"Kuule vänskä! Mis sie tarviit oikee hyvää miest?"
Kirjoittaja amifin 
Kirjoittaja
Viesti
:: Lainaa ::
Aihe: "Kuule vänskä! Mis sie tarviit oikee hyvää miest?" - 22/11/2009 14:36
Luin tässä muutama päivä sitten kolmannen kerran Väinö Linnan upean teoksen Tuntematon Sotilas, joka on varmaankin koko Suomen kirjallisuushistorian legendaarisin kirja. Joka tapauksessa, innostuin aiheesta niin, että päätin jopa alkaa väsäämään kohtausta, jossa Antero "Antti" Rokka ottaa sotamies Lampelan mukaansa ja he painelevat suon vieressä olevaan metsään, jossa Rokka teurastaa ampuen 52 ryssää Suomikonepistoolillaan.Monet varmasti ovat lukeneetkin Tuntemattoman Sotilaan, tai nähneet elokuvan. Jos et ole, niin on kyllä iso perseenreikä yleissivistyksessä.
Kirja oli tosin paikkapaikoin tylsä, välillä ammuskellaan ja soditaan, mutta välillä sitten ei tapahdukkaan mitään. Suosittelen silti, varsinkin jos Suomen sodat yhtään kiinnostavat.

Linkki kansioon: [www.flickr.com]

Kommenttia :)

EDIT: Jaha, löyty tubestakin video kohtauksesta, jos haluut nähä alkuperäsen; [www.youtube.com] (03:55)

______________________________________________________________Muokattu 4 kertaa. Muokattu viimeksi 22/11/2009 15:09.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Kuule vänskä! Mis sie tarviit oikee hyvää miest?" - 22/11/2009 14:40
Tämä aihe on kyllä hiukan väärässä paikassa, pajassahan tämän olla pitäisi. No, Suomen sodat kyllä kiinnostavat. Hyvä idea kyllä, se on myönnettävä.

Edit: Hm.. Joo kyllä tuo kuuluu tänne Gallerian puoleen. Olin isän koneella tullut tämän ekan kerran katsomaan ja kuva ei jostain syystä näkynyt. Ehkä sen takia kallistuin sen puoleen että tämä kuuluu Pajaan.

Kuva on mielestäni onnistunut, valaistus on hyvä mutta hatut ovat tosiaan vähän kiikunkaakun. Harmi vaan että pitäisi customin puoleen kääntyä jos hienon lakin aikaan haluaisi saada. 8-)Muokattu 2 kertaa. Muokattu viimeksi 22/11/2009 18:54.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Kuule vänskä! Mis sie tarviit oikee hyvää miest?" - 22/11/2009 16:45
Hmm, kyllä tämä tänne ennemminkin kuuluu, sillä ymmärtääkseni tämä ei ole kesken tai mikään pitempi projekti. Hienon näköinen teos, hatut itse vaihtaisin toisiin, en kyllä tiedä mikä näytäisi aidoimmalta. Muistaakseni yksi omista "pimeän kauden" jälkeisistä teoksista oli myös Talvisotaan liittyvä!
avatar

Luuranko

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Kuule vänskä! Mis sie tarviit oikee hyvää miest?" - 23/11/2009 14:56
Suurin huomioni kiinnittyi heti tuohon aseeseen. Pidän epä-BrickForge/Brickarms-aseista joten tuo on hieno. Täytynee tunnustaa, etten ole tuota kirjaa lukenut, mutta kyllä tuo kohtaus on silti yksinkertaisuudessaan hieno.

-Pluurankeli

No, oikea elämä on vielä sairaampaa.

Brickshelf
Vuhvelituotanto

:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Kuule vänskä! Mis sie tarviit oikee hyvää miest?" - 23/11/2009 16:00
No itse olin hieman pettynyt aseeseen, sillä eihän tuo muistuta yhtään Bergenmann18 / Suomi-Konepistoolia. Hatut olivat sitten myös hienoinen pettymys. Tajusin sitten jälkeenpäin, että ehkäpä mustat poliisinlakit olisi käyneet paremmin, mutta niitäkun ei mulla satu olemaan yhtään. Pitäisi ehkä joskus tilata.

______________________________________________________________
:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Kuule vänskä! Mis sie tarviit oikee hyvää miest?" - 23/11/2009 18:16
Ihan onnistunut teos. lumi kasa on jännästi tehty, mutta tuo puu näyttää ehkä enemmän joltain savannin puulajilta. Viiksekkään miehen ase on hieno, ja minkälainen reppu sillä on selässään kun en ole ennen nähnyt?
avatar

TheQ

Admin, puheenjohtaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: "Kuule vänskä! Mis sie tarviit oikee hyvää miest?" - 23/11/2009 19:10
Valitettavasti pitää sanoa että tämä teos ei kyllä vaikuta minusta kovin valmiilta. Ideana kyseisen kohtauksen tekeminen oli hyvä mutta jotenkin tuntuu siltä että olet antanut ajatuksesi olla liian voimakkaasti taustalla. Tällä tarkoitan sitä että olet insinöörimäisellä tarkkuudella tehnyt tärkeimmät osuudet kohtauksesta, lumisen rinteen ja hahmot sen takana, melko hyvin mutta sitten yksityiskohdissa onkin puutetta.

Rinne valkoisenaan on melko yksitoikkoinen, siihen olisi saanut mukavasti lisää piristystä harmaan kallion jatkamisella. Kalliosta saat muuten lisäpisteitä roimasti, se sopii hyvin teoksen "Suomen korpimetsä" henkeen. Toisaalta, itse "korpimetsä" on melkoisen onneton kooltaan ja tiheydeltään. Ymmärrän kyllä että palikkasi saattavat olla sillä puolella rajoitetut mutta olisin tässä tapauksessa toivonut teoksen rakentamista niin että metsän pieni koko olisi ollut ymmärrettävä (esim kallion kielekkeellä). Minifiguureista en kovin välittänyt sillä niistä puuttui sekä armeija-henkisyys että suomalaisuus.

Älä silti pahoita mieltäsi vaikka olenkin kriittisellä päällä. Teoksessasi on hyviä puolia, esimerkiksi maisemointisi toimi oikein hyvin ja rinne todellakin näyttää rinteeltä. Olet vain osoittanut teoksillasi potentiaali parempaa ja toivonkin että "ruoskit" itseäsi parempaan ja tarkempaan työhön ensi kerralla.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään