Laitoin WA jo vähän mainintaa, että olen tutustunut
Pybricks koodaussysteemiin - jolla saa muutettua Bluetooth-pohjaiset Lego-ohjainyksiköt (City Hub eli "Powered Up" junien/kummitustalon/pianon voimanlähde, Technic Hub ja Boostin yksikkö) itse ohjelmoiduiksi itsenäisiksi enemmän logiikkaa sisältäviksi ohjausyksiköiksi. Yksiköihin voi kytkeä moottoreiden lisäksi mm. RGB-sensoria (väri- ja etäisyyssensori), valoja ja Powered Up Bluetooth-ohjaimen. Ohjelmointi tapahtuu selaimella (Google Chrome ja muut Web Bluetooth -yhteensopivat selaimet, mut esimerkiksi Safari ja Edge ei toimi) toimivassa kehitysympäristössä, jossa voi "päivittää" Legon keskusyksiköt Pybricks-ohjelmistoon (ja myös takaisin alkuperäiseen). Päivityksen jälkeen selaimella voi ohjelmoida toimintoja joissa luetaan sensoridataa ja ohjataan moottoreita/valoja.
Esimerkiksi junalle voi tehdä muutamalla rivillä koodia logiikan että ohjaimen "+" -napista juna lähtee liikkeelle logaritmisesti (eli hitaasti kiihdyttäen) ja "-" -napista samaten pysähtyy hitaasti hiljentäen. RGB-sensorilla voi tehdä tunnistuksen että esimerkiksi raiteilla oleva punainen tile pysäyttää junan automaattisesti, ja juna odottaa sen jälkeen 10 sekuntia ja jatkaa matkaa (asemapysähdys). Toisella värillä, vaikkapa vihreällä tilellä, voisi tehdä suunnankäännön - jossa juna jarruttaa hitaasti ja 10 sekunnin pysähdyksen jälkeen lähtee liikkeelle vastakkaiseen suuntaan. Niinikään moottorien synkronointi onnistuu Pybricksillä, eli voi laittaa junaan useampia moottoreita ja moottorien napaisuutta ei tarvitse kääntää (kuten Power Functions moottoreilla ollaan tehty kolvaamalla, ettei tarvii piuhoilla/suunnankääntäjällä muuttaa suuntaa).
Mutta tämä siis taustaa Pybricksistä. Idea on että jos ja kun tehdään Cyberpunk yhteisteosta, niin se ei ehkä kooltaan ole yhtä valtava kuin aiempi Suomalainen Kaupunki - yhteisteos. Pybricksin avulla voin tehdä yksiraiteisen junan kaupungin läpi joko metrotunnelissa tai maglev-leijuva juna (ei oikeasti leijuva, vaan toki "feikattuna"), jotka kulkee ekana yhteen suuntaan ja sit kääntää suunnan raiteen päässä. Tämä antaa enemmän tilaa kaupungille, verrattuna ympyräratoihin jotka vievät käytännössä vähintään moduulin verran leveyttä ja pituutta (tai kahdella raideparilla 2 moduulia leveyttä ja pituutta).
Toki myös Cyberpunk-kaupunkiin voi tehdä kaikkea muutakin kivaa ohjelmoimalla :-) ...