Valtra T
Kirjoittaja Leg0mies 
Kirjoittaja
Viesti
:: Lainaa ::
Aihe: Valtra T - 29/11/2020 15:34
Terve,
Ajattelin tämän teoksen olevan sopiva ensimmäiseksi tänne jaettavaksi. Teos on siis pienoismalli suomalaisen Valtran T sarjan mallista vuodelta 2015. Mallin rakenteesta voisin avata sen verran, että etulokasuojiin olen erityisen tyytyväine, samoin keulan muotoon. Sen sijaan takalokasuojat ovat liian kookkaat, mutta totesin että ne luovat mukavasti Valtramaista pyöreyttä.
Koppi pyöri rakennuspöydällä hyvin kauan ja loulta päädyin yhdistämään kaksi vaihtoehtoa, eli tikut ja valmiit ikkuna elementit ja lopputulos on minusta aivan hyvä kokonaisuus. Erityisen haastavaksi nostaisin sen, että keula on leveydeltään kolme nuppia ja takapää 4 + lokasuojat ja muut lisät, joten jouduin luomaan keskelle pinni viritelmän, jotta malli olisi tarpeeksi vahva.

Edit: nyt pitäisi löytyä helpommin

[flic.kr]

-Leg0miesMuokattu 3 kertaa. Muokattu viimeksi 29/11/2020 16:53.
avatar

TheQ

Foorumin admin, tiedottaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Valtra T - 29/11/2020 16:02
@Leg0mies, pistä kuvat julkisiksi niin saat jaettua helpommin. Näppärä tapa on laittaa Flickrissä kaikki saman teoksen kuvat samaan albumiin ja jakaa sitten albumin linkin tänne. Kuvan jos haluat linkittää foorumille niin mene kuvan sivulle, sitten klikkaa kuvan oikeasta alakulmasta "Share photo" painiketta ja tämän jälkeen valitse "BBCode" ja sitten kopsaat tekstikentän sisällön tänne.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 29/11/2020 16:03.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Valtra T - 29/11/2020 16:16
Kiitoksia TheQ neuvoista, ensimmäistä kertaa käytyin flickriä, joten homma on vielä hakusessa.
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Valtra T - 29/11/2020 19:52
Tykkään 3 nupin levyisestä keulasta, noin se Legon oma traktorikin olisi pitänyt suunnitella.
Luovaa palan käyttöä ja kopista tuli hyvä. Monesti kannattaakin rakentaa useampi versio ja pohtia mikä on paras ratkaisu.

Kuvaus lumella hyvä idea, mutta ota kuvia traktorista myös sivulta, edestä ja takaa. Nyt kaikki 5 kuvaa ovat identtisestä kuvakulmasta.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


:: Lainaa ::
Aihe: Re: Valtra T - 29/11/2020 20:06
Lainaus
JK
Tykkään 3 nupin levyisestä keulasta, noin se Legon oma traktorikin olisi pitänyt suunnitella.
Luovaa palan käyttöä ja kopista tuli hyvä. Monesti kannattaakin rakentaa useampi versio ja pohtia mikä on paras ratkaisu.

Kuvaus lumella hyvä idea, mutta ota kuvia traktorista myös sivulta, edestä ja takaa. Nyt kaikki 5 kuvaa ovat identtisestä kuvakulmasta.

Huomasin tuon kuvien yhdennäköisyyden vasta jälkeenpäin, mutta kiitoksia täytyy ottaa opiksi. Ajattelin kanssa, että on helpompi ottaa vain muutaman kuvan, että siitä saa hyvän kokonaisuuden. totesin heti, että keulan teen 3 nuppia leveäksi, joten mukava kuulla että muutkin ovat samaa mieltä.

Edit: Lisäsin muutaman kuvan, jotta rakenne ja traktorin eri puolet näkyvät paremmin.Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 29/11/2020 20:22.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Valtra T - 11/02/2021 16:52
Valtra koki pienen face liftin. Rakensin toisenkin kappaleen. Keula kaareutui, lokaduojat pyöristyivät ja väri vaihtui. Suurin muutos ei kuitenkaan näy ja se on vahvempi runko. Myös savupiippu vaihtui pyöreämmäksi. Myös valkoisen valtran lokasuojat vaihtuvat jossain vaiheessa pyöreämmiksi. Myös etukuormaaja oli ajatuksena, mutta se osoittautui lähes mahdottomaksi toteuttaa kyllin vahvana, ilman rakenteellisia muutoksia, joten se jäi ainakin vielä pois.

Alla linkki toisen valtran kuvaa:

IMG_20210211_164524 by Jere Keski-hannula, on FlickrMuokattu 3 kertaa. Muokattu viimeksi 11/02/2021 16:54.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään