Vartiolaiva Turva
Kirjoittaja Leg0mies 
Kirjoittaja
Viesti
:: Lainaa ::
Aihe: Vartiolaiva Turva - 12/12/2020 18:24


Itsenäisyyspäivä meni jo ohi, mutta ajattelin että voin tämän suomen väreissä olevan laivan silti laittaa tänne.
Tämä teos oli ensimmäinen laiva, jonka olen koskaan rakentanut, se ei ole teknisesti omaa tadoani, mutta parinkymmenen minuutin teokseksi joka syntyi toisen projektin aikana, olen melko tyytyväinen. Näin jälkeenpäin valmiit laivan kokka osat olisi voinut korvata erillisllä osilla. Mielestäni uuden kokeileminen on aivan huippua, joten lähdinkin oman mukavuusalueeni ulkopuolelle.
Tämä teos eroaa esikuvastaan eniten takakannella olevien yksityiskohtien, sekä komentosillan osalta. Taakse lisäsin yksityiskohtia, jotta malli olisi mielenkiintoinen ja komentosillasta olisi tullut mielestäni liian tönkön näköinen jos sen olisi soveltanut suoraan Lego versioksi. Koko projekti lähti liikenteeseen helikopterin laskeutumis alustasta, jonka päätin rakentaa käyttämällä pyöreää 6*6 levyä. Muutamia yksityiskohtia, kuten kyljen raidat tein käyttämällä sinistä sähköteippiä, koska palikoista rakennettuna siitä olisi tullut aivan liian leveät näihin mittasuhteisiin.

Alla linkki teoksen kuviin:

[flic.kr]-Leg0miesMuokattu 8 kertaa. Muokattu viimeksi 12/12/2020 20:52.
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Vartiolaiva Turva - 12/12/2020 22:13
Kivaa miniskaalan rakentelua. Väritys onnistunut.
Kehityskysymys; miten 4x4 round plate olisi toiminut helikopterialustana? En toki tiedä aluksen mittakaavaa, mutta jos helikopteria kuvittelen tuohon, niin sen koko olisi jotain 1x2 palikkaa pienempää?Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


:: Lainaa ::
Aihe: Re: Vartiolaiva Turva - 12/12/2020 22:41
Kiitoksia, Aito alus on siis 96 metriä pitkä ja helikopterin tasanne vie noin kolmanneksen. Käytin tuota 6x6 round platea koska aidossakin aluksessa laskeutumisalusta menee keulassa rungon yli kumpaankin suuntaan. Mittakaavaa en tälle alukselle tarkkaan ole määrittänyt, menin ulkonäkö edellä. Super pumassa, joka on rajavartiolaitoksen suurempi kopteri, siipien kärkiväli on 16 metriä, joten nopealla laskutoimituksella helikopteri vie alustasta lakeuduttuaan noin puolet. Helikoperti olisi siis luokkaa 1x2,5 ja lavat 3. 4x4 kokoinen round plate jäisi siis liian pieneksi.

-Leg0mies
avatar

TheQ

Foorumin admin, tiedottaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Vartiolaiva Turva - 09/02/2021 19:40
Kivaa mikroskaalaa, näyttää aika lailla samalta kuin alkuperäinenkin. Teoksen muoto on oikea mutta se ehkä näyttäisi aidommalta jos mittakaava olisi vähän isompi niin saisi hieman enemmän väriä esim kansirakenteisiin ja tuon oranssin kaistaleen ohjaamon yläpuolelle. Teos olisi kyllä tällöin helposti liian iso nopeaksi tekeleeksi joten ymmärrän valinnat.

Väritys ja muotoilu toimivat ja näin pienessä mittaskaalassa on ok käyttää tuo sinistä tarraa vaikka alkuun se vähän vaati tottumista. Tykkään harmaasta greeble-massasta!

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Vartiolaiva Turva - 10/02/2021 17:03
Kiitos, Kyllä tosiaan isompana saisi huomattavasti aidomman näköisen ja etenkin tuo mainitsemasi oranssi kaistale jäi itseänikin kaivelemaan.
Tuo teippi on ollut itsellänikin viimeisenä vaihtoehtona, mutta näin pienissä malleissa ykstityiskohtia on varsin vaikea rakentaa, siten että se näyttää samalla hyvältä.

Isompana olisin tämän mielelläni rakentanut, mutta osien vähäinen määrä tulee äkkiä vastaan, enkä ole lämmennyt tilailemiseen tai digitaaliseen mallintamiseen ainakaan vielä. Suurin osa kokoelmassa olevista osista kun on technic osia, jotka ovat kiinni seteissä. Sen lisäksi seuraavaan kokoon siirryttäessä täytyisi tehdä aika suuri harppaus, jos haluaisi soveltaa esimerkiksi city kokoa ja sen ikkunoita.

-Leg0mies
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Vartiolaiva Turva - 31/03/2021 15:20
IMG_20210326_130035 by Jere Keski-hannula, on Flickr
Turva sai kaverikseen Super puma pelastus helikopterin. Se on hieman eri mittakaavassa ja liian suuri, koska pienempänä siihen ei olisi saanut mitään yksityiskohtia. Roottori saisi olla hieman suurempi, mutta en löytänyt sopivampaa osaa, joten nyt mennään näin. Lisäksi pyrstö on väärän värinen, mutta en löytänyt tummanvihreää ja lisäksi oranssi menee siinä ihan hyvin. Kokoonsa nähden olen siihen ihan tyytyväinen ja kaikki tärkeimmät elementit sain siihen mahdutettua.

Lisäsin kuvat myös aloitusviestiin linkitettyyn albumiin, sieltä ainakin löytyvät, jos ylläoleva linkki ei toimi.Muokattu 6 kertaa. Muokattu viimeksi 31/03/2021 16:10.
avatar

TheQ

Foorumin admin, tiedottaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Vartiolaiva Turva - 09/04/2021 14:24
Kiva lisä tuo mini-kopteri, tosin laivaan verrattuna tuntuu että laiva olisi liian iso mutta se johtunee enemmän alkuperäisen laivan erikoisesta muodosta. Ehkä vieressä pitäisi olla vielä pari paattia antamassa mittakaavaa vartiolaiva Turvalle ja helikopterille? Lisäksi myös jokin yhtenäinen sininen alusta ja kenties jotain pientä maastoa sen lisäksi voisi kivasti täydentää teosta?

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Vartiolaiva Turva - 09/04/2021 19:15
IMG_20210401_171648 by Jere Keski-hannula, on Flickr

kiitoksia palautteesta, itse asiassa jonkinlaista pienempää venekalustoa on ollut mietinnässä, tässä rajavartiolaitoksen partioveneen pienoismalli. Tämäkin on toki liian suuri, mutta jos pienempään mennään, niin sitten katoaa kaikki yksityiskohdat, lisäksi yhden nupin levyinen olisi jo liian pieni.
Alustan puute johtuu suurimmilta osin palikoiden puutteesta, toinen syy on se, että Turvan sininen pohja ei erottuisi esimerkiksi sinisistä plateista rakennetusta "vedestä", tietenkin sen voisi päällystää sitten trans clear tileillä, mutta sitten nousee budjetti minun ulottumattomiin. Jos tuo tapahtumiin saakka joskus pääsee, niin alueen voisi vain rakentaa mustan kankaan päälle, sinne muutamia pienempiä paatteja ja kenties joku toinen laivakin. Luodon tai muun vastaavan voisi sitten koota palikoista.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään