Varastoon on vuosien varrella tullut kerättyä koko kasa winter village settejä ja muita talveen sopivia settejä sekä lajittelussa olen ottanut vanhemmat valkeat platet, slopet ja brickit erilleen tätä projektia ajatellen.

Niinpä sitten tämä Talvikylä sai alkunsa ajatuksesta yhdistää Joulupukin kylää Sveitsityyppiseen rakentamiseen ja korkeuseroilla sävytettyyn pikkukyään jossain kuvitteellisessa 60-luvun aikakaudessa, mutta jossa modernia tekniikkaa on jo myös olemassa.


Kylän pohjatyöt alkoi ottamalla käyttöön nyt ensi kertaa koko ison teoksen pinta-alalla "mosaiikkipohjat" eli nämä mosaiikkisettien mukana tulleet 16x16 tekniikkapalikat, joihin jatkossa aina viittaan termillä mosaiikkipalat.
Näitä uppoaa tähän työhön 81 kpl.


Rata mahtuu rinkulana kiertämään koko 4x4 modun tontin, jolloin joka reunalla on modun verran suoraa kiskoa kun mutkat vie aina 1,5x1,5 modun.


Max suorittaa koeajoa aiemmin rakentamallani joulujunalla.


Ensimmäisenä jäädyttämisen ja lumettamisen kokeiluna syntyi pieni lampi radan varteen, jossa luistelija on pilkkimässä.


Kylän keskustan ensimmäinen hahmotelma ja samalla sähköjohtojen vetämisen ongelmallisuuden konkretisoituminen, koska moduulit pitää saada vedettyä kuljetukseen erilleen on myös kadut oltava avattavia että piuhat saa irti ja modut erilleen.


Katujen ja valojen suunnittelua.


5.1. olin sitten jo rakentamassa asemalaituria ja asemarakennusta, tässä vaiheessa oli se hetki kun tuntui että lopettaako tähän vai jatkaako? Alkoi nimittäin tajuta että käytettävissä olevalla paja-ajallani tämä projekti tulee kestämään yli kesän!


Aseman lastauslaituri rekalle.
Sieltä voi bongata lumen alle piiloon jäävää osien pahoinpitelyä, jossain kohtaa tarvitsin 3 pitkän räystään, joten jäljelle jäänyt vitonen katkesi 4,5:ksi, muutenhan tuon olisi voinut tietty korvata kahdella 2 mittaisella door rail palalla.


Katon harjoille lumi jo satanut, vinot katot tulee irrotettavina ja muutenkin jatkossakin tarkoitus jokaiseen taloon tehdä avattavat kerrokset ja katot.


Kattopalojen muotoja, ei perus suorakulmioita vain.Aseman sisältä. Lipunmyyntiluukku takavasemmalla.


Lumi on satanut jo katoille ja kellotorni tullut osaksi rakennusta. Myöhemmin tilasin vielä lisää kelloja ja laitoin alkuperäisestä esikuvasta poiketen 4 kelloa eli joka suunnalle.


Alkuperäinen asemasetti, josta palikoita ja ideaa tähän ekaan rakennukseen otin.


Bussi sai käsittelyssäni muutoksia, pidennystä, kuskin asemointia vasemmalle ja myöhemmin Oskarin vinkkien perusteella myös tuulilasi meni tilauksen myötä vaihtoon:

Tällä erää tähän saakka, uusi postaus sitten seuraavasta talosta jatkossa.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube

Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 15/04/2022 10:49.
avatar

Eero

Puheenjohtaja Hallituksen jäsen Moderaattori

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: WIP: Talvikylä - 15/04/2022 13:55
Hauska projekti, joka yleisväriltään poikkeaa normaalista modulaarikaupungista.

Trans-medium blue jää pistää silmään. Normaalisti järven jää on vain valkoinen, mutta toisaalta se ei oikein erotu. Trans-clear sopisi sitten paremmin. Ehkä palikoista tai paneeleista tekemällä kuvio olisi huomaamattomampi. Pilkkireikä on aika iso, pyöreää toisaalta on vaikea saada. Sohjoläjä ja kaira viimeistelisi pilkkikohtauksen.

Aseman yleismuoto on kiva. Rakennusaineiden järjestys kuitenkin tökkii kovasti. Nyt tässä on puisen ristikkorakenteen päällä luonnonkivinen päätykolmio. Tukit eivät sitä kannattele. Tekisin mieluummin yläosan puiseksi tai sitten koko seinän kivestä. Myös torni muuttuu raskaaksi kivirakennelmaksi kuistin kapeiden pilareiden päällä. Tässäkin tekisin kuistin sivuseinät jykevämmäksi kivestä. Alkuperäisessä setissähän koko asema on puinen.

Auton uusi tuulilasi sopii erinomaisesti.

----------------------------------------
Cyclopics Bricks -blogini

Kuulun ANKP:een!
avatar

legorides

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: WIP: Talvikylä - 16/04/2022 08:03
Hauska asemarakennus. Plötsähtelevän tyylisestä lumesta tulee mielikuva, että
lämpötila on noussut nollan yläpuolelle ja lumi alkaa sulaa.

Bussissa eräs yksityiskohtaa häiritsee silmääni. Taka-akseli on aivan liian takana.
Siirtäisin sitä kaksi nuppia eteenpäin keskimmäisten ikkunoiden kohdalle. Oven
alasarana pitäisi silloin vaihtaa mustaksi ja piilottaa kylkiraitaan ja kranssi vaikka
oveen. Tämä muutos tekisi bussista enemmän aikakautensa mukaisen ja parantaisi
ulkonäköä huomattavasti. Tämmöinen ehdotus vaan.

anttitu

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: WIP: Talvikylä - 18/04/2022 11:02
Tykkään kyllä tästä teemasta ja teoksen värityksestä. Itselläni tuo paja-aika on yleensä todella pitkä kaikille teoksille, joten en pitäisi sitä huonona asiana jos vaikka vuoden verran tekee yhtä isompaa kokonaisuutta. Välillä kestää kauemmin ja välillä teokset menee nopeammin valmiiksi odottamaan näyttelyitä.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään